• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaKilimanjaroMachame-rutten, safari & solsemester på Zanzibar
17 dagar

Machame-rutten, safari & solsemester på Zanzibar

Kombinera 3 av Tanzanias höjdpunkter. Bestig Kilimanjaro via Machame-rutten, åk på safari och upplev ett fantastiskt djurliv och avsluta med en välförtjänt solsemester på Zanzibars sandstränder.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Machame-rutten, safari & solsemester på Zanzibar Machame-rutten, safari & solsemester på Zanzibar
17 dagar

Machame-rutten, safari & solsemester på Zanzibar

Kombinera 3 av Tanzanias höjdpunkter. Bestig Kilimanjaro via Machame-rutten, åk på safari och upplev ett fantastiskt djurliv och avsluta med en välförtjänt solsemester på Zanzibars sandstränder.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inkl transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 2 nätter på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpension (1 före och 1 efter bestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro längs Machame-leden (Whiskyturen)
 • Professionella guider och bärare hela vägen
 • 5 nätter på Kilimanjaro i tält anpassade för ändamålet inkl. helpension
 • All mat tillagas av lokala kockar, även på berget
 • Valfritt utresedatum och möjlighet för bestigning året runt
 • 1 natt på Highview Hotel i Karatu inkl. helpension
 • Safari i Lake Manyara Nationalpark
 • Safari i Tarangire Nationalpark
 • Fönsterplats i fyrhjulsdriven bil och gratis flaska med vatten på safariturerna
 • Nationalparksavgifter
 • Flyg från Tanzania till Zanzibar inkl. transfer
 • 6 nätter på Zanzibar på Spice Island Hotel & Resort **** inkl. halvpension
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Zanzibar
 • Flyg från Zanzibar till Sverige inkl. transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Kortfattat om resan:

Gillar du utmaningar och äventyr så är denna resa något för dig.

Omgiven av Tanzanias savann reser sig Afrikas högsta berg 5 895 meter över havsytan. Målet är Uhuru Peak. Du behöver inte vara bergsklättrare för att bestiga det majestätiska berget. Du behöver bara vara i allmänt god form och ha ordentlig utrustning samt en stark vilja. Att kunna säga att man har bestigit Afrikas högsta berg är ofta motivation nog i sig själv.

Du vandrar genom den omväxlande vegetationen bestående av frodig regnskog, hedlandskap, klipplandskap och alpint ökenlandskap. Från Shira-platån har du en fantastisk utsikt över glaciärerna vid Western Breach och vid Stella Point får du bevittna en knallröd soluppgång. Turen är hård och krävande, men när du når Uhuru Peak belönas du med en spektakulär utsikt från nästan 6 kilometers höjd och en unik upplevelse för resten av livet.

Därefter väntar en spännande safari i nationalparkerna Tarangire och Lake Manyara, där du får uppleva Afrikas ikoniska och unika djurliv.

Efter att ha bestigit Afrikas högsta berg och varit på safari väntar en välförtjänt solsemester på Zanzibar, där du kan slappna av på de kritvita sandstränderna.

Välj denna resa eftersom...

 • Få en tre-i-ett-upplevelse: Bestig Kilimanjaro, åk på safari och avsluta i Zanzibar
 • Machame-rutten är naturskön och mycket populär, och det är fler som klarar vandringen
 • Rutten är tekniskt enkel, om än hård, med långa dagar och hårda stigningar
 • Resan avslutas med en solsemester vid Zanzibars vita sandstränder

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flyg från Sverige till Kilimanjaro

Flyg från Sverige till Kilimanjaro med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Kilimanjaro – Moshi

Du landar på Kilimanjaros internationella flygplats där din guide möter upp dig och kör dig till Springlands Hotel i den lilla staden Moshi – en resa som tar ca en timme. Från Moshi får du den första glimten av Kilimanjaros snöklädda topp. Staden genomsyras av afrikansk kultur och bjuder på exotiska upplevelser, inte minst på den lokala marknaden och i de många små butikerna.

På eftermiddagen är det välkomstmöte där guiden går igenom utrustning och den kommande dagens vandring mot toppen.

Det finns dessutom möjlighet att plantera ett träd i samarbete med Zara Charity. Läs mer här.

Höjder: Moshi: 915 m.ö.h.

Övernattning:
Dag 3: Moshi – Machame Gate – Machame Camp

Efter frukosten lämnar du Moshi och kör till byn Machame. Resan tar 50 minuter. Här möter du ditt team av guider, kockar och bärare som förbereder och packar din utrustning. Sedan går färden till Machame Gate, som är den sydvästra ingången till Kilimanjaro nationalpark. Här sker incheckning och registrering innan du påbörjar din vandring genom regnskogen mot Kilimanjaros topp. Kilimanjaro består av tre slocknade vulkaner: Kibo med Uhuru som högsta punkt (5 895 m.ö.h), Mawezi (5 149 m.ö.h) och Shira (3 962 m.ö.h).

Under den första delen av rutten på de lägre höjderna kan det vara blött och lerigt. Du vandrar på vackra stigar genom den täta regnskogen, där du kan ha turen att få en glimt av djurlivet, till exempel de mycket sällsynta och vackra svartvita colobusaporna. Bärarna går i förväg så att ditt tält står klart när du kommer till Machame Camp.

Höjder: Moshi: 915 m.ö.h., Machame Gate: 1 634 m.ö.h., Machame Camp: 2 834 m.ö.h.

Höjdmeter från Moshi till läger: 1 919 m ⭡

Sträcka: 10 km

Vandringstid: 7–8 timmar

Dag 4: Machame Camp – Shira 2 Camp

Du vandrar den sista biten genom regnskogen och snart breder hedlandskapet ut sig och stigarna blir stenigare. Du vandrar över Shira-platån med utsikt över Kilimanjaro Western Breach, som är den västra kraterkanten med en fantastisk glaciär. Du befinner dig nu väster om den slocknade vulkanen Kibo på motsatt sida av Marangurutten och efter en kort vandring västerut anländer du till Shira 2 Camp.

Höjder: Machame Camp: 2 834 m.ö.h., Shira 2 Camp: 3 840 m.ö.h.

Höjdmeter från läger till läger: 1 006 m ⭡

Sträcka: 6 km

Vandringstid: 7 timmar

Dag 5: Shira 2 Camp – Lava Tower – Barranco Camp

I dag vandrar du mot öst. Landskapet blir torrare, kargare och mer stenigt ju högre upp du kommer. På vägen belönas du av vackra utsikter över bergen Kibo och Meru, som sticker upp bland de vita molnen bakom dig. Efter ett par timmars vandring når du det berömda Lava Tower, som skapats av Kilimanjaros tidigare vulkaniska aktiviteter.

Efter frukost vid foten av Lava Tower väntar nedstigning till Barranco Camp, som ligger i en dal under Great Barranco Wall. Om vädret tillåter kan du njuta av en fantastisk solnedgång från Barranco Camp. Det finns även en magnifik utsikt över toppen av Kilimanjaro, en fin utsikt ner mot dalen och längre österut över den 300 meter höga Great Barranco Wall.

Dagens sträcka är utmanande både när det kommer till terräng och höjd, så kom ihåg att ta det lugnt och lyssna på din kropp. Även om du avslutar dagen på bara 110 meters höjd är du under dagen uppe på 790 meters höjd vid Lava Tower innan du går ner till Barranco Camp.  Det är här som många känner av de första tecknen på höjdsjuka, så var uppmärksam på de minsta symptomen och informera guiden.

Höjder: Shira 2 Camp: 3 840 m.ö.h., Lava Tower: 4 630 m.ö.h., Barranco Camp: 3 950 m.ö.h.

Höjdmeter från läger till läger: 110 m ⭡

Sträcka: 5 km

Vandringstid: 5 timmar

Dag 6: Barranco Camp – Karanga Valley – Barafu Camp

Efter en natt under den imponerande Great Barranco Wall och en stadig frukost klättrar du uppför den beryktade bergväggen. Det är som tur är enklare än det ser ut. På toppen under Heim-glaciären, som hänger som jättestora isgardiner över massivet, breder Kilimanjaros skönhet ut sig på ett fantastiskt sätt.

Rutten leder ner genom Karanga Valley och löper samman med Mwekarutten, som du följer resten av vägen mot Kilimanjaros topp. Efter en timmes vandring kommer du till Barafu Camp. Barafu Camp ligger öppet på en ås. Marken är stenig och det blåser ofta mycket. Se till att bekanta dig med terrängen omkring tältlägret innan mörkret faller. Då är du väl förberedd när vandringen mot toppen börjar kort efter midnatt.

Förbered din utrustning och ta fram varma kläder inför vandringen till toppen och fyll på med dricksvatten i en termos, så att det inte fryser till is. Se till att lägga dig tidigt för att ladda batterierna inför Kilimanjaros ultimata utmaning.

Höjder: Barranco Camp: 3 950 m.ö.h. Barafu Camp: 4 600 m.ö.h.

Höjdmeter från läger till läger: 650 m ⭡

Sträcka: 8 km

Vandringstid: 6–8 timmar

Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak – Mweka Camp

Omkring midnatt vaknar du och äter en snack innan du i mörkret påbörjar den sista uppstigningen till toppen. Att vandra i den svåra terrängen de ca 6 timmarna fram till Stella Point är den största utmaningen för de flesta. Målet är att nå Stella Point vid soluppgången, så att du kan njuta av den glödande röda soluppgången här. Vilan blir dock inte lång, eftersom det kan vara mycket svårt att komma igång igen på grund av kyla och utmattning. Du fortsätter längs kraterkanten och den sista sträckan har en jämn stigning. Beroende på årstiden kan det finnas risk för snö den sista biten till ditt slutliga mål: Uhuru Peak, toppen av Kilimanjaro och toppen av Afrika. När du når toppen på 5 895 meter över havet kan du klappa dig själv på axeln, njuta av den fantastiska utsikten och ta en selfie vid Uhuru Peak-skylten för att föreviga minnet.

Därefter börjar nedstigningen till Barafu Camp, som tar ca 3 timmar. Här får du en välförtjänt men kort paus innan du vandrar ner längs den steniga stigen till Mweka Camp där en välbehövlig nattsömn väntar. Lägret ligger i den översta delen av skogen, där det ofta är dimmigt och regnigt sent på eftermiddagen. Höjdpunkten är att här väntar varmt vatten och varm mat.

Höjder: Barafu Camp: 4 600 m.ö.h., Uhuru Peak: 5 895 m.ö.h., Mweka Camp: 3 100 m.ö.h.

Höjdmeter från läger till läger: 1 500 m

Sträcka: 5 km upp och 12 km ner

Vandringstid: 6–7 timmar upp, 7 timmar ner

Dag 8: Mweka Camp – Moshi

Turens sista vandringsetapp består av 3 enkla timmar genom nationalparken till Mweka Gate. Här checkar du ut innan du körs tillbaka till byn Moshi. På hotellet väntar en god lunch och ett mycket efterlängtat, härligt varmt bad. Alla som genomför bestigningen får ett diplom.

Höjder: Mweka Camp: 3 100 m.ö.h., Mweka Gate: 1 850 m.ö.h., Moshi: 915 m.ö.h.

Höjdmeter från läger till Moshi: 2 185 m

Sträcka: 10 km

Vandringstid: 3 timmar

Övernattning:
Dag 9: Tarangire National Park

Guiden hämtar er på hotellet, och så går turen vidare med safari i Tarangire National Park. Tarangire National Park (2 600 km2) med sitt enorma panorama landskap, som täcker nio olika växtzoner. Ni får uppleva en savann fylld med majestätiska baobab träd och akacior, som nästan tar uppmärksamheten ifrån dom många djuren.

Detta landskap genomskärs av den livgivande floden Tarangire som aldrig torkar ut. Härefter ska vi se stora flockar av bufflar samt den största samlingen av elefanter i världen. Man kan se flockar med upptill 100 elefanter. Utöver det ser vi geoparder, leoparder, lejon, hyenor, kudu, impalaer, gazeller och träklättrande pytonormar osv.

Övernattning:
Dag 10: Lake Manyara Nationalpark – Zanzibar

Vi checkar ut tidigt från hotellet och besöker Lake Manyara National Park. Detta är en af Tanzanias minsta nationalparker på 330 km2, där sjön utgör 200 km2 av dom. Området mellan sjön och det 600 meter höga Rift Valleys sluttningar i väst bjuder på öppna grässlätter, djungelliknade skog och sumpmark. Ett eldorado för 380 fågelarter och inte minst för stora flokkar med elefanter och babianer.

Efter lunchen kör vi till flygplatsen och reser för vidare semester på Zanzibar.

Dag 11-15: Avkoppling och upplevelser på Zanzibar
Dag 16: Hemresan börjar

I dag är det dags att ta farväl av Zanzibar. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 17: Hemkomst till Sverige

Du anländer till Sverige efter ditt livs upplevelse.

Tillägg för enkelrum 5 550 kr
Extra acklimatiseringsdag: 2 690 kr
Rabatt vid större grupper
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.