• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaKenyaNoshörningar, Masai Mara & solsemester på Zanzibar
12 dagar

Noshörningar, Masai Mara & solsemester på Zanzibar

Få ett smakprov av Kenya. Upplev Great Rift Valley och Masai Mara. Avsluta med en exotisk solsemester på Zanzibar.

Noshörningar, Masai Mara & solsemester på Zanzibar Noshörningar, Masai Mara & solsemester på Zanzibar
12 dagar

Noshörningar, Masai Mara & solsemester på Zanzibar

Få ett smakprov av Kenya. Upplev Great Rift Valley och Masai Mara. Avsluta med en exotisk solsemester på Zanzibar.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Nairobi inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 5 övernattningar i Kenya inkl. helpension
 • Båttur på Naivashasjön i Great Rift Valley
 • Vandringstur på Crescent Island – kom riktigt nära djuren
 • Cykeltur i Hells Gate National Park
 • Heldagsutflykt till Nakurusjön med goda möjligheter att se noshörning
 • Masai Mara – världens största koncentration av vilda djur
 • Transport och safaritur i fyrhjulsdriven Land Cruiser med wifi och el
 • Vatten dagligen på safariturerna
 • Inträde och avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Flyg från Nairobi till Zanzibar inkl. transfer
 • 4 övernattningar på Zanzibar på Sultan Sands **** / Bluebay Beach Resort ***** inkl. halvpension
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Zanzibar
 • Flyg från Zanzibar till Sverige inkl. transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Kortfattat om resan:

Detta är den perfekta resan för dig som gärna vill kombinera en lite kortare safari med några dagar på en härlig strand på Zanzibar.

Resans i särklass största upplevelser är utan tvekan Masai Mara och det fantastiska djurlivet.

Innan du kommer hit kommer du dock först att uppleva Naivashasjön, som är en del av Great Rift Valley. Injjön och dess omgivningar bjuder på goda möjligheter till aktiva upplevelser och du ska på en båttur på sjön, en vandring på Crescent Island och en cykeltur i Hells Gate National Park innan färden går vidare mot Masai Mara.

Dagarna i Masai Mara bjuder på djurupplevelser i världsklass. Exakt vad man kommer att uppleva i Masai Mara kan man aldrig veta – men det är ju precis det som är så charmigt med naturen. Men vi vågar nog garantera att ingen dag kommer att vara den andra lik och att du kommer att komma hem med kameran full av fantastiska bilder!

Du avslutar resan med att flyga till exotiska Zanzibar, där du kan koppla av några dagar på de kritvita stränderna och smälta alla safariupplevelser.

Välj denna resa eftersom...

 • Du får ett klassiskt safariäventyr och aktiva upplevelser
 • Det finns riktigt goda chanser att få se The Big Five
 • Du åker på safari i Afrika-safaris egen safarijeep med el och wifi
 • Resan avslutas med en härlig solsemester på exotiska Zanzibar

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa till Kenya

I dag är det dags för avresa och du reser med flyg till Kenya med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst i Nairobi – Great Rift Valley och Naivashasjön

Vår chaufför och din guide för de kommande dagarna möter dig på flygplatsen. Från flygplatsen går färden direkt vidare mot nordväst och Great Rift Valley, som sträcker sig 6 000 km från Jordandalen genom Östafrika till Moçambique.

Great Rift Valley består av raviner och klyftor – en del är mycket små, medan de på andra håll är upp till 100 km breda. Naivashasjön är en del av Great Rift Valley och insjön är i synnerhet känd för sina stora flodhästflockar och ett mycket rikt fågelliv.

Redan vid ankomsten till Naivashasjön väntar resans första upplevelse: en båttur på sjön. Den skickliga kaptenen hittar blixtsnabbt flockarna av flodhästar och manövrerar skickligt båten så att du kommer tätt inpå djuren utan att irritera dem.

Området kring sjön är otroligt vackert. På många håll står förvridna, nakna träd som skulpturer i vattnet och utgör utmärkta landningsplatser för storkar, hägrar, ibisar och så vidare.

Den lilla ön Crescent Island ligger på sjöns östra sida. Här lever flockar av zebror, giraffer, gnuer och antiloper. Det finns inga rovdjur på ön och du kan därför ge dig ut på en “walking safari”. Eftersom djuren inte har några naturliga fiender kan man komma mycket nära dem och bland annat uppleva hur hög en giraff verkligen är.

Dagens sista upplevelse är en cykeltur i Hells Gate National Park. Parken är särskilt känd för sina oerhört vackra klippformationer och en rad varma källor.

Det är en av Kenyas minsta nationalparker, och precis som på Crescent Island kan man ta sig runt bland djuren på ett litet annorlunda sätt.

Dag 3: Heldagstur till Nakurusjöns nationalpark

Norr om Naivashasjön hittar du Nakurusjöns nationalpark, som är målet för dagens utflykt. Det är en av de bästa platserna på hela kontinenten att få se de hotade noshörningarna. Det är vanligast att få syn på den vita noshörningen, men du kan ha turen att få syn på den ännu mer utrotningshotade svarta noshörningen.

Förutom noshörningarna är parken känd för sina bufflar, zebror och antiloper – ibland kan du även få syn på något av de stora kattdjuren. Det finns dock inga elefanter här.

Dag 4: Naivashasjön – Masai Mara

Större delen av dagen har avsatts till att ta sig till Masai Mara. Trafiken i Kenya kan vara oberäknelig, så det är svårt att säga exakt hur lång tid resan från Naivashasjön till Masai Mara tar. Det är i gengäld en spännande bilfärd genom Kenyas landskap, som då och då byts ut mot byar med livliga marknader, vackra vyer och försäljare som erbjuder frukt och grönsaker till bilisterna.

Luta dig tillbaka i sätet, lyssna på en ljudbok eller musik och njut åsynen av Kenya, som susar förbi utanför fönstret. Det finns dessutom wifi och eluttag i bilen, så du kan utnyttja tiden till att göra de där hemma avundsjuka med några semesterbilder.

Ju närmre du kommer Masai Mara, desto fler män i vackra röda massajkläder ser du. Du kör genom de lokala byarna med deras energiska handel, och ofta vinkar lokalborna ivrigt till bilpassagerarna. Om du vill kan du bland annat köpa frukt på vägen – det är bara att säga till chauffören.

Det blir ett kort stopp i Narok, som är massajernas huvudstad, innan du fortsätter mot Masai Mara. Allteftersom antalet byar tunnas ut ökar mängden vilda djur.

Det finns möjlighet att besöka en massajby. Detta sker enligt överenskommelse med safariguiden. Det kostar 25 USD per person (inte inkluderat i resans pris) och betalas direkt till massajerna. Många av byarna har små marknader, där de säljer hemmagjorda smycken och så vidare. Kom ihåg att ta med kontanter.

Dag 5-6: Upplevelser i Masai Mara

De kommande dagarna tillbringas i Masai Mara – den kenyanska delen av det enorma ekosystemet Serengeti, som under regnperioden är hem åt världens största koncentration av vilda djur.

På de mäktiga slätterna kan du möta stora elefantflockar, gnuer, zebror, flodhästar, giraffer, gaseller och andra växtätande bytesdjur för de jagande lejonen, hyenorna, leoparderna och geparderna.

Hur dagarna ser ut beror på vädret, djurlivet och dig själv. Oftast kommer du överens med guiden om hur dagen ska läggas upp – t.ex. om du har några speciella önskemål som guiden kan utnyttja sin stora erfarenhet av djurlivet och området för att uppfylla.

Från juli till oktober kan du uppleva den 1 200 km långa vandringen i jakt på vatten och färskt gräs för över en miljon gnuer och hundratusentals zebror, samt en massa thomsongaseller. Det är under den här vandringen som en del av djuren blir offer för de enorma nilkrokodilerna när de korsar Marafloden.

Många tror att det är bäst att besöka Masai Mara under den stora migrationen, men grässlätterna är fulla av djur året om.

Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Zanzibar

Det har blivit dags att ta farväl av savannen, men som tur är väntar dig en avkopplande solsemester då du kan smälta alla dina upplevelser. Först går turen tillbaka till Nairobi, varifrån du flyger till Zanzibar i Tanzania.

Vid ankomsten på Zanzibar blir du hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell. Du har 4 nätter på Zanzibar, men det är möjligt att förlänga vistelsen om du så önskar.

Dag 8-10: Avkoppling och upplevelser på Zanzibar

Dagarna på Zanzibar tillbringar du som du vill.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (även kallad Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Dag 11: Zanzibar – Hemresa

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen, varifrån hemresan påbörjas, med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 12: Ankomst i Sverige

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester.

Välj mellan möjligheterna härunder
Kombinera med

Upplev Stone Town, 2 nätter

Om du älskar Marrakech kommer du även att älska Stone Town. Smala, snirklande gator utan trottoarer där det konstant myllrar av barn och vuxna, cyklar, åsnor och försäljare som erbjuder allt möjligt i de små butikerna som ligger längs med vägen. På torgens ”barazaer” (inbyggda bänkar) mitt i labyrinten sitter männen och pratar över en kopp starkt kaffe medan barnen spelar boll och en katt som långsamt sträcker på sig i solen.

Staden ser vid ett första ögonkast tämligen fallfärdig ut, men ta en närmre titt på dörrarna! De stora, tunga och välutsmyckade trädörrarna är på många sätt det främsta kännetecknet för Zanzibars största stad.

Här finns marknader och museer, massor av utflyktsmöjligheter och en livlig hamnpromenad. På dagen är hamnen välbesökt av lokalbor som promenerar, unga pojkar som hoppar från kajen och fiske- och turistbåtar som ankommer och lägger ut här, och på kvällen är det en lokal marknad.

Stone Town är på många sätt en nästan sinnrik upplevelse. Här finns dofter och ljud, smakintryck, färger, historia och kultur – Stone Town har allt. Det är inte konstigt att staden finns med på Unescos världsarvslista.

Tillägg för enkelrum 8 395 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Lea Charlotte Alber

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.