Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaKenyaSafari i Kenya och Tanzania
12 dagar:

Safari i Kenya och Tanzania

Höjdpunkter på denna resa:

Den perfekta safariresan i två av världens bästa safariländer. Upplev elefanterna i Amboseli och Tarangire, Ngorongorokratern och Naivashasjön samt Serengetis enorma ekosystem där även Masai Mara ingår.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Nairobi inklusive transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 5 övernattningar i Kenya inkl. helpension
 • Amboseli nationalpark – elefanter vid foten av Kilimanjaro
 • Gränspassage mellan Kenya och Tanzania
 • 4 övernattningar i Tanzania inkl. helpension
 • Tarangire nationalpark – flockar med hundratals elefanter
 • Ngorongorokratern – ett paradis där minst 30 000 djur lever permanent.
 • Serengeti nationalpark– på utkik efter ”The Big 5”
 • Gränspassage mellan Tanzania och Kenya
 • Masai Mara – världens största koncentration av vilda djur
 • Båttur på Naivashasjön
 • Transport och safaritur i fyrhjulsdriven landcruiser.
 • Vatten dagligen på safariturerna
 • Nationalparksavgifter
 • Inträde och avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Flyg från Nairobi till Sverige inklusive transfer
 • Dygnet runt-bemannad jourtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Tillägg för enkelrum 4 100 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

På denna resa besöker du två av världens bästa safariländer. Du reser från Kenya till Tanzania och tillbaka, och du kan även välja att förlänga resan med en solsemester om du vill.

Resan är en stor upplevelse under den stora årliga migrationen i Östafrika, och du följer nästan samma rutt som djuren när du färdas genom Tanzania från Ngorongoro till Serengeti och in i Masai Mara i Kenya. Men resan är en upplevelse året runt. Eftersom så många av de stora nationalparkerna ingår i resan kan vi garantera helt fantastiska safariupplevelser.

För att bygga upp safaristämningen tillbringar du de flesta nätterna i klassiska ”safariläger”. Det innebär att du sover i safaritält. Tälten är rymliga och har ståhöjd, riktiga sängar och eget badrum. Väggarna är gjorda av kanvas, så att du både kan höra ljuden och känna doften av naturen utanför. Det är ju det safari går ut på!

Resan börjar i Amboseli nationalpark i Kenya. Du känner säkert igen parken från bilder som ofta visar elefanter med Kilimanjaro i bakgrunden. Därefter får du lära känna Tanzania. Du passerar gräsen och besöker Tarangire nationalpark i Tanzania. Parken är särskilt känd för sina elefanter och de enorma baobabträden. I Ngorongorokratern väntar en Jurassic Park-liknande upplevelse innan landskapet förändras dramatiskt när du beger dig ut på de mäktiga Serengetislätterna. Här slutar de flesta safariturerna, men inte din – du passerar gränsen igen och i Kenya väntar nu Masai Mara. Sista stoppet på resan är Naivashasjön, innan du körs till flygplatsen i Nairobi. Här finns det möjlighet att förlänga resan med solsemester till Mombasa, Zanzibar eller Mauritius.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det dags för avresa och ni reser med flyg till Kenya med mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst i Nairobi – Amboseli nationalpark
Dag 2: Ankomst i Nairobi – Amboseli nationalpark

När ni anländer i Nairobi möts ni på flygplatsen av vår lokala guide. Från flygplatsen går turen söderut mot Amboseli nationalpark.
Amboseli är en av Kenyas minsta nationalparker, men naturupplevelserna här är bland de bästa. Parken är särskilt känd för den sagolika utsikten mot Afrikas högsta berg, Kilimanjaro, samt för de många elefanterna som lever där. Amboseli var den första platsen i världen där man började studera elefanter, och det var här man upptäckte att elefanter både firar födslar och sörjer döda flockmedlemmar. Mycket av det vi vet om elefanter i dag härstammar från forskning från den här parken.
Vid ankomst till Amboseli checkar du in, och därefter är det dags för lunch. Redan på eftermiddagen väntar de första safariupplevelserna när du får åka på game drive i Amboseli. Elefanter står givetvis högt på önskelistan, och vi kan nästan garantera elefantupplevelser på eftermiddagen. Men håll också utkik efter hyenor, zebror och gnuer – och om du har tur kanske du får se en glimt av ett av de stora kattdjuren.
Tillbaka i lägret väntar middagen och därefter en god natts sömn. Finns det något bättre än att somna till ljudet av Afrika?

Övernattning AA Lodge Amboseli 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 3: Amboseli nationalpark
Dag 3: Amboseli nationalpark

I dag är det dags för safari i Amboseli. På grund av det torra klimatet och de öppna slätterna finns det riktigt goda chanser att se vilda djur, och utsikten är helt fantastisk. Se till att ta klassiska bilder av elefanter när de vandrar över savannen med Kilimanjaro med de ikoniska akaciaträden i bakgrunden – bilder som bara skriker ”det här är Afrika!”

Övernattning AA Lodge Amboseli 

Dag 4: Amboseli – Tarangire. Gränspassage från Kenya till Tanzania
Dag 4: Amboseli – Tarangire. Gränspassage från Kenya till Tanzania

I dag är det tidig avfärd från Amboseli. Du körs till gränsen mellan Kenya och Tanzania, vilket tar 1,5 timme. Din guide hjälper dig med formaliteterna och ser till att du kommer över gränsen utan problem. På andra sidan väntar din tanzaniske guide som nu tar över. Från gränsen åker du via Arusha och vidare till Tarangire nationalpark.
Tarangire är, precis som Amboseli, mest känd för sina elefanter. Men medan landskapet i Amboseli präglas av akaciaträd är det de enorma, uråldriga och majestätiska baobabträden som dominerar landskapet i Tarangire.
Det finns också mängder av gnuer och zebror – kuduer, impalor och gaseller trivs också bra här. Bytesdjuren drar också till sig både lejon, leoparder och hyenor, och om du har riktig tur kanske en vildhund kommer förbi.
Floden lockar vilda djur till sig året runt, och eftersom parken inte är i närheten så välbesökt som Ngorongorokratern får du garanterat riktigt spännande djurupplevelser här.

Du åker vidare till Highview Hotel, där du tillbringar en natt.

Övernattning Highview Hotel

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 5: Highview via Ngorongorokratern till Serengeti
Dag 5: Highview via Ngorongorokratern till Serengeti

När du står vid kanten till Ngorongorokratern är det svårt att inte tänka på Jurassic Park. Framför dig ligger världens största obrutna kaldera. En kaldera bildas när en vulkan kollapsar, vilket skedde här för 2–3 miljoner år sedan. Kraterbotten har en area på 260 km2 och är ca 600 meter djup. Den bördiga vulkaniska jorden lockar till sig massor av djur, och man uppskattar att det lever över 30 000 stora djur i kratern, bland annat den utrotningshotade svarta noshörningen, som skyddas av beväpnade rangers. Det enda djuret man inte kan hitta i kratern är giraffen. Deras långa, smala ben gör att de inte kan ta sig ner längs de sluttande kraterväggarna. En resa till Tanzania är inte fulländad utan ett besök i Ngorongorokratern, och det är just det du börjar med i dag. Här finns det djur så långt ögat kan nå. Lejonflockar, gnuer, elefanter, bufflar, zebror och massor av olika fågelarter.
Kring middagstid lämnar du kratern och beger dig mot Serengeti. Det är en vacker biltur. Långsamt märker du hur landskapet blir mer och mer platt. Här och där ser du zebror och giraffer, och överallt finns det små massajbyar. Ibland stannar bilen för att släppa fram massajer som korsar vägen med sina getflockar. När du passerar gränsen till Serengeti syns inga massajer till längre. Nu tar djuren över igen. Du ser flockar med gnuer och zebror så långt ögat kan nå. De stora koritrapperna tar mycket plats i landskapet. Koritrappen är den största flygande fågeln i Afrika och de kan ofta ses i närheten av gnuer, då de äter små insekter som stör djuren.
Du övernattar mitt på Serengetislätten och faller ännu en gång i sömn till ljuden av Afrika utanför ditt tält.

Övernattning Serengeti Wildebeest Camp

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 6: Safari i Serengeti nationalpark
Dag 6: Safari i Serengeti nationalpark

Heldagssafari i Serengeti nationalpark på jakt efter ”The Big Five”: lejon, leoparder, elefanter, noshörningar och bufflar. Du har hela dagen på dig att njuta av djuren och naturen i fantastiska Serengeti.

Ekosystemet i parken räknas till de äldsta i världen, och det är svårt att inte känna sig både ödmjuk och överväldigad när man sitter i sin landcruiser och tar in alla intryck. När det inte är torrperiod finns det, utöver redan nämnda djur, också ett stort antal Thomsongaseller, bufflar, topiantiloper, Grantgaseller, elandantiloper, vårtsvin, örnar, strutsar och andra djur. I dag kommer du säkert också att få se – och känna lukten av – flodhästar som badar i så kallade hippo-pools.
De kommande två nätterna tillbringar du i Ikoma Wildcamp. Ikoma ligger lite utanför den nordvästra delen av Serengeti nationalpark. Här har man en fantastisk utsikt över Serengetislätten och möjlighet till några helt unika upplevelser som man inte kan få inne i nationalparken.

Övernattning Ikoma Wild Camp

Dag 7: Walking safari och gamedrive på kvällen
Dag 7: Walking safari och gamedrive på kvällen

Med tanke på Ikomas läge strax utanför nationalparken finns det ett stort utbud av aktiviteter som man inte kan göra i själva nationalparken. Dem kan du med glädje ta del av i dag. Dagen bjuder nämligen på en guidad vandringstur i den vackra naturen. Med sällskap av en beväpnad säkerhetsvakt och en guide beger du dig ut på vandringen. På vägen kan du se gaseller, antiloper, zebror, gnuer, giraffer, elefanter, hyenor, bufflar och kanske till och med ett lejon. Det är en fantastisk upplevelse att gå runt i den vilda naturen där du inte är herre över något!
Senare väntar ännu en exklusiv aktivitet, som endast är möjlig utanför själva nationalparken: en game drive på kvällen. En stor del av djuren på den afrikanska savannen är som mest aktiva på natten. Nu steker inte solen och växtätarna kommer fram för att äta i skydd av mörkret. Detta känner de opportunistiska kattdjuren till mycket väl, och passar på att komma fram från sina viloplatser. Därför kan man på kvällen ha turen att se både lejon och hyenor på vandringtur genom bushen.

Vi rekommenderar varmt att åka på game drive på kvällen. Det är något magiskt med att sitta tryggt i bilen i mörkret och veta att djuren går runt omkring dig. I mörkret skärps dessutom dina sinnen, och ljuden från bushen kommer att vara tydligare än på dagen.

Övernattning Ikoma Wild Camp

Dag 8: Serengeti – Masai Mara. Gränspassage från Tanzania till Kenya
Dag 8: Serengeti – Masai Mara. Gränspassage från Tanzania till Kenya

Från Ikoma går turen norrut mot gränsen till Kenya. Vid Isibania passerar du gränsen och tas emot av din guide i Kenya inför de sista dagarna. Från gränsen går färden vidare mot Masai Mara, där du tillbringar de kommande dagarna.

Det finns möjlighet att köpa till en resa med direktflyg från Masai Mara till Nairobi för att slippa bilfärden. Kontakta oss för tilläggspris.

Övernattning Mara Leisure Camp 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 9: Masai Mara
Dag 9: Masai Mara

I går var du i Serengeti, och i dag ska du på game drive i Masai Mara. Visste du att Masai Mara faktiskt är en del av Serengetis enorma ekosystem? Masai Mara är dock mycket mindre än Serengeti, och koncentrationen av djur är därför ofta lite högre på den kenyanska sidan av gränsen. På de mäktiga slätterna kan du möta stora elefantflockar, gnuer, zebror, flodhästar, giraffer, gaseller och andra växtätande byten för de jagande lejonen, hyenorna, leoparderna och geparderna.
Under de kommande dagarna får du uppleva flera djur på nära håll från en skyddad landcruiser. Från juli till oktober kan du uppleva när över en miljon gnuer, ett par hundra tusen zebror och massor av Thomsongaseller vandrar 1 200 km i det kenyanska området under den stora migrationen. Det är under den här vandringen som en del gaseller blir offer för de enorma nilkrokodilerna när de korsar Marafloden.

Övernattning Mara Leisure Camp 

Dag 10: Masai Mara – Naivashasjön
Dag 10: Masai Mara – Naivashasjön

I dag är det dags att ta farväl av Masai Mara och de enorma slätterna. Turen går genom massajområden och förbi den gamla vulkanen Longnot, innan du anländer till Naivashasjön. Naivashasjön är en sötvattensjö som ligger på den högsta punkten av Great Rift Valley – 1 890 meter över havsytan. Området är särskilt känt för flodhästar, giraffer, vattenbockar, sammetsapor och ett rikt och varierat fågelliv med både strandfåglar och flyttfåglar.
Eftermiddagen tillbringar du som du vill. Njut av poolen eller ta en tur i den härliga trädgården, där det ofta finns både antiloper, giraffer och apor. Om du vill röra lite på dig efter många dagar i en safaribil finns det möjlighet att köpa till en guidad cykeltur till Hells Gate nationalpark. Det sistnämnda kan vi rekommendera varmt. Hells Gate är en helt annan upplevelse än de stora, öppna slätterna du befunnit dig på de senaste dagarna, och du kommer få ett helt annat perspektiv på Kenya!

Övernattning Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 11: Naivashasjön – Nairobi. Hemresa
Dag 11: Naivashasjön – Nairobi. Hemresa

På morgonen väntar en båttur på sjön. Håll speciellt utkik efter flodhästar och de många fågelarterna som finns i området. På förmiddagen går turen mot Nairobi där lunchen väntar. Eftermiddagen tillbringas på bästa sätt med sightseeing i Nairobi.

På kvällen är det dags för avgång mot flygplatsen, där hemresan börjar med mellanlandning(ar) på vägen.

Du kan också välja att förlänga resan med en härlig solsemester i antingen Mombasa, på Zanzibar eller Mauritius.

Dag 12: Hemkomst
Dag 12: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en upplevelserik resa.

Kombinationsmöjligheter:
Mauritius för familjer med barn 6 dagar/5 nätter
Mauritius för familjer med barn 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Per barn u/12 år: + 7 500 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest fascinerande öarna i den Indiska Oceanen och ett riktigt paradis om du reser med barn. Här är klimatet behagligt året om och lokalbefolkningen är oerhört gästvänlig. Ön omgärdas av kristallklart vatten och vackra, barnvänliga stränder som skyddas av färgsprakande korallrev, vilket gör platsen perfekt för att snorkla. Mauritius har en mycket vacker natur med frodiga skoga, små laguner och vattenfall som brusar ner längs med bergssidorna.

Ön Mauritius är en perfekt plats för hela familjen och det finns en mängd aktiviteter både på land och i vattnet. 8 km från stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, där du kan se jättesköldpaddor, zebror, tigrar, lejon, giraffer, apor och 1 500 fågelarter. Du kan prova segway, gå på hängbroar och mycket, mycket mer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Upplev Nairobis sevärdheter 3 dagar/2 nätter
Upplev Nairobis sevärdheter 3 dagar/2 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 3 900 kr
Per barn u/12 år: + 3 900 kr
Enkelrumstillägg: + 3 900 kr

Nairobi – Kenyas huvudstad och största stad – grundades 1899 som en station längs den brittiska järnvägen till Uganda, Afrikas pärla. I dag är den en av Östafrikas mest kosmopolitiska städer och en smältdegel av olika kulturer och upplevelser. Allt detta kommer du att få uppleva under den här storstadsförlängningen.

Du har kanske redan hört om elefantbarnhemmet David Sheldrick Wildlife Trust i Nairobi. Varje dag vid middagstid bjuds besökare in i ”barnhemmet” och du har möjlighet att uppleva när de små elefanterna får nappflaska av sina vårdare. Det är både en ganska rolig och rörande upplevelse, och man kan komma väldigt nära inpå de små elefanterna och höra mer om fondens arbete.

Du har säkert också hört om [den danska författarinnan] Karen Blixens liv i Afrika – eller kanske sett filmen Out of Africa med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Filmen inleds med orden: ”I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills”. I dag är Karin Blixens dåtida hem omgjort till ett museum som är ett måste att besöka när man är i Nairobi. Karin Blixen har spelat en stor roll i staden – till exempel är en hel stadsdel uppkallad efter henne: Karen.

Visste du att du kan handmata giraffer i Giraffe Centre? Ett besök på smyckesfabriken Kazuri finns också med på dagens program. Här arbetar ensamstående mödrar för att kunna försörja sina barn.

Allt det här kan du uppleva på denna lilla förlängning med två nätter i Nairobi och en heldagsutflykt.

Övernattning Fairmont The Norfolk 

Mauritius för vuxna 6 dagar/5 nätter
Mauritius för vuxna 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Solsemester i Mombasa 6 dagar/5 nätter
Solsemester i Mombasa 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 5 800 kr
Per barn u/12 år: + 5 400 kr
Enkelrumstillägg: + 1 300 kr

Avsluta din safari med en solsemester i Mombasa.

Här kan du koppla av på de kritvita stränderna i skuggan av en palm, bada i det varma azurblå havet och snorkla i de vackra korallreven. Det finns också möjlighet att åka på upptäcktsfärd i Mombasa, som är Kenyas näst största stad. Här kan du vandra längs smala gator, som präglas både av swahilikultur och arabisk kultur. De lokala marknaderna erbjuder massor av lokal mat och exotiska kryddor.

Dagarna i Mombasa tillbringar du på egen hand, men det finns möjlighet att köpa till extrautflykter om du vill gå på upptäcktsfärd i Mombasa eller dess omgivningar.

Övernattning Severin Sea Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Solsemester på Zanzibar 7 dagar/6 nätter
Solsemester på Zanzibar 7 dagar/6 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 7 775 kr
Enkelrumstillägg: + 3 250 kr

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Övernattning Ocean Paradise Resort 

Uppgraderingsmöjligheter på Zanzibar:

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.