Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaNamibiaNamibias höjdpunkter
12 dagar:

Namibias höjdpunkter

Höjdpunkter på denna resa:

Windhoek, Sossusvlei, Sesriem Canyon, Swakopmund, Etosha Nationalpark, det privata viltreservatet vid Otjiwa Safari Lodge.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Windhoek t/r
 • Transport enligt beskrivning i programmet
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 9 övernattningar på fina hotell och lodges
 • 9 x frukost (dag 2-10)
 • 7 x middag (dag 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10)
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

 Ett omfattande utflyktspaket ingår:

 • Sossusvlei
 • Sesriem Canyon
 • Safari i Etosha Nationalpark
 • Avgifter till nämnda sevärdheter
Tillägg för enkelrum 4 650 kr
Rabatt vid större grupper.

Kontakta oss angående barnpriser.
Välj denna resa eftersom...

Vill du uppleva Namibias stora kontraster utan att behöva köra själv, och har du begränsa med tid att disponera? Då ska du välja den här resan.

Resan sker i en mindre, internationell grupp med en lokalkänd guide som följer med hela vägen. På vägen bor du på fina hotell och lodger. Du får frukost alla dagar och middag sju av kvällarna, och de viktigaste utflykterna.

Du upplever de största höjdpunkterna i Namibia – från Namiböknens röda sand och flera hundra meter höga dyner, som sträcker sig 2 000 km längs Atlantens blå hav till den uttorkade sjön Deadvlei, som står i kontrast till den höga blå himlen. I det privata viltreservatet vid Otjiwa Safari Lodge och i Etosha Nationalpark upplever du landets ikoniska och unika djurliv med bland annat elefanter, lejon, leoparder, giraffer, oryxantiloper, sabelantiloper och trubbnoshörningar.

Namibia är kontrasternas land och bjuder på sevärdheter i världsklass. Omgivningarna är helt enkelt förtrollande och oerhört imponerande med djupa raviner och månlandskap.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Namibia med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Windhoek
Dag 2: Ankomst till Windhoek

Efter ankomst till Windhoeks internationella flygplats går du igenom passkontrollen, hämtar ditt bagage och fortsätter genom tullen. Ute i ankomstområdet väntar din engelsktalande chaufför som kör dig till ditt hotell i den nordliga delen av Windhoek. Om du har tur kan du under resans gång se vilda djur ströva omkring.

Windhoek är inte bara Namibias huvudstad, det är också landets största stad med 300 000 invånare. Den ligger på 1 650 meters höjd i en vacker dal som inramas av Eros-bergen i nord och Auas-bergen i syd. I väst faller Khomas-höglandet ner mot Namiböknen och Atlanten.

Windhoek är en modern stad med tydliga arkitektoniska influenser från den tyska kolonialtiden. Windhoeks stadskärna är centrerad kring Independence Avenue och kan lätt utforskas till fots. Den livliga huvudgatan startar vid Ausspannplatz i syd och sträcker sig fram till stadsdelen Katutura i nord.

Den första kvällen är du bjuden på middag på hotellet. Här träffar du din guide och medresenärer.

Övernattning Safari Court Hotel 

Dag 3: Windhoek – Sossusvlei (ca 380 km)
Dag 3: Windhoek – Sossusvlei (ca 380 km)

Du lämnar Windhoek och kör söderut till Namiböknen som sträcker sig 200 mil längs Afrikas atlantkust. Den anses vara världens äldsta öken med sina över 50 miljoner år. Här kan man uppleva förtrollande natur med ökenlevande djur och de berömda röda sanddynerna vid Sossusvlei, som är flera hundra meter höga och därmed högst i världen.

Du anländer till Sossusvlei Lodge vid ingången till Namibias största nationalpark Namib Naukluft Park, som täcker ett område på 50 000 km2. Det är större än t.ex. Schweiz eller Nederländerna.

Övernattning Elegant Desert Lodge 

Dag 4: Sossusvlei – Sesriem Canyon (ca 60 km)
Dag 4: Sossusvlei – Sesriem Canyon (ca 60 km)

Du börjar denna morgon tidigt och kör till Sossusvlei, där du upplever den dramatiska färgskiftningen i öknen när solen långsamt går upp.

Om du vill kan du vandra upp till toppen av en av världens högsta sanddyner och njuta av den enastående utsikten över Sossusvlei och den uttorkade sjön Deadvlei, där döda, skulpturliknande träd sträcker sina kala grenar mot den klarblå himlen.

Därefter kan du äta din frukost under ett akaciaträd innan du besöker Sesriem Canyon, som är 30 meter djup och 3 km lång och som har skapats av Tsauchab-flodens rinnande vatten under miljontals år.

Resten av eftermiddagen disponeras fritt och du kan delta i någon av aktiviteterna på lodgen eller slappna av vid poolen.

Övernattning Elegant Desert Lodge 

Dag 5: Sossusvlei – Swakopmund (ca 370 km)
Dag 5: Sossusvlei – Swakopmund (ca 370 km)

Du kan börja dagen med en extra upplevelse, en helt fantastisk ballongfärd över Sossusvlei.

I dag kör du mot kusten till staden Swakopmund. Turen går längs Namib Naukluft Park och vidare genom det imponerande ökenlandskapet vid Kuiseb. Du kör förbi det berömda månlandskapet och det finns möjlighet under resan att se Namibias nationalväxt Welwitschia mirabilis.

Swakopmund har 42 000 invånare och är Namibias största kuststad och den mest populära semesterstaden. Stadens tyska kolonialhistoria ses tydligt i den vackra arkitekturen, och kontrasten till Namiböknen blir då så mycket mer markant. I dynerna utanför staden kan du prova sandboarding och i bukten kan du paddla kajak.

Läs mer om turen här (Turen kostar extra):

Övernattning Beach Hotel Swakopmund 

Dag 6: Swakopmund
Dag 6: Swakopmund

Dagen tillbringar du som du vill. Det finns många olika utflykter som kan köpas till. Du kan t.ex. besöka museet, kristallgalleriet eller akvariet. Kanske känner du för en flygtur över öknen och de sceniska dynerna. Det finns också möjlighet till delfinsafari på Walvis Bay. Här kan du se delfinerna simma i buktens vatten, och den sydafrikanska pälssälen som kan få för sig att hoppa upp på katamaranens akterdel.

Läs mer om tillköpsturerna här:

Övernattning Beach Hotel Swakopmund 

Dag 7: Swakopmund – Etosha (ca 500 km)
Dag 7: Swakopmund – Etosha (ca 500 km)

I dag går turen norrut till Etosha via Outjo. Etosha är en av Afrikas mest särpräglade nationalparker. Parkens utmärkande drag är den 5 000 km2 stora saltslätten Etosha Pan, som är så stor att den kan ses från hotellrummet. Detta enorma, öppna område utgör resterna av en uttorkad sjö och den vita, nästan oändliga saltslätten är fantastisk och i det närmaste surrealistisk.

Trots de extrema förhållandena finns här ändå ett rikt djurliv och parken räknas till några av Afrikas absolut bästa platser för att uppleva djurlivet, särskilt vid vattenhålen, som också lockar flyttfåglar som kommer hit för att föröka sig.

Övernattning Etosha Safari Lodge 

Dag 8: Etosha Nationalpark
Dag 8: Etosha Nationalpark

Etosha Nationalpark är en av turens främsta höjdpunkter och du kommer att åka på game drive, där du kan se lejon, giraffer, gnuer, kuduer, zebror och elefanter som letar efter mat och vatten, eller som vilar sig i skuggan av ett träd.

I Etosha finns också riktigt goda chanser att se de sällsynta och mycket vackra djuren och fåglarna såsom eland (en av de största antiloperna), damara dik-dik (en av de minsta antiloperna), oryx med de långa, svarta, raka hornen, den svarthövdade impalan, leoparder, geparder, hyenor, gycklarörnar och den lilabröstade blåkråkan med sin mycket vackra och färggranna fjäderdräkt.

Tillköpsmöjlighet: Safari i öppen jeep. Dagspris ca. 700-800 NAD ( Kan enbart beställas på lodgen).

Övernattning Etosha Safari Lodge 

Dag 9: Etosha – Det privata viltreservatet vid Otjiwa Safari Lodge (ca 200 km)
Dag 9: Etosha – Det privata viltreservatet vid Otjiwa Safari Lodge (ca 200 km)

I dag kör du till det privata viltreservatet vid Otjiwa Safari Lodge via staden Outjo, som är berömd för sitt bageri. Om bageriet har öppet stannar vi självklart här, där du kan avnjuta en kopp kaffe eller te och deras nybakade bröd och kakor – deras äppelstrudel är fantastisk!

Du anländer till Otjiwa Safari Lodge, som är en av Namibias äldsta gårdar. Lodgen ligger mitt i den orörda naturen och består av 12 000 hektar buskskog, där du kan uppleva 25 vilda djurarter och ett rikt fågelliv. Det är bland annat här du hittar den majestätiska skrikhavsörnen, trubbnoshörningen och en av landets största flockar av sabelantiloper.

Efter att ha checkat in kan du slappna av och njuta av lodgens lugn och fantastiska omgivning.

Övernattning Otjiwa Safari Lodge 

Dag 10: Det privata viltreservatet vid Otjiwa Safari Lodge
Dag 10: Det privata viltreservatet vid Otjiwa Safari Lodge

Dagen tillbringar du som du vill. Det finns möjlighet att delta i en av lodgens många aktiviteter och utflykter som till exempel vandringsturer, game drive, fågelskådning, noshörningstracking eller ett besök till ett utfodringsställe för gamar. På eftermiddagen kan du avnjuta en drink vid poolen.

Övernattning Otjiwa Safari Lodge 

Dag 11: Hemresan börjar (ca 210 km)
Dag 11: Hemresan börjar (ca 210 km)

Du hämtas på lodgen och körs till Windhoeks internationella flygplats, varifrån hemresan påbörjas, med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 12: Hemkomst till Sverige
Dag 12: Hemkomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en spännande och händelserik resa.

Kombinationsmöjligheter:
Victoria Falls 4 dagar/3 nätter
Victoria Falls 4 dagar/3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 300 kr
Per barn u/12 år: + 3 800 kr
Enkelrumstillägg: + 2 700 kr

Victoria Falls anses vara en av världens mest spektakulära vattenfall. Vattenfallet är inte bara en av de vildaste och mest imponerande naturliga underverk, det ligger också fantastiskt i tropiska Afrika.

Dagarna på Victoria Falls är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Härunder kan du se ett urval av möjliga extrautflykter:

Övernattning David Livingstone Safari Lodge & Spa 

Uppgraderingsmöjligheter:

Mauritius för vuxna 6 dagar/5 nätter
Mauritius för vuxna 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Kapstaden 5 dagar/4 nätter
Kapstaden 5 dagar/4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 5 900 kr
Per barn u/12 år: + 7 300 kr
Enkelrumstillägg: + 3 200 kr

Kapstaden har ett imponerande läge vid foten av Taffelberget och en vacker hamnfront ut till Atlanten. Trendiga caféer och restauranger, i kombination med en avslappnad atmosfär, marknader och spännande sevärdigheter gör Kapstaden till en fascinerande stad där shopping, avkoppling och utflykter fint kan kombineras.

Dagarna i Kapstaden är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Härunder kan du se ett urval av möjliga extrautflykter:

Övernattning Premier Hotel Cape Manor 

Uppgraderingsmöjligheter i Kapstaden:

Mauritius för familjer med barn 6 dagar/5 nätter
Mauritius för familjer med barn 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Per barn u/12 år: + 7 500 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest fascinerande öarna i den Indiska Oceanen och ett riktigt paradis om du reser med barn. Här är klimatet behagligt året om och lokalbefolkningen är oerhört gästvänlig. Ön omgärdas av kristallklart vatten och vackra, barnvänliga stränder som skyddas av färgsprakande korallrev, vilket gör platsen perfekt för att snorkla. Mauritius har en mycket vacker natur med frodiga skoga, små laguner och vattenfall som brusar ner längs med bergssidorna.

Ön Mauritius är en perfekt plats för hela familjen och det finns en mängd aktiviteter både på land och i vattnet. 8 km från stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, där du kan se jättesköldpaddor, zebror, tigrar, lejon, giraffer, apor och 1 500 fågelarter. Du kan prova segway, gå på hängbroar och mycket, mycket mer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Det privata naturreservatet vid Onjala Lodge 4 dagar/3 nätter
Det privata naturreservatet vid Onjala Lodge 4 dagar/3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 695 kr
Per barn u/12 år: + 3 750 kr
Enkelrumstillägg: + 750 kr

Du tillbringar tre nätter i det privata naturreservatet vid Onjala Lodge, som ligger 40 minuters bilfärd från huvudstaden Windhoek.

Naturreservatet består av 1 700 hektar bushskog, där du kan uppleva det fantastiska djurlivet med bl.a. giraffer, vitsvansad gnu, vårtsvin, zebror, oryxantiloper med sina långa, raka, svarta horn, och med lite tur även leoparder.

Onjala är en riktig pärla mitt i den orörda namibiska bushskogen. Här har du tid att vila och ladda batterierna genom att slappna av vid poolen, skämma bort dig i spa-avdelningen, eller sitta på verandan och njuta av omgivningen med en bra bok och lyssna till de olika djurens läten. Det finns också möjlighet att köpa till olika utflykter.

I boendet ingår helpension.

Nedan kan du se ett urval av tillvalsutflykter:

Övernattning Onjala Lodge 

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.