• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
10 dagar

Hakuna Matata-safari

Den här resan passar dig som vill uppleva Kenya på djupet. Du upplever det fantastiska djurlivet och den underbara naturen i Kenyas bästa och mest varierade nationalparker.

Hakuna Matata-safari Hakuna Matata-safari
10 dagar

Hakuna Matata-safari

Den här resan passar dig som vill uppleva Kenya på djupet. Du upplever det fantastiska djurlivet och den underbara naturen i Kenyas bästa och mest varierade nationalparker.

Välj denna resa eftersom...

 • Du får uppleva både Nairobi, Samburu, Great Rift Valley och Masai Mara under en enda resa
 • Se fram emot att uppleva The Samburu Five i Samburu och The Big Five på Masai Maras grässlätter
 • Upplev Nairobi med elefantbarnhemmet, Karen Blixens farm och den världsberömda restaurangen “Carnivore”
 • Du åker på safari i Afrika-safaris egen terrängbil med ström och wifi

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar

Kortfattat om resan:

Den här resan passar dig som vill uppleva Kenya på djupet. På denna resa går du i den danska författaren Karen Blixens fotspår och du kommer snart att förstå varför hon blev så förtrollad av denna östafrikanska pärla. Naturen, djurlivet och de många olika människor du möter under resans gång levererar en tvättäkta afrikansk upplevelse av högsta kvalitet.

Du korsar ekvatorn och har möjlighet att komma nära inpå det fantastiska och varierande djurlivet i viltreservaten Samburu och Masai Mara. Det första har sina ”special five” och fantastiska landskap, och det andra de karakteristiska akacieträden som ger skugga till savannens djur. Du upplever de fantastiska landskapen vid den 5 000 km långa Great Rift Valley med vattenfall, vulkankratrar och Naivashasjön, som är känd för sina flodhästar och varierade fågelliv. Det finns även möjlighet att besöka de långa, rödklädda massajerna i deras byar.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Nairobi inklusive transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 7 övernattningar inkl. helpension
 • Besök på giraffcenter och lunch i Karen Coffee Garden
 • Besök på Karen Blixen-museet
 • Kulinariska upplevelser på Carnivore Restaurant
 • Samburu viltreservat – korsa ekvatorn och åk på safari med leoparder, elefanter och lejon
 • Båttur på Naivashasjön i Great Rift Valley
 • Masai Mara – världens största koncentration av vilda djur
 • Transport och safaritur i fyrhjulsdriven Land Cruiser med wifi och eluttag
 • Vatten dagligen på safariturerna
 • Inträde och avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Flyg från Nairobi till Sverige inklusive transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flyg till Kenya

I dag är det dags för avresa och ni reser med flyg till Kenya med mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer

Du möts på flygplatsen av vår lokala guide som kör dig till ditt hotell. Efter en liten paus börjar dagens sightseeingtur i Nairobi och dess omgivningar. Dagen inkluderar ett besök på ”The Giraffe Centre” där du får din första djurupplevelse på den här Afrikaresan. På centret kommer du nära girafferna och får handmata, klappa eller till och med krama om de graciösa djuren. Lunchen äts på Karen Coffee Garden – den gamla administrationsbyggnaden på Karen Blixens kaffeplantage – med efterföljande besök på det legendariska Karen Blixen-museet. Om det finns till över finns det möjlighet att besöka den närliggande keramikverkstaden och smyckesfabriken Kazuri, där ensamstående mödrar tillverkar pärlor av lera – ett ganska välkänt sysselsättningsprojekt – eller elefantbarnhemmet David Sheldrick Wildlife Trust.

Middagen serveras på den världskända restaurangen Carnivore.

Dag 3: Nairobi - Samburu

Efter frukosten bär det av norrut. Här korsar du ekvatorn i närheten av Mount Kenya och kan på egen hand uppleva corioliseffekten, som gör att luftströmmar viker av åt höger på det norra halvklotet och åt vänster på det södra.

Efter att ha stått med en fot på det norra halvklotet och en på det södra åker du mot Samburu. På vägen upplever du flera klimat- och växtzoner: både högslätt, bergsområden och torra områden. Du checkar in på lodgen i Samburu, där lunchen väntar.

Efter lunch åker du på resans första riktiga game drive. Samburu är känd för flera olika djur som bara finns här: Grevyzebra, giraffgasell, gemsbock, somaliastruts och nätgiraff. På den här safariresan kan du faktiskt uppleva hela tre olika giraffer: nätgiraffer i Samburu, rothschildgiraffer vid Naivashasjön och massaigiraffer i Masai Mara.

Dag 4: Samburu

Heldags-game drive där du tar med picknicklunch, och kanske även frukost, så att du får mer tid över för själva safarin.

Förutom parkens ”special five” kan du här i Samburu också se elefanter, leoparder, lejon, geparder, impalor och massor fåglar. De med god lokalkännedom säger att fågelsången i Samburu är helt unik. Landskapen är varierande och om du har tur kan du få träffa på samburu-stammen, som är besläktad med massajerna, och en av deras kamelkaravaner.

Observera att det kan förekomma mindre ändringar i programmet.

Dag 5: Samburu - Lake Naivasha

Efter frukost kör du ner i Great Rift Valley – en 5 000 km långa ravinen som sträcker sig genom hela Östafrika och är full av gamla vulkaniska kratrar. En slående kontrast till Samburu!

Det sker ett par stopp på vägen och lunchen äts vid Thompson Falls.

Om trafiken – och tiden – är på din sida kommer du på eftermiddagen åka på en båttur på Naivashasjön, som ligger på den högsta punkten av Great Rift Valley, 1 890 meter över havsytan. Området är känt för dess flodhästar, giraffer, vattenbockar, gröna markattor och ett rikt och varierat fågelliv med både strandfåglar och flyttfåglar. Du går i land och vandrar på den lilla ön Cresent Island, där det lever både zebror, giraffer och gnuer som är förhållandevis tama, vilket gör att du kan komma riktigt nära dem. Om det är för mycket trafik för att du ska hinna med båtturen kommer du i stället att åka på den under morgondagen, före avfärden mot Masai Mara.

Dag 6: Masai Mara

Det är ingen tvekan om saken: Masai Mara ÄR höjdpunkten på alla resor till Kenya. Och i dag är det din tur. På morgonen för färden mot det fantastiska viltreservatet Masai Mara – den kenyanska delen av det enorma ekosystemet Serengeti, som under regnperioden utgör hem för världens största koncentration av vilda djur. Förbered dig på att bilfärden tar större delen av dagen. Men det finns både wifi och eluttag i bilen, så du kan ladda upp semesterbilder, sova lite eller njuta av utsikten över Kenya där den susar förbi. Du passerar genom en del mindre byar, där det nästan alltid är liv och rörelse på gatumarknaderna och det sker ett par stopp på vägen.

På de mäktiga slätterna kan du möta stora elefantflockar, gnuer, zebror, flodhästar, giraffer, gaseller och andra växtätande bytesdjur för de jagande lejonen, hyenorna, leoparderna och geparderna.

Under de kommande dagarna får du uppleva flera djur på nära håll från en skyddad Land Cruiser.

Från juli till oktober kan du uppleva den 1 200 km långa vandringen i jakt på vatten och färskt gräs för över en miljon gnuer tillsammans med hundratusentals zebror, samt en massa Thomson-gaseller. Det är under den här vandringen som en del djur blir offer för de enorma nilkrokodilerna när de korsar Marafloden.

Många tror att det är bäst att besöka Masai Mara under den stora migrationen, men grässlätterna är fulla av djur året om.

Dag 7-8: Masai Mara

De kommande dagarna åker du på game drive på morgonen och eftermiddagen. Vissa dagar tar du med dig både frukost och picknicklunch, som du kan njuta av tillsammans med den fantastiska utsikten, men detta sker efter överenskommelse med din guide, som vet allt om djur och väderförhållanden.

Det går inte att få nog av Masai Mara, för savannen är ständigt i förändring – ljuset, färgerna, dofterna, djuren… ja allt förändras hela tiden.

Om du vill besöka en massajby kan du komma överens med safariguiden om detta. Det kostar 25 USD per person (inte inkluderat i resans pris) och betalas direkt till massajerna. De är ett stolt folk, som lever som deras förfäder har gjort i 400 år. Massajerna mäter sin rikedom i antal kor och fruar. Ju fler, desto rikare. Fruarna bor i varsin hydda och det är de som utför hushållsarbetet som att bygga hyddor och hämta ved. Den dagliga kosten är mjölk blandat med djurens blod och ibland lite majsgröt. Till fest serveras kött från de egna djuren.

Dag 9: Masai Mara - Nairobi

Tyvärr är det dags att ta farväl av savannen. Du åker tillbaka till Nairobi och tar flyget hem till Sverige.

Det finns möjlighet att köpa till en resa med direktflyg från Masai Mara till Nairobi för att slippa bilfärden. Kontakta oss för tilläggspris.

Dag 10: Hem till Sverige

Flyget landar i Sverige sent på förmiddagen.

Dag Sträcka Ca. km
Dag 3 Nairobi - Samburu, ca 6 timmar 320
Dag 5 Samburu - Naivashasjön, 6-7 timmar 340
Dag 6 Naivashasjön – Masai Mara, 4-6 timmar 250
Dag 9 Masai Mara – Nairobi, 6-7 timmar 265

I allt ca. = 1175 km – utan gamedrive
Kom ihåg att alla avstånd är cirka och tiderna likaså – med förbehåll för väder och väglag. Var god observera att vägstandarden i Kenya inte kan jämföras med vägarna i Nordeuropa.
Kombinera med

Gorillasafari i Uganda, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 26 725 kr
Enkelrumstillägg: + 11 450 kr

Du har säkert sett bilder på de lugna, håriga bergsgorillorna i Bwindi Impenetrable Nationalpark i Uganda.

Varför inte fullända din resa i Östafrika och förlänga semestern med en sväng till Uganda för att se de fantastiska bergsgorillorna?

Vi har gjort det enkelt för dig med den här förlängningen på 5 dagar, då du förutom gorillasafari också går på ”walking safari” i Lake Mburo nationalpark. Det ingår naturligtvis flyg, gorillatillstånd och helpension på nästan alla ställen.

Enklare blir det inte!

Förlängningen ska bokas senast 70 dagar innan avresa.

Tillägg för enkelrum 5 930 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Lea Charlotte Alber

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.