• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden

Övernattning: Namibia

Här kan du läsa mer om övernattningsplatserna vi använder oss av under våra Namibia-resor. Du kan också se bilder från platserna.

För musen över de små bilderna för att se en större bild.

Klein-Aus Vista

Aus

Klein-Aus Vista har ett fantastisk läge vid bergsfoten av Ausbergen på gränsen till ”Die Sperrgebiet”, det avspärrade diamantområdet.

Lodgen består av Desert Hourse Inn och Eagle’s Nest Charlets, där du ska bo. Eagle’s Nest Charlets ligger 7 km från huvudbyggnaden, restaurangen och loungen, där det finns telefon, fax och internetuppkoppling.

Eagle’s Nest Chalets består av 9 chaleter som är inbyggda i gigantiska stenblock eller i själva bergväggen. Alla chaleter är inredda med stengolv och trämöbler och är utrustade med badrum, pentry, eldstad och veranda med utsikt över den oändliga Namiböknen. Från fönstret är det inte ovanligt att man ser små klippspringare och vildhästar som betar i närheten av lodgen.

Landskapet omkring Klein-Aus Vista är något alldeles speciellt och det finns många vackra utsiktspunkter som kan nås på en vandring eller en mountainbiketur.


Palmwag Lodge

Damaraland

I Damaraland – vid Uniabfloden – i nordvästra Namibia hittar du den lilla trestjärniga lodgen Palmwag. Floden ger liv åt hela området. Skuggande palmer skapar en oas-stämning mitt i öknen och vattnet lockar djuren till området. I det omkringliggande området finns zebror, kuduer och elefanter.

Rummen är enkla men funktionella och alla har eget badrum. Från lodgens restaurang har man en fantastisk utsikt över floden och det är inte ovanligt att det kommer förbi elefanter mitt under frukosten. Det finns två pooler och en trevlig lounge med böcker om området.


Onjala Lodge

Det privata naturreservatet

Onjala Lodge har fyra bungalows som ligger i naturen på nära avstånd till huvudbyggnaden. Varje bungalow är uppdelad i två separata och rymliga rum, som är inredda i varma afrikanska färger och med eget badrum på rummet. På verandan kan du sitta och läsa en bok, njuta av den fantastiska omgivningen eller lyssna till djurens olika läten. Om du har tur kan du se ett vårtsvin eller en antilop ströva omkring.

Måltiderna serveras i den mysiga restaurangen med halmtak och härlig utsikt över dalen.

Efter en dag med upplevelser kan du ta ett uppfriskande dopp i poolen.

Onjala Lodge ligger dessutom i topp när det gäller miljö och hållbarhet. Med låga nederbördshalter och många soltimmar är återanvändning av vatten och förnyelsebar energi viktigt, och Onjala har därför en egen reningsanläggning och solvärmeanläggning.


Etosha Gateway

Etosha

Bara 20 minuters körväg från Andersson Gate – en av avtagsvägarna till Etosha Nationalpark – ligger det trestjärniga hotellet Etosha Gateway. Som en liten oas mitt i det annars torra landskapet bjuder Etosha Gateway på hela 3 pooler, där du kan ta ett uppfriskande dopp efter en dag med safari i nationalparken. Här finns en härlig trädgård med egen örtodling och ett imponerande antal fåglar som samlas i mopaneträdens skyddande grenar.

Alla rum är trevligt inredda i en härlig blandning av ljusa färger och mörkare, tunga möbler som tillsammans ger ett både trevligt och stilrent intryck. Alla rum har en liten terrass, te- och kaffekokare, luftkonditionering, myggnät och dessutom finns gratis wifi på hela hotellet.

Hotellets restaurang bjuder på läckra namibiska rätter som ofta lagas med örter från hotellets egen trädgård.


Etosha Village

Etosha Nationalpark

Etosha Village har ett fantastiskt läge vid Andersson Gate som är ingångsporten till Etosha Nationalpark.

Hotellet har 45 bungalows som alla har ett badrum och en härlig utomhusveranda där du kan koppla av och njuta av utsikten över naturen omkring dig. Alla bungalows har luftkonditionering, kylskåp, te- och kaffebryggare samt en säkerhetsbox.

Det finns så många som tre swimmingpooler med solstolar, där du kan njuta av en drink efter dagens safari.

Hotellet har dessutom både restaurang, bar och en liten butik.

Etosha Village är en del av hotellkedjan Taleni.


Etosha Safari Camp

Etosha Nationalpark

Endast 10 kilometer från ingången till Etosha nationalpark ligger det mysiga trestjärniga Etosha Safari Camp. Här finns 50 stugor inredda i varma, afrikanska färger, vilket ger en mysig atmosfär. Samtliga hyddor har eget badrum, luftkonditionering, myggnät, säkerhetsbox och egen veranda.

Måltiderna avnjuts i den rustika restaurangen och efter det kan du ta en drink i den färgglada baren, som är inredd som en lokal lantvägspub.

Det finns naturligtvis också en pool på området, som att du kan svalka dig efter dagens safari. En mysig och rustik camp med mycket charm.


Etosha Safari Lodge

Etosha nationalpark

10 kilometer från ingången till Etosha nationalpark ligger harmoniska Etosha Safari Lodge, långt bort från all trängsel och stress.

Hotellet består av 65 bungalower med tillhörande badrum, luftkonditionering och privat veranda så att du verkligen kan njuta av den vackra naturen. Utöver de trevliga och eleganta bungalowerna har hotellet restaurang, bar och en härlig pool med solstolar där du har en otroligt vacker utsikt över den fantastiska naturen.

Efter att ha upplevt Etosha nationalpark och sett många vilda djur kan du koppla av och njuta av landskapet medan du äter under stjärnorna på restaurangens veranda. Avsluta dagen med en pratstund runt lägerelden eller njut av den fantastiska solnedgången över landskapet från soldäcket.


Mokuti Lodge

Etosha Nationalpark

Mokuti Etosha Lodge ligger bara fem minuter i bil från östra ingången till Etosha Nationalpark, Von Lindequiest Gate.

Lodgen ligger på sitt eget 4 000 hektar stora naturreservat nära det historiska Namutoni-fortet och vid den fascinerande nationalparken. Lodgen består av charmiga stråtäckta byggnader och två kristallklara pooler mitt i en stor trädgård med lokala växter och träd. Därmed får namnet Mokuti en betydelse, det betyder nämligen ”i skogen” på det lokala språket ovambo.

Lodgen har i allt ca. 100 rum som är välutrustade med egen dusch och toalett, aircondition, minikylskåp, säkerhetsbox, gratis internet och en del rum har TV.


Mopane Village Etosha

Etosha National Park

Det rustika lägret Mopane Village Etosha ligger ca 14 km från Andersson Gate – den mest populära ingången till Etosha nationalpark.

Lägret består av 10 stora, tältliknande konstruktioner/hyddor där gästerna bor. I de bekväma tälten finns badrum och toalett, och de ligger så pass lång ifrån varandra att man får lugn och ro, men ändå tillräckligt nära för att man inte ska känna sig isolerad.

I lägret finns restaurang, en liten pool, en bom’a och Wi-Fi. Det finns möjlighet att gå på olika vandringar i området.


Mushara Lodge

Etosha Nationalpark

Mushara Lodge ligger 8 km från Von Lindequist Gate vid Etosha Nationalparks östliga gräns.

Lodgen är byggd i en charmig blandning av traditionell afrikansk och modern stil.

Den består av 10 rymliga chaleter med halmtak som ligger runt poolen. Chaleterna är utrustade med AC, myggnät, minibar, säkerhetsbox, Wi-Fi, kaffebryggare och vattenkokare, telefon och badrum.

Det finns också gemensamma vardagsrum med eldstad, bar med vinkällare och restaurang.


Gelukspoort Guestfarm

Fransfonteinbergen

Gelukspoort Guestfarm är en 5 000 hektar stor farm som ligger vid Fransfonteinbergen.

Farmen består av sex fina och rymliga chateler som är inredda med mörka trämöbler och klinkergolv. Det finns eget badrum samt en veranda där du kan njuta av det fantastiska landskapet.

Det finns en pool, restaurang och lounge med bar och eldstad.

Från sundowner-området är det 360 graders utsikt över landskapet, där du på eftermiddagen kan se vilda djur som dricker vid vattenhålen, innan den rödglödande solen går ner vid horisonten.


Cañon Lodge

Gondwana Canyon Park

Cañon Lodge ligger på en kulle mellan enorma stenblock i det privatägda Gondwana Canyon Park.

Lodgen består av 25 bungalows med halmtak som är byggda i trä och natursten i harmoni med omgivningen. De har bekväma sängar, myggnät, AC och egna badrum.

Det finns bar och restaurang, som ursprungligen är en gammal bondgård som byggdes redan 1908 av tre bayerska bröder.

Efter en dag av upplevelser kan du slappna av vid poolen, där du har en storslagen utsikt över det gyllene landskapet.

På eftermiddagen, när solen är på väg ner, kan du njuta av en sundowner på lodgens egna berg.


Bagatelle Kalahari Game Ranch

Kalahari

Bagatelle Kalahari Game Ranch ligger i utkanten av södra Kalahari, omgiven av röda sanddyner och grönområden.

Lodgen är designad och inredd med naturliga material som passar till de fantastiska omgivningarna.

Bagatelle Kalahari Game Ranch består av tre olika chaleter: fyra chaleter som är byggda på pålar ovanför de röda sanddynerna med en fantastisk utsikt mot sydväst, sex chateler som är byggda av höbalar mellan de röda sanddynerna samt fyra ”trädgårdsrum” som ligger bredvid huvudbyggnaden med en veranda med halmtak. De är alla byggda efter samma standard och är utrustade med AC, takfläkt, minibar, kaffebryggare och vattenkokare samt privat badrum.

I samarbete med Cheetas Conservation Fund är Bagatelle Kalahari Game Ranch ”djurskötare” för en grupp geparder som lever i ett inhägnat område som är byggt på begäran av ministeriet för turism och djurliv. Dessa vackra kattdjur kan av olika anledningar aldrig släppas tillbaka ut i naturen och därför har man satsat mycket på att ge dem ett så naturligt liv som möjligt.

Från lodgen är det en spektakulär utsikt över det karga landskapet, och du kan njuta av den vackra solnedgången. Du har också utsikt över ett vattenhål där du kan se djuren dricka och geparderna leka.

Dessutom finns det ett område med ett biljardbord och hängmattor och en pool, bar, källare med sydafrikanska viner och en utomhusrestaurang med namibiska och internationella rätter.


Namib Desert Lodge

Namib Desert

Vid foten av en stor, röd sandstensklippa – i skuggan av träden – ligger Namib Desert Lodge. Ljuset under de tidiga morgontimmarna och de sena eftermiddagarna går inte att beskriva, det måste upplevas!

Alla 68 rum har en egen veranda och eget badrum och toalett. Rummen är rustikt inredda med färger som passar öknen utanför.

Här finns två pooler, gott om plats för solstolar, restaurang och utomhusbar. Från den sistnämnda har du en fantastisk utsikt över det omkringliggande landskapet.


Okonjima Plains Camp

Okonjima

Okonjima Plains Camp är ursprungligen en boskapsfarm från 1920-talet och ligger vid Omorokobergen i Okonjima Naturreservat, som också är hem till AfriCat Foundation, ett rehabiliteringscenter för Namibias stora kattdjur.

Okonjima Plains Camp har 30 rum som är utrustade med kylskåp, kaffebryggare och tekokare, takfläkt, säkerhetsbox, telefon och veranda med en fantastisk utsikt över slätterna.

Det finns pool, en fin utomhusrestaurang med utsikt till ett vattenhål där du kan se vilda djur dricka.

Det finns möjligheter att ta en vandringstur, en bushpromenad och uppleva Namibias stora kattdjur samt reservatets över 250 fågelarter.


Erongo Wilderness Lodge

Omaruru

Erongo Wilderness Lodge ligger nära den lilla staden Omaruru, omgiven av både öken, bush och berg. Det är inbyggt i de enorma granitformationerna i Erongobergen. Bergen formades av en vulkan som hade utbrott för 130 miljoner år sedan. Utöver de vackra bergen finns här många sällsynta och endemiska djur och växter.

Lodgen är byggd på pålar och förbunden med upphöjda gångbanor och stentrappor i harmoni med omgivningen. Den består av tio bekväma chateler som är utrustade med takfläkt, minibar, badrum och veranda där du kan njuta av omgivningarna.

Frukost och middag serveras i restaurangen med utsikt över ett upplyst vattenhål. Förfriskningar kan man avnjuta på sundowner-däcket.

Efter en dag med upplevelser kan du ta ett uppfriskande dopp i poolen.


Otjiwa Safari Lodge

Otjiwarongo

Otjiwa Safari Lodge är en av landets äldsta gårdar och ligger mitt i den orörda namibiska naturen i Otjiwarongo-regionen. Lodgen har 12 000 hektar buskskog, där du kan uppleva 25 vilda djurarter ströva omkring.

Lodgen har fem moderna chaleter med två rum, inredda i afrikansk stil med en fantastisk utsikt. Alla rum har eget badrum, minibar och luftkonditionering.

Det finns dessutom lounge, bar, restaurang och pool med utsikt över savannen och Omkorokobergen.

På lodgen erbjuds många olika aktiviteter och utflykter som till exempel vandringsturer, game drive, fågelskådning, noshörningstracking eller ett besök till ett utfodringsställe för gamar.

Otjiwa Safari Lodge är platsen där lugn och äventyr möts.


Waterberg Wilderness Lodge

Otjiwarongo

Waterberg Wilderness Lodge ligger i Otjosongombe-dalen, en grön oas söder om Waterberg-berget.

Lodgen är byggd av områdets röda sandstenar och de 10 bungalowrummen ligger under de stora skuggiga träden. Lodgens rum har alla egen veranda och sittområde. Eftermiddagste med tillhörande kaka kan njutas i ”teträdgården”. Vattnet i swimmingpoolen kommer från en källa och kan fritt användas av gästerna.

På kvällen samlas gästerna kring lägerbålet och dricker en drink innan maten serveras. Måltiderna i restaurangen tillagas av färska råvaror, varav en del kommer från lodgens egen trädgård.


Elegant Desert Lodge

Sesriem

Elegant Desert Lodge ligger ca en timmes körväg söder om Sesriem. Lodgen är främst bygg av naturmaterial som stora stenar och trä, så den passar perfekt in i omgivningen.

Alla rum har en egen veranda där du kan sitta och njuta av utsikten över de stora, öppna slätterna som omges av berg i bakgrunden. Har du tur får kan du få se en oryxantilop eller en zebraflock gå förbi.

Poolen bjuder in till ett uppfriskande dopp, och därefter kan du ta en avkopplande timme i skuggan med en god bok samtidigt som du njuter av naturen runt omkring.


A Little Sossus Lodge

Sesriem

A Little Sossus Lodge ligger 33 kilometer från Sesriem, och är omgivet av berg med utsikt över röda sanddyner. Lodgen är en ombyggd gård och den mystiska och mysiga atmosfären är välbevarad i den gemensamma lodgen i huvudbyggnaden. Avnjut din frukost och middag på den stora verandan, där du har utsikt över lodgens trädgård, som förser köket med lokala ingredienser. Efter en lång dag med upplevelser kan du svalka dig i lodgens lilla pool.

Lodgen har 20 rum i form av stugor, och alla har eget badrum och toalett. Takfläkten och belysningen i rummen drivs av sol- och vindenergi, och även tvålen och schampot är miljövänliga. Observera att det inte finns någon tv på rummen.


Desert Quiver Camp

Sossusvlei

Med en enastående utsikt, ett fantastiskt djurliv och endast fem kilometer från ingången till Sossusvlei har Desert Quiver Camp ett helt perfekt läge. De 24 stugorna är nästan som små lägenheter och är perfekta om man reser med familjen eller bara vill ha lite extra plats. Här kan man till och med laga sin egen mat om man känner för det.

Alla stugor har eget badrum, en stor veranda med grill, utomhuskök med kylskåp och sittgrupp. Det går att låna köksredskap i receptionen och det finns möjlighet att beställa färska matvaror varje dag. Om man inte vill laga mat på semestern tar det knappt fem minuter att köra till Sossusvlei Lodge som har en restaurang.  Alla rum har egen parkeringsplats.

I huvudbyggnaden finns en bar, gemensam tv och wi-fi, och det finns naturligtvis också en pool på området.


Hoodia Desert Lodge

Sossusvlei

Den familjeägda lodgen är omgiven av majestätiska berg på stranden av Tsauchab-floden och ligger bara 20 minuter med bil från Sesriem Gate, ingången till Sossusvleis världsberömda röda sanddyner.

Lodgen består av 11 chateler med gott om avstånd från varandra vilket säkrar privatlivet i dessa storslagna omgivningar. De är utrustade med badrum, AC, kaffebryggare och vattenkokare, kylskåp, myggnät, utomhusdusch och veranda.

Dessutom finns det pool, en fin lounge med eldstad, restaurang och bar.


Sossusvlei Lodge

Sossusvlei

Sossusvlei Lodge ligger precis vid ingången till Namib Naukluft-parken och är därför den perfekta utgångspunkten vid ett besök i Sossusvlei och Sesriem-ravinen.

Rummen är en skön blandning av en bungalow och ett tält. Golvet och badrummet är murat och har klinkers, medan väggar och tak är av kanvasduk. Alla de 45 rummen har en övertäckt terrass med utsikt till de närliggande sanddynorna. Rummen har eget badrum, aircondition och säkerhetsbox.

Lodgen har restaurang, bar, swimmingpool och en liten souvenirbutik.


Beach Hotel Swakopmund

Swakopmund

Beach Hotel Swakopmund ligger endast 50 meter från havet och bara en kort promenad från Swakopmunds centrum.

Här finns många rum och alla är inredda i ljusa, trevliga färger. Alla har tillgång till balkong. Högst upp i hotellet finns en solterrass och en liten pool. Härifrån är utsikten fenomenal.

Hotellet har både restaurang och bar. Det finns även ett gym och möjlighet till massage.


Hotell Zum Kaiser

Swakopmund

Detta lyxiga hotell ligger i den historiska stadsdelen av Swakopmund. Det betyder att stadens sevärdheter, arkitektur, shopping och stranden finns precis utanför hotellets dörrar.

Det finns 21 rum med aircondition, egen dusch och toalett, TV, kaffe- och tefaciliteter, minibar/kylskåp, säkerhetsbox och wifi.  Hotellet har en bistro samt en härlig takterrass med bar,  där man kan njuta solnedgången över vattnet.


Organic Square Guesthouse

Swakopmund

Organic Square Guesthouse ligger i hjärtat av Swakopmunds historiska stadsdel, inte långt från Atlantens blå vågor, caféer och den berömda fisk- och skaldjursrestaurangen Jetty 1905.

De sju moderna och rymliga rummen är utrustade med Wi-Fi, kylskåp, kaffebryggare och tekokare, badrum och en liten, privat trädgård.

Dessutom finns det en restaurang.


Swakopmund Plaza Hotel

Swakopmund

Det här moderna hotellet har 66 rum i olika storlekar och ligger i hjärtat av Swakopmund, omgivet av historiska byggnader. Samtliga rum har eget badrum, hårtork luftkonditionering, platt-tv, minibar, säkerhetsbox samt te- och kaffekokare.

Frukosten avnjuts i den lilla bistron på bottenvåningen, där det också serveras en lätt lunch. Senare på dagen kan vi varmt rekommendera att du går till hotellets takterrass, där du får en fantastiskt utsikt över staden, sanddynerna och havet.

Det finns gratis wifi överallt på hotellet.


Swakopmund Sands Hotel

Swakopmund

Ett stenkast från stranden ligger mysiga Swakopmund Sands Hotel. En promenad längs stranden leder dig in till stadens centrum.

Det lilla hotellets 25 rum är alla modernt och smakfullt inredda och utrustade med tv, kylskåp, eget badrum och kaffe- och tekokare.

Wi-Fi finns i de allmänna utrymmena och det finns enkel tillgång till parkering.


Tsauchab River Camp

Tsauchab River

Tsauchab River Camp ligger vid Tsauchab-flodens skuggiga stränder, omgivet av bergen Naukluft och Tsaris. Lägret ligger på en före detta bondgård från 1911, och redan på 1930-talet användes platsen som ett läger. Tyska geologer hade sin bas här när de utforskade området, och det säger nog en hel del om områdets geologiska och naturmässiga säregenheter.

Rummen består av små stenhus med halmtak och de är rustikt inredda i jordfärger som passar in i den omgivande naturen.

Här finns restaurang, bar, pool och flera aktiviteter erbjuds i lägret.


Twyfelfontein Country Lodge

Twyfelfontein

Twyfelfontein Country Lodge ligger nära UNESCOs världsarv Twyfelfontei. Lodgen blev byggd omkring år 2000 för att kunna ge service till det stigande antal av gäster, som besöker området för att uppleva de unika klipp målerier.

Lodgen blev till med material från området och målat i färger, så att det faller vackert in i landskapet. Det är 56 dubbelrum. Hotellet har en lounge, en öppen restaurang och en bar.


Rivendell Guesthouse

Windhoek

På bekvämt gångavstånd Windhoeks centrum ligger det mysiga gästhuset Rivendell.

Här finns 12 rum i olika storlek och form. Samtliga rum har takfläkt – vissa rum har även luftkonditionering. Det finns ingen tv på rummen, men om du behöver få en nyhetsuppdatering finns det en tv i loungen, där du också kan få kontakt med de andra gästerna. Den lilla baren är en så kallad ”honesty bar”, där du betjänar dig själv med det du vill ha från kylskåpet – pengarna lägger du själv i kassan.

Rivendell har en mysig trädgård med en liten pool och ett par solstolar, där du kan koppla av efter dagens upplevelser. Det finns wifi i de allmänna utrymmena.


Safari Court Hotel

Windhoek

Hotell Safari Court Hotel ligger i södra delen av Windhoek. De rymliga rummen har egen dusch och toalett, aircondition och satellit-TV.

Det finns restaurang och bar, en stor swimmingpool i en grönskande trädgård. Dessutom erbjuder hotellet spa och fitnesscenter.

En gratis shuttle-buss åker en gång i halvtimmen från hotellet till centrum t/r.


The Elegant Guesthouse

Windhoek

The Elegant Guesthouse ligger i Klein Windhoek, fem minuters gångavstånd från Joe’s Beerhouse, som är Afrikas mest berömda restaurang/pub.

Det finns sex fina dubbelrum som är utrustade med TV, telefon, AC, vattenkokare och kaffebryggare, säkerhetsbox och privat badrum.

Dessutom finns Wi-Fi, lounge med TV, DVD-spelare, ett litet bibliotek samt en trädgård med pool.


Windhoek Gardens Boutique Hotel

Windhoek

Det charmiga lilla hotellet Windhoek Gardens Boutique Hotel ligger en kort promenad från Windhoeks centrum.

Hotellets 28 rum är alla enormt charmfulla och individuellt inredda med unika Namibia-teman. De är moderna och rymligt inredda med ett skrivbord. Dessutom har de aircondition, minibar, platt-tv, kaffe- och tefaciliteter samt badrum med hårtork och toalettartiklar.

I hotellets trivsamma trädgård ligger den lilla utomhuspoolen. Hotellet har dessutom både en bar/lounge och restaurang med à la carte-meny, där även frukostbuffén serveras. Vill du skämma bort din kropp efter dagens upplevelser kan du köpa till skönhetsbehandlingar i Rejuvenation Beauty Spa.

Det finns gratis wifi på hela hotellet.

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.