• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaNamibiaKör-själv till Sossusvlei & Fish River Canyon
14 dagar

Kör-själv till Sossusvlei & Fish River Canyon

Låt dig förtrollas av de vackra landskapen i hyrbil på denna kör själv-resa, där du får uppleva soluppgången över Sossusvlei, världens näst största ravin Fish River Canyon samt safari i Onjala.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Kör-själv till Sossusvlei & Fish River Canyon Kör-själv till Sossusvlei & Fish River Canyon
14 dagar

Kör-själv till Sossusvlei & Fish River Canyon

Låt dig förtrollas av de vackra landskapen i hyrbil på denna kör själv-resa, där du får uppleva soluppgången över Sossusvlei, världens näst största ravin Fish River Canyon samt safari i Onjala.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Windhoek t/r
 • 11 dagars hyrbil från Avis Toyota Hilux 4-hjulsdrift eller motsvarande, inkl. nödvändiga försäkringar
 • 11 övernattningar på fina hotell och lodger
 • 11 x frukost (dag 3-13)
 • 10 x middag (3-12)
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Kortfattat om resan:

Vill du ha frihet att uppleva Namibia på egen hand på en rutt med planerade övernattningar? Då är denna kör-själv-resa något för dig. Namibia är ett fantastiskt land att köra själv i, med fina vägar, bra bilar och en hjälpsam befolkning.

Du kör i de centrala och sydliga delarna av landet med start i huvudstaden Windhoek. Därefter börjar ett riktigt naturäventyr där du upplever Namibias enastående och pittoreska landskap med långsträckta floder, djupa kanjoner, enorma öknar och höga, röda sanddyner. Du kan till och med uppleva de unika ökendjuren.

Du har möjlighet till att få en inblick i landets historia med ett par avstickare till Duwisib-slottet, diamantområdet ”Sperrgebiet”, spökstaden Kolmanskop och kuststaden Lüderitz.

Du avslutar resan i ett privat naturreservat som består av 1 700 hektar bushskog och har ett fantastiskt djurliv.

Välj denna resa eftersom...

 • Du har din egen hyrbil och frihet att njuta av dagarna precis som du vill
 • Se fram emot de fantastiska landskapen vid Fish River Canyon
 • Njut av soluppgången över de röda sanddynerna vid Soussusvlei
 • Resan bjuder på goda möjligheter att snöra på vandringsskorna

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Namibia med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Windhoek

Efter ankomst till Windhoeks internationella flygplats går du igenom passkontrollen, hämtar ditt bagage och fortsätter genom tullen. Du hämtar ut din hyrbil och kör till ditt hotell – en bilfärd på ca 1 timme.

Windhoek är inte bara Namibias huvudstad, det är också landets största stad med 300 000 invånare. Den ligger på 1 650 meters höjd i en vacker dal som inramas av Eros-bergen i nord och Auas-bergen i syd. I väst faller Khomas-höglandet ner mot Namiböknen och Atlanten.

Windhoek är en modern stad med tydliga arkitektoniska influenser från den tyska kolonialtiden. Här smälter de europeiska traditionerna och den afrikanska kulturen samman.

Windhoeks stadskärna är centrerad kring Independence Avenue och kan lätt utforskas till fots. Den livliga huvudgatan startar vid Ausspannplatz i syd och sträcker sig fram till stadsdelen Katutura i nord. Om du har tid över rekommenderas det att besöka hantverkscentret, Craft Center, där du kan köpa fint namibiskt hantverk, böcker, fotografier och lokala delikatesser.

Dagens körsträcka: Ca 45 km

Övernattning:
Dag 3: Windhoek – Sesriem

I dag går turen söderut till Sesriem vid Namiböknen. Kör via det pittoreska och karga höglandet Khomas Hochland, 1 750 – 2 000 m.ö.h., där branta slänter och böljande kullar karakteriserar området. Fortsätt till Remhoogte-passet, 1 556 m.ö.h., där du kan njuta av den fantastiska utsikten vid ”The Great Escarpment”. Det är en stor geologisk formation, som utgör en tydlig gräns till Namiböknen som sträcker sig 200 mil längs Afrikas atlantkust. Öknen beräknas vara mer än 50 miljoner år gammal och är därför världens äldsta öken.  Här kan man uppleva förtrollande natur med ökenlevande djur och de berömda röda sanddynerna vid Sossusvlei, som är flera hundra meter höga och därmed högst i världen.

Du fortsätter sedan till ditt övernattningsställe, Desert Homestead Lodge, ca 30 km från Sesriem, som gränsar till Namibias största nationalpark Namib Naukluft Park. Parken täcker ett område på 50 000 km2, vilket är större än t.ex. Schweiz eller Nederländerna.

Dagens körsträcka: Ca 310 km

Övernattning:
Dag 4: Sossusvlei & Sesriem Canyon

Du rekommenderas att börja denna morgon tidigt och köra till Sossusvlei, där du upplever den dramatiska färgskiftningen i öknen när solen långsamt går upp.

Du kan också börja dagen med en extra upplevelse, en helt fantastisk ballongfärd över Sossusvlei.

Om du vill kan du vandra upp till toppen av en av världens högsta sanddyner och njuta av den enastående utsikten över Sossusvlei och den uttorkade sjön Deadvlei, där döda, skulpturliknande träd sträcker sina kala grenar mot den klarblå himlen.

Därefter kan du äta din frukost under ett akaciaträd innan du kör till Sesriem Canyon, som är 30 meter djup och 3 km lång och som har skapats av Tsauchab-flodens rinnande vatten under miljontals år.

Resten av eftermiddagen tillbringar du som du vill.

Dagens körsträcka: Ca 160 km.

Dag 5: Sesriem – Aus

I dag kör du till Aus. På vägen kan du köra förbi Duwisib-slottet, som byggdes av Baron Hans Heinrich von Wolf mitt ute på den torra savannen. Efter det tysk-namibiska kriget 1907 återvände Baron von Wolf hem till Tyskland och gifte sig med den amerikanska konsulns styvdotter Jayta Humphreys. De beslutade sig för att bosätta sig i sydvästra Afrika och arkitekten Wilhelm Sander fick i uppdrag att designa slottet. De flesta materialen importerades från Tyskland och stenhuggare hyrdes in från Italien, Sverige och Irland. 1909 stod slottet färdigt med sina 22 rum. Om det finns tid kan du besöka slottet och se originalinteriören. Om du har tur kan du få syn på vildhästar som strövar omkring i området, som sägs vara avkommor till baronens fullblodshästar.

Du fortsätter till ditt övernattningsställe Klein-Aus Vista, som ligger vid gränsen till det avspärrade diamantområdet som även kallas ”Die Sperrgebiet”, det tyska ordet för ”förbjudet territorium”. 1908 hittade tyskarna diamanter i Namiböknen och spärrade då av 26 000 km2. Inte många personer har fått lov att sätta sin fot här sedan 1908. Efter sin självständighet har Namibias regering utsett en del av ”Die Sperrgebiet” till nationalpark och myndigheterna började för några år sedan att tillåta guidade turer in i området tillsammans med en naturguide från miljö- och turistmyndigheten i Namibia.

Dagens körsträcka: Ca 390 km.

Övernattning:
Dag 6: Aus

Dagen tillbringar du som du vill.

Det magiska ökenlandskapet runt hotellet passar perfekt för vandringsturer och kan utforskas längs de markerade stigarna. På hotellet kan du köpa till en utflykt till Koichab Pan i Namib Naukluft Park, där du kan uppleva vildhästar i området omkring Garup.

Klein-Aus Vista är också en bra utgångspunkt för ett besök i hamnstaden Lüderitz, som ligger 120 km därifrån. Lüderitz ligger där den ofruktsamma Namiböknen och Atlanten möts, och här kan du uppleva pingvin- och flamingokolonier. Förutom stadens fantastiska läge kan du även uppleva vackra byggnader från den tyska kolonialtiden, bagerier och caféer. Härifrån kan du köra en sväng förbi spökstaden Kolmanskop, som tidigare var en mindre gruvby. Den är nu ett populärt turistmål med övergivna hus och byggnader som blivit som dränkta av sand av naturens krafter: den konstanta vinden som för Namiböknens sand in över staden. Kolmanskop ligger i ”Sperrgebiet” och du behöver därför tillstånd för att komma in i staden. Tillstånd kan köpas vid stadsporten, och därefter väntar en guidad tur som hålls måndagar-lördagar kl. 09.30 och kl. 11.00 samt kl. 10.00 på söndagar.

På kvällen kan du njuta av den fantastiska solnedgången från hotellet, som är en otroligt vacker syn.

Dagens körsträcka: Beror på dina val.

Övernattning:
Dag 7: Aus – Fish River Canyon

I dag fortsätter du till södra Namibia och Fish River Canyon – en av resans absoluta höjdpunkter. Fish River Canyon är den näst största kanjonen i världen efter Grand Canyon i USA. Under miljontals år har oerhörda krafter från jordens inre och från floden skapat denna enorma kanjon, som är 160 km lång, upp till 27 km bred och på vissa platser 550 meter djup. Vid Hobas, 70 km norr om Ai-Ais finns en utsiktspunkt som är tillgänglig för allmänheten. Denna del av kanjonen är en del av Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier Park. I Ai-Ais finns flera varma källor. På det lokala nama-språket betyder Ai-Ais ”brännande vatten”. De svavelhaltiga varma källorna ligger vid bergsfoten i den södra änden av Fish River Canyon.

Du anländer till Cañon Lodge, där du ska övernatta två nätter.

Dagens körsträcka: Ca 290 km.

Övernattning:
Dag 8: Fish River Canyon

I dag rekommenderas du att göra en utflykt till Fish River Canyon och dess omgivning, som är en nästintill hårresande upplevelse. Här kan du avnjuta synen av de imponerande formationerna och färgerna från de fantastiska utsiktspunkterna. Det går att köra ner till botten av kanjonen från norrsidan, där man kan ha turen att kunna simma i floden om det inte är regnsäsong. Fish-floden flyter inte fram året om utan vanligtvis bara under sommarmånaderna från november till februari, och många år är den helt torrlagd ända från juni till augusti.

Dagens körsträcka: Ca 40 km.

Övernattning:
Dag 9: Fish River Canyon – Kalahari

Du lämnar Fish River Canyon och sätter kurs mot de centrala delarna av Namibia och det pittoreska Kalahari, där du övernattar två nätter. Kalahariöknen täcker ett stort område på ca 900 000 km2, varav 70 % ligger i Botswana och den övriga delen fördelas mellan Namibia, Zimbabwe och Sydafrika. Här finns ett rikt djur- och växtliv och flera områden har utsetts till nationalparker och viltreservat. Det är även här, bland annat, som du kan uppleva sanfolket, som fortfarande lever som jägare och samlare.

På vägen kan du göra ett stopp vid Quiver Tree Forest, som är känd för sina 250 aloeträd. Bushfolket använde ursprungligen grenarna för att göra pilkoger – på engelska ”quivers” – och det är därifrån namnet kommer. Träden är 200-300 år gamla och kan bli upp till 9 meter höga.

Det är också i detta område som du kan besöka Giant’s Playground med sin 180 miljoner år gamla lavasten, som pressades upp ur jordens inre och kyldes ned på ytan. Krafter från jordens inre har placerat stenarna på varandra och skapat flera unika formationer.

Om det finns tid över kan du även köra förbi Naute-dammen som rymmer 69 miljoner m3 vatten och därmed är Namibias tredje största fördämning.

Dagens körsträcka: Ca 425 km.

Dag 10: Kalahari

Dagen tillbringar du som du vill.

Du kan välja mellan att slappna av i de fantastiska omgivningarna eller att delta i en av lodgens aktiviteter. Du kan bland annat uppleva graciösa geparder, som lever i ett 12 hektar stort inhägnat område, eller gå på utflykt i Kalaharis fascinerande landskap med röda dyner, breda dalar och gröna akaciaträd. Här kan du få syn på antiloper, oryxantiloper, giraffer och strutsar vandra omkring i de sceniska landskapen.

Dag 11: Kalahari – Det privata naturreservatet vid Onjala Lodge

I dag kör du till det privata naturreservatet vid Onjala Lodge, som ligger 40 minuter från huvudstaden Windhoek.

Naturreservatet består av 1 700 hektar bushskog, där du kan uppleva det fantastiska djurlivet med bl.a. giraffer, vitsvansad gnu, vårtsvin, zebror, oryxantiloper med sina långa, raka, svarta horn, och med lite tur även leoparder.

Dagens körsträcka: Ca 310 km.

Övernattning:
Dag 12: Det privata naturreservatet vid Onjala Lodge

Dagen tillbringar du som du vill.

Onjala är en riktig pärla mitt i den orörda namibiska bushskogen. Här har du tid att vila och ladda batterierna genom att slappna av vid poolen, skämma bort dig i spa-avdelningen, eller sitta på verandan och njuta av omgivningen med en bra bok och lyssna till de olika djurens läten. Det finns också möjlighet att köpa till olika utflykter.

Dag 13: Hemresan börjar

Du kör till Windhoeks internationella flygplats, där du lämnar tillbaka din hyrbil och flyger mot Sverige med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 14: Hemkomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en spännande och händelserik resa.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Safariupplevelser i Okavangodeltat, 4 nätter

Förläng din resa med en safariresa till ett av världens mest unika naturområden.

I början av januari börjar det regna i Angolas berg. Regnet flödar nerför bergssidorna och översvämmar stora landområden. När jorden inte längre kan ta upp mer vatten börjar regnvattnet rinna söderut – bort från havet. På några månader når det fram till Okavangofloden och scenariot upprepar sig. När floden inte kan ta upp mer vatten översvämmas de omkringliggande landområdena och vattnet fortsätter sin resa söderut, mot Botswana. Omkring 6 månader efter att vattnet har fallit som regn i Angolas berg når det Kalahariöken i Botswana, där det rinner ut i ingenting. Här finns inget hav, ingen flod – bara gyllene öken, som utan detta vatten skulle vara fullständigt torr och livlös större delen av året. Tack vare Angolas regnvatten blir det i stället till ett av världens största inlandsdeltan och ett av Afrikas mest djurrika områden – och ett fantastiskt resmål för en safari.

Deltat är ett riktigt paradis för fågelälskare. Här finns hela 530 olika fågelarter. Du kan också se flodhästar, krokodiler, elefanter, giraffer, zebror och mängder av antiloparter. Med däggdjur följer rovdjur så det är ingen ovanlig syn att se lejon, leoparder eller vilda hundar här.

Du övernattar i ett rustikt, men komfortabelt och mycket mysigt tältläger, där alla tält har eget badrum och toalett på äkta bushmanér. Härifrån åker du på safaritur i deltat. Du kan köpa till en roddtur i en traditionell kanot, om du vill uppleva det hela från vattensidan.

Observera: Denna förlängning genomförs bara vid minst 2 resande och rekommenderas inte för barn under 12 år.

Uppgraderingsmöjligheter: Om du har lust kan du välja att uppgradera till ett permanent tältläger med pool – se nedan. Om du väljer att uppgradera flyger du i stället t/r från Maun och in i deltat.

Observera att tältlägren i Okavangodeltat generellt har få rum (tält) och ofta är utsålda många månader i förväg. Därför rekommenderar vi att du beställer i god tid, om du vill uppgradera. Vi har valt tre läger, som alla ligger tätt inpå varandra och är väldigt lika varandra i inredning och stil. Vi kan inte på förhand säga vilket av de tre du kommer att bo på, men vi kommer naturligtvis att göra vårt bästa för att uppfylla dina önskemål!

Förlängningen ska bokas senast 60 dagar innan avresa.

Elefantupplevelser i Chobe nationalpark, 3 nätter

Om du vill ha elefant-garanti ska du åka till Chobe nationalpark i Botswana. Här finns den största koncentrationen av elefanter i hela Afrika. Minst 50 000 elefanter lever här – enligt vissa till och med upp till 120 000. Du kan dessutom se mängder av bufflar, gnuer, zebror, giraffer, antiloper, lejon, flodhästar, krokodiler. Parken har även ett rikt fågelliv med t.ex. storkar, bitätare och gamar. Det är inte heller ovanligt att se både hyenor, leoparder eller de sällsynta vildhundarna. Det är inte för inte som Botswana ofta blir utsett till ett av de bästa safariländerna i hela Afrika!

Chobe nationalpark bjuder på en fantastisk och varierad safariupplevelse med både traditionell gamedrive och mängder av aktiviteter på den livgivande Chobefloden.

Denna 4 dagar långa safariförlängning till Chobe erbjuder det bästa ur två världar – på land och på vatten – och vi har dessutom lagt in en ledig dag i programmet då du t.ex. kan köpa till en tur till de mäktiga Victoriafallen, en extra tur på floden eller fler gamedrives. En enastående möjlighet att uppleva Botswana – du har ju trots allt rest hela vägen till Afrika!

Tillägg för enkelrum 5 100 kr
Vi rekommenderar dig att boka i god tid för att få plats på resan.

Kontakta oss angående barnpriser.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.