Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaNamibia

Namibia-resor

När du reser till Namibia kommer du till kontrasternas land, där du kan uppleva några av jordens äldsta landskap.

Namibia har fantastiska nationalparker med ett rikt djurliv som har anpassat sig till det karga landskapet, till exempel Kalahari- lejonen och ökenelefanterna.

Vid frågor om våra resor till Namibia, ring våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Populära resor: Namibia

Varför ska du resa till Namibia?

Namibia är ett av Afrikas mest kontrastrika länder. Det är ett land med enastående och unik natur, ett fantastiskt djurliv och en spännande kultur, som har sitt ursprung i de tyska kolonisatörerna och ursprungsbefolkningen.

Namibia är ett självklart val för dig som gärna vill åka på en kör-själv-resa i Afrika, och för dig som vill uppleva ett mindre välbesökt safariområde. Åk till Namibia och upplev en av Afrikas bäst bevarade hemligheter.

Våra Namibia-resor

Vi erbjuder sex olika resor till Namibia som varar från 8 till 18 dagar. I Namibia kan du åka på en av våra fyra klassiska rundresor eller två kör-själv-resor. Det finns också möjlighet att kombinera utvalda resor till Namibia med en safari i Botswana.

Rundresor i Namibia

Fyra av våra resor hör till de mer klassiska rundresorna där det enda du behöver göra är att vara på plats. Rundresorna varar från 8 till 16 dagar.

Våra rundresor fokuserar på kultur, natur, safariupplevelser, eller en blandning av allt detta. Läs mer om rundresorna genom att trycka på ”läs mer” på den enskilda resan överst på sidan.

Kör-själv-resor i Namibia

Vi erbjuder två kör-själv-resor i Namibia där du kan utforska landet på egen hand. Infrastrukturen i Namibia är bland de bästa i Afrika och därför går det utmärkt att köra bil mellan de olika aktiviteterna.

Våra kör-själv-resor tar dig till några av Namibias största sevärdheter, till exempel huvudstaden Windhoek och sanddynerna i Sossusvlei. Medan du på 14-dagarsresan kommer att se en av världens största kanjons, Fish River Canyon, och åka på djurupplevelser i Kalahariöknen, kommer du på 18-dagarsresan åka på safariutflykter i Etosha National Park.

Läs mer om kör-själv-resorna genom att trycka på ”läs mer” på resorna överst på sidan.

Namibias höjdpunkter:

Namibia är ett av världens bästa safariresmål där du kan uppleva många klassiska safaridjur, men också djur som anpassat sig till det karga ökenlandskapet, såsom elefanter, noshörningar och lejon.

Namibias natur innehåller landskap som verkligen kan få dig att tappa hakan. Till exempel kan du uppleva Namibia-öknen som anses vara en av världens äldsta öknar. Du kan också besöka Kalahariöknen, där du kan möta Sanfolket som sägs tillhöra en av Afrikas äldsta kulturer.

Namibia bjuder på många olika upplevelser. Här under hittar du några av de höjdpunkter som våra gäster har uppskattat särskilt mycket.

De röda sanddynerna vid Sossusvlei

Sossusvleis orangeröda sanddyner är en av Namibias mest kända attraktioner. Det är här du kan uppleva det Namibia du oftast ser på bild. Trots öknens karga förhållanden finns här ett rikt djurliv. Du kan bland annat se ökendjur som oryxantiloper och springbockar.

Sossusvlei är särskilt vackert tidigt i gryningen då du har möjlighet att uppleva de dramatiska färgskiftningarna när solen långsamt går upp över öknen. Du kan också vandra till toppen av de höga sanddynerna där du kan njuta av utsikten över Sossusvlei.

Tre av rundresorna, samt båda kör-själv-resorna, tar med dig till Sossusvlei.

Safari i Etosha Nationalpark

Etosha National Park är känt för sitt stora saltfält på 5.000 kvadratkilometer som utgör ca 25 % av parken. Fältet är resterna av en uttorkad sjö.

Trots de extrema förhållandena i Etosha är nationalparken ett av Namibias mest djurrika områden. Parken är känd för att vara ett av världens bästa safariresmål. Den bästa tiden att uppleva djurlivet i Etosha är under torrperioden då djuren samlas kring de få vattenhål som finns.

I Etosha kan du uppleva ett rikt djurliv med bland annat giraffer, gnuer, zebror, elefanter och lejon. Du kan också se mer sällsynta arter som eland (en av de största antiloperna), dik-dik (en av de minsta antiloperna) och oryxantilop. Under regnperioden kan du dessutom uppleva ett mycket rikt fågelliv – fler än 340 olika arter.

Tre av våra rundresor, samt en av kör-själv-resorna, tar med dig på safari i Etosha National Park.

Fish River Canyon

Vid Fish River Canyon kan du få en hårresande upplevelse. Kanjonen är 160 km lång, upp till 27 km bred och på vissa platser 550 meter djup.

På toppen av kanjonen finns några fantastiska utsiktsplatser och Fish River är värt att besöka året runt. Under torrperioden kan man köra till botten av kanjonen, och under regnsäsongen kan du ha turen att få simma i floden som rinner under sommarmånaderna, från november till februari.

Våra kör-själv-resor, som varar i 14 dagar, tar dig till Fish River Canyon.

Andra höjdpunkter i Namibia

Namibia är fullt av fantastiska upplevelser. Förutom de ovanstående tre höjdpunkterna kan du också uppleva följande i Namibia:

 • Besök San-folket, ursprungsbefolkningen, i Ombili Foundation.
 • Tysk atmosfär i kust- och semesterstaden Swakopmund som ligger ut med Atlanten.
 • Twyfelfontein-dalen, där du kan se 6.000 år gamla grottmålningar som är en del av UNESCOS världsarvslista.
 • Okonjima Nature Reserve, ett rehabiliteringscenter för Afrikas stora rovdjur.
 • I huvudstaden Windhoek sammansmälter europeiska traditioner med afrikansk kultur.

Kombinera med en resa till Botswana

Avsluta din rundresa i Namibia med en safariresa till Botswana. Här åker du på safari i Chobe nationalpark – en av Afrikas bästa nationalparker.

Chobe Nationalpark ligger i norra Botswana och består av 10 000 km2 fantastiskt vacker och orörd natur. Nationalparken har också ett stort och mångfaldigt djurliv. Den är känd för sina 120 000 elefanter, vilket är det största antalet i Afrika. Dessutom kan du se lejon, elefanter, gnuer, giraffer, zebror och många, många andra djur. Chobe är också ett paradis för fågelskådare, och parken har inte mindre än 450 olika fågelarter, bland annat blåkråkan – Botswanas vackra nationalfågel.

En kombination av ett game drive i en landcruiser och en tur på den breda Chobe-floden ger dig en mycket varierad safariupplevelse. Det är svårt att få en vackrare och mer afrikansk solnedgång än från en flodbåt på Chobe-floden.

Vill du veta mer om våra Namibiaresor?

Våra sex resor tar med dig på sex helt olika äventyr. Läs mer om resorna överst på sidan för att hitta den som passar dig bäst.

På resesidorna får du närmare information om följande:

 • Vilka höjdpunkter som finns för varje resa
 • Vad som ingår i priset
 • Aktuella priser per person (Se rutan i högra hörnet)
 • ”Välj denna resa eftersom…”
 • Överblick över dagens program för alla dagar
 • Möjlighet att få ett icke-bindande erbjudande

Hämta icke-bindande reseerbjudande

Priserna inkluderar flyg, övernattning, aktiviteter och bilar till kör-själv-resorna. Priset på varje resa beror på

 • Antal resenärer
 • Avresedatum
 • Flygplatsen för avresa

Du kan, helt utan att binda dig, få ett reseerbjudande skickat direkt till din epost.

Fyll i informationen under ”GRATIS FÖRFÅRGAN”. Därefter skickar vi ett erbjudande med ett pris baserat på den information vi fått av dig.

Våra resekonsulter gör sitt bästa för att besvara alla prisfrågor så snabbt som möjligt. Om du därefter vill acceptera erbjudandet och boka resan gör du det genom att följa instruktionerna i erbjudandet.

Har du frågor angående våra resor?

På vår sida med praktisk information om Namibia kan du hitta information om allt från vädret till visum och mycket annat som är viktigt att veta när du ska resa till Namibia.

Du är också varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter, som har många års erfarenhet av rundresor i Afrika. Vi testar regelbundet våra upplevelseresor för att kunna besvara alla dina frågor på bästa sätt.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa. Kom riktigt nära med Afrikasafari.se

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.