• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaKilimanjaroMarangu-rutten inkl. acklimatiseringsdag
10 dagar

Marangu-rutten inkl. acklimatiseringsdag

Ta Marangu-rutten – den kortaste vägen till Afrikas topp – och nå toppen av Kilimanjaro. Den här turen har en extra acklimatiseringsdag för att öka dina chanser att lyckas.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Marangu-rutten inkl. acklimatiseringsdag Marangu-rutten inkl. acklimatiseringsdag
10 dagar

Marangu-rutten inkl. acklimatiseringsdag

Ta Marangu-rutten – den kortaste vägen till Afrikas topp – och nå toppen av Kilimanjaro. Den här turen har en extra acklimatiseringsdag för att öka dina chanser att lyckas.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 2 övernattningar på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpension (en övernattning före och en efter bergsbestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro via Marangurutten
 • 5 övernattningar i stugor på Kilimanjaro inkl. helpension och en acklimatiseringsdag
 • All mat tillagas av en lokal kock
 • Professionella guider och bärare följer med hela vägen
 • Möjlighet att köpa till en safari eller solsemester efter bergbestigningen
 • Flyg från Kilimanjaro till Sverige inkl. transfer
 • Valfritt startdatum och möjlighet till bergsbestigning året runt
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Kortfattat om resan:

Marangu-rutten är också känt som Coca Cola-rutten. Den börjar vid Marangu Gate, som är den sydöstra ingången till Kilimanjaro Nationalpark. Du vandrar längs vackra stigar genom skog och regnskog. Landskapet öppnar dig och blir till ett hedlandskap och du kan se de gigantiska korsörtväxterna. Under vägen kan du njuta av utsikten över Kibos och Mawenzis spetsiga bergstoppar. Vi har till en acklimatiseringsdag så att du kan vänja dig vid höjderna och den dagen kan du också använda till att uppleva Maweni Tarn Hut eller Zebra Rocks. Hedlandskapet ersätts långsamt av det alpina ökenlandskapet som förbinder Mawenzi och Kibo. Du vandrar förbi Gilman’s Point, där du kan njuta av utsikten innan uppstigningen till toppen som sker från öst. Nedstigningen sker på den sydöstra sidan där du har utsikt över Kilimanjaro från många utsiktspunkter.

Välj denna resa eftersom...

 • Du bestiger Kilimanjaro via Coca cola-rutten, som den kallas eftersom det är den mest direkta vägen till toppen
 • Gå längs den äldsta och mest populära rutten med gradvis stigning som betecknas som en av de enklaste
 • På Marangu-rutten sover du i hyddor i stället för tält längs vägen
 • Vårt program omfattar en extra acklimatiseringsdag för att öka antalet som klarar vandringen

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flyg från Sverige till Kilimanjaro

Flyg från Sverige till Kilimanjaro med mellanlandning(ar) på vägen

Dag 2: Ankomst till Kilimanjaro – Moshi

Du landar på Kilimanjaros internationella flygplats där din guide möter upp dig och kör dig till Springlands Hotel i den lilla staden Moshi – en resa som tar ca en timme. Från Moshi får du den första glimten av Kilimanjaros snöklädda topp. Staden genomsyras av afrikansk kultur och bjuder på exotiska upplevelser, inte minst på den lokala marknaden och i de många små butikerna.

På eftermiddagen är det välkomstmöte där guiden går igenom utrustning och den kommande dagens vandring mot toppen.

Det finns dessutom möjlighet att plantera ett träd i samarbete med Zara Charity. Läs mer här.

Höjder: Moshi: 915 m.ö.h.

Övernattning:
Dag 3: Moshi – Mandara Huts

Efter frukosten lämnar du Moshi och kör till Marangu Gate, som är den sydöstra ingången till Kilimanjaro Nationalpark. Resan tar 45 minuter. Via ankomst till Marangu Gate checkas du in och registreras, här möter du också ditt team av guider, kockar och bärare. Här börjar vandringen till toppen av Kilimanjaro. Du vandrar längs vackra stigar genom skog och regnskog, där det finns eukalyptusträd, olika fågelarter och du kan även ha turen att få en glimt av de svartvita colobusaporna. På dessa låga höjder kan det vara blött och lerigt så det är viktigt att ha rätt utrustning i ordning – särskilt skot. Vid ankomst till Mandara Hut och du bara koppla av. Om du orkar och har lust kan du tillsammans med guiden och andra ta en vandringstur till Maundy Crater och utforska omgivningarna medan kockarna förbereder middagen.

Höjder: Moshi: 915 m.ö.h., Marangu Gate: 1 860 m.ö.h., Mandara Huts: 2 740 m.ö.h.

Höjdmeter från Moshi till läger: 1 825 m ⭡

Sträcka: 8 km

Vandringstid: 4–5 timmar

Övernattning:
Dag 4: Mandara Huts – Horombo Huts

Dagens sträcka går genom det sista skogspartiet och snart öppnar sig hedlandskapet. Under vägen kan du njuta av utsikten över Mawenzis spetsiga toppar som skjuter upp mot den afrikanska himlen. Det är här som många känner av de första tecknen på höjdsjuka, så var uppmärksam på de minsta symptomen och informera guiden. Vid ankomst till Horombo Huts kan du packa upp och njuta av utsikten över Kibo innan middagen serveras.

Höjder: Mandara Huts: 2 740 m.ö.h., Horombo Huts: 3 690 m.ö.h.

Höjdmeter från läger till läger: 950 m ⭡

Sträcka: 7 km

Vandringstid: 5–6 timmar

Övernattning:
Dag 5: Acklimatiseringsdag

För att vänja dig vid höjden har du i dag en extra dag och övernattning vid Horombo Huts. Är du trött eller känner dig dålig på grund av höjden är det viktigt att du stannar kvar i lägret och får vila ordentligt. Om du inte är höjdsjuk kan du vandra upp till Mawenzi Hut på 4 330 meters höjd där du får en fantastisk utsikt över Kibo och Mawenzi. En uppstigning på 640 meter.  Vandra i ett lugnt tempo och njut av det fantastiska landskapet. Alternativt kan du vandra upp till de imponerande bergen Zebra Rocks på 4 000 meters höjd. Det är en uppstigning på 310 meter.

Höjder: Horombo Huts: 3 690 m.ö.h., Mawenzi Hut: 4 330 m.ö.h., Zebra Rocks: 4 000 m.ö.h.

Höjdmeter från läger till läger: 0 m

Övernattning:
Dag 6: Horombo Huts - Kibo Huts

I dag kan du se fram emot det vackra och omväxlande landskapet. Du vandrar vidare över hedlandskapet, som senare blir till det torra och karga höglandet som förbinder Mawenzi och Kibo. Landskapet består av stora och små vulkanstenar, som vittnar om den forntida vulkaniska aktiviteten. Den sista delen av sträckan till Kibo Huts är ganska brant och ansträngande. Efter din ankomst till Kibo Huts ska du förbereda din utrustning och ta fram varma kläder inför nästa dags vandring till toppen. Förvara ditt dricksvatten i en termos så att det inte fryser till is. Se till att lägga dig tidigt för att ladda batterierna inför Kilimanjaros ultimata utmaning.

Höjder: Horombo Huts: 3 690 m.ö.h., Kibo Huts: 4 695 m.ö.h.

Höjdmeter från läger till läger: 1 005 m ⭡

Sträcka: 12 km

Vandringstid: 5–6 timmar

Övernattning:
Dag 7: Kibo Huts – Gilman’s Point – Uhuru Peak – Horombo Huts

Du går upp kring midnatt och efter en snack går vandringen ut i natten. Den svåra terrängen med lösa stenar tar många timmar och är den största utmaningen för de flesta under resan. Målet är att vara framme vid Gilman’s Point i gryningen, så att du kan nå Kibos högsta punkt Uhuru strax efter soluppgången. Du gör ett kort stopp vid Gilman’s Point där utsikten är imponerande. Du fortsätter längs kraterkanten fram till Uhuru Peak och den sista sträckan är en jämn stigning. Beroende på årstiden kan det vara snö den sista biten till Uhuru Peak som är ditt stora mål, toppen av Kilimanjaro och toppen av Afrika. När du når toppen på 5 895 meter över havet kan du klappa dig själv på axeln, njuta av den fantastiska utsikten och ta en selfie vid Uhuru Peak-skylten för att föreviga minnet.

Därefter börjar nedstigningen till Kibo Huts, som går förvånansvärt snabbt. Här får du lunch och en välförtjänad vilostund innan du vandrar vidare ner till Horombo Huts där en välbehövlig nattsömn väntar.

Höjder: Kibo Huts: 4 695 m.ö.h., Uhuru Peak: 5 895 m.ö.h., Horombo Huts: 3 690 m.ö.h.

Höjdmeter från läger till läger: 1 005 m

Sträcka: 6 km upp och 15 km ner

Vandringstid: 8 timmar upp och 6 timmar ner

Övernattning:
Dag 8: Horombo Huts – Mandara Huts – Moshi

Dagen sträcka är en tur över det öppna hedlandskapet till Mandara Huts där du äter lunch. Därefter fortsätter du ner genom regnskogen till nationalparkens ingång. Vid Marungu Gate checkas du ut och körs tillbaka till Moshi, där en god middag väntar. Här får alla som genomfört bestigningen ett diplom.

Höjder: Horombo Huts: 3 695 m.ö.h., Marangu Gate: 1 830 m.ö.h., Moshi: 915 m.ö.h.

Höjdmeter från läger till Moshi: 2 775 m

Sträcka: 20 km

Vandringstid: 6 timmar

Övernattning:
Dag 9: Hemresan börjar

I dag checkar du ut från hotellet och körs till flygplatsen där hemresan börjar. Mellanlandning(ar) sker under hemresan.

Dag 10: Hemkomst till Sverige

Du anländer till Sverige efter ditt livs upplevelse.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Massajäventyr på Osiligilai Maasai Lodge, 2 nätter

Behöver du skämma bort dig själv efter att ha stått på toppen av Kilimanjaro eller efter många timmar i en safaribil? Drömmer du om att uppleva massajkulturen och massajernas seder och traditioner – utan att kompromissa med komforten? Vill du vakna upp till soluppgången över Kilimanjaro och ligga vid en pool med utsikt över Afrikas högsta berg? Då ska du förlänga din resa med två nätter på Osiligilai Maasai Lodge.

Denna härliga och autentiska lodge ligger drygt 2 timmars bilväg från Moshi, och vi vågar nästan lova att både naturen och den kulturella upplevelsen här får dig att tappa andan.

Lodgen ligger i ett typiskt massajgräslandsområde med öppna vidder, gräsytor så långt ögat kan nå och utsikt över både Mount Meru och Kilimanjaro. Den ägs av lokala massajer som driver stället med stor entusiasm, vilket gör att du känner dig särskilt välkommen och bortskämd samtidigt som du får massor av möjligheter att komma nära detta seminomadiska folk.

Du övernattar i en traditionell massajstuga med alla önskvärda förnödenheter så som toalett, elektricitet och varmvattendusch – och en strategiskt placerad säng, där du kan ligga och se solen gå upp över Kilimanjaro tidigt på morgonen.

Vistelsen på lodgen inkluderar alla måltider och en lång rad aktiviteter, bland annat spjutkastning och traditionell massajdans och massajsång medan du ser solen gå ner bakom Mount Meru. Dessutom har du möjlighet att köpa till olika utflykter eller ytterligare aktiviteter, eller välja att bara ligga vid poolen och hänföras av utsikten över Kilimanjaro medan du njuter av en kall öl och läser en bra bok.

Vill du veta mer om hur det är att bo i Osiligilai Maasai Lodge? Läs då vår Afrikaexperts reseskildring.

Safari i Tarangire nationalpark och Lake Manyara nationalpark, 1 nätter

Tarangire nationalpark är Tanzanias sjätte största nationalpark och har landets näst högsta koncentration av djur. Parken är hem till omkring 3 000 elefanter och du kan få se flockar på upp till 300 djur. Tarangire har också en annan välkänd invånare, nämligen den trädklättrande pytonormen, som kan slingra sig högt upp i trädkronorna. Dessutom kan du få se lejon, leoparder, hyenor och vårtsvin. Här finns också stora flockar med zebror, gnuer, gaseller, koantiloper, vattenbockar och impalor. Den lilla svarthövdade dvärgpapegojan är bara en av parkens 550 fågelarter.

Lake Manyara nationalpark är (till skillnad från Tarangire) en av Tanzanias minsta, men mest varierade, nationalparker. Den frodiga regnskogen breder ut sig efter ingången till nationalparken och flera klara floder strömmar flyter genom regnskogen. Här kan du uppleva babianer och Sykes apor. I närheten av Manyarasjön, som utgör en tredjedel av parken, öppnar sig savannen med flockar av bufflar, gnuer, elefanter och zebror. Har du tur så kan du också se leoparder, hyenor och de ovanliga, trädklättrande lejonen. I och omkring Manyarasjön kan du bland annat uppleva flodhästar, flamingor och pelikaner.

Övernattning:
Safari (1n) och solsemester på Zanzibar (6n), 7 nätter

Tarangire nationalpark är Tanzanias sjätte största nationalpark och har landets näst högsta koncentration av djur. Parken är hem till omkring 3 000 elefanter och du kan få se flockar på upp till 300 djur. Tarangire har också en annan välkänd invånare, nämligen den trädklättrande pytonormen, som kan slingra sig högt upp i trädkronorna. Dessutom kan du få se lejon, leoparder, hyenor och vårtsvin. Här finns också stora flockar med zebror, gnuer, gaseller, koantiloper, vattenbockar och impalor. Den lilla svarthövdade dvärgpapegojan är bara en av parkens 550 fågelarter.

Lake Manyara nationalpark är (till skillnad från Tarangire) en av Tanzanias minsta, men mest varierade, nationalparker. Den frodiga regnskogen breder ut sig efter ingången till nationalparken och flera klara floder strömmar flyter genom regnskogen. Här kan du uppleva babianer och Sykes apor. I närheten av Manyarasjön, som utgör en tredjedel av parken, öppnar sig savannen med flockar av bufflar, gnuer, elefanter och zebror. Har du tur så kan du också se leoparder, hyenor och de ovanliga, trädklättrande lejonen. I och omkring Manyarasjön kan du bland annat uppleva flodhästar, flamingor och pelikaner.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresanden, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Solsemester på Zanzibar, 6 nätter

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Gorillasafari i Uganda, 4 nätter

Du har säkert sett bilder på de lugna, håriga bergsgorillorna i Bwindi Impenetrable Nationalpark i Uganda.

Varför inte fullända din resa i Östafrika och förlänga semestern med en sväng till Uganda för att se de fantastiska bergsgorillorna?

Vi har gjort det enkelt för dig med den här förlängningen på 5 dagar, då du förutom gorillasafari också går på ”walking safari” i Lake Mburo nationalpark.

Det ingår naturligtvis flyg, gorillatillstånd och helpension på nästan alla ställen.

Enklare blir det inte!

Observera: Denna förlängning genomförs bara vid minst 2 resande.

Förlängningen ska bokas senast 70 dagar innan avresa.

Rabatt vid större grupper
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.