Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaNamibiaNatur & kultur i Namibia
8 dagar:

Natur & kultur i Namibia

Höjdpunkter på denna resa:

Sanddynerna i Sossusvlei, Sesriem Canyon, Swakopmund, det levande museet om ju/’hoansi-sanfolket.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Windhoek t/r
 • Transport enligt beskrivning i programmet
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 5 övernattningar på fina hotell och lodges
 • 5 x frukost (dag 2, 3, 4, 5, 6)
 • 3 x middag (dag 2, 3, 6)
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Ett omfattande utflyktspaket ingår:

 • Sossusvlei
 • Sesriem Canyon
 • Det levande museet om ju/’hoansi-sanfolket
 • Avgifter till nämnda sevärdheter
Tillägg för enkelrum 2 850 kr
Vi rekommenderar dig att boka i god tid för att få plats på resan.

Kontakta oss angående barnpriser.
Välj denna resa eftersom...

Namibia är ett fantastiskt, varierande och kontrastfullt resmål. Här kan du uppleva världens äldsta öken och världens högsta sanddyner i den enorma namibiska rödsandade öknen som sträcker sig tusentals kilometer längs Atlantens kust. Kanske har du turen att få syn på de ökendjur som lever under dessa ovanliga klimatförhållanden. Landet är också rikt på historia och vackra arkitektoniska lämningar från den tyska kolonialtiden, som du kan uppleva i kuststaden Swakopmund.

Namibia har minst 11 etniska grupper och du besöker ju/’hoansi-sanfolket i deras levande museum. Här kan du lära dig om ju/’hoansi-sanfolkets kamp för överlevnad i den moderna världen och om deras spännande kultur som går 20 000-30 000 år tillbaka i tiden och därmed är landets äldsta.

Det går att förlänga resan med några dagar på det privata naturreservatet Onjala Lodge. Här kan du åka på minisafari och uppleva det spännande namibiska djurlivet.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Namibia med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Windhoek – Sesriem
Dag 2: Ankomst till Windhoek – Sesriem

Efter ankomst till Windhoeks internationella flygplats går du igenom passkontrollen, hämtar ditt bagage och fortsätter genom tullen. Ute i ankomstområdet väntar din engelsktalande chaufför som kör dig till din lodge.

Färden går söderut till Sesriem vid Namiböknen som sträcker sig 200 mil längs Afrikas atlantkust. Den anses vara världens äldsta öken med sina över 50 miljoner år. Här kan du uppleva förtrollande natur med ökenlevande djur och de berömda röda sanddynerna vid Sossusvlei, som är flera hundra meter höga och därmed högst i världen.

Du anländer till Sossusvlei Lodge vid ingången till Namibias största nationalpark Namib Naukluft Park, som täcker ett område på 50 000 km2. Det är större än t.ex. Schweiz eller Nederländerna.

Övernattning Elegant Desert Lodge 

Dag 3: Sossusvlei & Sesriem Canyon
Dag 3: Sossusvlei & Sesriem Canyon

Du börjar denna morgon tidigt och kör till Sossusvlei, där du upplever den dramatiska färgskiftningen i öknen när solen långsamt går upp.

Om du vill kan du vandra upp till toppen av en av världens högsta sanddyner och njuta av den enastående utsikten över Sossusvlei och den uttorkade sjön Deadvlei, där döda, skulpturliknande träd sträcker sina kala grenar mot den klarblå himlen.

Därefter kan du äta din frukost under ett akaciaträd innan du besöker Sesriem Canyon, som är 30 meter djup och 3 km lång och som har skapats av Tsauchab-flodens rinnande vatten under miljontals år.

Resten av eftermiddagen disponeras fritt och du kan delta i någon av aktiviteterna på lodgen eller slappna av vid poolen.

Övernattning Elegant Desert Lodge 

Dag 4: Sossusvlei – Swakopmund
Dag 4: Sossusvlei – Swakopmund

Du kan börja dagen med en extra upplevelse, en helt fantastisk ballongfärd över Sossusvlei.

I dag kör du mot kusten till staden Swakopmund. Turen går längs Namib Naukluft Park och vidare genom det imponerande ökenlandskapet vid Kuiseb. Du kör förbi det berömda månlandskapet och det finns möjlighet under resan att se Namibias nationalväxt Welwitschia mirabilis.

Swakopmund har 42 000 invånare och är Namibias största kuststad och den mest populära semesterstaden. Stadens tyska kolonialhistoria ses tydligt i den vackra arkitekturen, och kontrasten till Namiböknen blir då så mycket mer markant.

Läs mer om turen här (Turen kostar extra):

Övernattning Beach Hotel Swakopmund 

Dag 5: Swakopmund
Dag 5: Swakopmund

Dagen tillbringar du som du vill. Det finns många olika utflykter som kan köpas till. Du kan t.ex. besöka museet, kristallgalleriet eller akvariet. Kanske känner du för en flygtur över den sceniska öknen, eller sandboarding nedför dynerna. Det finns också möjlighet till delfinsafari i Walvis Bay. Här kan du se delfinerna simma i buktens vatten, och den sydafrikanska pälssälen som kan få för sig att hoppa upp på katamaranens akterdel.

Läs mer om tillköpsturerna här:

Övernattning Beach Hotel Swakopmund 

Dag 6: Swakopmund – Erongo
Dag 6: Swakopmund – Erongo

Äventyret fortsätter till Spitzkoppe vid Erongobergen. Här besöker du det levande museet för ju/’hoansi-sanfolket, som representerar den äldsta kulturen i Afrika med sina 25 000-30 000 år. Sanfolket är ursprungligen ett bushfolk från södra Afrika och de har traditionellt levt som ett med naturen som jägare och samlare. Men genom åren har deras livsvillkor hotats på grund av koloni- och statsmakternas gradvisa övertagande av deras traditionella livsmiljöer.

Vid ankomsten möts du av en guide som tar med dig på en vandringstur i bushen, där du lär dig om bushfolkets traditionella jaktsätt. Du får möjlighet att ställa frågor om kulturen och om hur det är att överleva i den moderna världen.

Därefter besöker du en lokal by, där du får en inblick i deras vardag och ser hur de tillagar sina traditionella måltider och smycken.

Du kör sedan vidare till din lodge där du ska bo den kommande natten.

Övernattning Erongo Wilderness Lodge 

Dag 7: Erongo – Hemresan börjar
Dag 7: Erongo – Hemresan börjar

Du hämtas på lodgen och körs till Windhoeks internationella flygplats, varifrån hemresan påbörjas, med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 8: Hemkomst till Sverige
Dag 8: Hemkomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en spännande och händelserik resa.

Kombinationsmöjligheter:
Victoria Falls 4 dagar/3 nätter
Victoria Falls 4 dagar/3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 300 kr
Per barn u/12 år: + 3 800 kr
Enkelrumstillägg: + 2 700 kr

Victoria Falls anses vara en av världens mest spektakulära vattenfall. Vattenfallet är inte bara en av de vildaste och mest imponerande naturliga underverk, det ligger också fantastiskt i tropiska Afrika.

Dagarna på Victoria Falls är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Härunder kan du se ett urval av möjliga extrautflykter:

Övernattning David Livingstone Safari Lodge & Spa 

Uppgraderingsmöjligheter:

Mauritius för vuxna 6 dagar/5 nätter
Mauritius för vuxna 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Kapstaden 5 dagar/4 nätter
Kapstaden 5 dagar/4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 5 900 kr
Per barn u/12 år: + 7 300 kr
Enkelrumstillägg: + 3 200 kr

Kapstaden har ett imponerande läge vid foten av Taffelberget och en vacker hamnfront ut till Atlanten. Trendiga caféer och restauranger, i kombination med en avslappnad atmosfär, marknader och spännande sevärdigheter gör Kapstaden till en fascinerande stad där shopping, avkoppling och utflykter fint kan kombineras.

Dagarna i Kapstaden är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Härunder kan du se ett urval av möjliga extrautflykter:

Övernattning Premier Hotel Cape Manor 

Uppgraderingsmöjligheter i Kapstaden:

Mauritius för familjer med barn 6 dagar/5 nätter
Mauritius för familjer med barn 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Per barn u/12 år: + 7 500 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest fascinerande öarna i den Indiska Oceanen och ett riktigt paradis om du reser med barn. Här är klimatet behagligt året om och lokalbefolkningen är oerhört gästvänlig. Ön omgärdas av kristallklart vatten och vackra, barnvänliga stränder som skyddas av färgsprakande korallrev, vilket gör platsen perfekt för att snorkla. Mauritius har en mycket vacker natur med frodiga skoga, små laguner och vattenfall som brusar ner längs med bergssidorna.

Ön Mauritius är en perfekt plats för hela familjen och det finns en mängd aktiviteter både på land och i vattnet. 8 km från stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, där du kan se jättesköldpaddor, zebror, tigrar, lejon, giraffer, apor och 1 500 fågelarter. Du kan prova segway, gå på hängbroar och mycket, mycket mer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Det privata naturreservatet vid Onjala Lodge 4 dagar/3 nätter
Det privata naturreservatet vid Onjala Lodge 4 dagar/3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 695 kr
Per barn u/12 år: + 3 750 kr
Enkelrumstillägg: + 750 kr

Du tillbringar tre nätter i det privata naturreservatet vid Onjala Lodge, som ligger 40 minuters bilfärd från huvudstaden Windhoek.

Naturreservatet består av 1 700 hektar bushskog, där du kan uppleva det fantastiska djurlivet med bl.a. giraffer, vitsvansad gnu, vårtsvin, zebror, oryxantiloper med sina långa, raka, svarta horn, och med lite tur även leoparder.

Onjala är en riktig pärla mitt i den orörda namibiska bushskogen. Här har du tid att vila och ladda batterierna genom att slappna av vid poolen, skämma bort dig i spa-avdelningen, eller sitta på verandan och njuta av omgivningen med en bra bok och lyssna till de olika djurens läten. Det finns också möjlighet att köpa till olika utflykter.

I boendet ingår helpension.

Nedan kan du se ett urval av tillvalsutflykter:

Övernattning Onjala Lodge 

Chobe National Park 4 dagar/3 nätter
Chobe National Park 4 dagar/3 nätter

Per person i dubbelrum: + 10550
Per barn u/12 år: + 6850
Enkelrumstillägg: + 3050

Om du vill ha elefant-garanti ska du åka till Chobe nationalpark i Botswana. Här finns den största koncentrationen av elefanter i hela Afrika. Minst 50 000 elefanter lever här – enligt vissa till och med upp till 120 000. Du kan dessutom se mängder av bufflar, gnuer, zebror, giraffer, antiloper, lejon, flodhästar, krokodiler. Parken har även ett rikt fågelliv med t.ex. storkar, bitätare och gamar. Det är inte heller ovanligt att se både hyenor, leoparder eller de sällsynta vildhundarna. Det är inte för inte som Botswana ofta blir utsett till ett av de bästa safariländerna i hela Afrika!

Chobe nationalpark bjuder på en fantastisk och varierad safariupplevelse med både traditionell gamedrive och mängder av aktiviteter på den livgivande Chobefloden.

Denna 4 dagar långa safariförlängning till Chobe erbjuder det bästa ur två världar – på land och på vatten – och vi har dessutom lagt in en ledig dag i programmet då du t.ex. kan köpa till en tur till de mäktiga Victoriafallen, en extra tur på floden eller fler gamedrives. En enastående möjlighet att uppleva Botswana – du har ju trots allt rest hela vägen till Afrika!

Övernattning Chobe Safari Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.