• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
8 dagar

Karibu Kenya-safari

Det här är en helt fantastisk rundresa i Kenya med de största sevärdheterna. Från Amboselis elefanter går turen vidare till flodhästar i Naivashasjön innan du avrundar resan med Masai Mara.

Karibu Kenya-safari Karibu Kenya-safari
8 dagar

Karibu Kenya-safari

Det här är en helt fantastisk rundresa i Kenya med de största sevärdheterna. Från Amboselis elefanter går turen vidare till flodhästar i Naivashasjön innan du avrundar resan med Masai Mara.

Välj denna resa eftersom...

 • Du upplever Kenyas största höjdpunkter under en klassisk safariresa till Amboseli, Naivashasjön och Masai Mara
 • Upplev de stora kontrasterna mellan låglänta Amboselis, Naivashasjön i Great Rift Valley och Masai Maras slättlandskap
 • Njut av åsynen av elefanter i Amboseli, flodhästar vid Naivashasjön och de stora djurhordarna i Masai Mara
 • Du åker på safari i Afrika-safaris egen terrängbil med ström och wifi

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar

Kortfattat om resan:

Den här resan passar dig som vill uppleva Kenyas höjdpunkter.

Resan börjar i en av Kenyas minsta nationalparker, Amboseli. Parken är särskilt känd för sina stora elefantflockar som man ofta kan se med Kilimanjaro i bakgrunden. Parken är helt plan, klimatet är torrt och naturen är sparsamt bevuxen, vilket gör det enkelt att få syn på de vilda djuren.

Från Amboseli åker du genom de fantastiska landskapen vid Great Rift Valley och Naivashasjön, som är känd för sina flodhästar och rika fågelliv. I det världsberömda viltreservatet Masai Mara är det naturligtvis big five som lockar, tillsammans med alla möjliga gräsätare. Det finns även möjlighet att besöka de långa, rödklädda massajerna i deras byar.

En helt fantastisk rundresa i Kenya med de största sevärdheterna.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Nairobi inklusive transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 5 övernattningar i Kenya inkl. helpension
 • Amboseli nationalpark – elefanter vid foten av Kilimanjaro
 • Båttur på Naivashasjön i Great Rift Valley
 • Masai Mara – världens största koncentration av vilda djur
 • Transport och safaritur i fyrhjulsdriven Land Cruiser med wifi och eluttag
 • Vatten dagligen på safariturerna
 • Inträde och avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Flyg från Nairobi till Sverige inklusive transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa till Kenya

I dag reser du med flyg till Kenya. Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Nairobi till Amboseli Nationalpark

Vid ankomsten i Kenya möts du av en av våra chaufförer som kör dig söderut mot Amboseli National Park. Beroende på när ditt flyg landar i Nairobi äter du antingen lunch på väg mot Amboseli eller när du kommer fram till din lodge i Amboseli. Om det finns tid väntar resans första gamedrive redan i eftermiddag.

Dag 3: Amboseli Nationalpark

Amboseli National Park är en av Kenyas minsta nationalparker men den erbjuder stora upplevelser. En klassisk bild från Afrika är motivet med en stor elefantflock mitt på savannen med Kilimanjaro i bakgrunden. Då vet du att du är i Afrika. Kliv gärna upp tidigt i dag och njut av soluppgången – berget syns oftast tydligast tidigt på dagen.

Just elefanter är orsaken till att parken är så känd. Du kan knappast hitta större elefanter med större betar någon annan stans i Afrika. Den sparsamma växtligheten i parken gör dessutom att det blir lättare att se djuren här än på andra platser. Parken har dessutom ett rikt fågelliv. Du har matsäck med i dag så du kan tillbringa hela dagen i parken – matsäcken äts oftast på toppen av en liten höjd där man har fantastisk utsikt över både sumpmarker och de snustorra områdena i Amboseli.

Dag 4: Amboseli - Lake Naivasha

En ny dag med nya upplevelser väntar. Från platta Amboseli går turen norrut till det backiga landskapet i Great Rift Valley. Dagens mål är Naivashasjön. På vägen finns det tid till en liten paus på en plats där du kan äta lunch och det finns även möjlighet att fota utsikten över Great Rift Valley.

Naivashasjön är en sötvattensjö som ligger på den högsta punkten av Great Rift Valley, 1 890 meter över havsytan. En båttur på sjön är en av de stora höjdpunkterna här. Området är känt för dess flodhästar, giraffer, vattenbockar, gröna markattor och ett rikt och varierat fågelliv med både strandfåglar och flyttfåglar.

Dag 5: Masai Mara Nationalpark

Efter frukosten väntar en bilfärd till Masai Mara. Trafiken i Kenya kan vara oförutsägbar, så större delen av dagen har avsatts till att ta sig till Masai Mara. Luta dig tillbaka i sätet, mumsa på ditt favoritsnacks, lyssna på en ljudbok eller musik och njut av den kenyanska utsikten som susar förbi utanför fönstret. Det finns dessutom wifi och eluttag i bilen, så du kan utnyttja tiden till att göra de där hemma avundsjuka med några semesterbilder.

Först kör du förbi den gamla vulkanen Longnot och sedan sätts kursen västerut in i massaj-land. Här ser du massor av män i vackra röda dräkter. Massajerna har ingen jordbrukstradition utan har boskap som betar mellan giraffer, zebror och savannens andra växtätare. Du kör genom de lokala byarna, med deras energiska handel, och ofta vinkar lokalborna ivrigt till bilpassagerarna.

Det görs ofta ett kort stopp i Narok, som är massajernas huvudstad, innan du fortsätter mot Masai Mara. Allteftersom antalet byar tunnas ut ökar mängden vilda djur.

Det finns möjlighet att besöka en massajby. Detta sker enligt överenskommelse med safariguiden. Det kostar 25 USD per person (inte inkluderat i resans pris) och betalas direkt till massajerna.

Dag 6: Masai Mara Nationalpark

I dag ska du på en heldags-game drive i Masai Mara viltreservat – den kenyanska delen av det enorma ekosystemet Serengeti, som under regnperioden utgör hem för världens största koncentration av vilda djur.

Masai Mara behöver knappt någon närmre presentation. På de mäktiga slätterna kan du möta stora elefantflockar, gnuer, zebror, flodhästar, giraffer, gaseller och andra växtätande bytesdjur för de jagande lejonen, hyenorna, leoparderna och geparderna.

Under de kommande dagarna får du uppleva flera djur på nära håll från en skyddad Land Cruiser.

Från juli till oktober kan du uppleva den 1 200 km långa vandringen för över en miljon gnuer tillsammans med hundratusentals zebror, samt en massa Thomson-gaseller.

Det är under den här vandringen som en del djur blir offer för de enorma nilkrokodilerna när de korsar Marafloden.

Varför inte uppleva savannen i soluppgången – flygande i en luftballong?

I varmluftsballong över bushen

Dag 7: Masai Mara - Nairobi – Hemresan börjar

Efter frukosten lämnar du Masai Maras fantastiska djurliv och åker till Nairobi, en resa genom den fantastiska Great Rift Valley via staden Narok.

Efter lunch åker du till flygplatsen, varifrån hemresan påbörjas, med en eller flera mellanlandningar på vägen. Du kan också välja att köpa till två övernattningar i Nairobi, med en heldagsutflykt där du får uppleva några av de största höjdpunkter som Nairobi kan erbjuda, såsom elefantbarnhemmet och [den danska författaren] Karen Blixens tidigare hem.

Det finns möjlighet att köpa till en resa med direktflyg från Masai Mara till Nairobi för att slippa bilfärden. Kontakta oss för tilläggspris.

Dag 8: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en spännande resa.

Kombinera med

Gorillasafari i Uganda, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 26 725 kr
Enkelrumstillägg: + 11 450 kr

Du har säkert sett bilder på de lugna, håriga bergsgorillorna i Bwindi Impenetrable Nationalpark i Uganda.

Varför inte fullända din resa i Östafrika och förlänga semestern med en sväng till Uganda för att se de fantastiska bergsgorillorna?

Vi har gjort det enkelt för dig med den här förlängningen på 5 dagar, då du förutom gorillasafari också går på ”walking safari” i Lake Mburo nationalpark. Det ingår naturligtvis flyg, gorillatillstånd och helpension på nästan alla ställen.

Enklare blir det inte!

Förlängningen ska bokas senast 70 dagar innan avresa.

Nairobis sevärdheter, 2 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 3 900 kr
Per barn u/12 år: + 3 900 kr
Enkelrumstillägg: + 3 900 kr

Nairobi – Kenyas huvudstad och största stad – grundades 1899 som en station längs den brittiska järnvägen till Uganda, Afrikas pärla. I dag är den en av Östafrikas mest kosmopolitiska städer och en smältdegel av olika kulturer och upplevelser. Allt detta kommer du att få uppleva under den här storstadsförlängningen.

Du har kanske redan hört om elefantbarnhemmet David Sheldrick Wildlife Trust i Nairobi. Varje dag vid middagstid bjuds besökare in i ”barnhemmet” och du har möjlighet att uppleva när de små elefanterna får nappflaska av sina vårdare. Det är både en ganska rolig och rörande upplevelse, och man kan komma väldigt nära inpå de små elefanterna och höra mer om fondens arbete.

Du har säkert också hört om [den danska författarinnan] Karen Blixens liv i Afrika – eller kanske sett filmen Out of Africa med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Filmen inleds med orden: ”I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills”. I dag är Karen Blixens dåtida hem omgjort till ett museum som är ett måste att besöka när man är i Nairobi. Karen Blixen har spelat en stor roll i staden – till exempel är en hel stadsdel uppkallad efter henne: Karen.

Visste du att du kan handmata giraffer i Giraffe Centre? Ett besök på smyckesfabriken Kazuri finns också med på dagens program. Här arbetar ensamstående mödrar för att kunna försörja sina barn.

Allt det här kan du uppleva på denna lilla förlängning med två nätter i Nairobi och en heldagsutflykt.

Enkelrumstilläg 4 830 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Lea Charlotte Alber

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.