• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
9 dagar

Karibu Kenya-safari

Det här är en helt fantastisk rundresa i Kenya med de största sevärdheterna. Från Amboselis elefanter går turen vidare till flodhästar i Naivashasjön innan du avrundar resan med Masai Mara.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Karibu Kenya-safari Karibu Kenya-safari
9 dagar

Karibu Kenya-safari

Det här är en helt fantastisk rundresa i Kenya med de största sevärdheterna. Från Amboselis elefanter går turen vidare till flodhästar i Naivashasjön innan du avrundar resan med Masai Mara.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Nairobi inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 5 övernattningar i Kenya inkl. helpension
 • 1 övernattning i Kenya inkl. frukost
 • Amboseli nationalpark – elefanter vid foten av Kilimanjaro
 • Båttur på Naivashasjön i Great Rift Valley
 • Masai Mara – världens största koncentration av vilda djur
 • Transport och safaritur i fyrhjulsdriven Land Cruiser med wifi och eluttag
 • Vatten dagligen på safariturerna
 • Inträde och avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Flyg från Nairobi till Sverige inkl. transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Kortfattat om resan

Den här resan passar dig som vill uppleva Kenyas höjdpunkter.

Resan börjar i en av Kenyas minsta nationalparker, Amboseli. Parken är särskilt känd för sina stora elefantflockar som man ofta kan se med Kilimanjaro i bakgrunden. Parken är helt plan, klimatet är torrt och naturen är sparsamt bevuxen, vilket gör det enkelt att få syn på de vilda djuren.

Åkturen från Amboseli till Naivashasjön bryts av en övernattning strax utanför Nairobi nationalpark. Härifrån är det bland annat möjligt att besöka David Sheldricks berömda elefantbarnhem och Karen Blixens gård. Du åker vidare genom de fantastiska landskapen vid Great Rift Valley mot Naivashasjön, som är känd för sina flodhästar och sitt rika fågelliv. I det världsberömda viltreservatet Masai Mara är det naturligtvis big five som lockar, tillsammans med alla möjliga gräsätare. Det finns även möjlighet att besöka de långa, rödklädda massajerna i deras byar.

En helt fantastisk rundresa i Kenya med de största sevärdheterna.

Välj denna resa eftersom...

 • Du upplever Kenyas största höjdpunkter under en klassisk safariresa till Amboseli, Naivashasjön och Masai Mara
 • Upplev de stora kontrasterna mellan låglänta Amboseli, Naivashasjön i Great Rift Valley och Masai Maras slättlandskap
 • Du får möjlighet att uppleva bland annat Karens Blixens gård, Nairobi nationalpark eller David Sheldricks elefantbarnhem
 • Du åker på safari i Afrika-safaris egen safarijeep med eluttag och wifi

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa till Kenya

I dag reser du med flyg till Kenya. Med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Nairobi – Amboseli nationalpark

Vid ankomsten i Kenya möts du av en av våra chaufförer som kör dig söderut mot Amboseli nationalpark. Beroende på när ditt flyg landar i Nairobi äter du antingen lunch på väg mot Amboseli eller när du kommer fram till din lodge i Amboseli. Om det finns tid väntar resans första game drive redan i eftermiddag.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Amboseli nationalpark

Amboseli National Park är en av Kenyas minsta nationalparker. men den erbjuder stora upplevelser. En klassisk bild från Afrika är motivet med en stor elefantflock mitt på savannen med Kilimanjaro i bakgrunden. Då vet du att du är i Afrika. Kliv gärna upp tidigt i dag och njut av soluppgången – berget syns oftast tydligast tidigt på dagen.

Just elefanter är orsaken till att parken är så känd. Du kan knappast hitta större elefanter med större betar någon annan stans i Afrika. Den sparsamma växtligheten i parken gör dessutom att det blir lättare att se djuren här än på andra platser. Parken har dessutom ett rikt fågelliv. Du har matsäck med i dag så du kan tillbringa hela dagen i parken – matsäcken äts oftast på toppen av en liten höjd där man har fantastisk utsikt över både sumpmarker och de snustorra områdena i Amboseli.

Övernattning:
Dag 4: Amboseli – Nairobi nationalpark

Tidig morgon väntar ännu en game drive i Amboseli, så om du inte fick bilden av Kilimanjaro i går har du alltså ännu en chans i dag!

Du äter lunch på lodgen, innan resan går norrut – kanske avslutar du dagen med en middag på den kända restaurangen Carnivore?

Du övernattar på gränsen till Nairobi nationalpark, som ligger strax söder om Nairobi.

Dag 5: Upplevelser vid Nairobi – Naivashasjön

En ny dag med nya upplevelser väntar.

I dag får du möjlighet att sätta din egen prägel på resan och välja mellan en rad olika utflykter från tidig morgon. Du kanske vill se gården där Karen Blixen bodde, eller också har du alltid drömt om att besöka David Sheldricks berömda elefantbarnhem. En guidad safari i Nairobi nationalpark är också en stor upplevelse och dig god möjlighet att se den sällsynta svarta noshörningen!

Under föreftermiddagen går turen norrut till det backiga landskapet i Great Rift Valley. Dagens mål är Naivashasjön. På vägen finns det tid till en liten paus på en plats där du kan äta lunch och det finns även möjlighet att fota utsikten över Great Rift Valley.

Naivashasjön är en sötvattensjö som ligger på den högsta punkten av Great Rift Valley, 1 890 meter över havsytan. En båttur på sjön är en av de stora höjdpunkterna här. Området är känt för dess flodhästar, giraffer, vattenbockar, gröna markattor och ett rikt och varierat fågelliv med både strandfåglar och flyttfåglar.

Dag 6: Naivashasjön – Masai Mara

Efter frukosten väntar en bilfärd till Masai Mara. Trafiken i Kenya kan vara oförutsägbar, så större delen av dagen har avsatts till att ta sig till Masai Mara. Luta dig tillbaka i sätet, mumsa på ditt favoritsnacks, lyssna på en ljudbok eller musik och njut av den kenyanska utsikten som susar förbi utanför fönstret. Det finns dessutom wifi och eluttag i bilen, så du kan utnyttja tiden till att göra de där hemma avundsjuka med några semesterbilder.

Först kör du förbi den gamla vulkanen Longnot och sedan sätts kursen västerut in i massajland. Här ser du massor av män i vackra röda dräkter. Massajerna har ingen jordbrukstradition, utan har boskap som betar mellan giraffer, zebror och savannens andra växtätare. Du kör genom de lokala byarna, med deras energiska handel, och ofta vinkar lokalborna ivrigt till bilpassagerarna.

Det görs ofta ett kort stopp i Narok, som är massajernas huvudstad, innan du fortsätter mot Masai Mara. Allteftersom antalet byar tunnas ut ökar mängden vilda djur.

Det finns möjlighet att besöka en massajby under resan. Detta sker enligt överenskommelse med guiden. Det kostar 25 USD per person (inte inkluderat i resans pris) och betalas direkt till massajerna.

Dag 7: Masai Mara

I dag ska du på en heldags-game drive i Masai Mara viltreservat – den kenyanska delen av det enorma ekosystemet Serengeti, som under regnperioden utgör hem för världens största koncentration av vilda djur.

Masai Mara behöver knappt någon närmre presentation. På de mäktiga slätterna kan du möta stora elefantflockar, gnuer, zebror, flodhästar, giraffer, gaseller och andra växtätande bytesdjur för de jagande lejonen, hyenorna, leoparderna och geparderna.

Under de kommande dagarna får du uppleva flera djur på nära håll från en skyddad Land Cruiser.

Från juli till oktober kan du uppleva den 1 200 km långa vandringen för över en miljon gnuer tillsammans med hundratusentals zebror, samt en massa thomsongaseller. Det är under den här vandringen som en del djur blir offer för de enorma nilkrokodilerna när de korsar Marafloden.

Dag 8: Masai Mara – Nairobi – Hemresan börjar

Efter frukosten lämnar du Masai Maras fantastiska djurliv och åker till Nairobi, en resa genom den fantastiska Great Rift Valley via staden Narok.

Efter lunch åker du till flygplatsen, varifrån hemresan påbörjas, med mellanlandning(ar) på vägen. Du kan också välja att köpa en tur till Ugandas frodiga nationalpark Bwindi Impenetrable Forest, där du kan komma riktigt nära de enastående bergsgorillorna. Det är en upplevelse utöver det vanliga att observera de blida varelserna på nära håll.

Det finns möjlighet att köpa till en resa med direktflyg från Masai Mara till Nairobi för att slippa bilfärden. Kontakta oss för tilläggskostnad.

Dag 9: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en spännande resa.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Gorillasafari i Uganda, 4 nätter

Du har säkert sett bilder på de lugna, håriga bergsgorillorna i Bwindi Impenetrable Nationalpark i Uganda.

Varför inte fullända din resa i Östafrika och förlänga semestern med en sväng till Uganda för att se de fantastiska bergsgorillorna?

Vi har gjort det enkelt för dig med den här förlängningen på 5 dagar, då du förutom gorillasafari också går på ”walking safari” i Lake Mburo nationalpark.

Det ingår naturligtvis flyg, gorillatillstånd och helpension på nästan alla ställen.

Enklare blir det inte!

Observera: Denna förlängning genomförs bara vid minst 2 resande.

Förlängningen ska bokas senast 70 dagar innan avresa.

Tillägg för enkelrum 6 600 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.