Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaNamibiaDet bästa av Namibia
16 dagar:

Det bästa av Namibia

Höjdpunkter på denna resa:

Etosha Nationalpark, den förstenade skogen, klippmålningar i Twyfelfontein, ”Orgelpiporna”, friluftsmuséet Damara Village.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Windhoek t/r
 • Transport enligt beskrivning i programmet
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 13 övernattningar på bra hotell och lodger
 • 13 x frukost (dag 3 – 15)
 • 11 x middag (dag 2 – 9, 12 – 14)
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Omfattande utflyktspaket ingår:

 • Citysightseeing i Windhoek
 • Okonjima Nature Reserve
 • 2½ dagar med safariturer i Etosha Nationalpark
 • Den förstenade skogen, ”Orgelpipsdalen”, Burnt Mountain
 • Damaraland
 • Klippmålningar vid Twyfelfontein
 • Frilandsmuseet Damara Village
 • Sossusvlei
 • Avgifter till nämnda sevärdheter
Tillägg för enkelrum 5 200 kr
Rabatt vid större grupper.

Kontakta oss angående barnpriser.
Välj denna resa eftersom…

Namibia har formidabla kontraster. Städerna är präglade av den tyska kolonialtiden. Du upplever vacker arkitektur från kolonialtiden i flera städer. Många har fortfarande tyska som huvudspråk. Landskapen är i  en klass för sig. Namiböknens röda sand ligger precis vid Atlantens blå vatten och bildar en helt surrealistisk kontrast mellan det torra och det våta elementet. Det är här du hittar de världsberömda sanddynerna i Sossusvlei.

UNESCO’s världsarv vid Twyfelfontein rymmer mer än 2500 förhistoriska klippmålningar som föreställer djur och människor – en del av målningarna är flera tusen år gamla. Kalahariöknen är inte bara gyllene sand – det finns massor av djur och växter och san-folket har levt med och i denna enastående natur under många tusen år. Den största pärlan bland sevärdheter är dock Etosha Nationalpark, som lätt kan konkurrera med de bästa nationalparkerna i Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Tanzania och Kenya.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

Avgång med flyg från Sverige till Windhoek

Dag 2: Ankomst i Namibia, Windhoek
Dag 2: Ankomst i Namibia, Windhoek

Vid ankomst i Windhoek går du genom immigrationen, hämtar ditt bagage och fortsätter genom tullen. Ute i ankomstområdet väntar din engelsktalande guide på dig och eskorterar dig till hotellet i Windhoek.

Resten av dagen ägnas åt egna valfria aktiviteter.

Windhoek är Namibias huvudstad och är med ca. 300 000 invånare landets största stad. Staden ligger 1650 meter över havet i en vacker dal, som i norr gränsar till Eros-bergen och Auas-bergen i söder. I väster faller Khomas-höglandet ner mot Namiböknen och Atlanten. Windhoek är en modern stad med tydlig arkitektoniskt inflytande från den tyska kolonialtiden. Windhoeks stadskärna är centret om Independence Avenue och kan utforskas till fots. Den hektiska och livfulla huvudgatan börjar vid Ausspannplatz i söder och sträcker sig fram till stadsdelen Katutura i norr.

Den första kvällen är du bjuden på middag på hotellet. Här träffar du din guide och medresenärer.

Övernattning Safari Court Hotel 

Dag 3: Windhoek – Waterberg
Dag 3: Windhoek – Waterberg

Efter frukosten är det sightseeing i Windhoek innan det bär av till Waterberg. På rundturen stannar du till i Okahandja, där du besöker en marknad med träsniderier.

Waterberg är ett massivt taffelberg öster om Otjiwarongo i norra delen av centrala Namibia. Berget är ca. 5 mil långt, upp till 1,6 mil brett och sträcker sig 200 m över den omkringliggande slätten Omaheke, som Kalahari heter här i området. Taffelberget skapar en naturlig barriär för drivmoln, så fukten tvingas ut ur molnen på bergets sluttningar och platta topp. Berget består av sandsten och suger därför upp regnet, som inne i berget kanaliseras fram till källvatten som inte torkar ut – inte ens under torkan.

Övernattning Waterberg Wilderness Lodge 

Dag 4: Okonjima Nature Reserve
Dag 4: Okonjima Nature Reserve

I dag besöker du Okonjima Nature Reserve, som är 160 km² stort. Okonjima är synonymt med Africat Foundation, ett reservat och rehabiliteringscenter för Afrikas stora rovdjur. Rovdjur som kommer i konflikt med civilisationen, får ofta ett nytt hem här.

Rovdjuren färdas fritt i det inhägnade reservatet tillsammans med annat vilt, och man försöker skapa villkor som gör att rovdjuren fortsatt själva kan jaga föda. Du får lära dig mer om arbetet och åker en runda i reservatet.  Du är tillbaka på Waterberg Wilderness Lodge tidig eftermiddag, och eftermiddagen ägnas sedan åt egna valfria aktiviteter.

Övernattning Waterberg Wilderness Lodge 

Dag 5: Etosha Nationalpark
Dag 5: Etosha Nationalpark

Du lämnar Waterberg bakom dig och åker via gruvstaden Tsumeb till den världsberömda Etosha Nationalpark. Etosha är en av Afrikas helt speciella nationalparker. Parkens signum är den 5 000 km² stora saltslätten Etosha Pan, som är så stor att den kan ses från rymden. Detta enorma öppna område är resterna av en uttorkad sjö och den vita nästa oändliga sandslätten är fantastisk och nästan surrealistisk.

Trots extrema villkor finns det ändå ett rikt djurliv, framför allt vid vattenhålen. Och som safariturist är vattenhålen de allra bästa ställena att uppleva djuren. I dag är det en halvdags safaritur inne i Etosha inkluderad.

Observera att vid vissa avgångar kommer det att finnas två nätter i den östra delen av Etosha och en natt i den södra
Resten av programmet förblir oförändrat.

Detta gäller följande avgångar:
15 juli, 12 augusti, 11 november

Övernattning Mokuti Lodge 

Dag 6-7: Heldagsafari i Etosha Nationalpark
Dag 6-7: Heldagsafari i Etosha Nationalpark

Nationalparken Etosha är en av resans stora höjdpunkter. Den enorma nationalparken anses vara bland Afrikas absolut bästa ställen att se djurliv. Två hela dagar spenderar du i fantastiska Etosha Nationalpark.

Du är på utkik efter både stort och smått: zebra, gnu, giraff, elefant, kudu och struts är kända över hela Afrika. Men i Etosha har du också chansen att se sällsynta och mycket vackra djur och fåglar så som oryx med de långa, raka, svarta hornen; den svarthövdade impalan; den största antilopen, elandantilopen; den minsta antilopen, damara dikdik; giraff; den lilabröstade blåkråkan med den mycket vackra och färgglada fjäderdräkten. Och när det finns så många byten finns det också många rovdjur: lejon, leoparder, geparder, hyenor, vildhundar, gycklarörnar.

Tillköpsmöjlighet: Safari i öppen jeep. Dagspris ca. 700-800 NAD ( Kan enbart beställas på lodgen)

Observera att vid vissa avgångar kommer det att finnas två nätter i den östra delen av Etosha och en natt i den södra
Resten av programmet förblir oförändrat.

Detta gäller följande avgångar:
15 juli, 12 augusti, 11 november

Övernattning Etosha Safari Lodge 

Dag 8: Den förstenade skogen, Damaraland, Twyfelfontein
Dag 8: Den förstenade skogen, Damaraland, Twyfelfontein

I dag åker du till Damaraland genom det spektakulära taffelbergslandskapet vid Ugab-terrasserna. Du besöker ”Den förstenade skogen” där trädstammarna är mer än 200 miljoner år gamla och där en del av dem ser ut som om de vältes för bara få år sedan: bark och smågrenar är tydliga. Här i ”Den förstenade skogen” kan du också se Namibias säregna nationalväxt, welwitschia. Växten har en mycket säregen form och liknar inte någon annan växt man känner till. Från en tjock pålrot går ett par långa, breda skinnaktiga blad som kan bli flera meter långa. Bladen ligger på marken och fortsätter att växa så länge växten lever. Vinden och sanden river itu delar av bladen och ger många av växtexemplaren ett lite stökigt och slitet uttryck. Blommorna är primitiva och frukterna sitter i kottliknande stånd. Det sägs att växten kan bli 1000 år gammal.

Övernattning Twyfelfontein Country Lodge 

Dag 9: Twyfelfontein
Dag 9: Twyfelfontein

Precis bredvid Twyfelfontein Country Lodge ligger en av Namibias fantastiska kultursevärdheter. Här finns mer än 2 500 klippmålningar som skapats av san-folket för nästan 6 000 år sedan. Klippmålningarna vid Twyfelfontein är tillsammans med grottboplatserna med på UNESCO:s världsarvslista sedan 2008.

Du besöker också Burnt Mountain och ”Orgelpipsdalen”. På frilandsmuseet Damara Village får du höra mer om damarafolkets gamla kultur. Museet har öppnats för att bevara resterna av kulturen och för att skapa en inkomstkälla för damarafolket. Du får lära dig om deras traditioner och kultur. Efter detta besök ägnas resten av dagen åt egna valfria aktiviteter.

På lodgen kan du mot extra betalning ta en utflykt längs Aba Huabfloden där ökenelefanter ibland kan upplevas.

På kvällen är det möjligt att delta i en stjärnskådar-utflykt. Himlen över Namibia är bland världens klaraste och med blotta ögat kan du ofta se stjärnornas olika färger. Även denna utflykt kostar extra.

Läs mer om extraturerna här:

Övernattning Twyfelfontein Country Lodge 

Dag 10: Twyfelfontein – Swakopmund
Dag 10: Twyfelfontein – Swakopmund

Det bär nu av mot söder och du passerar Namibias högsta berg, Brandberg. Härifrån följer du Atlantkusten till staden Swakopmund. Swakopmund har 42 000 invånare och är Namibias största kuststad och populär semesterort. Stadens tyska kolonialhistoria syns tydligt i den vackra arkitekturen och kontrasten till Namiböknen är mycket markant. I sanddynerna utanför staden kan du prova på att sandboarda och i bukten kan du ta en kajaktur.

Övernattning Beach Hotel Swakopmund 

Dag 11: Swakopmund
Dag 11: Swakopmund

Dagen har inga aktiviteter inplanerade och kan därför fritt disponeras. Det finns massor av utflykter man kan köpa till. Besök t.ex museet, Kristallgalleriet eller Akvariet. Kanske har du lust till en naturskön flygtur över öknen och sanddynerna. Det är naturligtvis också möjligt att delta i en delfinsafari i Walvis-bukten. Cape pälssälen kan få för sig att hoppa upp på ”bakluckan” och delfinerna tumlar runt i buktens vatten.

Läs mer om extraturerna här:

Övernattning Beach Hotel Swakopmund 

Dag 12: Swakopmund – Namib Naukluft Park – Sesriem – Sossusvlei
Dag 12: Swakopmund – Namib Naukluft Park – Sesriem – Sossusvlei

Vi beger oss bort från kusten och in i landet förbi det berömda månlandskapet. Sedan åker du genom det imponerande ökenlandskapet vid Kuiseb-ravinen och Namib Naukluft Park fram till Sesriem.

Namib Naukluft Park är Namibias största nationalpark på nästan 50 000 km², vilket är större än t.ex Schweiz eller Holland. Parken etablerades för 100 år sedan och har en helt enastående natur som till exempel de flera hundra meter höga röda sanddynerna vid Sossusvlei och de ökenanpassade djuren.

Övernattning Elegant Desert Lodge 

Dag 13: Sossusvlei
Dag 13: Sossusvlei

Du börjar dagen tidigt och åker till Sossusvlei. Du upplever den dramatiska färgskiftningen i öknen när solen långsamt står upp.

Om du vill kan du gå upp till toppen av en av världens högsta sanddyner och njuta av den enastående utsikten över Deadvlei och Sossusvlei. Från parkeringsplatsen kan slätten bara nås i en jeep.

Innan det bär av tillbaka till lodgen så ska du besöka Sesriem-ravinen.

Övernattning Elegant Desert Lodge 

Dag 14: Sossusvlei – Windhoek
Dag 14: Sossusvlei – Windhoek

Du kan börja dagen med en extra upplevelse, en helt fantastisk ballongfärd över Sossusvlei.

Du beger dig mot Windhoek. Du åker genom Rehoboth som är hemvist för basterfolket. På vägen besöker du Namibia Craft Centre, där du kan se och köpa olika konsthantverk från Namibia. Det finns allt från smycken och broderier till träsniderier från många av de olika folkslagen som du har stiftat bekantskap med på denna resa.  Resten av dagen disponeras fritt i huvudstaden.

Läs mer om turen här (Turen kostar extra):

Övernattning Safari Court Hotel 

Dag 15: Namibia – Sverige
Dag 15: Namibia – Sverige

Transport till flygplatsen. Hemresa från Windhoek till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 16: Hemkomst till Sverige
Dag 16: Hemkomst till Sverige

Du landar hemma i Sverige efter en spännande och upplevelserik semester.

Kombinationsmöjligheter:
Mauritius för vuxna, 5 nätter
Mauritius för vuxna, 5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Mauritius för familjer med barn, 5 nätter
Mauritius för familjer med barn, 5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Per barn u/12 år: + 7 500 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest fascinerande öarna i den Indiska Oceanen och ett riktigt paradis om du reser med barn. Här är klimatet behagligt året om och lokalbefolkningen är oerhört gästvänlig. Ön omgärdas av kristallklart vatten och vackra, barnvänliga stränder som skyddas av färgsprakande korallrev, vilket gör platsen perfekt för att snorkla. Mauritius har en mycket vacker natur med frodiga skoga, små laguner och vattenfall som brusar ner längs med bergssidorna.

Ön Mauritius är en perfekt plats för hela familjen och det finns en mängd aktiviteter både på land och i vattnet. 8 km från stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, där du kan se jättesköldpaddor, zebror, tigrar, lejon, giraffer, apor och 1 500 fågelarter. Du kan prova segway, gå på hängbroar och mycket, mycket mer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Kapstaden, 4 nätter
Kapstaden, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 5 900 kr
Per barn u/12 år: + 7 300 kr
Enkelrumstillägg: + 3 200 kr

Kapstaden har ett imponerande läge vid foten av Taffelberget och en vacker hamnfront ut till Atlanten. Trendiga caféer och restauranger, i kombination med en avslappnad atmosfär, marknader och spännande sevärdigheter gör Kapstaden till en fascinerande stad där shopping, avkoppling och utflykter fint kan kombineras.

Dagarna i Kapstaden är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Härunder kan du se ett urval av möjliga extrautflykter:

Övernattning Premier Hotel Cape Manor 

Uppgraderingsmöjligheter i Kapstaden:

Victoria Falls, 3 nätter
Victoria Falls, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 300 kr
Per barn u/12 år: + 3 800 kr
Enkelrumstillägg: + 2 700 kr

Victoria Falls anses vara en av världens mest spektakulära vattenfall. Vattenfallet är inte bara en av de vildaste och mest imponerande naturliga underverk, det ligger också fantastiskt i tropiska Afrika.

Dagarna på Victoria Falls är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Härunder kan du se ett urval av möjliga extrautflykter:

Övernattning David Livingstone Safari Lodge & Spa 

Uppgraderingsmöjligheter:

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.