Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaKenyaHa Kuna Matata lyxsafari
10 dagar:

Ha Kuna Matata lyxsafari i Kenya

Höjdpunkter på denna resa:

Upplevelser i Nairobi, The Giraffe Centre, Karen Coffee Garden, Karen Blixen-museet och elefantbarnhemmet, ekvatorn, Samburu viltreservat, Great Rift Valley, Thompson Falls, Naivashasjön, Masai Mara.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Nairobi inklusive transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 7 övernattningar inkl. helpension
 • Besök på giraffcenter och lunch i Karen Coffee Garden
 • Besök på Karen Blixen-museet
 • Kulinariska upplevelser på Carnivore Restaurant
 • Samburu viltreservat – korsa ekvatorn och åk på safari med leoparder, elefanter och lejon
 • Båttur på Naivashasjön i Great Rift Valley
 • Masai Mara – världens största koncentration av vilda djur
 • Transport och safaritur i fyrhjulsdriven Land Cruiser med wifi och eluttag
 • Vatten dagligen på safariturerna
 • Inträde och avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Flyg från Nairobi till Sverige inklusive transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Tillägg för enkelrum 5 930 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

Den här resan passar dig som vill uppleva Kenya på djupet. På denna resa går du i den danska författaren Karen Blixens fotspår och du kommer snart att förstå varför hon blev så förtrollad av denna östafrikanska pärla. Naturen, djurlivet och de många olika människor du möter under resans gång levererar en tvättäkta afrikansk upplevelse av högsta kvalitet.

Du korsar ekvatorn och har möjlighet att komma nära inpå det fantastiska och varierande djurlivet i viltreservaten Samburu och Masai Mara. Det första har sina ”special five” och fantastiska landskap, och det andra de karakteristiska akacieträden som ger skugga till savannens djur. Du upplever de fantastiska landskapen vid den 5 000 km långa Great Rift Valley med vattenfall, vulkankratrar och Naivashasjön, som är känd för sina flodhästar och varierade fågelliv. Det finns även möjlighet att besöka de långa, rödklädda massajerna i deras byar.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flyg till Kenya
Dag 1: Flyg till Kenya

I dag är det dags för avresa och ni reser med flyg till Kenya med mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer
Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer

Du möts på flygplatsen av vår lokala guide som kör dig till ditt hotell. Efter en liten paus börjar dagens sightseeingtur i Nairobi och dess omgivningar. Dagen inkluderar ett besök på ”The Giraffe Centre” där du får din första djurupplevelse på den här Afrikaresan. På centret kommer du nära girafferna och får handmata, klappa eller till och med krama om de graciösa djuren. Lunchen äts på Karen Coffee Garden – den gamla administrationsbyggnaden på Karen Blixens kaffeplantage – med efterföljande besök på det legendariska Karen Blixen-museet. Om det finns till över finns det möjlighet att besöka den närliggande keramikverkstaden och smyckesfabriken Kazuri, där ensamstående mödrar tillverkar pärlor av lera – ett ganska välkänt sysselsättningsprojekt – eller elefantbarnhemmet David Sheldrick Wildlife Trust.

Middagen serveras på den världskända restaurangen Carnivore.

Övernattning Fairmont The Norfolk 

Dag 3: Nairobi - Samburu
Dag 3: Nairobi - Samburu

Efter frukosten bär det av norrut. Här korsar du ekvatorn i närheten av Mount Kenya och kan på egen hand uppleva corioliseffekten, som gör att luftströmmar viker av åt höger på det norra halvklotet och åt vänster på det södra.

Efter att ha stått med en fot på det norra halvklotet och en på det södra åker du mot Samburu. På vägen upplever du flera klimat- och växtzoner: både högslätt, bergsområden och torra områden. Du checkar in på lodgen i Samburu, där lunchen väntar.

Efter lunch åker du på resans första riktiga game drive. Samburu är känd för flera olika djur som bara finns här: Grevyzebra, giraffgasell, gemsbock, somaliastruts och nätgiraff. På den här safariresan kan du faktiskt uppleva hela tre olika giraffer: nätgiraffer i Samburu, rothschildgiraffer vid Naivashasjön och massaigiraffer i Masai Mara.

Övernattning Samburu Sopa Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 4: Samburu
Dag 4: Samburu

Heldags-game drive där du tar med picknicklunch, och kanske även frukost, så att du får mer tid över för själva safarin.

Förutom parkens ”special five” kan du här i Samburu också se elefanter, leoparder, lejon, geparder, impalor och massor fåglar. De med god lokalkännedom säger att fågelsången i Samburu är helt unik. Landskapen är varierande och om du har tur kan du få träffa på samburu-stammen, som är besläktad med massajerna, och en av deras kamelkaravaner.

Observera att det kan förekomma mindre ändringar i programmet.

Övernattning Samburu Sopa Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 5: Samburu - Lake Naivasha
Dag 5: Samburu - Lake Naivasha

Efter frukost kör du ner i Great Rift Valley – en 5 000 km långa ravinen som sträcker sig genom hela Östafrika och är full av gamla vulkaniska kratrar. En slående kontrast till Samburu!

Det sker ett par stopp på vägen och lunchen äts vid Thompson Falls.

Om trafiken – och tiden – är på din sida kommer du på eftermiddagen åka på en båttur på Naivashasjön, som ligger på den högsta punkten av Great Rift Valley, 1 890 meter över havsytan. Området är känt för dess flodhästar, giraffer, vattenbockar, gröna markattor och ett rikt och varierat fågelliv med både strandfåglar och flyttfåglar. Du går i land och vandrar på den lilla ön Cresent Island, där det lever både zebror, giraffer och gnuer som är förhållandevis tama, vilket gör att du kan komma riktigt nära dem. Om det är för mycket trafik för att du ska hinna med båtturen kommer du i stället att åka på den under morgondagen, före avfärden mot Masai Mara.

Övernattning Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 6: Masai Mara
Dag 6: Masai Mara

 

Det är ingen tvekan om saken: Masai Mara ÄR höjdpunkten på alla resor till Kenya. Och i dag är det din tur. På morgonen för färden mot det fantastiska viltreservatet Masai Mara – den kenyanska delen av det enorma ekosystemet Serengeti, som under regnperioden utgör hem för världens största koncentration av vilda djur. Förbered dig på att bilfärden tar större delen av dagen. Men det finns både wifi och eluttag i bilen, så du kan ladda upp semesterbilder, sova lite eller njuta av utsikten över Kenya där den susar förbi. Du passerar genom en del mindre byar, där det nästan alltid är liv och rörelse på gatumarknaderna och det sker ett par stopp på vägen.

På de mäktiga slätterna kan du möta stora elefantflockar, gnuer, zebror, flodhästar, giraffer, gaseller och andra växtätande bytesdjur för de jagande lejonen, hyenorna, leoparderna och geparderna.

Under de kommande dagarna får du uppleva flera djur på nära håll från en skyddad Land Cruiser.

Från juli till oktober kan du uppleva den 1 200 km långa vandringen i jakt på vatten och färskt gräs för över en miljon gnuer tillsammans med hundratusentals zebror, samt en massa Thomson-gaseller. Det är under den här vandringen som en del djur blir offer för de enorma nilkrokodilerna när de korsar Marafloden.

Många tror att det är bäst att besöka Masai Mara under den stora migrationen, men grässlätterna är fulla av djur året om.

Övernattning Mara Simba Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 7-8: Masai Mara
Dag 7-8: Masai Mara

De kommande dagarna åker du på game drive på morgonen och eftermiddagen. Vissa dagar tar du med dig både frukost och picknicklunch, som du kan njuta av tillsammans med den fantastiska utsikten, men detta sker efter överenskommelse med din guide, som vet allt om djur och väderförhållanden.

Det går inte att få nog av Masai Mara, för savannen är ständigt i förändring – ljuset, färgerna, dofterna, djuren… ja allt förändras hela tiden.

Om du vill besöka en massajby kan du komma överens med safariguiden om detta. Det kostar 25 USD per person (inte inkluderat i resans pris) och betalas direkt till massajerna. De är ett stolt folk, som lever som deras förfäder har gjort i 400 år. Massajerna mäter sin rikedom i antal kor och fruar. Ju fler, desto rikare. Fruarna bor i varsin hydda och det är de som utför hushållsarbetet som att bygga hyddor och hämta ved. Den dagliga kosten är mjölk blandat med djurens blod och ibland lite majsgröt. Till fest serveras kött från de egna djuren.

Varför inte uppleva savannen i soluppgången – flygande i en luftballong?

I varmluftsballong över bushen

Varför inte uppleva en soluppgång över savannen – flygandes i luftballong?

Övernattning Mara Simba Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 9: Masai Mara - Nairobi
Dag 9: Masai Mara - Nairobi

Tyvärr är det dags att ta farväl av savannen. Du åker tillbaka till Nairobi och tar flyget hem till Sverige.

Det finns möjlighet att köpa till en resa med direktflyg från Masai Mara till Nairobi för att slippa bilfärden. Kontakta oss för tilläggspris.

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 10: Hem till Sverige
Dag 10: Hem till Sverige

Flyget landar i Sverige sent på förmiddagen.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.