Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaKenyaKaribu Kenya & Zanzibar
14 dagar:

Karibu safari i Kenya & solsemester på Zanzibar

Höjdpunkter på denna resa:

Stora elefantflockarna och utsikt mot Kilimanjaro från Amboseli National Park, Great Rift Valley, lokala byar, båttur på Naivashasjön, massajer, Masai Mara, solsemester på Zanzibar.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Nairobi inklusive transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 5 övernattningar i Kenya inkl. helpension
 • Amboseli National Park – elefanter vid foten av Kilimanjaro
 • Båttur på Naivashasjön i Great Rift Valley
 • Masai Mara – världens största koncentration av vilda djur
 • Transport och safaritur i fyrhjulsdriven Land Cruiser som har wifi och eluttag
 • Vatten dagligen på safariturerna
 • Inträde och avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Flyg från Nairobi till Zanzibar inklusive transfer
 • 6 övernattningar på Zanzibar på Ocean Paradise Resort**** inklusive halvpension
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Zanzibar
 • Flygresa från Zanzibar till Sverige inklusive transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Tillägg för enkelrum 8 965 kr
Rabatt vid större grupper

Kombinationsmöjligheter::

Välj denna resa eftersom...

På den här resan har vi kombinerat äventyret i Kenya med avkoppling på slutet.

Först väntar safari i en av Kenyas minsta nationalparker. I Amboseli får du en vacker utsikt över Kilimanjaro med dess snötäckta topp. Klimatet här är torrt och naturen är sparsamt bevuxen, vilket gör det enkelt att få syn på de vilda djuren.

Härifrån går resan genom Great Rift Valley till Naivashasjön. Här väntar en båttur på sjön, som är särskilt känd för sitt rika djurliv med bland annat flodhästar.

I det världsberömda viltreservatet Masai Mara har du möjlighet att komma nära big five och alla möjliga slags flockdjur. Det finns även möjlighet att besöka de långa, rödklädda massajerna i deras byar.

Efter detta äventyr får du tid att slappna av på det vidunderliga Zanzibar. Här kan du njuta av de kritvita sandstränderna, utforska den historiska staden Stone Town, smaka på öns kryddor och exotiska frukter, ta en segeltur i en traditionell dhow, eller gå på upptäcktsfärd i Jozani Chwaka Bay Nationalpark.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flyg till Kenya
Dag 1: Flyg till Kenya

I dag är det dags för avresa och ni reser med flyg till Kenya med mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Nairobi till Amboseli Nationalpark
Dag 2: Nairobi till Amboseli Nationalpark

Utanför flygplatsen tas du emot av den som ska vara din chaufför under de närmaste dagarna och kursen sätts söderut mot Amboseli National Park. Beroende på när du kommer äter du antingen lunch på vägen eller när du kommer fram till lodgen. Med lite tur väntar turens första gamedrive redan i eftermiddag.

Övernattning Amboseli Sopa Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 3: Amboseli Nationalpark
Dag 3: Amboseli Nationalpark

Amboseli National Park är en av Kenyas minsta men den erbjuder stora upplevelser. Parken är särskilt känd för sina stora elefantflockar, där många har riktigt stora betar. Synen av elefanter med Kilimanjaro i bakgrunden är en av de mest ikoniska bilderna från Afrika. Den sparsamma växtligheten i Amboseli gör det lättare att hitta vilda djur. Om du är fågelintresserad kommer du inte att bli besviken i Amboseli, eftersom parken nästan året runt utgörs av sumpmarker. Du har matsäck med i dag så att du kan tillbringa hela dagen i parken.

Övernattning Amboseli Sopa Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 4: Amboseli - Lake Naivasha
Dag 4: Amboseli - Lake Naivasha

I dag byter du ut det torra landskapet mot den stora sötvattensjön Naivasha. Men först går turen tillbaka med riktning mot Nairobi. På väg mot Naivashasjön äter du lunch. Efter lunch åker du den sista biten till Naivashasjön, en sötvattensjö som ligger på den högsta punkten av Great Rift Valley, 1 890 meter över havsytan. Här väntar en eftermiddagsbåttur på sjön. Området är känt för dess flodhästar, giraffer, vattenbockar, gröna markattor och ett rikt och varierat fågelliv med både strandfåglar och flyttfåglar.

Övernattning Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 5: Masai Mara Nationalpark
Dag 5: Masai Mara Nationalpark

I dag går resan från Naivashasjön till Masai Mara. Det är en lång biltur men det ger dig en riktigt bra inblick i hur man lever på landsbygden i Kenya. Luta dig tillbaka i sätet och njut av utsikten när du susar igenom landskapet och byarna. Kom ihåg att det finns både wifi och eluttag i bilen så det är möjligt att dela semesterbilder med dem därhemma.

Först kör du förbi den gamla vulkanen Longnot. Härifrån åker du västerut mot massaj-land. Längs vägen ser du massor av män i vackra röda dräkter. Massajerna har ingen jordbrukstradition utan har boskap som betar mellan giraffer, zebror och savannens andra växtätare.

Beroende på tiden och trafiken görs ett kort stopp i Narok, som är massajernas huvudstad. Efterhand byts byarna utanför fönstren ut mot fler och fler vilda djur och då vet du att du snart är framme i Masai Mara.

Det finns möjlighet att besöka en massajby. Detta sker enligt överenskommelse med safariguiden. Det kostar 25 USD per person (inte inkluderat i resans pris) och betalas direkt till massajerna.

Övernattning Mara Simba Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 6: Masai Mara Nationalpark
Dag 6: Masai Mara Nationalpark

Hela dagen är avsatt för game drive i Masai Maras viltreservat. Man får ofta med matsäck som man äter på vägen så att tiden kan utnyttjas på bästa sätt. Det är omöjligt att säga vad man kan se på en game drive. Men stora flockar av elefanter, gnuer, zebror, flodhästar, gaseller och bufflar törs vi nästan lova. Och med dessa gräsätande djur följer jägarna: lejon, hyenor, geparder och leoparder. Men kom ihåg att även hålla ögonen öppna efter mindre djur, här finns t.ex. ett rikligt fågelliv och färgglada ödlor som gömmer sig i buskarna.

Under de kommande dagarna får du uppleva flera djur på nära håll från en skyddad Land Cruiser.

Från juli till oktober kan du uppleva den 1 200 km långa vandringen för över en miljon gnuer tillsammans med hundratusentals zebror, samt en massa Thomson-gaseller.

Det är under den här vandringen som en del djur blir offer för de enorma nilkrokodilerna när de korsar Marafloden.

Varför inte uppleva savannen i soluppgången – flygande i en luftballong?

I varmluftsballong över bushen

Varför inte uppleva en soluppgång över savannen – flygandes i luftballong?

Övernattning Mara Simba Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 7: Masai Mara - Nairobi - Zanzibar
Dag 7: Masai Mara - Nairobi - Zanzibar

Efter frukosten lämnar du Masai Maras fantastiska djurliv och återvänder till Nairobi, där du sätter kursen mot en avkopplande solsemester på Zanzibar.

Vid ankomsten till Zanzibar blir du mött av vår lokala samarbetspartner som kör dig till ditt hotell.

Det finns möjlighet att köpa till en resa med direktflyg från Masai Mara till Nairobi för att slippa bilfärden. Kontakta oss för tilläggspris.

Övernattning Ocean Paradise Resort 

Dag 8-12: Avslappning och upplevelser på Zanzibar
Dag 8-12: Avslappning och upplevelser på Zanzibar

Dagarna på Zanzibar tillbringar du som du vill.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (inofficiellt känd som Zanzibar) och Pemba, samt en myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Här ett litet urval av våra turer som kan köpas på plats:

Övernattning Ocean Paradise Resort 

Uppgraderingsmöjligheter på Zanzibar: 

Dag 13: Hemresan börjar
Dag 13: Hemresan börjar

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen, varifrån hemresan påbörjas, med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 14: Hemkomst
Dag 14: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en spännande resa.

Kombinationsmöjligheter:
Upplev Stone Town, 2 nätter
Upplev Stone Town, 2 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 2 095 kr
Per barn under 12 år: + 995 kr
Enkelrumstillägg: + 1 095 kr

Om du älskar Marrakech kommer du även att älska Stone Town. Smala, snirklande gator utan trottoarer där det konstant myllrar av barn och vuxna, cyklar, åsnor och försäljare som erbjuder allt möjligt i de små butikerna som ligger längs med vägen. På torgens ”barazaer” (inbyggda bänkar) mitt i labyrinten sitter männen och pratar över en kopp starkt kaffe medan barnen spelar boll och en katt som långsamt sträcker på sig i solen.

Staden ser vid ett första ögonkast tämligen fallfärdig ut, men ta en närmre titt på dörrarna! De stora, tunga och välutsmyckade trädörrarna är på många sätt det främsta kännetecknet för Zanzibars största stad.

Här finns marknader och museer, massor av utflyktsmöjligheter och en livlig hamnpromenad. På dagen är hamnen välbesökt av lokalbor som promenerar, unga pojkar som hoppar från kajen och fiske- och turistbåtar som ankommer och lägger ut här, och på kvällen är det en lokal marknad.

Stone Town är på många sätt en nästan sinnrik upplevelse. Här finns dofter och ljud, smakintryck, färger, historia och kultur – Stone Town har allt. Det är inte konstigt att staden finns med på Unescos världsarvslista.

Du kan köpa till följande utflykter:

Övernattning Tembo Hotel 

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.