Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaKilimanjaroMarangu-rutten inkl. en acklimatiseringsdag
10 dagar:

Marangu-rutten inkl. acklimatiseringsdag

Höjdpunkter på denna resa:

Moshi, Mawenzi, Kibo, Gilman’s Point, Uhuru Peak.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 2 övernattningar på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpension (en övernattning före och en efter bergsbestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro via Marangurutten
 • 5 övernattningar i stugor på Kilimanjaro inkl. helpension och en acklimatiseringsdag
 • All mat tillagas av en lokal kock
 • Professionella guider och bärare följer med hela vägen
 • Möjlighet att köpa till en safari eller solsemester efter bergbestigningen
 • Flyg från Kilimanjaro till Sverige inkl. transfer
 • Valfritt startdatum och möjlighet till bergsbestigning året runt
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

Marangu-rutten är också känt som Coca Cola-rutten. Den börjar vid Marangu Gate, som är den sydöstra ingången till Kilimanjaro Nationalpark. Du vandrar längs vackra stigar genom skog och regnskog. Landskapet öppnar dig och blir till ett hedlandskap och du kan se de gigantiska korsörtväxterna. Under vägen kan du njuta av utsikten över Kibos och Mawenzis spetsiga bergstoppar. Vi har till en acklimatiseringsdag så att du kan vänja dig vid höjderna och den dagen kan du också använda till att uppleva Maweni Tarn Hut eller Zebra Rocks. Hedlandskapet ersätts långsamt av det alpina ökenlandskapet som förbinder Mawenzi och Kibo. Du vandrar förbi Gilman’s Point, där du kan njuta av utsikten innan uppstigningen till toppen som sker från öst. Nedstigningen sker på den sydöstra sidan där du har utsikt över Kilimanjaro från många utsiktspunkter.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flyg från Sverige till Kilimanjaro
Dag 1: Flyg från Sverige till Kilimanjaro

Flyg från Sverige till Kilimanjaro med mellanlandning(ar) på vägen

Dag 2: Ankomst till Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Ankomst till Kilimanjaro – Moshi

Du landar på Kilimanjaros internationella flygplats där din guide möter upp dig och kör dig till Springlands Hotel i den lilla staden Moshi – en resa som tar ca en timme. Från Moshi får du den första glimten av Kilimanjaros snöklädda topp. Staden genomsyras av afrikansk kultur och bjuder på exotiska upplevelser, inte minst på den lokala marknaden och i de många små butikerna.

På eftermiddagen är det välkomstmöte där guiden går igenom utrustning och den kommande dagens vandring mot toppen.

 

Höjder: Moshi: 915 m.ö.h.

Övernattning Springlands Hotel

Dag 3: Moshi – Mandara Huts
Dag 3: Moshi – Mandara Huts

Efter frukosten lämnar du Moshi och kör till Marangu Gate, som är den sydöstra ingången till Kilimanjaro Nationalpark. Resan tar 45 minuter. Via ankomst till Marangu Gate checkas du in och registreras, här möter du också ditt team av guider, kockar och bärare. Här börjar vandringen till toppen av Kilimanjaro. Du vandrar längs vackra stigar genom skog och regnskog, där det finns eukalyptusträd, olika fågelarter och du kan även ha turen att få en glimt av de svartvita colobusaporna. På dessa låga höjder kan det vara blött och lerigt så det är viktigt att ha rätt utrustning i ordning – särskilt skot. Vid ankomst till Mandara Hut och du bara koppla av. Om du orkar och har lust kan du tillsammans med guiden och andra ta en vandringstur till Maundy Crater och utforska omgivningarna medan kockarna förbereder middagen.

Höjder: Moshi: 915 m.ö.h., Marangu Gate: 1 860 m.ö.h., Mandara Huts: 2 740 m.ö.h.

Avstånd: 8 km

Vandringstid: 4-5 timmar

Övernattning Stugor på Marangurutten

Dag 4: Mandara Huts – Horombo Huts
Dag 4: Mandara Huts – Horombo Huts

Dagens sträcka går genom det sista skogspartiet och snart öppnar sig hedlandskapet. Under vägen kan du njuta av utsikten över Mawenzis spetsiga toppar som skjuter upp mot den afrikanska himlen. Det är här som många känner av de första tecknen på höjdsjuka, så var uppmärksam på de minsta symptomen och informera guiden. Vid ankomst till Horombo Huts kan du packa upp och njuta av utsikten över Kibo innan middagen serveras.

Höjder: Mandara Huts: 2 740 m.ö.h., Horombo Huts: 3 690 m.ö.h.

Avstånd: 7 km

Vandringstid: 5-6 timmar

Övernattning Stugor på Marangurutten

Dag 5: Acklimatiseringsdag
Dag 5: Acklimatiseringsdag

För att vänja dig vid höjden har du i dag en extra dag och övernattning vid Horombo Huts. Är du trött eller känner dig dålig på grund av höjden är det viktigt att du stannar kvar i lägret och får vila ordentligt. Om du inte är höjdsjuk kan du vandra upp till Mawenzi Hut på 4 330 meters höjd där du får en fantastisk utsikt över Kibo och Mawenzi. En uppstigning på 640 meter.  Vandra i ett lugnt tempo och njut av det fantastiska landskapet. Alternativt kan du vandra upp till de imponerande bergen Zebra Rocks på 4 000 meters höjd. Det är en uppstigning på 310 meter.

Höjder: Horombo Huts: 3 690 m.ö.h., Mawenzi Hut: 4 330 m.ö.h., Zebra Rocks: 4 000 m.ö.h.

Övernattning Stugor på Marangurutten

Dag 6: Horombo Huts - Kibo Huts
Dag 6: Horombo Huts - Kibo Huts

I dag kan du se fram emot det vackra och omväxlande landskapet. Du vandrar vidare över hedlandskapet, som senare blir till det torra och karga höglandet som förbinder Mawenzi och Kibo. Landskapet består av stora och små vulkanstenar, som vittnar om den forntida vulkaniska aktiviteten. Den sista delen av sträckan till Kibo Huts är ganska brant och ansträngande. Efter din ankomst till Kibo Huts ska du förbereda din utrustning och ta fram varma kläder inför nästa dags vandring till toppen. Förvara ditt dricksvatten i en termos så att det inte fryser till is. Se till att lägga dig tidigt för att ladda batterierna inför Kilimanjaros ultimata utmaning.

Höjder: Horombo Huts: 3 690 m.ö.h., Kibo Huts: 4 695 m.ö.h.

Avstånd: 12 km

Vandringstid: 5-6 timmar

Övernattning Stugor på Marangurutten

Dag 7: Kibo Huts – Gilman’s Point – Uhuru Peak – Horombo Huts
Dag 7: Kibo Huts – Gilman’s Point – Uhuru Peak – Horombo Huts

Du går upp kring midnatt och efter en lätt måltid går vandringen ut i natten. Den svåra terrängen med lösa stenar tar många timmar och är den största utmaningen för de flesta under resan. Målet är att vara framme vid Gilman’s Point i gryningen, så att du kan nå Kibos högsta punkt Uhuru strax efter soluppgången. Du gör ett kort stopp vid Gilman’s Point där utsikten är imponerande. Du fortsätter längs kraterkanten fram till Uhuru Peak och den sista sträckan är en jämn stigning. Beroende på årstiden kan det vara snö den sista biten till Uhuru Peak som är ditt stora mål, toppen av Kilimanjaro och toppen av Afrika. När du når toppen på 5 895 meter över havet kan du klappa dig själv på axeln, njuta av den fantastiska utsikten och ta en selfie vid Uhuru Peak-skylten för att föreviga minnet.

Därefter börjar nedstigningen till Kibo Huts, som går förvånansvärt snabbt. Här får du lunch och en välförtjänad vilostund innan du vandrar vidare ner till Horombo Huts där en välbehövlig nattsömn väntar.

Höjder: Kibo Huts: 4 695 m.ö.h., Uhuru Peak: 5 895 m.ö.h., Horombo Huts: 3 690 m.ö.h.

Avstånd: 6 km upp och 15 km ner

Vandringstid: 8 timmar opp och 6 timmar ner

Övernattning Stugor på Marangurutten

Dag 8: Horombo Huts – Mandara Huts – Moshi
Dag 8: Horombo Huts – Mandara Huts – Moshi

Dagen sträcka är en tur över det öppna hedlandskapet till Mandara Huts där du äter lunch. Därefter fortsätter du ner genom regnskogen till nationalparkens ingång. Vid Marungu Gate checkas du ut och körs tillbaka till Moshi, där en god middag väntar. Här får alla som genomfört bestigningen ett diplom.

Höjder: Horombo Huts: 3 695 m.ö.h., Marangu gate: 1 830 m.ö.h., Moshi: 915 m.ö.h.

Avstånd: 20 km

Vandringstid: 6 timmar

Övernattning Springlands Hotel

Dag 9: Hemresan börjar
Dag 9: Hemresan börjar

I dag checkar du ut från hotellet och körs till flygplatsen där hemresan börjar. Mellanlandning(ar) sker under hemresan.

Dag 10: Hemkomst till Sverige
Dag 10: Hemkomst till Sverige

Du anländer till Sverige efter ditt livs upplevelse.

Kombinationsmöjligheter:
Safari i Tarangire nationalpark och Lake Manyara nationalpark 2 dagar/1 nätter
Safari i Tarangire nationalpark och Lake Manyara nationalpark 2 dagar/1 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 595 kr
Enkelrumstillägg: + 2 100 kr

Tarangire nationalpark är Tanzanias sjätte största nationalpark och har landets näst högsta koncentration av djur. Parken är hem till omkring 3 000 elefanter och du kan få se flockar på upp till 300 djur. Tarangire har också en annan välkänd invånare, nämligen den trädklättrande pytonormen, som kan slingra sig högt upp i trädkronorna. Dessutom kan du få se lejon, leoparder, hyenor och vårtsvin. Här finns också stora flockar med zebror, gnuer, gaseller, koantiloper, vattenbockar och impalor. Den lilla svarthövdade dvärgpapegojan är bara en av parkens 550 fågelarter.

Lake Manyara nationalpark är (till skillnad från Tarangire) en av Tanzanias minsta, men mest varierade, nationalparker. Den frodiga regnskogen breder ut sig efter ingången till nationalparken och flera klara floder strömmar flyter genom regnskogen. Här kan du uppleva babianer och Sykes apor. I närheten av Manyarasjön, som utgör en tredjedel av parken, öppnar sig savannen med flockar av bufflar, gnuer, elefanter och zebror. Har du tur så kan du också se leoparder, hyenor och de ovanliga, trädklättrande lejonen. I och omkring Manyarasjön kan du bland annat uppleva flodhästar, flamingor och pelikaner.

Övernattning Highview Hotel

Safari i Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara 5 dagar/4 nätter
Safari i Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara 5 dagar/4 nätter

Pris:
Per person i delat dubbelrum: + 14 295 kr

Tanzania är känt för sina vackra landskap och fantastiska nationalparker. Du får uppleva Ngorongoro naturskyddsområde, där du besöker tre av landets främsta nationalparker samt de rödklädda massajerna i en lokal by.

Serengeti är Tanzanias äldsta nationalpark. Det är bara akaciaträd, småsjöar och mindre vattendrag som bryter av de nästintill ändlösa slätterna. I stort sett alla de ikoniska afrikanska djuren lever i parken. Serengeti har världsrekord i antal djur, och här sker även den stora migrationen, då miljontals gnuer och zebror migrerar från plats till plats i parken beroende på regnperioden.

Inte mycket kan få Serengeti att blekna, men om något så skulle det vara Ngorongoro-kratern, ett förlorat paradis sydväst om Serengeti. På botten av den slocknade vulkanen vandrar alla de kända savanndjuren.

Med sina blott 330 km2 är Lake Manyara nationalpark en av Tanzanias minsta parker. Det parken saknar i storlek kompenserar den för i natur och djurliv. Parken är den mest varierade i Tanzania och har både regnskog, vattendrag, savann och en sjö med samma namn som utgör 200 km2 av parken. Här kan du uppleva babianer, rosa flamingor, sällsynta, trädklättrande lejon, elefanter, flodhästar och alla typer av bytesdjur.

Övernattning Highview Hotel / Serengeti Wildcamp

Safari i Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara (4n) och solsemester på Zanzibar (6n) 11 dagar/10 nätter
Safari i Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara (4n) och solsemester på Zanzibar (6n) 11 dagar/10 nätter

Pris:
Per person i delat dubbelrum: + 23 100 kr

Enkelrumstillägg: + 8 100 kr

Tanzania är känt för sina vackra landskap och fantastiska nationalparker. Du får uppleva Ngorongoro naturskyddsområde, där du besöker tre av landets främsta nationalparker samt de rödklädda massajerna i en lokal by.

Serengeti är Tanzanias äldsta nationalpark. Det är bara akaciaträd, småsjöar och mindre vattendrag som bryter av de nästintill ändlösa slätterna. I stort sett alla de ikoniska afrikanska djuren lever i parken. Serengeti har världsrekord i antal djur, och här sker även den stora migrationen, då miljontals gnuer och zebror migrerar från plats till plats i parken beroende på regnperioden.

Inte mycket kan få Serengeti att blekna, men om något så skulle det vara Ngorongoro-kratern, ett förlorat paradis sydväst om Serengeti. På botten av den slocknade vulkanen vandrar alla de kända savanndjuren.

Med sina blott 330 km2 är Lake Manyara nationalpark en av Tanzanias minsta parker. Det parken saknar i storlek kompenserar den för i natur och djurliv. Parken är den mest varierade i Tanzania och har både regnskog, vattendrag, savann och en sjö med samma namn som utgör 200 km2 av parken. Här kan du uppleva babianer, rosa flamingor, sällsynta, trädklättrande lejon, elefanter, flodhästar och alla typer av bytesdjur.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Övernattning Highview Hotel / Serengeti Wildcamp / Spice Island Hotel & Resort 

Safari (1n) och solsemester på Zanzibar (6n) 8 dagar/7 nätter
Safari (1n) och solsemester på Zanzibar (6n) 8 dagar/7 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 13 300 kr
Enkelrumstillägg: + 7 800 kr

Tarangire nationalpark är Tanzanias sjätte största nationalpark och har landets näst högsta koncentration av djur. Parken är hem till omkring 3 000 elefanter och du kan få se flockar på upp till 300 djur. Tarangire har också en annan välkänd invånare, nämligen den trädklättrande pytonormen, som kan slingra sig högt upp i trädkronorna. Dessutom kan du få se lejon, leoparder, hyenor och vårtsvin. Här finns också stora flockar med zebror, gnuer, gaseller, koantiloper, vattenbockar och impalor. Den lilla svarthövdade dvärgpapegojan är bara en av parkens 550 fågelarter.

Lake Manyara nationalpark är (till skillnad från Tarangire) en av Tanzanias minsta, men mest varierade, nationalparker. Den frodiga regnskogen breder ut sig efter ingången till nationalparken och flera klara floder strömmar flyter genom regnskogen. Här kan du uppleva babianer och Sykes apor. I närheten av Manyarasjön, som utgör en tredjedel av parken, öppnar sig savannen med flockar av bufflar, gnuer, elefanter och zebror. Har du tur så kan du också se leoparder, hyenor och de ovanliga, trädklättrande lejonen. I och omkring Manyarasjön kan du bland annat uppleva flodhästar, flamingor och pelikaner.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresanden, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Övernattning Highview Hotel / Spice Island Hotel & Resort 

Solsemester på Zanzibar 7 dagar/6 nätter
Solsemester på Zanzibar 7 dagar/6 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 700 kr
Enkelrumstillägg: + 5 800 kr

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Övernattning Spice Island Hotel & Resort 

Uppgraderingsmöjligheter på Zanzibar:

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.