Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaKilimanjaroRongai-rutten inkl. en acklimatiseringsdag
11 dagar:

Rongai-rutten inkl. en acklimatiseringsdag

Höjdpunkter på denna resa:

Moshi, Nale Moru, Second Cave, Third Cave, Mawenzi, Kibo, Gilman’s Point, Uhuru Peak.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 2 övernattningar på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpension (en övernattning före och en efter bergsbestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro via Rongairutten
 • 6 övernattningar i tält på Kilimanjaro inkl. helpension och en acklimatiseringsdag
 • All mat tillagas av en lokal kock
 • Professionella guider och bärare följer med hela vägen
 • Flyg från Kilimanjaro till Sverige inkl. transfer
 • Möjlighet att köpa till en safari eller solsemester efter bergbestigningen
 • Valfritt startdatum och möjlighet till bergsbestigning året runt
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
Rabatt för större grupper
Välj denna resa eftersom...

Rongai börjar vid bergets nordliga del från den lilla byn Nale Muru, söder om den kenyanska gränsen. Du vandrar genom majs- och potatisodlingar längre in i tallskogen. Landskapet öppnar sig och blir till ett hedlandskap, som präglas av ljung, vilda blommor och steniga stigar. Under vägen har du en fantastisk utsikt över Kibo och dess glaciärer och Mawenzis skyhöga toppar. Ju högre upp du kommer, desto mer framträder höglandet och det alpina ökenlandskapet, som är präglat av stora och små vulkanstenar. Efter Kibo Huts går Rongai- och Marangurutten ihop. Du vandrar förbi Gilman’s Point, där du kan njuta av utsikten innan uppstigningen till toppen som sker från öst. Nedstigningen följer också Marangurutten längs den sydöstra sidan, där du har utsikt över Kilimanjaro från många utsiktspunkter.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flyg från Sverige till Kilimanjaro
Dag 1: Flyg från Sverige till Kilimanjaro

Flyg från Sverige till Kilimanjaro med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Ankomst till Kilimanjaro – Moshi

Du landar på Kilimanjaros internationella flygplats där din guide möter upp dig och kör dig till Springlands Hotel i den lilla staden Moshi – en resa som tar ca en timme. Från Moshi får du den första glimten av Kilimanjaros snöklädda topp. Staden genomsyras av afrikansk kultur och bjuder på exotiska upplevelser, inte minst på den lokala marknaden och i de många små butikerna.

På eftermiddagen är det välkomstmöte där guiden går igenom utrustning och den kommande dagens vandring mot toppen.

Höjder: Moshi: 915 m.ö.h.

Övernattning Springlands Hotel

Dag 3: Moshi – Nale Muru – Simba Camp
Dag 3: Moshi – Nale Muru – Simba Camp

Dagens upplevelser börjar med en biltur genom byar och kaffeplantage till den särpräglade träbyn Nale Moru. Resan tar 4-5 timmar.  Via ankomst till Nale Moru checkas du in och registreras. Här möter du också ditt team av guider, kockar och bärare. Här börjar vandringen till toppen av Kilimanjaro. Du vandrar på en bred stig genom majs- och potatisodlingar längre in i tallskogen. Ju längre du kommer in, desto mer stiger rutten genom den täta skogen, som är hem till mängder av djur. Efter ett par timmars vandring tunnas skogen ut och du kommer till Simba Camp, där hedlandskapet börjar. Simba Camp ligger nära ”First Cave” med en fantastisk utsikt över Kenyas slätter.

Höjder: Moshi: 915 m.ö.h., Nale Muru: 1 950 m.ö.h., Simba Camp: 2 750 m.ö.h.

Avstånd: 9 km

Vandringstid: 4 timmar

Övernattning Tältläger på Kilimanjaro

Dag 4: Simba Camp – Second Cave
Dag 4: Simba Camp – Second Cave

Dagens sträcka börjar på förmiddagen med en stadig stigning fram till Second Cave. Sträckan går över hedlandskapet, som präglas av ljung, vilda blommor och steniga stigar. På vägen kan du njuta av utsikten över Kibo och de östra glaciärerna på kraterkanten. Efter lunch lämnar du huvudstigen och vandrar vidare på en mindre stig mot Mawenzis spetsiga toppar. Du anländer till ”Second Cave” som ligger i en skyddad dal i närheten av Kikelewa Caves, omgivet av de gigantiska jättekorsörterna.

Höjder: Simba Camp: 2 750 m.ö.h., Second Cave: 3 450 m.ö.h.

Avstånd: 7 km

Vandringstid: 3-4 timmar

Övernattning Tältläger på Kilimanjaro

Dag 5: Second Cave – Third Cave
Dag 5: Second Cave – Third Cave

I dag har du en acklimatiseringsdag. Detta förbättrar dina möjligheter att nå toppen och risken för att få höjdsjuka minskar. Du kan använda morgonen till att koppla av och njuta av omgivningarna. Kring middagstid lämnar du campingen och vandrar över hedlandskapet, där du följer en mindre stig mot Mawenzis spetsiga toppar till Third Cave.

Höjder: Second Cave: 3 450 m.ö.h., Third Cave: 3 870 m.ö.h.

Avstånd: 10 km

Vandringstid: 4 timmar

Övernattning Tältläger på Kilimanjaro

Dag 6: Third Cave – Mawenzi Tarn Hut
Dag 6: Third Cave – Mawenzi Tarn Hut

Dagens sträcka går till Mawenzi Tarn Hut. Efter en kort men brant stigning uppför gräsklädda bergssluttningar belönas du med en fantastisk panoramautsikt. Hedlandskapet ersätts av ett klippigt högland som består av stora och små vulkanstenar, som vittnar om den forntida vulkaniska aktiviteten. Efter ytterligare ett par timmars vandring når du dagens övernattningsställe, som har ett spektakulärt läge i en dal under Mawenzis skyhöga toppar.

Höjder: Third Cave: 3 870 m.ö.h., Mawenzi Tarn Hut 4 330 m.ö.h.

Avstånd: 9 km

Vandringstid: 4-5 timmar

Övernattning Tältläger på Kilimanjaro

Dag 7: Mawenzi Tarn Hut – Kibo Huts
Dag 7: Mawenzi Tarn Hut – Kibo Huts

I dag vandrar du genom månlandskapet ” The Saddle”, som förbinder Mawenzi och Kibo Du anländer till Kibo Huts, som ligger vid foten av Kibos kratervägg. Efter ankomst förbereder du din utrustning och tar fram varma kläder inför vandringen till toppen. Fyll på med dricksvatten i en termos, så att det inte fryser till is. Använd resten av dagen till att koppla av, och se till att lägga dig tidigt för att ladda batterierna inför Kilimanjaros ultimata utmaning.

Höjder: Mawenzi Tarn Hut 4 330 m.ö.h., Kibo Huts: 4 695 m.ö.h.

Avstånd: 9 km

Vandringstid: 4-5 timmar

Övernattning Tältläger på Kilimanjaro

Dag 8: Kibo Huts – Gilman’s Point – Uhuru Peak – Horombo Huts
Dag 8: Kibo Huts – Gilman’s Point – Uhuru Peak – Horombo Huts

Du går upp kring midnatt och efter en lätt måltid går vandringen ut i natten. Den svåra terrängen med lösa stenar tar många timmar och är den största utmaningen för de flesta under resan. Målet är att vara framme vid Gilman’s Point i gryningen, så att du kan nå Kibos högsta punkt Uhuru strax efter soluppgången. Du gör ett kort stopp vid Gilman’s Point där utsikten är imponerande. Du fortsätter längs kraterkanten fram till Uhuru Peak och den sista sträckan är en jämn stigning. Beroende på årstiden kan det vara snö den sista biten till Uhuru Peak som är ditt stora mål, toppen av Kilimanjaro och toppen av Afrika. När du når toppen på 5 895 meter över havet kan du klappa dig själv på axeln, njuta av den fantastiska utsikten och ta en selfie vid Uhuru Peak-skylten för att föreviga minnet.

Därefter börjar nedstigningen till Kibo Huts, som går förvånansvärt snabbt. Här får du lunch och en välförtjänad vilostund innan du vandrar vidare ner till Horombo Huts där en välbehövlig nattsömn väntar.

Höjder: Kibo Huts: 4 695 m.ö.h., Uhuru Peak: 5 895 m.ö.h., Horombo Huts: 3 690 m.ö.h.

Avstånd: 6 km upp och 15 km ner

Vandringstid: 8 timmar upp och 6 timmar ner

Övernattning Tältläger på Kilimanjaro

Dag 9: Horombo Huts – Mandara Huts – Moshi
Dag 9: Horombo Huts – Mandara Huts – Moshi

Den sista sträckan på Kilimanjaro går över det öppna hedlandskapet till Mandara Huts där du äter lunch. Därefter fortsätter du ner genom regnskogen till nationalparkens ingång. Vid Marungu Gate checkas du ut och körs tillbaka till Moshi, där en god middag väntar. Här får alla som genomfört bestigningen ett diplom.

Höjder: Horombo Huts: 3 695 m.ö.h., Mandara Huts: 2 750 m.ö.h., Marangu gate: 1 830 m.ö.h., Moshi: 915 m.ö.h.

Avstånd: 20 km

Vandringstid: 6 timmar

Övernattning Springlands Hotel

Dag 10: Hemresan börjar
Dag 10: Hemresan börjar

I dag checkar du ut från hotellet och körs till flygplatsen där hemresan börjar. Mellanlandning(ar) sker under hemresan.

Dag 11: Hemkomst till Sverige
Dag 11: Hemkomst till Sverige

Du anländer till Sverige efter ditt livs upplevelse.

Kombinationsmöjligheter:
Safari i Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara (4n) och solsemester på Zanzibar (6n), 10 nätter
Safari i Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara (4n) och solsemester på Zanzibar (6n), 10 nätter

Pris:
Per person i delat dubbelrum: + 23 100 kr

Enkelrumstillägg: + 8 100 kr

Tanzania är känt för sina vackra landskap och fantastiska nationalparker. Du får uppleva Ngorongoro naturskyddsområde, där du besöker tre av landets främsta nationalparker samt de rödklädda massajerna i en lokal by.

Serengeti är Tanzanias äldsta nationalpark. Det är bara akaciaträd, småsjöar och mindre vattendrag som bryter av de nästintill ändlösa slätterna. I stort sett alla de ikoniska afrikanska djuren lever i parken. Serengeti har världsrekord i antal djur, och här sker även den stora migrationen, då miljontals gnuer och zebror migrerar från plats till plats i parken beroende på regnperioden.

Inte mycket kan få Serengeti att blekna, men om något så skulle det vara Ngorongoro-kratern, ett förlorat paradis sydväst om Serengeti. På botten av den slocknade vulkanen vandrar alla de kända savanndjuren.

Med sina blott 330 km2 är Lake Manyara nationalpark en av Tanzanias minsta parker. Det parken saknar i storlek kompenserar den för i natur och djurliv. Parken är den mest varierade i Tanzania och har både regnskog, vattendrag, savann och en sjö med samma namn som utgör 200 km2 av parken. Här kan du uppleva babianer, rosa flamingor, sällsynta, trädklättrande lejon, elefanter, flodhästar och alla typer av bytesdjur.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Övernattning Highview Hotel / Serengeti Wild Camp / Spice Island Hotel & Resort 

Safari i Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara, 4 nätter
Safari i Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara, 4 nätter

Pris:
Per person i delat dubbelrum: + 14 295 kr

Tanzania är känt för sina vackra landskap och fantastiska nationalparker. Du får uppleva Ngorongoro naturskyddsområde, där du besöker tre av landets främsta nationalparker samt de rödklädda massajerna i en lokal by.

Serengeti är Tanzanias äldsta nationalpark. Det är bara akaciaträd, småsjöar och mindre vattendrag som bryter av de nästintill ändlösa slätterna. I stort sett alla de ikoniska afrikanska djuren lever i parken. Serengeti har världsrekord i antal djur, och här sker även den stora migrationen, då miljontals gnuer och zebror migrerar från plats till plats i parken beroende på regnperioden.

Inte mycket kan få Serengeti att blekna, men om något så skulle det vara Ngorongoro-kratern, ett förlorat paradis sydväst om Serengeti. På botten av den slocknade vulkanen vandrar alla de kända savanndjuren.

Med sina blott 330 km2 är Lake Manyara nationalpark en av Tanzanias minsta parker. Det parken saknar i storlek kompenserar den för i natur och djurliv. Parken är den mest varierade i Tanzania och har både regnskog, vattendrag, savann och en sjö med samma namn som utgör 200 km2 av parken. Här kan du uppleva babianer, rosa flamingor, sällsynta, trädklättrande lejon, elefanter, flodhästar och alla typer av bytesdjur.

Övernattning Highview Hotel / Serengeti Wild Camp

Safari i Tarangire nationalpark och Lake Manyara nationalpark, 1 nätter
Safari i Tarangire nationalpark och Lake Manyara nationalpark, 1 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 595 kr
Enkelrumstillägg: + 2 100 kr

Tarangire nationalpark är Tanzanias sjätte största nationalpark och har landets näst högsta koncentration av djur. Parken är hem till omkring 3 000 elefanter och du kan få se flockar på upp till 300 djur. Tarangire har också en annan välkänd invånare, nämligen den trädklättrande pytonormen, som kan slingra sig högt upp i trädkronorna. Dessutom kan du få se lejon, leoparder, hyenor och vårtsvin. Här finns också stora flockar med zebror, gnuer, gaseller, koantiloper, vattenbockar och impalor. Den lilla svarthövdade dvärgpapegojan är bara en av parkens 550 fågelarter.

Lake Manyara nationalpark är (till skillnad från Tarangire) en av Tanzanias minsta, men mest varierade, nationalparker. Den frodiga regnskogen breder ut sig efter ingången till nationalparken och flera klara floder strömmar flyter genom regnskogen. Här kan du uppleva babianer och Sykes apor. I närheten av Manyarasjön, som utgör en tredjedel av parken, öppnar sig savannen med flockar av bufflar, gnuer, elefanter och zebror. Har du tur så kan du också se leoparder, hyenor och de ovanliga, trädklättrande lejonen. I och omkring Manyarasjön kan du bland annat uppleva flodhästar, flamingor och pelikaner.

Övernattning Highview Hotel

Safari (1n) och solsemester på Zanzibar (6n), 7 nätter
Safari (1n) och solsemester på Zanzibar (6n), 7 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 13 300 kr
Enkelrumstillägg: + 7 800 kr

Tarangire nationalpark är Tanzanias sjätte största nationalpark och har landets näst högsta koncentration av djur. Parken är hem till omkring 3 000 elefanter och du kan få se flockar på upp till 300 djur. Tarangire har också en annan välkänd invånare, nämligen den trädklättrande pytonormen, som kan slingra sig högt upp i trädkronorna. Dessutom kan du få se lejon, leoparder, hyenor och vårtsvin. Här finns också stora flockar med zebror, gnuer, gaseller, koantiloper, vattenbockar och impalor. Den lilla svarthövdade dvärgpapegojan är bara en av parkens 550 fågelarter.

Lake Manyara nationalpark är (till skillnad från Tarangire) en av Tanzanias minsta, men mest varierade, nationalparker. Den frodiga regnskogen breder ut sig efter ingången till nationalparken och flera klara floder strömmar flyter genom regnskogen. Här kan du uppleva babianer och Sykes apor. I närheten av Manyarasjön, som utgör en tredjedel av parken, öppnar sig savannen med flockar av bufflar, gnuer, elefanter och zebror. Har du tur så kan du också se leoparder, hyenor och de ovanliga, trädklättrande lejonen. I och omkring Manyarasjön kan du bland annat uppleva flodhästar, flamingor och pelikaner.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresanden, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Övernattning Highview Hotel / Spice Island Hotel & Resort 

Solsemester på Zanzibar, 6 nätter
Solsemester på Zanzibar, 6 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 700 kr
Enkelrumstillägg: + 5 800 kr

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Övernattning Spice Island Hotel & Resort 

Uppgraderingsmöjligheter på Zanzibar:

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.