Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaNamibiaSafari & sanfolket i Namibia
8 dagar:

Safari & sanfolk i Namibia

Höjdpunkter på denna resa:

Etosha Nationalpark, sanfolket i Ombili Foundation

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Windhoek t/r
 • Transport enligt beskrivning i programmet
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 5 övernattningar på bra hotell och lodge
 • 5 x frukost
 • 4 x middag
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Följande utflyktspaket ingår:

 • 3 x safari i Etosha Nationalpark
 • Besök till Ombili Foundation
 • Avgifter till nämnda sevärdheter
Tillägg för enkelrum 2 100 kr
Rabatt vid större grupper.

Vi rekommenderar dig att boka i god tid för att få plats på resan.

Kontakta oss angående barnpriser.
Välj denna resa eftersom...

Längs västkusten norr om Sydafrika ligger Namibia, som är ett av Afrikas vackraste och mest kontrastrika länder. Här finns unika landskap med stora, öppna ytor, platåberg, saltslätter, öken med röda sanddyner och klippiga kuster. Det är samtidigt ett land med ett fantastiskt djurliv och många spännande kulturer, som har sitt ursprung i de tyska kolonisatörerna och ursprungsbefolkningen.

På denna resa får du följa med på äventyr i Etosha Nationalpark, som är berömt för dess enorma saltslätter och varierat djurliv med elefanter, oryx, lejon, giraffer, svarthövdade impalas, världens största och minsta antiloparter, lilabröstade blåkråkor och många, många fler. Du får besöka Ombili Foundation, där du möter sanfolket, som representerar Afrikas äldsta kultur, och du avslutar resan i huvudstaden Windhoek, som har präglats av den tyska kolonialtiden.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Namibia med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Windhoek – Etosha
Dag 2: Ankomst till Windhoek – Etosha

Efter ankomst till Windhoeks internationella flygplats går du igenom passkontrollen, hämtar ditt bagage och fortsätter genom tullen. Ute i ankomstområdet väntar din engelsktalande chaufför som kör dig till din lodge, som ligger vid den östliga infarten till det världsberömda Etosha Nationalpark.

Färden från flygplatsen går norrut via Otjiwaronga och gruvstaden Tsumeb, och efter ca 4 timmar är du framme vid Mokuti Etosha Lodge, där du ska sova 4 nätter.

Övernattning Mokuti Lodge 

Dag 3: Safari i Etosha Nationalpark
Dag 3: Safari i Etosha Nationalpark

Etosha är en av Afrikas mest unika nationalparker. Parkens utmärkande drag är den 5 000 km2 stora saltslätt Etosha Pan, som är så stor att den kan ses från rummet. Detta enorma, öppna område, och resterna av en uttorkad sjö och den vita, nästan oändliga saltslätten är fantastisk och i det närmaste surrealistisk.

Trots de extrema förhållandena finns här ändå ett rikt djurliv och parken räknas till några av Afrikas absolut bästa ställen för att uppleva djurlivet, särskilt vid vattenhålen, som också lockar flyttfåglar som kommer hit för att föröka sig.

Denna morgon ska du åka på game drive, och du har goda chanser att få se lejon, giraffer, zebror, elander (en av de största antiloperna), dik-dik (en av de minsta antiloperna) och elefanter som letar efter mat och vatten eller som vilar sig i skuggan av ett träd.

Tillköpsmöjlighet: Safari i öppen jeep. Dagspris ca. 700-800 NAD ( Kan enbart beställas på lodgen)

Eftermiddagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Mokuti Lodge 

Dag 4: Ombili Foundation och safari i Etosha Nationalpark
Dag 4: Ombili Foundation och safari i Etosha Nationalpark

Efter frukosten besöker du Ombili Foundation nära staden Tsumeb. Organisationens syfte är att förbättra levnadsvillkoren för sanfolket, som representerar den äldsta kulturen i Afrika på 25 000-30 0000 år. Sanfolket är ursprungligen ett bushfolk från södra Afrika och de har traditionellt levt som ett med naturen som jägare och samlare. Men genom åren har deras livsvillkor hotats på grund av koloni- och statsmaktens gradvisa övertagande av deras traditionella livsmiljöer. Många har genom tiderna använts som herdar och lantarbetare, för vilket de fick belöning i form av alkohol och lite mat, vilket resulterade i svält och alkoholism. I dag lever sanfolket på flera ställen under enkla förhållanden och har mycket svårt att klara sig i det moderna Namibia.

Därför har man upprättat Ombili Foundation, som i dag huserar omkring 480 personer ur sanfolket, i syfta att integrera dem i moderna levnadsförhållanden. Du får möjlighet att ställa frågor om deras kultur och om hur det är att överleva i den moderna världen.

Därefter är det dags för lunch och ännu ett safariäventyr i Etosha Nationalpark.

Övernattning Mokuti Lodge 

Dag 5: Safari i Etosha Nationalpark
Dag 5: Safari i Etosha Nationalpark

I dag väntar resans sista safari. Håll utkik efter de sällsynta och mycket vackra djuren och fåglarna såsom oryx med de långa, svarta, raka hornen, den svarthövdade impalan, leoparder, geparder, hyenor, vildhundar, gycklarörnar och den lilabröstade blåkråkan med sin mycket vackra och färggranna fjäderdräkt.

Efter safarin åker du tillbaka till lodgen. Resten av dagen tillbringar du som du vill. Du kan slappna av under den afrikanska himlen, njuta av ett dopp i poolen, fotvandra på utmärkta vandringsleder eller besöka det närliggande Ontouka Reptile Park.

Övernattning Mokuti Lodge 

Dag 6: Etosha – Windhoek
Dag 6: Etosha – Windhoek

Du åker till huvudstaden Windhoek, som med sina ca 300 000 invånare är landets största stad. Den ligger på 1 650 meters höjd i en vacker dal, som inramas av Eros-bergen i nord och Auas-bergen i syd. I väst faller Khomas-höglandet ner mot Namiböknen och Atlanten. Windhoek är en modern stad med tydliga arkitektoniska influenser från den tyska kolonialtiden. Windhoeks stadskärna är centrerad kring Independence Avenue och kan lätt utforskas till fots. Den livliga huvudgatan startar vid Ausspannplatz i syd och sträcker sig fram till stadsdelen Katutura i nord.

Övernattning Safari Court Hotel 

Dag 7: Hemresan börjar
Dag 7: Hemresan börjar

Du hämtas på ditt hotell och körs till flygplatsen, varifrån du flyger mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 8: Hemkomst
Dag 8: Hemkomst

Du landar hemma efter en spännande och händelserik resa.

Kombinationsmöjligheter:
Mauritius för vuxna, 5 nätter
Mauritius för vuxna, 5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Mauritius för familjer med barn, 5 nätter
Mauritius för familjer med barn, 5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Per barn u/12 år: + 7 500 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest fascinerande öarna i den Indiska Oceanen och ett riktigt paradis om du reser med barn. Här är klimatet behagligt året om och lokalbefolkningen är oerhört gästvänlig. Ön omgärdas av kristallklart vatten och vackra, barnvänliga stränder som skyddas av färgsprakande korallrev, vilket gör platsen perfekt för att snorkla. Mauritius har en mycket vacker natur med frodiga skoga, små laguner och vattenfall som brusar ner längs med bergssidorna.

Ön Mauritius är en perfekt plats för hela familjen och det finns en mängd aktiviteter både på land och i vattnet. 8 km från stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, där du kan se jättesköldpaddor, zebror, tigrar, lejon, giraffer, apor och 1 500 fågelarter. Du kan prova segway, gå på hängbroar och mycket, mycket mer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Kapstaden, 4 nätter
Kapstaden, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 5 900 kr
Per barn u/12 år: + 7 300 kr
Enkelrumstillägg: + 3 200 kr

Kapstaden har ett imponerande läge vid foten av Taffelberget och en vacker hamnfront ut till Atlanten. Trendiga caféer och restauranger, i kombination med en avslappnad atmosfär, marknader och spännande sevärdigheter gör Kapstaden till en fascinerande stad där shopping, avkoppling och utflykter fint kan kombineras.

Dagarna i Kapstaden är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Härunder kan du se ett urval av möjliga extrautflykter:

Övernattning Premier Hotel Cape Manor 

Uppgraderingsmöjligheter i Kapstaden:

Victoria Falls, 3 nätter
Victoria Falls, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 300 kr
Per barn u/12 år: + 3 800 kr
Enkelrumstillägg: + 2 700 kr

Victoria Falls anses vara en av världens mest spektakulära vattenfall. Vattenfallet är inte bara en av de vildaste och mest imponerande naturliga underverk, det ligger också fantastiskt i tropiska Afrika.

Dagarna på Victoria Falls är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Härunder kan du se ett urval av möjliga extrautflykter:

Övernattning David Livingstone Safari Lodge & Spa 

Uppgraderingsmöjligheter:

Chobe National Park, 3 nätter
Chobe National Park, 3 nätter

Per person i dubbelrum: + 10550
Per barn u/12 år: + 6850
Enkelrumstillägg: + 3050

Om du vill ha elefant-garanti ska du åka till Chobe nationalpark i Botswana. Här finns den största koncentrationen av elefanter i hela Afrika. Minst 50 000 elefanter lever här – enligt vissa till och med upp till 120 000. Du kan dessutom se mängder av bufflar, gnuer, zebror, giraffer, antiloper, lejon, flodhästar, krokodiler. Parken har även ett rikt fågelliv med t.ex. storkar, bitätare och gamar. Det är inte heller ovanligt att se både hyenor, leoparder eller de sällsynta vildhundarna. Det är inte för inte som Botswana ofta blir utsett till ett av de bästa safariländerna i hela Afrika!

Chobe nationalpark bjuder på en fantastisk och varierad safariupplevelse med både traditionell gamedrive och mängder av aktiviteter på den livgivande Chobefloden.

Denna 4 dagar långa safariförlängning till Chobe erbjuder det bästa ur två världar – på land och på vatten – och vi har dessutom lagt in en ledig dag i programmet då du t.ex. kan köpa till en tur till de mäktiga Victoriafallen, en extra tur på floden eller fler gamedrives. En enastående möjlighet att uppleva Botswana – du har ju trots allt rest hela vägen till Afrika!

Övernattning Chobe Safari Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.