Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaKenyaSafari i Kenya; Noshörningar & Masai Mara
8 dagar:

Safari i Kenya; Noshörningar & Masai Mara

Höjdpunkter på denna resa:

Great Rift Valley, Naivashasjön, cykeltur i Hells Gate National Park, noshörning i Lake Nakuru National Park, Masai Mara

Följande är inkluderat i resan:

 • Flyg från Sverige till Nairobi inklusive transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 5 övernattningar inkl. helpension
 • Båttur på Naivashasjön i Great Rift Valley
 • Vandringstur på Crescent Island – kom nära inpå djuren
 • Cykeltur i Hells Gate National Park
 • Heldagsutflykt till Nakurusjön med goda möjligheter att se noshörning
 • Masai Mara – världens största koncentration av vilda djur
 • Transport och safaritur i fyrhjulsdriven Land Cruiser med wi-fi och ström
 • Vatten dagligen på safariturerna
 • Inträde och avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Flyg från Nairobi till Sverige inklusive transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Tillägg för enkelrum 6 000 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

Om du vill ha en försmak på vad Kenya har att erbjuda, då är detta resan för dig. Resan är perfekt för dig som har begränsad tid att disponera. Upplevelserna kan enkelt kombineras med en solsemester efter safaridelen, så får du två semestrar på samma resa (om tiden finns).

Turens i särklass största upplevelser är utan tvekan Masai Mara och det fantastiska djurlivet.

Innan du kommer hit kommer du dock först att uppleva insjön Naivasha, som är en del av Great Rift Valley. Sjön och dess omgivningar bjuder på goda möjligheter till aktiva upplevelser och du ska på en båttur på sjön, en vandring på Crescent Island och en cykeltur i Hells Gate National Park innan färden går vidare mot Masai Mara.

Dagarna i Masai Mara bjuder på djurupplevelser i världsklass. Exakt vad man kommer att uppleva i Masai Mara kan man aldrig veta – men det är ju precis det som är så charmigt med naturen. Men vi vågar nog garantera att ingen dag kommer att vara den andra lik – och att du kommer att komma hem med kameran full av fantastiska bilder!

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa till Kenya
Dag 1: Flygresa till Kenya

I dag är det dags för avresa och ni reser med flyg till Kenya med mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst Nairobi – bilfärd till Great Rift Valley och Naivashasjön
Dag 2: Ankomst Nairobi – bilfärd till Great Rift Valley och Naivashasjön

På Nairobis flygplats väntar vår chaufför på dig. Färden går direkt vidare mot nordväst och Great Rift Valley, som sträcker sig 6 000 km från Jordandalen genom Östafrika till Moçambique. Great Rift Valley består av raviner och klyftor – en del är mycket små, medan de på andra håll är upp till 100 km breda. Insjön Naivasha är en del av Great Rift Valley och den bjuder på flodhästflockar och ett mycket rikt fågelliv.

Redan vid ankomsten till Naivashasjön väntar resans första upplevelse: en båttur på sjön. På många håll står förvridna, nakna träd som skulpturer i vattnet och utgör utmärkta landningsplatser för storkar, hägrar, ibisar etc.

Du går i land på den lilla ön Crescent Island, som ligger på sjöns östra sida. Här lever flockar av zebror, giraffer, gnuer och antiloper. Det finns inga rovdjur på ön och du kan därför åka på en ”walking safari”. Eftersom djuren inte har några naturliga fiender kan man komma mycket nära dem och t.ex. uppleva hur hög en giraff verkligen är.

Dagens sista upplevelse är en cykeltur i Hells Gate National Park. Det är en av Kenyas minsta nationalparker, och precis som på Crescent Island kan man ta sig runt bland djuren på ett litet annorlunda sätt. I den här turen ingår en cykeltur och en kort vandringstur i Hells Gate National Park. Parken är särskilt känd för sina oerhört vackra klippformationer och en rad varma källor.

Övernattning Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 3: Heldagsutflykt till Lake Nakuru National Park
Dag 3: Heldagsutflykt till Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru National Park ligger norr om Naivashasjön och är en av de bästa platserna på kontinenten att se den utrotningshotade noshörningen. Det är vanligast att få syn på den vita noshörningen, men du kan ha turen att få syn på den ännu mer utrotningshotade svarta noshörningen. Den här dagen ska du på en heldagssafaritur i Lake Nakuru National Park.

Förutom noshörningarna är parken känd för sina bufflar, zebror och antiloper – ibland kan du även få syn på något av de stora kattdjuren. Det finns dock inga elefanter här.

Övernattning Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara
Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara

Efter frukosten väntar en bilfärd till Masai Mara. Större delen av dagen har avsatts till att ta sig till Masai Mara. Trafiken i Kenya kan vara oberäknelig, så det är svårt att säga exakt hur lång tid det tar. Det är i gengäld en spännande bilfärd genom Kenyas landskap, som då och då byts ut mot byar med livliga marknader, vackra vyer och försäljare som erbjuder frukt och grönsaker till bilisterna.

Luta dig tillbaka i sätet, lyssna på en ljudbok eller musik och njut av den kenyanska utsikten som susar förbi utanför fönstret. Det finns dessutom wi-fi och strömuttag i bilen, så du kan utnyttja tiden till att göra de där hemma avundsjuka med några semesterbilder.

Ju närmre du kommer Masai Mara, desto fler män i vackra röda dräkter ser du. Du kör genom de lokala byarna, med deras energiska handel, och ofta vinkar lokalborna ivrigt till bilpassagerarna. Om du vill kan du t.ex. köpa frukt på vägen – det är bara att säga till chauffören.

Det blir ett kort stopp i Narok, som är massajernas huvudstad, innan du fortsätter mot Masai Mara. Allteftersom antalet byar tunnas ut ökar mängden vilda djur.

Det finns möjlighet att besöka en massajby. Detta sker enligt överenskommelse med safariguiden. Det kostar 25 USD per person (inte inkluderat i resans pris) och betalas direkt till massajerna.

Det finns möjlighet att köpa till en resa med direktflyg från Masai Mara till Nairobi för att slippa bilfärden. Kontakta oss för tilläggspris.

Övernattning Mara Simba Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 5-6: Upplevelser i Masai Mara
Dag 5-6: Upplevelser i Masai Mara

De kommande dagarna tillbringas i Masai Mara – den kenyanska delen av det enorma ekosystemet Serengeti, som under regnperioden utgör hem för världens största koncentration av vilda djur.

På de mäktiga slätterna kan du möta stora elefantflockar, gnuer, zebror, flodhästar, giraffer, gaseller och andra växtätande bytesdjur för de jagande lejonen, hyenorna, leoparderna och geparderna.

Under de kommande dagarna får du uppleva flera djur på nära håll från en skyddad Land Cruiser.

Från juli till oktober kan du uppleva den 1 200 km långa vandringen i jakt på vatten och färskt gräs för över en miljon gnuer tillsammans med hundratusentals zebror, samt en massa Thomson-gaseller. Det är under den här vandringen som en del av djuren blir offer för de enorma nilkrokodilerna, när de korsar Marafloden.

Många tror att det är bäst att besöka Masai Mara under den stora migrationen, men grässlätterna är fulla av djur året om.

De kommande dagarna kommer du att åka på game drive. Hur dagarna ser ut beror på vädret, djurlivet och dig själv. Oftast kommer du överens med guiden om hur dagen ska läggas upp – t.ex. om du har några speciella önskemål som guiden kan utnyttja sin stora erfarenhet av djurlivet och området för att uppfylla.

Varför inte uppleva savannen i soluppgången – flygande i en luftballong?

Övernattning Mara Simba Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Hemresa
Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Hemresa

I dag är det tyvärr dags att ta farväl av savannen. På väg genom Masai Mara väntar en sista game drive, innan du sätter kurs mot Nairobi och flygplatsen.

Du kan naturligtvis också välja att förlänga resan med en solsemester – eller kanske stanna ett par dagar i Nairobi och uppleva allt vad staden har att erbjuda.

Dag 8: Ankomst i Sverige
Dag 8: Ankomst i Sverige

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester.

Kombinationsmöjligheter:
Upplev Nairobis sevärdheter 3 dagar/2 nätter
Upplev Nairobis sevärdheter 3 dagar/2 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 3 900 kr
Per barn u/12 år: + 3 900 kr
Enkelrumstillägg: + 3 900 kr

Nairobi – Kenyas huvudstad och största stad – grundades 1899 som en station längs den brittiska järnvägen till Uganda, Afrikas pärla. I dag är den en av Östafrikas mest kosmopolitiska städer och en smältdegel av olika kulturer och upplevelser. Allt detta kommer du att få uppleva under den här storstadsförlängningen.

Du har kanske redan hört om elefantbarnhemmet David Sheldrick Wildlife Trust i Nairobi. Varje dag vid middagstid bjuds besökare in i ”barnhemmet” och du har möjlighet att uppleva när de små elefanterna får nappflaska av sina vårdare. Det är både en ganska rolig och rörande upplevelse, och man kan komma väldigt nära inpå de små elefanterna och höra mer om fondens arbete.

Du har säkert också hört om [den danska författarinnan] Karen Blixens liv i Afrika – eller kanske sett filmen Out of Africa med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Filmen inleds med orden: ”I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills”. I dag är Karin Blixens dåtida hem omgjort till ett museum som är ett måste att besöka när man är i Nairobi. Karin Blixen har spelat en stor roll i staden – till exempel är en hel stadsdel uppkallad efter henne: Karen.

Visste du att du kan handmata giraffer i Giraffe Centre? Ett besök på smyckesfabriken Kazuri finns också med på dagens program. Här arbetar ensamstående mödrar för att kunna försörja sina barn.

Allt det här kan du uppleva på denna lilla förlängning med två nätter i Nairobi och en heldagsutflykt.

Övernattning Fairmont The Norfolk 

Mauritius för vuxna 6 dagar/5 nätter
Mauritius för vuxna 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Solsemester på Zanzibar 7 dagar/6 nätter
Solsemester på Zanzibar 7 dagar/6 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 7 775 kr
Enkelrumstillägg: + 3 250 kr

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Övernattning Ocean Paradise Resort 

Uppgraderingsmöjligheter på Zanzibar:

Solsemester i Mombasa 6 dagar/5 nätter
Solsemester i Mombasa 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 5 800 kr
Per barn u/12 år: + 5 400 kr
Enkelrumstillägg: + 1 300 kr

Avsluta din safari med en solsemester i Mombasa.

Här kan du koppla av på de kritvita stränderna i skuggan av en palm, bada i det varma azurblå havet och snorkla i de vackra korallreven. Det finns också möjlighet att åka på upptäcktsfärd i Mombasa, som är Kenyas näst största stad. Här kan du vandra längs smala gator, som präglas både av swahilikultur och arabisk kultur. De lokala marknaderna erbjuder massor av lokal mat och exotiska kryddor.

Dagarna i Mombasa tillbringar du på egen hand, men det finns möjlighet att köpa till extrautflykter om du vill gå på upptäcktsfärd i Mombasa eller dess omgivningar.

Övernattning Severin Sea Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.