• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanHalvdagstur i Mombasa
Halvdagstur i Mombasa

Mombasa är Kenyas näst största stad och en halvdagstur i staden är praktiskt taget ett måste när man befinner sig i området.

På medeltiden förde monsunvinden dhow-båtarna från Persiska viken via Mombasa till Indien – och tillbaka igen. Med sig hade båtarna guld, rökelse, elfenben, kryddor och sköldpaddsskal – och slavar. Stadens strategiskt viktiga position som handelsstad gjorde den naturligtvis extra attraktiv och genom åren har staden varit under både arabisk, portugisisk och turkisk kontroll. Ja, en tid tillhörde staden faktiskt Zanzibar – som i sin tur hörde till Oman!

Dagens resa tar dig med tillbaka i tiden, till den gången då araberna, portugiserna och turkarna strävade efter att ta kontroll över handelsrutterna på den östafrikanska kusten.

Den gamla stadsdelen bjuder på trånga gator, som mest av allt påminner om labyrinter. Ett besök på stadens marknad ger en fin inblick i lokalbornas vardag. Som de flesta gamla handelsstäder i världen är även Mombasa i dag en kulturell smältdegel och på marknaden hittar du bland annat all världens kryddor. Du besöker också Elefantbetarna, vilket är Mombasas stadsport, och Akambafabriken för träsniderier.

Fort Jesus från 1593 står med på UNESCOS världsarvslista och räknas till en av de äldsta europeiska byggnaderna på den afrikanska östkusten. Den portugisiska kungen Phillip I gav byggarna i uppdrag att bygga fortet efter en italiensk arkitekts ritningar och en lustig liten detalj är att fortet – sett ovanifrån – faktiskt har formen av en människa. Hur många gånger fortet har erövrats, och av vem, får du veta mer om under resan…

Denna resa beställs och betalas hos vår partner i Mombasa.

Priser per person:
Vid 2 personer Per person:  75 USD
Vid 4 personer Per person:  60 USD
Vid 6 personer Per person:  55 USD

Senast sedda resor

Våra mest populära resor
Hit reser andra
Kontakta resekonsulten Sandra Caroline Pettersson

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.