Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaKenyaLyxsafari i Kenya & Zanzibar
16 dagar:

Lyxsafari i Kenya & solsemester på Zanzibar

Höjdpunkter på denna resa:

Nairobi med The Giraffe Centre, Karen Coffee Garden och Karen Blixen-museet. Ekvatorn, Samburus ”special five”, Great Rift Valley, Thompson Falls, Naivashasjön, Masai Mara, Zanzibar.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Nairobi inklusive transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 7 övernattningar i Kenya inkl. helpension
 • Besök på giraffcenter och lunch i Karen Coffee Garden
 • Besök på Karen Blixen-museet
 • Kulinariska upplevelser på Carnivore Restaurant
 • Samburu viltreservat – korsa ekvatorn och åk på safari med leoparder, elefanter och lejon
 • Båttur på Naivashasjön i Great Rift Valley
 • Masai Mara – världens största koncentration av vilda djur
 • Transport och safaritur i fyrhjulsdriven Land Cruiser med wifi och eluttag
 • Vatten dagligen på safariturerna
 • Inträde och avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Flyg från Nairobi till Zanzibar inklusive transfer
 • 6 övernattningar på Zanzibar på Ocean Paradise Resort**** inklusive halvpension
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Zanzibar
 • Flygresa från Zanzibar till Sverige inklusive transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Tillägg för enkelrum 10 070 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

Den här resan passar dig som vill uppleva Kenya på djupet och avsluta med en solsemester.

På denna resa går du i princip i den danska författaren Karen Blixens fotspår. Du kommer snart att förstå varför hon blev så förtrollad av denna östafrikanska pärla. Du korsar ekvatorn och har möjlighet att komma nära inpå det fantastiska och varierande djurlivet i viltreservaten Samburu och Masai Mara. Samburu bjuder på fantastiska landskap och speciella djur som inte finns på andra platser, medan Masai Mara lockar med sina karakteristiska akacieträd som ger skugga till savannens djur. Du upplever de fantastiska landskapen vid den 5 000 km långa Great Rift Valley med dess vattenfall, vulkankratrar och Naivashasjön, som är känd för sina flodhästar och ett rikt och varierat fågelliv. Det finns även möjlighet att besöka de långa, rödklädda massajerna i deras byar.

 

Efter detta äventyr får du tid att slappna av på det vidunderliga Zanzibar. Här kan du njuta av de kritvita sandstränderna, utforska den historiska staden Stone Town, smaka på öns kryddor och exotiska frukter, ta en segeltur i en traditionell dhow, eller gå på upptäcktsfärd i Jozani Chwaka Bay Nationalpark.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flyg till Kenya
Dag 1: Flyg till Kenya

I dag är det dags för avresa och ni reser med flyg till Kenya med mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer
Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer

Vid ankomsten till Nairobi blir du mött på flygplatsen av vår lokala chaufför/guide som kör dig till ditt hotell.

Efter en snabb uppfräschning är du redo för dagens utforskning av Nairobi och dess omgivningar. I dag går turen först till ”The Giraffe Centre”, där du får ditt första möte med det afrikanska djurlivet. Här får man nämligen handmata, klappa och till och med krama om de graciösa girafferna.

Lunchen äts på Karen Coffee Garden – den gamla administrationsbyggnaden på Karen Blixens kaffeplantage – med efterföljande besök på det legendariska Karen Blixen-museet. Om det finns till över finns det möjlighet att besöka den närliggande keramikverkstaden och smyckesfabriken Kazuri eller elefantbarnhemmet David Sheldrick Wildlife Trust.

Middagen serveras självklart på den världskända restaurangen Carnivore.

Övernattning Fairmont The Norfolk 

Dag 3: Nairobi - Samburu
Dag 3: Nairobi - Samburu

Efter frukost bär det av norrut. Här korsar du ekvatorn i närheten av Mount Kenya och kan på egen hand uppleva corioliseffekten, som gör att luftströmmar viker av åt höger på det norra halvklotet och åt vänster på det södra.

Efter att ha stått med en fot på det norra halvklotet och en på det södra åker du mot Samburu. På vägen upplever du flera klimat- och växtzoner: både högslätt, bergsområden och torra områden. När du anländer till Samburu checkar du in på din lodge, där lunchen väntar på dig.

Efter lunchen väntar resans första game drive. Samburu är känd för flera olika djur som bara finns här: nätgiraffen, grevyzebran, giraffgasellen, den stora gemsbocken, somaliastrutsen och många fler. På den här safariresan kan du faktiskt uppleva hela tre olika giraffarter: nätgiraffer i Samburu, rothschildgiraffer vid Naivashasjön och massaigiraffer i Masai Mara.

Övernattning Samburu Sopa Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 4: Samburu
Dag 4: Samburu

Samburu består i själva verket av tre naturreservat: Samburu, Buffalo Hills och Shaba. I dag tar du ditt lunchpaket – och kanske även frukostpaketet – med i bilen, så att du har hela dagen på dig att uppleva det varierande landskapet och de många spännande djur som lever här. Förutom parkens ”special five”, som bara finns här, kan man också se elefanter, leoparder, lejon, geparder, impalor och massor av fåglar. De med god lokalkännedom säger att fågelsången i Samburu är helt unik.

Observera att det kan förekomma mindre ändringar i programmet.

Övernattning Samburu Sopa Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 5: Samburu - Lake Naivasha
Dag 5: Samburu - Lake Naivasha

Efter frukost kör du ner i Great Rift Valley – en 5 000 km långa ravinen som sträcker sig genom hela Östafrika och är full av gamla vulkaniska kratrar.

Lunchen äts vid Thompson Falls.

Om trafiken – och tiden – är på din sida kommer du på eftermiddagen åka på en båttur på Naivashasjön, som ligger på den högsta punkten av Great Rift Valley, 1 890 meter över havsytan. Området är känt för dess flodhästar, giraffer, vattenbockar, gröna markattor och ett rikt och varierat fågelliv med både strandfåglar och flyttfåglar. Du går i land och vandrar på den lilla ön Cresent Island, där det lever både zebror, giraffer och gnuer som är förhållandevis tama, vilket gör att du kan komma riktigt nära dem. Om det är för mycket trafik för att du ska hinna med båtturen kommer du i stället att åka på den under morgondagen, före avfärden mot Masai Mara.

Övernattning Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 6: Masai Mara
Dag 6: Masai Mara

Nu går färden till den fantastiska nationalparken Masai Mara – den kenyanska delen av det enorma ekosystemet Serengeti, som under regnperioden utgör hem för världens största koncentration av vilda djur.

På de mäktiga slätterna kan du möta stora flockar av elefanter, gnuer, zebror, flodhästar, giraffer, gaseller och andra växtätande bytesdjur för de jagande lejonen, hyenorna, leoparderna och geparderna.

Under de kommande dagarna får du uppleva flera djur på nära håll från en skyddad Land Cruiser.

Från juli till oktober kan du uppleva den 1 200 km långa vandringen i jakt på vatten och färskt gräs för över en miljon gnuer tillsammans med hundratusentals zebror, samt en massa Thomson-gaseller. Det är under den här vandringen som en del gaseller blir offer för de enorma nilkrokodilerna när de korsar Marafloden.

Det är ett stort ögonblick att efter en härlig safari få uppleva den mäktiga stjärnhimlen och höra nattens ljud från savannen.

Övernattning Mara Simba Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 7-8: Masai Mara
Dag 7-8: Masai Mara

De kommande dagarna åker du på game drive på morgonen och eftermiddagen. Vissa dagar tar du med dig både frukost och picknicklunch, som du kan njuta av tillsammans med den fantastiska utsikten, men detta sker efter överenskommelse med din guide, som vet allt om djur och väderförhållanden.

Det går inte att få nog av Masai Mara, för savannen är ständigt i förändring – ljuset, färgerna, dofterna, djuren… ja allt förändras hela tiden.

Om du vill besöka en massajby kan du komma överens med safariguiden om detta. Det kostar 25 USD per person (inte inkluderat i resans pris) och betalas direkt till massajerna. De är ett stolt folk, som lever som deras förfäder har gjort i 400 år. Massajerna mäter sin rikedom i antal kor och fruar. Ju fler, desto rikare. Fruarna bor i varsin hydda och det är de som utför hushållsarbetet som att bygga hyddor och hämta ved. Den dagliga kosten är mjölk blandat med djurens blod och ibland lite majsgröt. Till fest serveras kött från de egna djuren.

Varför inte uppleva savannen i soluppgången – flygande i en luftballong?

I varmluftsballong över bushen

Varför inte uppleva en soluppgång över savannen – flygandes i luftballong?

Övernattning Mara Simba Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 9: Masai Mara - Nairobi - Zanzibar
Dag 9: Masai Mara - Nairobi - Zanzibar

Efter frukosten lämnar du Masai Maras fantastiska djurliv och åker till Nairobi, varifrån du flyger vidare till den exotiska ön Zanzibar där du tillbringar 6 nätter.

Vid ankomst på Zanzibar väntar vår representant på att köra dig till hotellet, där personalen välkomnar dig varmt.

Det finns möjlighet att köpa till en resa med direktflyg från Masai Mara till Nairobi för att slippa bilfärden. Kontakta oss för tilläggspris.

Övernattning Ocean Paradise Resort 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 10-14: Avslappning och upplevelser på Zanzibar
Dag 10-14: Avslappning och upplevelser på Zanzibar

Dagarna tillbringar du som du vill.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (inofficiellt känd som Zanzibar) och Pemba, samt en myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresanden, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Här ett litet urval av våra turer som kan köpas på plats:

Övernattning Ocean Paradise Resort 

Uppgraderingsmöjligheter på Zanzibar: 

Dag 15: Hemresan börjar
Dag 15: Hemresan börjar

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen där hemresan börjar.

Här ett litet urval av våra turer som kan köpas på plats:

Uppgraderingsmöjligheter på Zanzibar: 

Dag 16: Hemkomst
Dag 16: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en fantastisk resa.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.