Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomePraktisk infoMauritius

Praktisk information om resor till Mauritius

Afrikasafari.se är medlem av danska Rejsegarantifonden

Afrikasafari.se är ett danskägt företag och därför medlem av den danska Rejsegarantifond. Om vi skulle gå i konkurs, får du alla pengar du har betalat till oss återbetalade genom den danska fonden, även om resan är bokad och betalad i Sverige. Så även om vi är ett danskt företag, är våra svenska kunder täckta till 100 %.

Har ni frågor om hur Rejsegarantifonden fungerar, går det bra att kontakta dem på +45 4587 8333.

1. Vädret på Mauritius

Mauritius är ett spännande resemål året runt. Det är alltid varmt – sett över hela året har Mauritius en genomsnittstemperatur på 23 grader. Sommaren varar från december till april. Här är det varmast, men det är även den mest regnfulla säsongen. Perioden från maj till november är mer torr och du upplever en mer behaglig och kylig temperatur.

Väderstatistik
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Genomsnittstemperatur
26
26
26
25
23
22
21
21
21
23
24
25
Genomsnittsnederbörd
228
228
178
178
101
76
76
76
50
50
50
152
Väderstatistik Genomsnitts
temperatur
Genomsnitts
nederbörd
JAN 26 228
FEB 26 228
MAR 26 178
APR 25 178
MAJ 23 101
JUN 22 76
JUL 21 76
AUG 21 76
SEP 21 50
OKT 23 50
NOV 24 50
DEC 25 152
2. Resevillkor

Var god läs våra allmänna resevillkor noga eftersom dessa är en del av avtalsvillkoren i förbindelse med resor köpta hos Afrikasafari.se. Resor köpta hos oss omfattas av ”Lagen om paketresor”.
Klicka här för att läsa våra resevillkor.

3. Reseförsäkring

På vår sida om försäkringar kan du beställa avbeställningsförsäkring och reseförsäkring.
Beräkna premie och beställ här.

4. Vaccinationer

Vi råder dig till att kontakta en läkare, eller en vaccinationscentral. Du kan läsa mera om reglerna för resevaccin på 1177 Vårdguiden.

Observera reglerna som gäller för gula febern – Särskilt om du reser hit via ett annat afrikanskt land.

5. Regler för Visum/Pass på din resa till Mauritius

Som svensk medborgare kan du vistas på Mauritius utan visum i upp till 90 dagar.

Vid inresa till Mauritius ska ditt pass vara giltigt 6 månader utöver vistelsen. Dessutom ska du ha en returbiljett hem eller en biljett till ett annat land.

När du kommer till Mauritius ska du dessutom fylla i ett formulär där du ska ange adressen på var du bor under vistelsen: Le Meridien Ile Maurice Hotel, Village Hall Lane, Pointe aux Biches, Mauritius.

Reglerna om visum kan kollas på Utrikesdepartementets hemsida.

6. Flygbokning och flygbiljetter

Vi skickar din flygbokning till dig så snart du har beställt din resa. På resplanen kan du se tider och rutt. Det är viktigt att du kontrollerar att ditt namn är rättstavat. Ditt namn på bokningen måste vara likadant som i ditt pass. Om du upptäcker några fel gällande namnen måste du kontakta oss på en gång.

I dag finns det endast elektroniska flygbiljetter (e-biljetter) och du får alltså inte en fysisk flygbiljett att använda när du checkar in på flygplatsen. När du checkar in på flygplatsen ska du använda ditt pass och en bokningsreferens. Bokningsreferensen står i din resplan.

7. Servicebrev

När du har köpt en resa genom oss får du vårt servicebrev före avresan. I servicebrevet hittar du viktig information om t.ex. incheckning online, vad du ska göra vid eventuella förseningar samt våra avtalade riktlinjer för dricks. Du hittar också viktiga telefonnummer till våra lokala agenter samt vårt nödtelefonnummer.

Därför är det viktigt att du skriver ut servicebrevet och tar med det på resan.

8. Platsreservation, uppgradering och extra benutrymme

Vi rekommenderar att du gör en platsreservation på flyget. Många flygbolag erbjuder möjligheten att uppgradera bokade biljetter till platser med extra utrymme och komfort, t.ex.Economy Comfort hos KLM och Premium Voyageur hos Air France. Det kan du göra via flygbolagets hemsida. De flesta flygbolag har en punkt på menyn som heter ”manage my booking”.  Observera att många flygbolag tar betalt för platsreservation, så se till att ha ditt kreditkort/betalkort redo när du börjar.

Tyvärr finns det inga enhetliga regler för när platsreservationen öppnar. Vi rekommenderar att du försöker göra en platsreservation så tidigt som möjligt så att du kan få reda på när du kan göra en platsreservation, om det inte går att göra direkt. Det är vanligt att platsreservationen öppnar först mellan 72 och 24 timmar före avresa.

9. Ditt bagage

Vi använder oss av olika flygbolag och hur mycket bagage du får ta med kan därför variera. Se information om detta på din flygbiljett, eller kontakta oss om du har frågor.

Vi rekommenderar att du packar dina saker i mjuka väskor när du ska på en safariresa. Det är lättare att packa safaribilarna med mjuka väskor än med resväskor. Hårda resväskor är särskilt svåra att få plats med i safaribilen. Undvik därför så långt som möjligt att använda resväskor med hårda kanter.

Se dessutom till att ha alla viktiga och oumbärliga saker i handbagaget. Detta gäller till exempel pass, flygbiljetter, försäkringar, kreditkort, pengar, kamera, men också eventuell information om ditt hälsotillstånd och livsviktig medicin.

Det kan dra kallt från flygplanets luftkonditionering, så ta med dig en jacka i handbagaget och kanske också safarihatten.

10. Tidsskillnad för resor till Mauritius

Tidsskillnaden mellan Mauritius och Sverige är (svensk tid + 2 timmar) när det är sommartid här i landet, och (svensk tid + 3 timmar) när det är vintertid.

11. Språk på Mauritius

De flesta invånare är tvåspråkiga och pratar flytande engelska och franska. Kreolska och franska är huvudspråken till vardags och man kommer också lägga märke till att det pratas flera orientaliska språk.

12. Dresscode

Ta gärna med dig fina sommarkläder till kvällarna. Långbyxor för män. Strandsandaler och badkläder är inte tillåtet i restaurangen.

13. Transport från flygplatsen på Mauritius

Ni hämtas av den engelsktalande chauffören på flygplatsen (skranke 3) och sedan körs ni till hotellet.

14. Valuta

Valutan heter Mauritius Rupee (MUR). 100 MUR är ca. 25-30 svenska kronor. De flesta tar emot Visa, Master Card och Diners. Du kan också använda dig av resecheckar vilket ofta ger en bättre växlingskurs. Du kan växla till MUR på flygplatsen, i banker och på hotell. Om du vill växla från MUR till svenska kronor ska du vara uppmärksam på att detta bara är möjligt på flygplatsens bank.

15. Dricks

Restauranger och hotell har ofta inkluderat en avgift på 10 procent på räkningen/notan. Därför förväntar man normalt sett inte dricks på Mauritius. Om du under vistelsen har fått extraordinärt god behandling och vill belöna det kan du ge ett kuvert med dricksen till hotellchefen som efterföljande kommer fördela dem mellan de anställde. Du kan naturligtvis också belöna personligt.

16. Helgdagar

Det är alltid en speciell upplevelse att se andra länders traditioner och firanden. Nedan kan du se en översikt över helgdagar, viktiga festivaler och andra särskilda högtider.

Observera att vissa museer och sevärdheter kan ha stängt under dessa dagar.

17. Informasjon om hotellet ”Veranda Paul & Virginie Hotel & Spa Mauritius”

Det är halvpension (frukost och kvällsmat) inkluderat i vistelsen på hotellet.

Det finns följande services på hotellet:

• Internetförbindelse
• Valutaväxling
• Tvättning / kemtvätt
• Barnpassning
• Biluthyrning

Dessutom bjuder hotellet på en rad lyxiga faciliteter och exklusiva aktiviteter.

För att läsa mer om hotellet och se bilder, klicka här.

18. Resande med begränsad rörlighet

OBS, denna resa är generellt inte anpassad för personer med begränsad rörlighet. Kontakta oss gärna för information om möjligheterna i förhållande till dina specifika behov.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Topp Resor
Lyxsafari i Kenya & solsemester på Zanzibar
Lyxsafari i Kenya & solsemester på Zanzibar
Kenya-safari med en avkopplande semester på den exotiska ön Zanzibar.
 
Sydafrika & Kapstaden
Sydafrika & Kapstaden
Kom riktigt nära de vilda djuren & storstad.
 
Safariresa till Sydafrika
Safariresa till Sydafrika
Upplev det fantastiska djurlivet i Kruger National Park och få en safariupplevelse för livet.
 
Kilimanjaro & Safari
Kilimanjaro & Safari
Kilimanjaro - Whiskyturen och safari i 2 nationalparker
 
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Safari i särklass & vita sandstränder.
 

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.