• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden

Övernattning: Mombasa

Här kan du läsa mer om hotellen som vi använder under solsemestern i Mombasa.

För musen över de små bilderna för att se en större bild.

Severin Sea Lodge

Bamburi Beach

Severin Sea Lodge ligger precis vid den Indiska oceanen på Bamburi Beach. Hotellet präglas av traditionell afrikansk arkitektur och har 190 rum. Alla rum har myggnät, dusch, toalett, aircondition, telefon, hårtork, trådlöst internet och balkong eller terrass.

Severin Sea Lodge är känd för sin gästfrihet, det fantastiska köket och den vänliga betjäningen. Hotellet har även blivit erkänt av det världskända tyska certificeringsbolaget TÛV Rhineland.

Hotellet erbjuder dessutom en rad olika faciliteter, aktiviteter och bekvämligheter, bl.a. en mini-matbutik, frisör, swimmingpool, två restauranger, bar, en närliggande golfbana, dykning och ett wellness-område.

Uppgraderingsmöjligheter

Leopard Beach Resort & Spa

Diani Beach

På en av världens mest fantastiska stränder, Diani Beach, 34 kilometer söder om Kenyas livliga hamnstad Mombasa, ligger det 5-stjärniga Leopard Beach Resort & Spa.

Resorten omges av en enorm tropisk trädgård och ligger precis vid de vita sandstränderna och den turkosblå Indiska ocenanen, där vattnet är lugnt tack vare korallreven som dämpar vågorna.

Här finns 158 rum i olika storlekar. Alla byggnader ligger utspridda i den stora trädgården så här finns det gott om plats. Alla rum har antingen egen balkong eller egen terrass. Dessutom har alla rum gratis wifi, minibar, te- och kaffefaciliteter samt aircondition.

Du behöver inte ha tråkigt på Leopard Beach. Resorten bjuder på ett läckert spa, ett 5-stjärnigt dykcenter, golfmöjligheter, volleybollbanor, vindsurfning – och naturligtvis pool och den långa vita stranden rakt utanför dörren. Trots de många aktiviteterna är det dock alltid möjligt att hitta en lugn plats på resorten. Det är inte utan anledning som resorten har vunnit flera priser.

Tillägg för uppgradering till hotellet:
Superior Balcony med halvpension, 1 natt Per person:  135 kr
Superior Balcony med all inclusive, 1 natt Per person:  485 kr
"Seaview Chui Class Cottage": Rum med havsutsikt och halvpension, 1 natt Per person:  675 kr

The Baobab Beach Resort & Spa

Diani Beach

The Baobab Beach Resort ligger på världsberömda Diani Beach.

Resorten omges av 80 hektar tropiska trädgårdar och med sitt höga läge har man fin utsikt över Indiska Oceanen och den långa, vackra, gyllene stranden.

Resorten består av tre lyxiga egendomar som alla bjuder på utsökt logi och lyxiga faciliteter. Gästerna kan använda sig av alla faciliteter som finns, bland annat tre pooler, restauranger och barer.

Här finns också ett varierat utbud av aktiviteter, bl.a. snorkling, windsurfing och beach volley. I närheten finns även en golfbana.

Tillägg för uppgradering till hotellet:
Standardrum med all inclusive, 1 natt Per person:  675 kr
Superiorrum med all inclusive, 1 natt Per person:  890 kr
Deluxerum med all inclusive, 1 natt Per person:  950 kr

The Sands at Nomad

Diani Beach

Vattnet är turkosblått och ljumt, sanden är kritvit och du ligger i skuggan av palmerna.

Drömmer du om ett mindre, riktigt mysigt boutiquehotell på Kenyakustens vackra Diani Beach så är The Sands at Nomad det perfekta valet. Här får du 25 km skön strand och ett förstklassigt hotell med både charm och personlighet.

Här finns endast 29 rum som alla ligger utspridda i den tropiska trädgården med vajande palmer och gröna gräsmattor som står i vacker kontrast till den fina, vita sanden på stranden.

Alla rummen är unikt inredda med inspiration från traditionell swahilidesign. Alla rum har minibar, Wi-Fi, säkerhetsbox, luftkonditionering och myggnät över sängarna.

Hotellet kan skryta med att de har den djupaste poolen i hela Kenya. Den är 5 meter djup, vilket betyder att det är en riktigt bra plats för att lära sig att dyka. Solstolarna är utspridda över hela området så du kan välja själv om du vill ligga på stranden, vid poolen eller under en palm på den gröna gräsmattan.

Njut av en avkopplande massage i hotellets spa eller prova på några av de många vattensportsaktiviteterna som hotellet erbjuder. Det är möjligt att delta i yogapass och det finns även en golfbana nära hotellet.

Här finns 2 restauranger och 2 barer som ligger utspridda på området så att du aldrig behöver ta dig särskilt långt för att få mat och dryck.

Pris för uppgradering till:
Sea breeze room med halvpension, per natt Per person:  1 150 kr
Sea breeze room med helpension, per natt Per person:  1 350 kr
Ocean View room med halvpension, per natt Per person:  1 695 kr
Ocean View room med helpension, per natt Per person:  1 900 kr

Voyager Beach Resort

Mombasa Beach

Voygaer Beach Resort ligger vid ett av de bästa områdena vid Indiska Oceanen. Med sina tre restauranger, tre pooler, professionell dykarskola och vad som sägs vara regionens finaste vattenportcenter, har Voyager Beach Resort något för alla. Hotellet ligger 7 km norr om Mombasa, med utsikt över en av de finaste kustlinjerna i världen.

Med sitt goda läge, fina faciliteter och exklusivitet, är Voyager Beach Resort det perfekt stället att övernatta vid en resa till Mombasa.

På hotellet finns en professionell dykarskola, Buccaneer Diving, så kom ihåg att ta med ditt dykarcertifikat. Det finns även möjlighet att ta PADI-dykarcertifikat med certifierade instruktörer. Utanför Mombasa finns några av världens vackraste korallres, som bör upplevas vid ett besök. Läs mer om dykning i Mombasa: Buccaneer Diving.

* Ett urval av lokala maträtter och drycker. Kontakta oss för en fullständig lista.

Tillägg för uppgradering till hotellet:
Standardrum med all inclusive*, 1 natt Per person:  230 kr
"Superior Sea View": Rum med havsutsikt och all inclusive*, 1 natt Per person:  645 kr
Våra mest populära resor
Hit reser andra
Kontakta resekonsulten Sandra Caroline Pettersson

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.