Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaKenyaLyxsafari i Kenya & Zanzibar
16 dagar:

Lyxsafari i Kenya & solsemester på Zanzibar

Höjdpunkter på denna resa:

The Giraffe Centre, Karen Coffee Garden, Karen Blixen-museet, ekvatorn, Samburu Nationalpark, Great Rift Valley, Thompson Falls, Lake Naivasha, Masai Mara Nationalpark, Zanzibar.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Nairobi inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 7 övernattningar i Kenya inkl. helpension
 • Besök på Giraffcentret och lunch på Karen Blixens Farm
 • Kulinariska upplevelser på Carnivore Restaurant
 • Samburu – korsa ekvatorn och åk på safari bland leopard, elefant och lejon
 • Båttur på Lake Naivasa i Great Rift Valley
 • Masai Mara – världens största koncentration av vilda djur
 • Transport och safariturar i fyrhjulsdriven Land Cruiser
 • Vatten på safariturerna värje dag
 • Avgifter til nämnda nationalparker och viltreservater
 • Flyg från Nairobi till Zanzibar inkl. transfer
 • 6 nätter på Zanzibar på Sultan Sands / Bluebay Beach Resort ***** inkl. halvpension
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Zanzibar
 • Flyg från Zanzibar till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Tillägg för enkelrum 10 070 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

På denna resa går du i Karen Blixens fotspår och du kommer snart att förstå varför hon blev så förtrollad av denna östafrikanska pärla. Du korsar ekvatorn och har möjlighet att komma nära inpå det fantastiska och mångfaldiga djurlivet i nationalparkerna Samburu och Masai Mara med sina karakteristiska akaciaträd som ger skugga till savannens djur. Du upplever de fantastiska landskapen vid den 5 000 km långa Great Rift Valley med dess vattenfall, vulkankratrar och sjön Lake Naivasha som är känd för sina rosa flamingor, flodhästar och rika fågelliv. Det finns även möjlighet att besöka de långa, rödklädda massajerna i deras byar.

Efter detta äventyr får du tid att slappna av på det vidunderliga Zanzibar. Här kan du njuta av de kritvita sandstränderna, utforska den historiska staden Stone Town, smaka på öns kryddor och exotiska frukter, ta en segeltur i en traditionell dhow, eller gå på upptäcktsfärd i Jozani Chwaka Bay Nationalpark.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flyg till Kenya
Dag 1: Flyg till Kenya

Idag är det avresa och resan går med flyg till Kenya med mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer
Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer

En glad och morgonpigg chaufför/guide möter oss på Nairobis flygplats, redo att ta oss med ut på en rad fantastiska och oförglömliga upplevelser. Vi checkar in på Fairmont Norfolk i Nairobi, och efter en stunds vila går turen till Karen Blixens farm vid foten av Ngong Hill.

Vi besöker också “The Giraffe Centre”, där vi får vår första närkontakt med det afrikanska djurlivet. Vi får lov att handmata, klappa och till och med krama de majestätiska girafferna.

Lunchen äter vi i Karen Coffee Garden – den gamla administrationsbyggningen från hennes tid som kaffeproducent.

Middagen ska vi avnjuta på det världsberömda Carnivore.

Övernattning Fairmont The Norfolk 

Dag 3: Nairobi - Samburu
Dag 3: Nairobi - Samburu

Efter frukosten åker vi norrut  och korsar ekvator i närheten av Mount Kenya och får en demonstration av Coriolis-effekten, om varför vinden roterar åt ena hållet på norra halvklotet och åt andra hållet på södra halvklotet.  Efter att ha stått med ena benet på norra halvklotet och andra benet på det södra, åker vi vidare mot Samburu och längs vägen upplever vi flera klimat- och vegetationszoner; såväl högslätt, bergsområdet och mera karga områden. Lunchen äter vi på Samburu Sopa Lodge.

Efter lunchen beger vi oss ut på game drive, djurskådning, med öppet tak, lugnt och stilla för att komma riktigt när djuren. Samburu är känt för en rad djur som endast lever här: nätgiraffen, Grevy’s zebra, giraffgasell, den enorma gemsbocken (oryx) och somalistruts m. fl.

Övernattning Samburu Sopa Lodge 

Dag 4: Samburu
Dag 4: Samburu

Heldag på safari i parken, där vi tar med oss en picknicklunch och kanske även frukosten, så att vi har mera tid för djuren. Förutom de unika djuren i Samburu kan vi också se elefant, leopard, gepard, impala och  massor av fåglar. De med god lokalkännedom menar att Samburu har sitt eget fågelläte.

På denna resa  kan vi för övrigt uppleva tre olika slags giraffer: nätgiraffen i Samburu, Rotschildgiraffer vid Lake Naivasha och massajgiraffer i Masai Mara.

Den beskrivna ordningsföljden av upplevelserna kan komma att ändras om lokala omständigheter kräver det.

Övernattning Samburu Sopa Lodge 

Dag 5: Samburu - Lake Naivasha
Dag 5: Samburu - Lake Naivasha

Efter frukost kör vi ner i Rift Valley – en 5 000 km lång klyfta som sträcker sig genom hela Östafrika och är full med gamla vulkaniska kratrar. Lake Naivasha är en sötvattensjö som ligger på en blandning av vulkaniska bergarter och sedimentära avlagringar.

Lunch vid Thompson Falls.

Eftermiddagsbåttur på sjön som ligger på Great Rift Valleys högsta punkt, 1 890 meter över havet. Området är känt för flodhästar, giraffer, vattenbockar, olika apor och ett rikt och varierat fågelliv, både stannfåglar och flyttfåglar.

Övernattning Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 6: Masai Mara
Dag 6: Masai Mara

Resan går vidare till det fantastiska Masai Mara, den kenyanska delen av det enorma ekosystemet Serengeti och under regnperioden hemvist för den största koncentrationen av vilda djur i världen. På de mäktiga slätterna möter vi stora flockar med elefanter, gnuer, zebror, flodhästar, giraffer, gaseller och andra växtätande bytesdjur för de rovdjuren lejon, hyenor, leoparder och geparder. De närmaste dagarna kommer vi riktigt nära massor av djur, som vi upplever från den skyddande fyrhjulsdrivna safaribilen.

Från juli till oktober kan man uppleva gnuernas långa vandring efter vatten och friskt gräs. Över en miljon gnuer befinner sig då i Masai Mara, tillsammans med ett par hundra tusen zebror plus massor av thomsongaseller. Det är under denna vandring, som en del faller offer för de enorma nilkrokodillerna, när de passerar Marafloden.

Det är en stor upplevelse att sitta vid den öppna elden efter en lyckad safari och upplever den storslagna stjärnhimlen och hör nattens ljud på savannen.

Övernattning Mara Simba Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 7: Masai Mara
Dag 7: Masai Mara

De nästa dagarna kör vi game drive morgon och eftermiddag. Kanske tar vi med oss både frukost och picknicklunch, som vi kan avnjuta till en fantastisk utsikt.

Man får aldrig nog av Masai Mara, eftersom savannen är så föränderlig – ljuset, färgerna, dofterna, blandningen av djur, ja, allt förändras hela tiden.

Efter en spännande dag på savannen, återvänder vi till Masai Mara Sopa Lodge.

Varför inte uppleva en soluppgång över savannen – flygandes i luftballong?

Övernattning Mara Simba Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 8: Masai Mara
Dag 8: Masai Mara

I dag är det återigen game drive i Masai Mara.

Om ni vill besöka en massajby, ska ni säga till er safariguide. Det kostar 25 USD per person (ingår inte i resans pris) och betalas direkt till massajerna. Det är ett stolt folk, som lever som deras förfäder har gjort i 400 år. Massajerna mäter sin rikedom i antalet kor och fruar. Ju fler, desto rikare. Fruarna bor i varsin hydda och det är de som måste utföra det tunga arbetet, som att bygga hyddor och hämta ved, medan männen helst slappar och vilar. Vardagskosten består av mjölk blandad med blod från kreaturen och kanske lite majsgröt. Till fest serveras det kött från egna djur.

Övernattning Mara Simba Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 9: Masai Mara - Nairobi - Zanzibar
Dag 9: Masai Mara - Nairobi - Zanzibar

Efter frukosten lämnar vi Masai Maras fantastiska djurliv och återvänder till Nairobi. Här sätter vi kurs mot den avslappnande solsemestern på Zanzibar.

Vid ankomst på Zanzibar väntar vår representant som kör er till hotellet där den vänliga personalen kommer att ta väl emot er.

Övernattning Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Dag 10-14: Avslappning och upplevelser på Zanzibar
Dag 10-14: Avslappning och upplevelser på Zanzibar

Dagarna tillbringar du som du vill.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresanden, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Här ett litet urval av våra turer som kan köpas på plats:

Övernattning Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Uppgraderingsmöjligheter på Zanzibar: 

Dag 15: Hemresan börjar
Dag 15: Hemresan börjar

I dag är det dags att ta farväl av Zanzibar. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 16: Hemkomst
Dag 16: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en härlig och spännande semester.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.