• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
10 dagar

Namibias höjdpunkter

Upplev den tyska staden Swakopmund, de enorma röda sanddynerna i Sossusvlei och safari i Etosha. Den här resan är en av Namibias höjdpunkter och perfekt för dig som inte vill köra själv.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Namibias höjdpunkter Namibias höjdpunkter
10 dagar

Namibias höjdpunkter

Upplev den tyska staden Swakopmund, de enorma röda sanddynerna i Sossusvlei och safari i Etosha. Den här resan är en av Namibias höjdpunkter och perfekt för dig som inte vill köra själv.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Swakopmund – retur från Windhoek
 • Transport enligt beskrivning i programmet med en lokal engelsk-/tysktalande guide/chaufför
 • 7 övernattningar på fina hotell och lodger
 • 7 x frukost (dag 2–9)
 • 2 x middag (dag 7–8)
 • Inträde och guidat rundtur i Sossusvlei & Sesriem Canyon
 • Inträde och game drive i Etosha nationalpark
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs med minst två resande

Kortfattat om resan:

På den här resan får du uppleva Namibias alla höjdpunkter. I Swakopmund finns det tid att utforska en av de mest tyska städerna i världen. Kuststaden är känd för sin rika historia och sina vackra arkitektoniska kvarlevor från den tyska kolonialtiden.

Namibia är kontrasternas land, vilket blir mycket tydligt från Swakopmund beger dig in i landet till Namiböknens röda sand och flera hundra meter höga sanddyner som sträcker sig 200 mil längs Atlantens blå vatten. Det är här du hittar de världsberömda sanddynerna i Sossusvlei.

Från huvudstaden Windhoek reser du vidare till Etosha nationalpark. Här upplever du landets ikoniska och unika djurliv med bland annat elefanter, lejon, leoparder, giraffer, oryxantiloper, sabelantiloper och vita noshörningar.

Resan sker i en mindre, internationell grupp med en lokalkänd guide som följer med hela vägen.

Observera att turen sker i en mindre, internationell grupp med en engelsk-/tysktalande guide.

Observera följande: För de med avgång 10 april 2019 och 30 april 2020 kommer man under dag 4 och 5 att bo på Tsauchab River Camp i stället för A Little Sossus Lodge.

Välj denna resa eftersom...

 • Du upplever de största höjdpunkterna, inklusive safariupplevelser i Etosha nationalpark
 • Du ledsagas av en kunnig guide under hela resan
 • Det är en perfekt resa för dig som inte vill köra själv
 • Du kan kombinera resan med en vistelse i Kapstaden eller solsemester i Mauritius

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Namibia med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Swakopmund

Vid ankomsten till flygplatsen i Walvis Bay blir du mött av vår lokala guide, som kör dig till ditt hotell i Swakopmund. Du tillbringar två nätter i Swakopmund.

Swakopmund har 47 000 invånare och är Namibias största kuststad och populäraste semesterort med mysig atmosfär och många turistattraktioner. Stadens tyska kolonialhistoria syns tydligt i den vackra arkitekturen, som anses vara ett av de bäst bevarade exemplen på tysk kolonialtidsarkitektur i världen.

Övernattning:
Dag 3: Swakopmund

Dagen tillbringar du som du vill.

Du kan välja att tillbringa dagen med att uppleva staden på egen hand, eller köpa till en extra utflykt.

Du kan t.ex. besöka museet, kristallgalleriet eller akvariet. Du kanske är intresserad av en kryssning genom bukten eller åka fyrhjuling på de stora sanddynerna. Vi kan också varmt rekommendera en utflykt i öknen bland sanddynerna mellan Swakopmund och Walvis Bay, där du kommer närmare inpå det otroliga livet där.

Övernattning:
Dag 4: Swakopmund – Sossusvlei

I dag blir det tydligt att Namibia är kontrasternas land. Från semesteratmosfären i kuststaden beger du dig in i landet. Via det fantastiska Gaub Pass och den lilla staden Solitaire anländer du till Sossusvlei vid ingången till Namibias största nationalpark Namib Naukluft Park, som täcker ett område på 50 000 km2. Det är större än t.ex. Schweiz eller Nederländerna.

På eftermiddagen finns det möjlighet att köpa till en extra utflykt i området, om du inte väljer att koppla av efter dagens resa.

Observera följande: För de med avgång 10 april 2019 och 30 april 2020 kommer man under dag 4 och 5 att bo på Tsauchab River Camp i stället för A Little Sossus Lodge.

Dag 5: Upplevelser i Sossusvlei och Sesriem Canyon

Du börjar denna morgon tidigt och kör till Sossusvlei, där du upplever den dramatiska färgskiftningen i öknen när solen långsamt går upp.

Om du vill kan du vandra upp till toppen av en av världens högsta sanddyner och njuta av den enastående utsikten över Sossusvlei och den uttorkade sjön Deadvlei, där döda, skulpturliknande träd sträcker sina kala grenar mot den klarblå himlen. En av sanddynerna, ”Dune 45”, är särskilt berömd, och den är en av de mest fotograferade sanddynerna i hela världen.

Senare under dagen besöker du Sesriem Canyon, som är 30 meter djup och 3 km lång och som har skapats av Tsauchab-flodens vatten under miljontals år.

Resten av eftermiddagen disponeras fritt och du kan delta i någon av aktiviteterna på lodgen eller koppla av vid poolen.

Observera följande: För de med avgång 10 april 2019 och 30 april 2020 kommer man under dag 4 och 5 att bo på Tsauchab River Camp i stället för A Little Sossus Lodge.

Dag 6: Sossusvlei – Windhoek

Tidig avresa från hotellet. När du anländer i Windhoek finns det gott om tid för en stadsrundtur på eftermiddagen.

Windhoek är inte bara Namibias huvudstad, det är också landets största stad med 300 000 invånare. Den ligger på 1 650 meters höjd i en vacker dal som inramas av Erosbergen i norr och Auasbergen i söder. I väst sluttar Khomas-höglandet ner mot Namiböknen och Atlanten.

Windhoek är en modern stad med tydliga arkitektoniska influenser från den tyska kolonialtiden. Windhoeks stadskärna är centrerad kring Independence Avenue och kan lätt utforskas till fots. Den livliga huvudgatan startar vid Ausspannplatz i söder och sträcker sig fram till stadsdelen Katutura i norr.

Resten av kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 7: Windhoek – Etosha nationalpark

I dag går turen norrut till Etosha via Outjo. Etosha är en av Afrikas mest särpräglade nationalparker. Parkens utmärkande drag är den 5 000 km2 stora saltslätten Etosha Pan, som är så stor att den kan ses från rymden. Detta enorma, öppna område utgör resterna av en uttorkad sjö och den vita, nästan oändliga saltslätten är fantastisk och i det närmaste surrealistisk.

Trots de extrema förhållandena finns här ändå ett rikt djurliv och parken räknas till en av Afrikas absolut bästa platser för att uppleva djurlivet, särskilt vid vattenhålen, som också lockar flyttfåglar, som kommer hit för att föröka sig.

Övernattning:
Dag 8: Oplevelser i Etosha nationalpark

Etosha nationalpark är en av turens främsta höjdpunkter och du kommer att åka på game drive, där du kan se lejon, giraffer,gnuer, kuduer, zebror och elefanter som letar efter mat och vatten, eller som vilar sig.

I Etosha finns också riktigt goda chanser att se de sällsynta och mycket vackra djuren och fåglarna, såsom eland (den största antilopen), damara dik-dik (den minsta antilopen), oryx med de långa, svarta, raka hornen, den svarthövdade impalan, leoparder, geparder, hyenor, gycklarörnar och den lilabröstade blåkråkan med sin mycket vackra och färggranna fjäderdräkt.

Övernattning:
Dag 9: Etosha – Windhoek – hemresa

Det har blivit dags att ta farväl av Namibia. Från Etosha reser du till Windhoek och flygplatsen, där du påbörjar hemresan – om du inte väljer att förlänga resan med exempelvis ett besök i Kapstaden.

Dag 10: Hemkomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en spännande och upplevelserik semester.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Safariupplevelser i Okavangodeltat, 4 nätter

Förläng din resa med en safariresa till ett av världens mest unika naturområden.

I början av januari börjar det regna i Angolas berg. Regnet flödar nerför bergssidorna och översvämmar stora landområden. När jorden inte längre kan ta upp mer vatten börjar regnvattnet rinna söderut – bort från havet. På några månader når det fram till Okavangofloden och scenariot upprepar sig. När floden inte kan ta upp mer vatten översvämmas de omkringliggande landområdena och vattnet fortsätter sin resa söderut, mot Botswana. Omkring 6 månader efter att vattnet har fallit som regn i Angolas berg når det Kalahariöken i Botswana, där det rinner ut i ingenting. Här finns inget hav, ingen flod – bara gyllene öken, som utan detta vatten skulle vara fullständigt torr och livlös större delen av året. Tack vare Angolas regnvatten blir det i stället till ett av världens största inlandsdeltan och ett av Afrikas mest djurrika områden – och ett fantastiskt resmål för en safari.

Deltat är ett riktigt paradis för fågelälskare. Här finns hela 530 olika fågelarter. Du kan också se flodhästar, krokodiler, elefanter, giraffer, zebror och mängder av antiloparter. Med däggdjur följer rovdjur så det är ingen ovanlig syn att se lejon, leoparder eller vilda hundar här.

Du övernattar i ett rustikt, men komfortabelt och mycket mysigt tältläger, där alla tält har eget badrum och toalett på äkta bushmanér. Härifrån åker du på safaritur i deltat. Du kan köpa till en roddtur i en traditionell kanot, om du vill uppleva det hela från vattensidan.

Observera: Denna förlängning genomförs bara vid minst 2 resande och rekommenderas inte för barn under 12 år.

Uppgraderingsmöjligheter: Om du har lust kan du välja att uppgradera till ett permanent tältläger med pool – se nedan. Om du väljer att uppgradera flyger du i stället t/r från Maun och in i deltat.

Observera att tältlägren i Okavangodeltat generellt har få rum (tält) och ofta är utsålda många månader i förväg. Därför rekommenderar vi att du beställer i god tid, om du vill uppgradera. Vi har valt tre läger, som alla ligger tätt inpå varandra och är väldigt lika varandra i inredning och stil. Vi kan inte på förhand säga vilket av de tre du kommer att bo på, men vi kommer naturligtvis att göra vårt bästa för att uppfylla dina önskemål!

Förlängningen ska bokas senast 60 dagar innan avresa.

Elefantupplevelser i Chobe nationalpark, 3 nätter

Om du vill ha elefant-garanti ska du åka till Chobe nationalpark i Botswana. Här finns den största koncentrationen av elefanter i hela Afrika. Minst 50 000 elefanter lever här – enligt vissa till och med upp till 120 000. Du kan dessutom se mängder av bufflar, gnuer, zebror, giraffer, antiloper, lejon, flodhästar, krokodiler. Parken har även ett rikt fågelliv med t.ex. storkar, bitätare och gamar. Det är inte heller ovanligt att se både hyenor, leoparder eller de sällsynta vildhundarna. Det är inte för inte som Botswana ofta blir utsett till ett av de bästa safariländerna i hela Afrika!

Chobe nationalpark bjuder på en fantastisk och varierad safariupplevelse med både traditionell gamedrive och mängder av aktiviteter på den livgivande Chobefloden.

Denna 4 dagar långa safariförlängning till Chobe erbjuder det bästa ur två världar – på land och på vatten – och vi har dessutom lagt in en ledig dag i programmet då du t.ex. kan köpa till en tur till de mäktiga Victoriafallen, en extra tur på floden eller fler gamedrives. En enastående möjlighet att uppleva Botswana – du har ju trots allt rest hela vägen till Afrika!

Upplevelser vid Victoriafallen, 3 nätter

Victoria Falls anses vara en av världens mest spektakulära vattenfall. Vattenfallet är inte bara en av de vildaste och mest imponerande naturliga underverk, det ligger också fantastiskt i tropiska Afrika.

Dagarna på Victoria Falls är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Storstadssemester i Kapstaden, 4 nätter

Kapstaden har ett imponerande läge vid foten av Taffelberget och en vacker hamnfront ut till Atlanten. Trendiga caféer och restauranger, i kombination med en avslappnad atmosfär, marknader och spännande sevärdigheter gör Kapstaden till en fascinerande stad där shopping, avkoppling och utflykter fint kan kombineras.

Dagarna i Kapstaden är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Tillägg för enkelrum 13 370 kr
Rabatt vid större grupper
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.