• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaNamibiaKör-själv till Etosha Nationalpark & Sossusvlei
18 dagar

Kör-själv till Etosha Nationalpark & Sossusvlei

Njut av friheten att köra själv och upplev det otroliga djurlivet på saltslätten i Etosha, rovdjur i Okonjima, gryningen vid de mäktiga dynerna i Sossusvlei och den tyska kuststaden Swakopmund.

Kör-själv till Etosha Nationalpark & Sossusvlei Kör-själv till Etosha Nationalpark & Sossusvlei
18 dagar

Kör-själv till Etosha Nationalpark & Sossusvlei

Njut av friheten att köra själv och upplev det otroliga djurlivet på saltslätten i Etosha, rovdjur i Okonjima, gryningen vid de mäktiga dynerna i Sossusvlei och den tyska kuststaden Swakopmund.

Välj denna resa eftersom…

Vill du ha frihet att uppleva Namibia på egen hand på en rutt med planerade övernattningar så är denna kör själv-semester kanske något för dig. Namibia är ett fantastiskt land att köra själv i, med fina vägar och bra bilar, så tveka inte!

Den här resan tar dig till landets centrala och norra delar. Du besöker den charmerande kuststaden Swakopmund, belägen mellan Atlanten och den enorma Namiböknen. En av turens höjdpunkter är den berömda nationalparken Etosha som, utöver sitt fantastiska djurliv, är känd för sitt stora saltfält. Saltfältet är så stort att det kan ses från rymden. Vid Sossusvlei upplever du de flera hundra meter höga, röda sanddynerna och den uttorkade sjön Deadvlei. Inte långt från Tsauchabfloden ligger den 30 meter djupa Sesriem Canyon som definitivt är värd ett besök! Om du gillar vandringsturer kanske du vill utforska Fransfontein- och Erongobergen som är omgivna av naturreservat med vilda djur. Resan s

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Windhoek t/r
 • 15 dagars hyrbil från Avis: Toyota Hilux med fyrhjulsdrift eller motsvarande, inkl. nödvändiga försäkringar
 • 15 övernattningar på fina hotell och lodger
 • 15 x frukost (dag 3-17)
 • 11 x middag (dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15)
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Namibia med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Windhoek

Efter ankomst till Windhoeks internationella flygplats går du igenom passkontrollen, hämtar ditt bagage och fortsätter genom tullen. Du hämtar ut din hyrbil och kör till ditt hotell – en bilfärd på ca 1 timme.

Windhoek är inte bara Namibias huvudstad, det är också landets största stad med 300 000 invånare. Den ligger på 1 650 meters höjd i en vacker dal som inramas av Erosbergen i norr och Auasbergen i söder. I väst sluttar Khomas-höglandet ner mot Namiböknen och Atlanten.

Windhoek är en modern stad med tydliga arkitektoniska influenser från den tyska kolonialtiden. Här smälter de europeiska traditionerna och den afrikanska kulturen samman.

Windhoeks stadskärna är centrerad kring Independence Avenue och kan lätt utforskas till fots. Den livliga huvudgatan startar vid Ausspannplatz i söder och sträcker sig fram till stadsdelen Katutura i norr. Om du har tid över rekommenderas det att besöka hantverkscentret, Craft Center, där du kan köpa fint namibiskt hantverk, böcker, fotografier och lokala delikatesser.

Dagens körsträcka: Ca 45 km

Dag 3: Windhoek – Okonjima Naturreservat

Du sätter kurs mot norr och kör till Okonjima Naturreservat genom Okahandja-dalen. På vägen passerar du flera gårdar och kan njuta av den spektakulära utsikten över den oändliga savannen.

Dagens körsträcka: Ca 230 km

Dag 4: Okonjima Naturreservat

Dagen tillbringar du som du vill.

Okonjima Naturreservat är synonymt med Africat Foundation, ett reservat och rehabiliteringscenter för Afrikas stora rovdjur som kommer i konflikt med civilisationen. Rovdjuren rör sig fritt tillsammans med andra vilda djur i det inhägnade reservatet och man försöker skapa en miljö som får rovdjuren att fortsätta jaga föda på egen hand.

Du kan delta i reservatets aktiviteter, bl.a. en game drive eller en bushman walk. Det är en vandringstur ledd av en bushman som delar med sig av sin kunskap om bushfolkets vardag och levnadssätt.

Det finns också möjlighet att utforska området på egen hand längs de upp till 8 km långa stigarna där mer än 250 fågelarter lever.

Dag 5: Okonjima – Etosha Nationalpark

I dag kör du till Etosha Nationalpark via gruvorten Tsumeb.

Etosha är en av Afrikas mest särpräglade nationalparker. Parkens utmärkande drag är det 5 000 km2 stora saltfältet Etosha Pan, som är så stort att det kan ses från rymden. Detta enorma, öppna område är resterna av en uttorkad sjö och det vita, nästan oändliga saltfältet är fantastiskt och i det närmaste surrealistiskt.

Trots de extrema förhållandena finns här ändå ett rikt djurliv och parken räknas till några av Afrikas absolut bästa platser för att uppleva djurlivet, särskilt vid vattenhålen, som också lockar flyttfåglar som kommer hit för att föröka sig.

Dagens körsträcka: Ca 340 km

Dag 6: Etosha Nationalpark

I dag kör du på egen hand på en game drive i Etosha Nationalpark, där du bl.a. kan se traditionella afrikanska djur som giraffer, strutsar, gnuer, zebror och elefanter som letar efter mat och vatten, eller som vilar sig i skuggan av ett träd. Lejon kan vara svåra att få syn på eftersom de är väl kamouflerade i gräset, medan girafferna reser sig högt över den torra vegetationen. Ett skarpt öga kanske ser att vissa elefanter här är större än elefanter på andra ställen i Afrika. Det beror på de vitaminer och näringsämnen som finns i jorden i Etosha Nationalpark.

Dag 7: Etosha Nationalpark

Nu väntar ännu ett safariäventyr i Etosha Nationalpark. I dag kan du få syn på mer sällsynta och utrotningshotade djurarter som eland (en av de största antiloperna), dik-dik (en av de minsta antiloperna), oryxantilop, svart noshörning och leopard.

Om du besöker Etosha Nationalpark under regnperioden (november-april) finns det fantastiska möjligheter att se det rika fågellivet med mer än 340 arter. Efter kraftiga regnskurar fylls saltfältet med vatten som lockar till sig fåglar som flamingor, biätare och koritrapper, som är den tyngsta flygande fågeln.

Strax före solnedgången kör du till parkens södra del, till Andersson gate där din lodge ligger.

Dag 8: Etosha – Fransfonteinbergen

I dag kör du till Gelukspoort Guestfarm som översatt betyder ”Lyckoporten”. Gården har ett fantastiskt läge vid Fransfonteinbergen och är ett bra ställe att se vilda djur på med sina 5 000 hektar mark. Vid din ankomst tar dina värdar Christa och Frank Glöditzsch väl hand om dig.

Dagens körsträcka: Ca 160 km

Dag 9: Fransfonteinbergen

Dagen disponeras fritt och du kan koppla av vid poolen, njuta av den vackra trädgården eller studera fågellivet. Det finns också möjlighet att utforska de bergiga omgivningarna via de många vandringsstigarna och uppleva djurlivet till fots eller i bil. Dina värdar följer gärna med och delar med sig av sin kunskap.

Framåt eftermiddagen söker sig många av djuren till vattenhålen för att dricka. Vid solnedgången kan du njuta av en fantastisk panoramautsikt över det vackra landskapet och Fransfonteinbergen från sundowner-platsen, medan den glödande röda solen går ner vid horisonten.

Dag 10: Fransfonteinbergen – Erongobergen

I dag kör du via Omajete och Omaruru mot Erongobergen. Här väntar två övernattningar på Erongo Wilderness Lodge i vackra omgivningar.

Dagens körsträcka: Ca 220 km

Dag 11: Erongobergen

Dagen tillbringar du som du vill.

Du kan koppla av och njuta av omgivningarna, tillbringa dagen vid poolen med en bra bok eller kanske delta i en av lodgens aktiviteter, t.ex. vandringsturer i det bergiga landskapet. I bergen kan du besöka en av Namibias sex platser med klippmålningar, nämligen Paula Cave, där du kan se vackra grottmålningar som utnämndes till nationalarv redan 1951.

På eftermiddagen kan du njuta av en uppfriskande ”sundowner”-drink i den förtrollande solnedgången över Erongo och Brandberg.

Dag 12: Erongobergen – Swakopmund

I dag kör du mot kusten, till staden Swakopmund via Karibib och Usakos.

Swakopmund har 42 000 invånare och är Namibias största kuststad och populäraste semesterort. Stadens tyska kolonialhistoria syns tydligt i den vackra arkitekturen.

Här bor du centralt. Hotellet ligger nära stranden och den berömda fisk-och skaldjursrestaurangen Jetty 1905.

Dagens körsträcka: Ca 240 km

Dag 13: Swakopmund

Dagen tillbringar du som du vill. Det finns många olika utflykter som kan köpas till. Du kan t.ex. besöka museet, kristallgalleriet eller akvariet. Kanske känner du för en flygtur över den sceniska öknen, eller sandboarding nedför dynerna. Det finns också möjlighet till delfinsafari i Walvis Bay. Här kan du se två delfinarter simma i buktens vatten, och den sydafrikanska pälssälen som kan få för sig att hoppa upp på katamaranens akterdel.

Dag 14: Swakopmund – Tsauchab River

Innan du kör vidare till Tsauchab River kan du göra ett besök vid det berömda månlandskapet strax utanför Swakopmund, där du också kan se Namibias nationalväxt Welwitschia mirabilis.

Du fortsätter genom det fantastiska landskapet vid Kuiseb Canyon och kör längs Namib Naukluft Park. Parken täcker ett område på 50 000 km2, vilket är större än t.ex. Schweiz eller Nederländerna. Namib Naukluft Park är en del av Namiböknen som anses vara världens äldsta öken med sina över 50 miljoner år. Här kan man uppleva förtrollande natur med ökenlevande djur och de berömda röda sanddynerna vid Sossusvlei, som är flera hundra meter höga och därmed högst i världen.

Du anländer till din lodge som ligger ungefär 30 km från Sesriem.

Dagens körsträcka: Ca 370 km

Dag 15: Sossusvlei – Sesriem Canyon

 

I dag kan du gå upp tidigt och köra till Sossusvlei, där du upplever den dramatiska färgskiftningen i öknen när solen långsamt går upp.

Om du vill kan du vandra upp till toppen av en av världens högsta sanddyner och njuta av den enastående utsikten över Sossusvlei och den uttorkade sjön Deadvlei, där döda, skulpturliknande träd sträcker sina kala grenar mot den klarblå himlen. Från parkeringsplatsen kan slätten endast nås med fyrhjulsdriven bil.

Därefter besöker du Sesriem Canyon, som är 30 meter djup och 3 km lång och som har skapats av Tsauchab-flodens rinnande vatten under miljontals år.

Resten av eftermiddagen disponeras fritt och du kan delta i någon av aktiviteterna på lodgen eller koppla av vid poolen.

Dagens körsträcka: Ca 160 km

Dag 16: Sossusvlei – Windhoek

Du kan börja dagen med en extra upplevelse, en helt fantastisk ballongfärd över Sossusvlei.

I dag kör du mot nordost genom den historiska staden Rehoboth till Windhoek, där du har en sista övernattning.

Rehoboth är hem åt omkring 35 000 baster som härstammar från holländska kolonisatörer och infödda afrikaner. Basterna bosatte sig i Rehoboth 1871 och utvecklade sin egen lagstiftning innan Namibia hamnade under tyskt styre 1884. Om du har tid över kan du besöka stadens museum som är öppet alla vardagar kl. 9-12 och 14-16 samt lördagar kl. 9-12.

Väster om Rehoboth ligger Oanobdammen som färdigställdes 1990, året då Namibia blev självständigt. Oanobdammen förser Rehoboths invånare med vatten och har en kapacitet på 34 505 000 m³. Det är floden Oanob som är uppdämd och bildar reservoaren. Både dammen och reservoaren är uppkallade efter floden.

Du kommer fram till Windhoek på eftermiddagen.

Dagens körsträcka: Ca 380 km

Dag 17: Hemresan börjar

Du kör till Windhoeks internationella flygplats, där du lämnar tillbaka din hyrbil och flyger mot Sverige med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 18: Hemkomst till Sverige

Du landar hemma efter en spännande och händelserik resa.

Tillägg för enkelrum 3 800 kr
Vi rekommenderar dig att boka i god tid för att få plats på resan.

Kontakta oss angående barnpriser.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Sonya Mönius

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.