• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResebrev

Resebrev

Här kan du läsa några av de resebrev som vi har fått från kunder som har varit på en av våra Afrikaresor. Läs också alla våra Trustpilot-omdömen här.

Spännande safariturer och svindlande vacker natur

Från: Karin, Stina, Linnea och Sigrid

Vi är sååå nöjda med vår resa Krugerparken/Cape Town 13 dagar. Vi reste tre generationer och ”Allt var bäst” enl. barnbarnen. Ingen dag den andra lik. Så många intryck från olika miljöer. Spännande safariturer, svindlande vacker natur under både Panoramaturen och turen till Cape Point .Känslosamma möten på förskolan Loving God pre-school i Swaziland och Langa township. Trevliga möten med andra personer som på Green market Square och de taxichaufförer vi anlitade. Alltid mycket att prata om. Vi uppskattade våra guider enormt. De gjorde allt för att vi skulle få veta så mycket som möjligt och svarade på våra många frågor. Jag har redan, via Trustpilot, speciellt lyft fram Elsabee på Pestana Kruger Lodge och Tatenda Mharakurwa  på Premier Hotel i Cape Town. Vi har så många härliga, varierande minnen från vår resa och vill gärna åka tillbaka. Jag är glad att mina barnbarn fick uppleva allt detta.

Något av det mest underbara jag har upplevt

Från: Paulina S.

Igår återvände jag hem från resan och jag vill framföra mitt djupaste tack, till er på Afrikasafari, till Zaratours till masaierna till Zenith Tours på Zanzibar, till alla som har jobbat med den här upplevelsen helt enkelt. Detta har varit något av det mest underbara jag har upplevt, speciellt safarin har varit min dröm sedan jag var barn och oj vad ni alla har levererat (till och med djuren, fast det var ju tur).

Är så tacksam och glad för att jag har fått uppleva detta, och mitt intresse för det afrikanska djurlivet har knappast dött ut utan snarare har det stärkts och jag kommer åka på safari igen, när plånboken tillåter :P. Tack allihopa, kommer utan tvekan rekommendera Afrikasafari.se vidare.

Fantastisk resa

Från: Johanna S.

Nu har vi kommit hem från AFRIKA!

Vi gjorde resan Tanzania/ Zanzibar 15 dagar.
Alltså vilken resa, helt otroligt, precis allt har klaffat med allting!

Och vilken guide, Madil som vi hade på Safariveckan, han gjorde precis allting för att vi skulle få se så mycket som möjligt och det fick vi!

Han fixade så att vi fick bo på wild camp i Serengeti istället för Ikoma Camp vilket var en upplevelse bara det att få göra! Och på Zanzibar fick vi bo på Blue bay resort (verkade som att nästan alla andra fick bo på Sultan och det är vi verkligen glada för de fina rummen på Blue bay med havsutsikt från balkongen)!

Jag tror inte med ord att vi kan beskriva vilken fantastisk resa vi gjort. 1000- tack för att ni med hela arrangemanget gjorde denna resa till något som alla kommer bära med sig hela livet!

Ha Kuna Matata-safari-en fantastisk upplevelse!

Från: Annica Wiik, Borås med dotter Amanda

Jag måste erkänna-innan vi kom iväg på den här resan var jag jättenervös!!! Jag hade bokat denna resa för mig och min dotter, som är 16 år, och vi har aldrig rest så långt bort tidigare. Vi hade aldrig varit i Afrika. Jag skrev ett antal mail till Afrikasafari.se innan resan med frågor om vad som skulle kunna hända/inte hända på resan och fick trevliga och sakliga svar omgående. Blev då lite lugnare, men bara lite .

När vi väl kom iväg på resan så visade det sig att allt som hade utlovats om resan stämde och var t.o.m. ännu bättre! När vi hade landat på flygplatsen i Nairobi och köpt våra visum så mötte vår guide upp utanför flygplatsen. Dröm om vår förvåning när vi fick veta att vår guide skulle vara med oss under hela vistelsen och köra oss i en minibuss som vi hade helt för oss själva! Vår guide/chaufför var helt fantastisk. Han hade arbetat som guide i 20 år och var mycket kunnig om landet Kenya, kulturen och alla djuren. Han var också en hejare på att upptäcka djuren på långt håll och körde alla möjliga och omöjliga vägar med minibussen för att nå fram till dem. Vi såg fyra av “The Big Five” (noshörningen var inte på humör att visa sig) och vi tog fantastiska bilder. Vi lyckades bl.a. komma bara några meter ifrån en leopard som låg och slöade i ett träd och kunde fotografera den i alla vinklar! Det blev otroligt fina bilder.

Vi bodde två nätter på lyxiga hotellet Sarova Panafric i Nairobi, där servicen var otrolig. I Nairobi besökte vi Giraffcentret och Karen Blixen-muséet. Det var roligt att mata och klappa girafferna, en bra början på safarin . Övriga boenden var Samburu Sopa Lodge, Lake Naivasha Sopa Lodge och Masai Mara Sopa Lodge. Alla boenden höll en hög standard och maten smakade väldigt bra. Till varje lunch och middag erbjöds vi en trerätters meny. Allra finaste boendet var Lake Naivasha Sopa Lodge, där vi kände oss som drottningar. När vi satt i trädgården på eftermiddagen och drack en kopp kaffe så spatserade en giraff in i trädgården och började äta på träden där! Den kastade ett öga på oss, men fortsatte sedan lugnt att äta. Sån´t händer inte hemma i Sverige .

Det var fantastiskt att åka på safari i vår egen buss med vår egen guide, som verkligen gjorde allt för att vi skulle få se så mycket som möjligt. Varje dag var en ny fantastisk upplevelse. Transporterna mellan de olika lodgerna tog ganska många timmar, men då fick vi se mycket av landet Kenya och hur folket där bor och lever. Vi såg även mycket av naturen, bl.a. att det finns en del höga berg där. Vi fick även tillfälle att stå på Ekvatorn. Växligheten var grön och frodig eftersom vi åkte i början av januari och det nyss hade varit regnperiod.

Jag kan verkligen rekommendera denna resa med Afrikasafari om man vill uppleva en intressant, spännande, innehållsrik och trygg safari!

En fantastisk resa

Från: Ingegerd & Göran

Nu har vi varit hemma ett par veckor och vi blickar tillbaka till vår fantastiska resa genom våra bilder och det blev ju några stycken ;)

Sammanfattningsvis var resan som helhet en otroligt fin upplevelse och i synnerhet vistelsen i Krugerparken. Guiderna var duktiga och engagerade och vi fick en inblick i hela den värld av djur och natur och den komplexa tillvaro för både djur och människor som det är. José, vår guide, visade oss både stort och smått och hade en historia att berätta i allt som kom framför våra ögon.

Framförallt Anne så vill vi tacka dej speciellt för att du hjälpte oss med spindelbett och getingstick. Det var din förtjänst att vi kom in till läkare och hann med att få ut mediciner innan flyget gick till Kapstaden. Tack så hjärtligt Anne :) :)!

Svullnaderna lade sig och vi hade en jättefin vistelse i Kapstaden med fint väder där också, även om det nästan var lite chock att komma till storstadsdjungeln efter vistelsen i norr. Innocent, som vi tror vår guide på Good Hope turen hette, var mycket trevlig och gav mycket information.

Vi måste säga att denna semester blev över förväntan – och det förmedlar vi gärna till all släkt och vänner som vi visar bilder och berättar för om våra upplevelser. Höjdpunkterna blev för vår del lejonhonorna som vi såg tillsammans med José och gänget i hans bil, samt att min dröm att rida elefant gick i uppfyllelse. Att få vara nära detta stora mäktiga djur var magiskt!

Hälsningar från två nöjda resenärer!

En superfin resa till Kenya

Från: Camilla Olofsson

Vill bara tacka varmast för en superfin resa till Kenya med ert resebolag.

Jag och mina barn upplever att det var en resa helt utanför det vanliga, mycket av det vi upplevde har vi inte upplevt tidigare. Safarin med besök hos Masaierna var otrolig…mycket bra boende och en superduktig chaufför. Hotellet låg riktigt bra ( vi hade problem med dålig/läckande toalett/badrum) men annars var både hotell och personal mycket trevliga. (Hanna hade problem med maten då hon är kraftig matallergiker, egentligen det ända som kunde blivit bättre) Barnen och även jag hölls aktiverade på ett trevligt sätt. Vårt besök i skolor en dag var också mycket givande…

Känner verkligen att Du Sonya hjälp mig att hitta det jag sökte…jag och mina barn fick den upplevelsen som jag drömt om att ge barnen (och mig själv). Tråkigt att Sofia blev sjuk men så är livet…vi andra kunde inte få någon bättre resa med fantastiska minnen livet ut.

Stort varmt tack Sonya för att du hjälpte mig med denna resa.

En underbar resa

Från: Irma

Hej ni där !!!!

Jag måste bara TACKA  för en sååååååå underbar resa till Tanzania  för en veckas safari och sedan en vecka i Zanzibar. Den här resan kommer jag att minnas tills jag dör !!! Den var så helt, bara underbar!

Allting var så helt fantastiskt bra ordnat, fint o rent överallt  var vi än bodde .Personalen på alla platser var fantastiska, så vänliga, glada, hjälpsamma, så jag blir tårögd , alla resenärer med oss så trevliga, vi hade så kul ! Och så mycket vi fick se  safari veckans guide var jättebra han hette Gottfrid (kan inte stava hans namn rätt ) Han hittade alla de fina platserna  med massor av de vilda djuren som vi kom så nära så det var inte sant, visade oss all den fantastiskt fina naturen, vi bara åkte med och njöt hela veckan, vilken guide, och vilka platser. Vi var rätt trötta efte alla händelser efter safari veckan så att åka till Zanzibar var en gåva. Veckan där var så underbar, vilken romantiskt ställe, om jag skulle vara ung och gifta mig så detta är den rätta platsen !!!

Jaa jag skulle kunna skriva  hur mycket som helst om den här resan , så en gång i livet önskar jag att alla kunde åka dit !

En fantastisk äventyrsresa!

Från: Erik Lundeborg med familj

Jag vill rikta ett stort tack till www.afrikasafari.se för en fantastisk resa, ett riktigt äventyr! Resan inleddes med fem dagars safari där vår duktige chaufför och mycket kunnige guide George tog oss på skumpiga vägar fram till alle de fantastiska djuren och vackra vyerna. Som fotoentusiast hade jag verkligen en högtidsstund. Vi hade safaribilen för oss själva och kunde därmed be George stanna bilen när det passade oss, rekommenderas. Övernattningarna på de tre lodgerna var av högsta klass och vi kände oss riktiga lyxiga. Efter safarin stannade vi två nätter i Nairobi där vår dotter Linnes tog studenten från den Svenska skolan i huvudstaden. Examensdagen blev mycket lyckad! Efter Nairobi åkte sedan hela familjen till Diani Beach vid kusten för sex dygns sol och bad. Vi hade uppgraderat till The Baobab Beach Resort & Spa. Vi kunde verkligen koppla av på den stora anläggningen och njuta av den vidsträckta stranden med den vita sanden.

Vår resa klaffade till hundra procent från start till mål och överträffade alla förväntningar (som ändå var högt ställda!). Vi kan verkligen rekommendera alla att göra en motsvarande resa och då med fördel vända sig till www.afrikasafari.se. De har har agerat mycket professionellt i alla de kontakter vi haft med bolaget och varit väldigt tillmötesgående i de önskemål som vi velat ha utöver “paketet” .

En oförglömlig resa

Från: Siw och Håkan Lindström

Vi är nu återkomna efter en fantastik resa till Tanzania och Zanzibar. Vi har rest väldigt mycket till olika platser runt om i världen men den här resan hör definitivt till en av de allra bästa resor vi gjort!
Jenny hos er har varit väldigt trevlig och tillmötesgående och allt på vår resa har fungerat perfekt!
Vår guide Tenga var ett stjärnskott,helt fantastisk mycket kunnig men framför allt super trevlig och gjorde allt för att vi skulle vara nöjda.

Vi har sett “the big five” flera gånger om! Vi fick se ett lejon slå och döda en wildebeast mitt framför ögonen på oss ,vi fick även se en Thomsongasell föda en kalv. Vi har sett elefanter i hundra tal ,bufflar och wildebeast (gnuer) i tusental.

Tack Afrikasafari för en oförglömlig resa!

Kan rekommendera hela resan

Från: Erik Ryrlind

Safari var fantastisk och mycket trevlig vistelse på Highview hotell. Fantastisk kvinna som driver stället. Nyårsafton var mycket trevlig med fyrverkerier och lokalbefolkning med i firandet. Guiden för safarin var den bästa , kunnig och kände alla så vi kom före i kön till Serengeti. Kan verkligen rekommendera Madill som jag tror att han hette. Kan rekommendera hela resan.

Den bästa långresa vi gjort!

Från: Ingrid och Stellan Olson

Tack Afrikasafari för en fantastisk resa rätt igenom.

Vi landade i Tanzania inte långt från Afrikas högsta berg, Kilimanjaro, där vår eminente guide Ove Andersson mötte oss.
Det är lika bra vi tar Ove Andersson först för en stor del av resan är hans förtjänst.
Ove har talets gåva och vill delge oss så mycket det bara går allt från djur och fåglar av alla slag till Dr. Livingstone.
Han är den perfekte guiden av alla slag, trevlig, saklig och lite pondus kunde vi skymta.
Ressällskapet blev en härlig grupp med en gång som fortsatte ihop till sista avsked.

Nu till resan.
Ove mötte oss vid flygplatsen och vi blev indelade i jeeparna i grupper som var beständiga hela resan i Tanzania. Eftersom Ove inte kunde vara med i alla jeeparna samtidigt så fick vi också ta del av de lokala guidernas stora kunnighet både i djur och natur samt stora körskicklighet på dammiga och gropiga vägar.

Vi fick se över hundra lejon en del t.o.m liggande på vägen efter att ha ätit upp en halv buffel! Vi har sett geparder, leoparder, serval och naturligtvis zebror, elefanter, giraffer, gnuer, flodhäst, buffel, noshörning, hyenor, schakaler, antiloper samt fåglar av alla de slag.

Tre nätter i tält, väldigt fina sådana med kakel i badrummet, gav en extra krydda åt savannen framförallt på natten när djuren betade alldeles utanför.
Bra mat och bra hotell kändes nästa för bra när vi åkte runt i Tanzania och fick se hur befolkningen bodde i dåliga hus och med lite medel att handla för.
50 % arbetslöshet sätter sina spår! Ändå verkar människor glada och nöjda med det dom har.

På Zanzibar var det riktigt lyxigt. Bra hotell, mat och betjäning. Det var definitivt värt extrapengen att få havsutsikt när vi vaknade. Utflykterna var också givande speciellt att få snorkla och dyka på reven och se alla fiskar och koraller under vattnet.

En alltigenom välplanerad resa från början till slut!

Allt har fungerat alldelses utmärkt

Från: Inger och Stig Lindberg

Vi har nu kommit hem från vår Kenyaresa. Vi är jättenöjda!!
Allt har fungerat alldelses utmärkt med det lokal bolaget, Punktliga, trevliga allt man kan önska.
Hotellen med mat och personal har varit fantastiska. Tack!

Fantastiskt välorganiserad resa till Kenya

Från: Helena & Magnhild

Åter i den gråa, trista, regniga och kalla verkligheten.

Vi måste säga TUSEN TUSEN TUSEN och åter TUSEN TACK för en fantastiskt välorganiserad resa till Kenya och Zanzibar! Allting under resan; flyg, guidningar, hotell etc har fungerat klockrent. IMPONERANDE!! Ibland händer ju ofta något litet missöde som står utanför allas ramar att påverka men i detta fallet icke. Och tala om att bli behandlade som drottningar. Det enda problemet vi upplevde var att vi behövde åka hem. ;)

Vilka upplevelser vi har varit med om och vilka minnen vi tagit med oss hem. Vi valde resan till Kenya där vi fick åka till 3 olika parker; Amboseli, Lake Nakuru och Masai Mara. Alla 3 parker var av skiftande karaktär och i sig unika. I Amboseli fick vi i solnedgång se hundratals elefanter gemensamt vandra vid Kilimanjaros fot. Man fick nypa sig i armen för att förstå att det var sant. Möjligheter till safari by pool fanns också då savannen låg ca 50 meter bort från poolkanten. Häftigt!

Lake Nakuru hade rikt fågelliv, giraffer och noshörningar. Sist men inte minst, Masai Mara. De stora vidderna och de många djurens park. Då vi spanade i parken första kvällen såg vi en stor svart massa som rörde sig. Vid närmre anblick gick det att urskilja elefanter, gnuer, bufflar… Vilket samspel djuren emellan! Ett oförglömligt ögonblick är en picnic lunch på savannen. Att få sitta och gå på samma mark som alla dessa fantastiska djur. WOW! På behagliga viloplatser och lägen med bra utsikt fann vi kattdjuren(lejon och cheetas). Hela 17 lejon såg vi under bara några timmar.Tänk att ha tittat en lejonhane i ögonen. Mäktigt! Vi är oerhört imponerande av hur nära vi faktiskt kom alla djur. En upplevelse icke att förglömma var då vi öppnade dörren från vårt rum en morgon. Där stod en liten Dik-Dik, världens minsta antiloop(stor som en svensk hare), under ett jacarandaträd i full lila blomning. Som att kliva in i en sagobok.

Kenya var dock så mycket mer än bara djur. Att köra längs vägar i Kenya och passera små samhällen och betrakta vardagslivet och tillvaron för många Kenyaner. Det ger väldigt mycket perspektiv på tillvaron här hemma.

Efter avslutad safari valde vi att åka till Zanzibar. Zanzibar är som en stor grön lummig trädgård fylld av cocospalmer, bananpalmer, buskar och träd med alla exotiska frukter etc omgiven av fantastiskt vita stränder och turkost vatten. … Vi bokade på plats två halvdagsutflykter till Jozari forest (unika colobus apor som bara finns på Zanzibar) och Prison Island (stora sköldpaddor och liten båttur). Fina utflykter inte minst för att passera små Zanzibariska samhällen och lokalbefolkning. Mestadels av tiden var det dock skönt att bara koppla av i det salta 32,8 grader varma vattnet, plocka koraller på stranden och dricka en purfärsk pina colada.

Vi är mer än helnöjda och väldigt glada för en fantastisk fin upplevelse/semester i underbara Afrika. Stort tack! Nästa gång, för det blir det absolut, kommer vi boka Tanzania! :)

Detta är den bästa resa jag någonsin gjort

Från: Eino och Inger Jones

Reste på lyxsafari 13/3 2012 till Kenya. Det var en fantastisk resa. Allt fungerade jättebra och inga incidenter hände. Vår guide Philip var otroligt trevlig och duktig och pratade en jättebra engelska så det var inga problem att förstå honom. Han var mycket kunnig och berättade gärna om djuren, växterna och Kenya i stort. Jag lärde mej väldigt mycket. Hotellen, maten och personalen var helt otroliga. Detta är den bästa resa jag någonsin gjort och då har jag rest ganska mycket. Philip ska ni vara rädd om. Han är en superduktig guide.

Mycket bra och fungerande resa i Afrika

Från: Ella och Arne Brink

Hej på er alla som varit delaktiga i vår resa till Kenya och Zanzibar. Nu har vi återvänt till Sverige efter två helt fantastiska veckor där allt fungerat på ett 100 % :it sätt. Allt ifrån transporter, guider, boende och mat har varit till vår belåtenhet trotts många mil på vägar som inte kan kallas vägar, vi har också fått se massor av vilda djur i deras rätta element.

Så ännu en gång ett stort tack för en mycket bra och fungerande resa i Afrika, kommer med lätthet räckomendra er till goda vänner.

Vi kommer definitivt att åka tillbaka!

Från: Per och Yvonne Lowert

Hej Jenny! Vi skulle ha skrivit för länge sedan, men tiden bara rinner iväg.

Vi vill tacka för den mest fantastiska resa vi varit med om.
Vi åkte tillsamman med våra föräldrar 120125-120206 till Kenya och Zanzibar, i samband med att min pappa fyllde 70 år. Hela resan var så perfekt organiserad och vår guide George N. Mbugua var outstanding och vi uppskattade honom mycket. Ett underbart inslag i vår resa var luftballongturen över Masai Mara i soluppgång.

Zanzibar var verkligen ett paradis och det känns som att vi alla har en konstant längtan tillbaka till Afrika med alla dess djur, klimat och vänliga människor. Vi kommer definitivt att åka tillbaka och vänder oss då med självklarhet till er. Tusen tack från otroligt nöjda resenärer.

Mycket bra arrangemang!

Från: Carina Norén med familj

Tack för en toppen semester under jul och nyår i Kenya/Zanzibar.
Det var ett mycket bra arrangemang och vår guide var både en skicklig chaufför och hade mycket att berätta om djuren vi såg.

Fantastisk safari i Tanzania och en fantastisk vecka i Zanzibar

Från: Marianne Hansson

Jag, min man, min syster och min svåger har fått uppleva en fantastisk safari i Tanzania och en fantastisk vecka i Zanzibar. Första dagen vi var ute på safari, sa guiden, att det stod giraffer bakom några träd, det vi såg var två öron och hornen mellan öronen. Vi tog kort och trodde, att det var ungefär det vi skulle få se av alla djur och vi tyckte det var otroligt. Vad fel vi hade, vi har fått se massor med djur och fåglar, vi har fått uppleva så fantastiskt mycket, det går ej beskriva, det måste upplevas.

Vi har på väldigt nära håll sett 4 av de Big Five. Den 5:e noshörningen på väldigt långt håll, i kikaren 2 svarta klumpar, men vi har sett dem. Flertalet lejon, den första lejonhonan gick framför bilen och la sig sedan på en stor sten, så nära att vi hade kunnat klia henne bakom öronen. Där låg hon länge och tittade på oss, tills vi beslutade att åka vidare. Vi har alldeles vid jeepen fått se lejon som parande sig, 2 lejonhonor blodiga runt munnarna och halsarna ätandes på ett nyfångat byte, en gnu. Vi har även sett en lejonhane med svart man.

En gepardmamma med 2 ungar fick vi länge beskåda, fantastiskt vackra djur. De gick upp på en klippa, vilade, ungarna jagande ödlor och till slut gick mamman framför vår jeep till andra sidan och ungarna vågade inte gå mellan jeeparna, de var rädda. Då ropade mamman på dem flera gånger och till slut vågade de passera. Leopader i träd, flodhästar uppe på land och i vatten. En flodhäst stod med sidan mot oss nära vår jeep, snurrade på svansen, bajsade och öppnade sitt stora gap mer och mer. Massor med elefanter, en unge som diade sin mamma alldeles vid jeepen, olika sorters antiloper och gaseller, kudu, giraffer, gnuer, zebror, hyenor, schakaler, mungos, bufflar, vårtsvin, babianer och andra apor, flamingos, maraboustorkar, strutsar med många små ungar och många andra fåglar. Stora och små termitstackar såg vi överallt.

Det regnade på kvällen då vi kom till Tanzania och en eftermiddag, då vi var i Serengeti, åskan gick övanför våra huvuden. Det var spännande, för då fick vi uppleva hur det är, då det är regnperiod och hur dessa redan dåliga vägar blir. Vår kunniga och skickliga chaufför och guide Tamiro klarade av även detta. Annars har vädret varit underbart. Vi besökte också en massajby, där vi fick se massajerna dansa, hoppa och sjunga och vi fick går in i en hydda, där ägaren av hyddan berättade om deras leverne. Vi besökte också en kindergarden, barnen visade vad de skrivit och de sjöng för oss. Under hela resan såg vi massajerna vandra på stäppen med sina kor och getter i sina färgglada skynken, smyckade med vackra smycken och en käpp i handen. Jag hade läst boken “Den vita massajen” innan resan, så jag kände igen väldigt mycket, då vi besökte byn.

Veckan i Zanzibar har också varit fantastisk. Vi har besökt Stone Town, regnskogen med de röda aporna, svarta apor och en art till och vandrat genom mangroveträsket. Gröna sköldpaddan, blue babies, kameleont, pytonorm såg vi på ett litet Zoo. Vi besökte Prision Island med påfåglarna och jättesköldpaddorna, vi har även sett elefantsköldpaddor på Galapagos. Där var inte snorklingen den bästa, den blev en besvikelse, koraller, men knappt några fiskar. Vi har också besökt en kryddplantage, väldigt lärorikt, jag har även upplevt detta i Sri Lanka.

Sista eftermiddagen var jag och min man ut på en snorklingstur utanför en vacker ö, då fick vi återigen uppleva den fantastiska värld som finns under vattenytan. Innan vi startade båtturen fick vi uppleva en stor fiskmarknad på nära håll, massor med människor, fisklukten, fiskare bärandes på barracudor och tonfisk och barn som badade och hängde runt fiskebåtarna.

Vi har fått uppleva så många olika naturtyper med olika växtlighet under dessa 2 veckor. Baobabträden, akacieträden och korvträden med sina röda blommor är väldigt vackra. Vi har fått se hur människorna lever i sina byar med försäljningen av frukt och grönsaker och kor och getter ätandes alldeles vid vägkanten. Vii har även hunnit besöka en skola, hantverkare och en kaffeplantage.
Det var bra att vi bara bodde 2 nätter på Highview hotel, små rum, branta trappor och jeepar körde fast efter regnet på den branta, leriga vägen. Serengeti Camp var toppen, äta ute i mörkret med hyenor, schakaler, bufflar, maraboustorkar alldeles utanför tälten och höra hyenorna och schakalerna morra utanför tältduken, då vi skulle sova. Det var en otrolig upplevelse. Endoro Lodge och Sultan Sands var toppenhotell, tack för att vi fick bo på Endoro i stället för Highview. Pool saknade vi inte, vi hade ju det varma havet att bada i, då vi kom till Zanzibar.

Vi är väldigt nöjda över upplägget på resan, vi har fått besöka Serengeti National Park, Ngorongorokratern, Tarangire National Park och Lake Manyara National Park med sina olika naturtyper och alla djur som finns där. Upplägget i det vackra Zanzibar var också väldigt bra, där kunde vi själva välja, vad vi ville vara med om.

Människorna är trevliga, guiderna duktiga och det har varit en toppenresa. Resan tog många timmar med fler mellanlandningar och väntetider, än vi väntat oss. Vi har rest mycket, Galapagos, Ecuador, Tanzania, Zanzibar är hittills det mest fantastiska vi har upplevt.

En helt fantastisk resa med helt fantastiska upplevelser

Från: Marga och Lasse från Linköping

Hej Jenny !

Stort Tack för en fint och trevligt arrangerad resa där allting har fungerat perfekt !

Safarin i vildreservaten var en upplevelse långt över våra förväntningar. Det var fantastiskt att uppleva djuren så nära oss och att de inte alls verkade störas av vår närvaro.

Vi såg ” the big five”, tusentals zebror på vandring, elefanter i hundratal gående mellan bilarna, vi fick bevittna ett lejonpars parningsakt bara några meter från bilen, vi såg en skadad zebra angripas av en hungrig hyena, gnuer med sina nyfödda kalvar och mycket mycket mera. Även intressant att få besöka massajerna i deras by och att få hälsa på barnen på barnhemmet.
Med andra ord en helt fantastisk resa med helt fantastiska upplevelser.

Vår guide Omari var den bästa guide vi kunnat få, han var mycket trevlig, kunnig och informativ och dessutom en bra chaufför på dessa minst sagt gropiga vägar. Vi ger honom allra bästa betyget. Det betyder så mycket att ha en bra guide.

Att sedan komma till Zanzibar var som att komma till Afrikas paradis. Bra hotell, god mat, vajande palmer, underbar strand med Indiska Oceanens uppvärmda sköna böljor. Det blev en jättehärlig avkoppling och avslutning på vår Afrikaresa.

Det var över förväntan

Från: Christer o Lena Danielsson

Tur: 10 dagar: Specialprogram med svensk guide – Tanzania

Jambo på dej Jenny. Vi må tacka för den trevliga upplägget på Tanzania resan och på Zanzibar. Det var över förväntan. Med Ove Andersson som siceron på fåglar var det fullkommligt mycket bra.

Mycket bra upplagd resa, bra hotell, bra mat och trevliga guider

Från: Inga-Lill och Gerhard Schragen

Tur: 10 dagar: Specialprogram med svensk guide – Tanzania

Jambo Jenny! Nu har vi varit hemma i snart 2 veckor efter vår fantastiska resa till Serengeti och Zanzibar. Vi vill tacka för en mycket bra upplagd resa, bra hotell, bra mat och trevliga guider. Vi vill också lägga ett varmt ord för vår mycket kunnige och trevlige reseledare Ove Andersson. Afrikasafari med Ove som reseledare kan vi verkligen rekommendera till vänner och bekanta.

Allt funkade grymt bra!

Från: Hans Ståhl — Jan, 2012

Fantastisk resa! Allt funkade grymt bra! Eftersom vi inte har varit i Afrika/Kenya förut var det många saker som överraskade oss både i positiv och negativ bemärkelse. Det positiva var att det är ett härligt folk! Så vänliga utan att vara påträngande. Man var enormt punktliga och dom gjorde som dom lovade! På alla hotell hade dom en enorm koll på allt. Safarin var toppen och vi hade en guide som heter Nicholas som var kunnig, punktlig och trevlig. Det som man blev ledsen över var hur fattigt det var! Dessa trevliga människor i ett så helt korrumperat samhälle/system. Turismen som är deras födkrok minskar pga av pirater och krig.

Nåväl, tack för arrangemanget och vi kommer definitivt rekommendera er för våra vänner!

Resebrev från vår härliga resa till Kenya

Från: Christina och Lasse — Nov, 2011

Tack Jenny för ditt engagemang vid planeringen av vår drömresa.

Allt fungerade perfekt och med tanke på hur mycket som kan gå snett med alla flighter, safariturerna på de minst sagt obefintliga vägarna, värmen, maten, djuren m. m. så är ju bara det fantastiskt.

I Nairobi mötte oss ett nytt samhälle med trafikstockningar, massor med gående människor, kåkstäder, extrem lyx omgärdat med murar, stängsel och vakter. Besöket på Karen Blixens hem blev ett vilsamt inslag med vacker utsikt över Ngongkullarna. Blommor och vackra växter.
Redan nu fanns vår chaufför och guide George vid vår sida och han hade ordning på alla tider och med honom kände vi oss trygga under hela Safarin.

Resan började i Amboseli. Att vakna vid Kilimanjaros fot, med en elefantfamilj promenerande förbi, följd av en buffelfamilj, måste upplevas. Det finns varken ord eller foton som gör detta rättvisa.

Resan gick vidare till Nakuru och redan nu hade vi kommit nära elefanter, giraffer, noshörningar och mängder av flamingos och pelikaner. Övernattningen och maten på Lion Hill var av världsklass med kockar som lagade maten vid stora grillar.

Masai Mara blev sen kronan på verket med lejon helt nära bilen och en stor lejonfamilj med lejonhanen smålekande med en hona. Här fick vi också se geparden med nyfångad gasell. Det är ovanligt att fånga ögonblicket, när en gepard som hämtat sig efter jakten och i stress, äter sig så mätt som möjligt, innan större rovdjur anländer till bytet.

Redan innan Safariresan började, frågade George vilket djur som vi helst vill se och Lasse med höga förväntningar ville gärna se en leopard. Lika så gott att sätta ribban högt.
George lyckades! Helt nära bilen kom det magnifika djuret gående. Vi tog ett par bra kort och fångade händelsen i våra minnen men sen försvann han. Leoparden skulle vi kunnat njuta av länge, men med detta skygga nattdjur var vi ändå lyckligt lottade.

Med stora buffelhjordar lite här och där hade vi nu sett the big five. Dessutom bjöd Masai Mara på krokodiler och flodhästar längs Marafloden. Lunch åt vi denna dagen vid Marafloden bland silkesapor och mungos. Aporna var minst sagt kvicka och tog med blixtens hastighet en smörgås från min lunchlåda.

George såg till att vi hann med flyget till Mombasa trots att vägen var avstängd. Det var ett normalt tillstånd att åka på dåliga vägar, men nu fick George köra riktigt tufft i terrängen. Vi tog ett hastigt farväl av George som betytt mycket för den lyckade safarin!

I Mombasa mötte oss en ny George. Severin Sea Lodge blev sedan vårt hem resten av vistelsen. Det var ett riktigt härligt ställe med god mat och glad personal. Lasse blev speciellt förtjust i Everlina som stekte pannkakor och omeletter så svetten lackade till frukost. En härlig vecka med tillfälle till eftertanke och tid att smälta allt vi varit med om.

Ett oförglömligt avbrott på veckan blev vårt besök på SOS Village i Mombasa och vårt fadderbarn Michele. Det kändes bra att få se med egna ögon att våra insatser för dessa barn tas väl omhand. Det var ordning och reda och härliga ungar med en SOS Mamma som fanns med kärlek och omtanke!

Vi hade högt ställda förväntningarna men allt infriades med råge. Alla borde få uppleva en safariresa i Kenya. Sen får livet ett nytt perspektiv!

Alldeles underbar resa i Kenya

Från: Birgitta Wennerholm och Lage Lorensson — Mar, 2011

Hej Jenny! Vi vill tacka Dig för en alldeles underbar resa i Kenya.
Resan började dock med strul. Det visade sig att ”The Guest house” var fullbelagt där vi hade bestämt
att vi skulle möta vårt barnbarn. Men vår förträfflige chaufför tillsammans med värdinnan ordnade ett bra hotellrum nära skolan.

För övrigt var resan fantastisk och passade oss förträffligt, dels pga ditt fina upplägg och dels
beroende på Peter, som var en gudabenådad chaufför, trevlig , artig, hjälpsam och punktlig, och framför allt tog han inte några risker, utan körde försiktigt på dessa dåliga vägar och i Nairobis trafikkaos. Vi har fått uppleva så mycket vackert, vad gäller växter och natur och att få se alla dessa vilda djur i frihet är rent otroligt.

Hotellrummen var så angenäma och husen var så vackra och smälte så fint in i naturen
Mombasa var väldigt varmt, men hotellet var en ”oas” med fint rum, god mat, fina pooler och framför allt ett härligt havsbad.

Vi tackar ännu en gång!

Bästa semestern någonsin!

Från: Alexandra Larsson — Mar, 2011

Jag tänkte bara skicka lite feedback från vår resa, säkert lite skoj för dig att höra resultatet av resan, inte bara vara med om förberedelserna… :-)

Det var helt fantastiskt!! :-) Bästa semestern någonsin!
Allt ifrån solupp- och nedgångarna, alla djur, alla intryck, alla ställen, allt var verkligen helt magiskt!

Vi såg Big 5 och massa, massa annat och man kom ju så sjukt nära, alla djuren var ju bara ett fåtal meter från bilen, trodde man skulle se saker på mycket längre håll. Vi såg nog allt utom krokodiler tror jag. Det häftigaste tycker jag nästan var lejonen, de var så otroligt mäktiga tycker jag, hade inte förväntat mig att de skulle vara så enorma…. Men man förstår ju när man är där varför de styr savannen! Alla djur var självklart super häftiga, geparderna, elefanterna, leoparden, flodhästarna, bufflarna, noshörningarna, girafferna etc etc men lejonen var nog ändå favoriten…. Såg en lejonfajt där 4 st honor gav sig på en hane, väldigt ovanligt att man ser sånt sa George och detta hände bara några meter från bilen!

Allt funkade så otroligt bra med vår guide, George. Han ansträngde sig otroligt mycket för att vi verkligen skulle se allt och gjorde sitt allra bästa för att vi skulle få en så bra resa som möjligt, han var verkligen toppen! Om du kontaktar byrån han jobbar för får du gärna framföra detta till dem så att de också vet att han gör ett superbra jobb! :-)

Kommunikationen mellan er och byrån i Afrika hade fungerat alldeles perfekt, han visste precis vart vi skulle och när vi skulle dit, vi behövde inte ge honom någon info överhuvudtaget, allt bara flöt på fantastiskt!
Sista kvällen bjöd vi honom på middag på Carnivore, väldigt speciell restaurang som var väldigt skoj att se, tack för tipset!

När vi åkte från Lake Nakuru så frågade George om vi ville åka till Lake Naivasha och åka båt bland flodhästarna och gå runt på en ö bland zebror, gnuer, gaseller och antiloper, vilket vi hakade på och det var vi väldigt glada för kan jag säga! Det var en jätte häftig upplevelse, det kan du tipsa andra om!

Hotellen var vi överlag väldigt nöjda med, Sarova och Mara var fantastiska! Maten var jätte bra!
Sentrim var också bra men maten var inte helt hundra där men det hade vi väntat oss också…

Vi är extremt nöjda med vår resa och ditt jobb, allt funkade perfekt och hjälpte till att skapa vår underbara semester! :-)

Just det, giraffcentret och elefantcentret var också helt underbart att besöka, kan verkligen rekommendera det till alla!!

Stort tack till alla er som jobbar på Afrikasafari

Från: Robin Johansson och Lennart Enbom — Mar, 2011

Hej Jenny! Jag vill bara tacka er på Afrikasafari för den underbara resa vi fick uppleva när vi reste med erat bolag till Tanzania. Jag och min morfar var riktigt nöjda med det vi fick uppleva, som barnhem, vilda djur och masaibyn m.m.

Och att vi hade med oss Ove som guide var underbart då man känner att man fick ut mycket info om landet och djur och natur. Vi tyckte även att Zaras personal var fantastiska, de var trevliga och kunniga, så ett stort tack till alla er som jobbar på Afrikasafari

Stolt fotograf

Från: Kjell Karlson med familj — Feb, 2011

Hej Jenny
Tack för bra arrangemang. Detta var en upplevelse!

En helt underbar upplevelse

Från: Christoper och Erica — Jun, 2011

Hej Jenny, är nu åter i Sverige efter vår Afrikaresa med bestigning av Kilimanjaro, Safari och Zanzibar. Vill passa på att tacka dig för det jobb som du lagt ner och berätta att allt har flutit på grymt bra, inget strul överhuvudtaget.

Det enda som kom som en överraskning var att vi mellanlandade i Rom (både tur o retur resan) samtidigt så gjorde det inte någon större skillnad.. Men infon hade varit trevlig att ha innan. Bra lokala arrangörer, bra hotell, på det hela taget en helt underbar upplevelse. Hotellet på Zanzibar (Sultan Sands) var i en klass för sig och min flickvän blev så glad att hon fick tårar i ögonen.. Rum 303 = hotellets bästa rum :-)

Återigen ett stort tack, vi kan och kommer verkligen att rekommendera er som resesäljare!
Ha det så bra!

Mycket lyckad och synnerligen intressant resa

Från: Olof Norell — Dec, 2010

Hej Jenny!

Nu är vi sedan i förrgår åter i Sverige efter en mycket lyckad och synnerligen intressant resa. Allt fungerade perfekt (även om en resväska försvann på vägen från Arlanda till Kilimanjaro och återkom först efter fyra dagar). Safarin var helt fantastisk och vi fick se och uppleva allt man kan önska sig (inklusive The Big Five, bl.a. en noshörningsfamilj på bara fem meters avstånd) och mycket mer därtill. Om man bara skulle göra en enda resa i hela sitt liv så skulle det definitivt vara en sådan här resa. Highview Hotel var mycket bra, Ikoma Wild Camp likaså och Karafuu Beach Hotel var helt enkelt toppen – inte konstigt att det blivit framröstat som Tanzanias bästa Resort fem år i rad.

Tack för en mycket välarrangerad resa och Gott Nytt År.

Fantastisk resa!

Från: Eva och Anders Hardell — Oct, 2010

Hej Jenny!

Nu har Vi kommit tillbaka till kalla norden efter en Fantastisk resa!!! Guiderna var toppen! Urtjusiga ställen att övernatta på och enormt flotta matställen, all personal var mycket trevlig , vart man än kom. Anders blev firad, som det anstår en Kung… Frukt och vin fanns på det vackra ombonade rummet, Tack för hjälpen med det! Sedan damp man ju ner på jorden vid besöket av Massajbyn, vilken otrolig missär!

Jag hade frågat en kvinna som bott i Kenya, vad hon tyckte att jag kunde ta med och ge till befolkningen, hon rekomenderade reflexer, för det är många barn som omkommer i trafiken, för att dom inte syns… Det var bara att vid Massajbyn finns det väl inte en bil på tio mils omkrets, så kommer jag med ljusblå och rosa reflexer… Men jag ska aldrig glömma den lilla tjejen i sin rosa( grå av smuts)fliströja, som strålade med hela ansiktet, när hon höll fram sin rosa delfinreflex mot mig och vinkade adjö.

Berätta för kommande Safari resenärer att dom kan ta med , pennor och ritblock, lampor som laddas upp av solen. Jag hade också tagit med prydnader att sätta i håret, det var bara att Massajkvinnorna har tre millimeter kortklippt hår, viljan var i allafall god!

Vänliga Hälsningar från två mycket nöjda Kenya resenärer .

Fantastiskt duktig guide

Från: Barbro Wikander och Anders Jansson — Oct, 2010

I går kom vi hem från vår safari i Tanzania. Allt fungerade mycket bra. Vi hade en fantastiskt duktig chaufför så vi fick se the big five och dessutom alla andra tänkbara djur och fåglar. Chauffören föreslog ett byte i programmet. Enligt programmet skulle vi till Tarangire parken sista dagen innan avfärd till flygplatsen. Då de andra i bilen skulle vidare till Zanzibar skulle de inte hinna med någon längre stund i Tarangire. Programmet ändrades då med vårt bästa samtycke till att Ngorongoro-kratern besöktes dag 4 och på så vis fick vi en hel dag i Tarangire dag 5. Sista dagen åkte de andra tidigt och vi två fick en guidad tur till elefantgrottan och vattenfallet med en fantastiskt duktig guide. Allt har alltså fungerat ypperligt och vi är mycket nöjda! Bra för er att veta och upplysa andra som reser dit är att Highview hotel endast accepterar Visa med credit.

Tack från nöjda resenärer.

Denna resa kommer jag att minnas i hela mitt liv

Från: Anne-Marie Koskinen, Åland — Aug, 2010

Vi har haft en underbar resa!

Vi hade tur med allt, fick en bra guide som verkligen gjorde allt för att Vi skulle trivas, skämtade med flickorna och visade oss uppmärksamhet på alla vis hans namn var Paul. Vilket underbart land med jätte vacker natur o. alla dessa underbara djur Som inte var på jakt (tur för mig) När vi var på Ikoma Wild Camp var vi ut med en Masai krigare o. en från hotellet på en rundvandring såg på djuren och deras underbara solnedgång, har aldrig sett nåt så vackert i hela mitt liv som deras solnedgång , på vykort men de är inget mot att se det i verkligheten.

Vi var också till barnhemmet. Hade lite kläder med, de sjöng för oss o. var så glada, ett barn var 3 år men kunde inte gå. Då tänker man på hur bra vi har det och hoppas att alla kunde få samma möjligheter, mitt barnbarn sa att om vi tar honom med till Sverige så kan han få hjälp, de är sant tänk att inte alla kan få samma möjligheter (de var ledsamt att se, då blir man tårögd o. önskar att de bara var att ta dem med) men, men så är ju inte livet.

I Mombasa var vi bara på hotellet o slappade men de var jättebra, tur med vädret regnade endast en dag. Service hela dagarna, vi var ut o. cyklade trampbåt o. snorklade men annars var vi vid poolen hela dagarna.

Denna resa kommer jag att minnas i hela mitt liv.

Så tack för all hjälp från oss alla 4, det var en underbar resa.

Vi är så otroligt nöjda!

Från: Emma och Bengt Johansson — Jul, 2010

Nu är vi tillbaka efter vår resa till Tanzania och Zanzibar. Vi är så otroligt nöjda! Framförallt (förutom den otroliga djurupplevelsen) är vi glada över att allt har klickat, vi har knappt behövt tänka för oss själva. Guiden var helt otroligt serviceinriktad och kunnig och vi blev väldigt väl bemötta på alla ställen vi besökte. Dessutom var hotellet på Zanzibar helt över förväntan. Fantastisk mat och service! Vi är alltså extremt nöjda med vår resa och rekommenderar er gärna.

Er organisation fungerar perfekt

Från: Alfred och Gudrun von Sterneck

Hej Rikke och Anne,

igår förmiddag kom Gudrun och jag hem, trötta men helt belåtna med en underbar vistalse i Lodgen och i Kapstad.

Det var jobbiga men helt fascinerande dagar i Krugerparken, Anne gör ett fantastiskt jobb och är alltid vänlig och hjälpsam.

Rikke skall ha tack för all hjälp med bookningen, vi njöt av utsikten från vårt lyxrum och såg från balkongen bl a elefanter och  flohhästar. – Givetvis också krokodiler.
Er organisation fungerar perfekt och är prisvärd.

Hela personalen skall ha ett stort tack för att vi fick vara med på denna fantastiska resa,
ej att förglömma Kapstaden.

Vem vet, vi kanske återkommer nästa år. Med ett varmt tack och en hjärtlig hälsning!

En fantastisk semester

Från: Mona o Roland, Lisbeth o Kjell

Vi har precis kommit hem från Sydafrika och Zambia. Det har varit en fantastisk semester med Anne som reseledare och William som chaufför.

Naturen, utflykterna,  lodgen, bemötandet, alla de fantastiska djuren, ja vi (fyra personer) kan inte ge nog med beröm. I Zambia hade vi ingen reseledare, men blev mycket väl bemötta av människorna som arbetar där. Lite lugnare tempo. Hann tom sola och bada någon dag (perfekt).

Längtar redan dit igen!

Verkligt fint resmål

Från: Kristina Gustafsson

Jag tycker att resan till Mauritius var jättetrevlig. Vekligen skönt att koppla av på en så avspänd, säregen och paradisisk ö. Som fågelskådare gladde jag mig åt att redan i trädgården på hotellet se flera endemiska arter!

Verkligt fint resmål, vänliga människor och inte alls dyrt om man letade sig fram till lokala platser, med lokalbefolkning. En verkligt fin avslutning på en veckas Safari i Krugerparken och omgivande berg och parker, som Tanda Nani. Och Du, lägg gärna till ett par dagar på Mauritius, det är landet värt!

Överträffade våra förväntningar

Från: Lena & Lars Johan Svensson

Vi deltog i en resa till Sydafrika 1-12 november 2012 och vill delge er vårt omdöme om detta = mycket bra! Praktiskt taget allting levde upp – eller till och med överträffade – våra förväntningar. Sofie och Anne var verkligen engagerade och styrde allt till det bästa.

Det enda vi kan komma på att nämna som lite jobbigt var de långa buss-resorna. Samtidigt vill vi absolut inte vara utan dessa upplevelser – Panorama, Wild Life Rehab, båtturen på Blyde River Dam, m m. Besöket på Pre-School var en fullträff. Vi kommer aldrig att glömma de glada barnen! Heder åt Afrika-Safari som stöttar skolan ekonomiskt. Sa´ vi att vi såg alla “Big Five”?

Vi fick en upplevelse för livet

Från: Else-Marie och Henrik

Förväntningarna var stora och väntetiden lång för våra söner Oliver på 5 år och Simon på 8. Men tack vare morfar Johannes på 68 år, var det en välförberedd äldre och yngre generation, som nu var redo för äventyr.

Nu skulle förväntningarna bära eller brista. Efter många timmar i luften borde pojkarna vara dödströtta, men nej, därtill var allting för nytt och spännande, så de slöt knappt ögonen på den långa turen från flygplatsen i Johannesburg till Pestana Kruger Lodge, där vi skulle bo de kommande nio dagarna.

Till pojkarnas stora överraskning, fick de den bungalow med privat pool, som vi i all hemlighet hade lagt in en beställning på.

Safari på terrassen
Pestana är en oas, precis intill Crocodile River, som utgör gränsen till Kruger Nationalpark. Kanske var det hål i staketet, för vi såg verkligen många djur vid floden, alltsammans på nära håll från lodgens stora terrass.

En dag kom en flock på 35 elefanter i gåsmarsch på den motsatta stranden, små ungar mellan de vuxna, och som på kommando vände de mot floden och roade sig precis nedanför oss. Ungarna plaskade och lekte i vattnet, medans deras mammor och mostrar bildade ring runtomkring dem, för att hålla krokodilerna borta. Floden lever nämligen upp till sitt namn, för på 300 meter räknade vi ihop 17 krokodiler en dag. Eftersom de är svåra att se, kan det ha varit ännu flera egentligen.

Hela tiden kom det nya djur ner till floden, bland annat bufflar, flodhästar, olika slags antiloper, babianer och så massor av olika slags fåglar, och inne i Pestanas vackra park fanns det små apor och flydde upp i träden, när vi närmade oss.

Krokodilkaos
Den första stora safarituren gick till Kruger Nationalpark i öppet fordon och på så sätt kom vi nära naturens ljud, dofter och atmosfär. Vid soluppgången körde vi igenom porten, vädret var perfekt för shorts, solkräm och safarihattar.

Vi blev överraskade över hur nära vi kom inpå djuren – och hur nära djuren kom inpå oss.

Höjdpunkten var, när vi korsade ett vattendrag och det stod en stor vit noshörning på ena sidan och en flock elefanter på den andra sidan. Ännu större blev upplevelsen, när den store elefanthanen blev rasande och for fram mot oss med fladdrande öron, medans den svingade vilt med snabeln och stampade i jorden. Vi blev naturligtvis nervösa, men när en stor, fet krokodil plötsligt reste sig upp i gräset framför den arga elefanten och gled ner i vattnet, blev hanen lugn igen. Den ville ju bara skydda sina elefantungar från att bli bitna i snabeln.

Tur i oturen
Det är tankeväckande att man numera ska uppfatta det som tur att få se geparder och vildhundar. Vi hade tur och var glada för att får uppleva en flock vildhundar leka på vägen framför oss, men var ledsna över att höra att så många av savannens vilda djur nästan är utrotade.

Vi måste nog erkänna, att de safariupplevelser som vi fick tillsammans med Oliver och Simon, kommer de själva inte att få tillsammans med deras barn. Jo, i djurparker, men det ju aldrig det samma.

Vi trodde inte våra egna öron, när vi besökte Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre och hörde ägaren Brian Jones berätta, vad som har hänt i Afrika under de 40 år, som han har varit engagerad i att rädda hotade djurarter. Precis nu är han med i flera avelsprojekt, som ska rädda kattdjuren servalen, geparden och det bruna berberlejonet från att dö ut, precis som han försöker rädda savannens sopgubbar, gamarna, från att möta samma öde. Om de inte fanns där och städade upp, skulle det uppstå epidemier, och så skulle det gå väldigt illa.

Storslagen natur
Sydafrika är även vacker, vacker natur, och det fick vi uppleva på den stora panoramaturen till de rödgröna Drakensbergen, med sina rondaveller på toppen, och med utsikt över världens tredje största canyon, Blyde River Dam, som vi senare åkte båt på och fick se allt igen i grodperspektiv.

De små kanjonerna vid Burkes Luck Pot Holes, där floderna Treu och Blyde möts, var makalösa. Luften var kristallklar den dagen, så från utsiktspunkten God’s Window kunde vi se milsvida omkring ut över de gröna dalarna, och när vi gick vidare uppför berget och hade kommit igenom en regnskog, fick vi en så fantastisk panoramautsikt, att det inte låter sig beskrivas.

Kanske såg vi ända till Mozambique den dagen.

Jo, visst infriades våra förväntningar. Ett stort tack till resebyrån Afrikasafari.se och ett särskilt tack till vår guide Ove, som gav oss och våra tre pojkar, de två små och den äldre, en upplevelse för livet.

Lata lejon och dykarcertifikat

Från: Mehrnaz Amiri fra Gøteborg

I oktober reste jag och min man till Kenya, på en resa med Afrikasafari.se. Vi var borta i 14 dagar. Resan var en födelsedagspresent till min man, eftersom han länge har gått och drömt om att åka på safari.

Vi reste från Sverige till Amsterdam och så vidare till Nairobi, där vi hade två veckor med spännande upplevelser framför oss!

Många av våra bästa upplevelser fick vi i Amboseli National Park, som vi besökte efter ett par dagar i Nairobi, där vi bland annat hade besökt Karen Blixens Farm. I Amboseli såg vi bland annat en leopard, vilket jag inte tror att man ser varje gång man är på safari. Turen till Amboseli var en stor upplevelse. Det var den första nationalparken vi besökte på vår resa och allt var nytt och spännande.

Min bästa safariupplevelse, som jag nog aldrig glömmer, var när vi kom körande i vår safaribil ute på savannen. Vi var åtta bilar som körde förbi ett ställe, där vi kom riktigt nära två lejon. Folk tog bilder av lejonen, men det var som att de inte alls brydde sig om oss – de rörde inte ens på sig!

Efter en fantastisk vecka, med riktigt många upplevelser, var det skönt att resa vidare till Mombasa. Min man och jag tog båda dykarcertifikat under den avslutande veckan i Mombasa. Dykarcertifikatet är giltigt i hela världen.

Det var en fantastisk resa och en riktigt bra födelsedagspresent till min man.

Först lejonland, sedan den azurblå oceanen

Från: Stine og Kenneth

Vår safari till Kenya var en succé på alla sätt, bland annat tack vare den fantastiske och alltid närvarande guiden Raffi. Upplevelserna kom slag i slag, ja, resan var riktigt bra sammansatt, och alla övernattningsställen var trevliga och bra.
Vi var speciellt imponerade över, hur nära vi kunde komma djuren och de otroliga situationer vi fick se djuren i. Vi såg t.ex. en giraff stå nästan i spagat för att dricka, när den blev så överraskad över att se sin egen spegelbild, att den sprang sin väg. Till och med guiden spärrade upp ögonen, när vi från första parkett fick se hur en flock hanelefanter uppfostrar varandra, vilket görs med parningsritualer med den ouppfostrade elefanten underst.

Vi fick också uppleva The Big Five: elefanter, lejon, leoparder, bufflar och både den vita och den svarta noshörningen.

Alla nationalparkerna var fantastiska – alla med sin egen speciella prägel. På så sätt upplevde vi något nytt och unikt i varje park vi besökte.

Särskilt Masai Mara var frodigt och fullt med djur, som hade migrerat dit på sin årliga vandring bort från torkan på Serengeti längre söderut. Det var överväldigande att uppleva jättestora flockar gnuer, zebror, bufflar, gazeller, antiloper, elefanter, giraffer och andra växtätare och så naturligtvis de många lejonfamiljerna plus hyenor, geparder och leoparder. När vistelsen i Masai Mara dessutom bjöd på övernattning i lyxtält med utsikt mot en flock bufflar på väg till ett närliggande vattenhål, ja, så fick vi fantastiska upplevelser även när vi slappnade av på terrassen efter en lång dag med djur ute på savannen.

Efter safarin i Kenya avslutade vi med fyra dagars bad- och slappsemester på Zanzibar, där vi bodde på ett nytt fyrstjärnigt hotell med läckra rum, fantastiska välkryddade menyer och ett storslaget panorama över Indiska Oceanen. Vi seglade dhow, en lokal båt med ett trekantigt segel, till en pytteliten sandö, där vi var på safari under vattnet med snorkel i munnen. Därefter åt vi lunch under stora parasoller och provade en massa lokala specialiteter. Zanzibar är ett riktigt paradis, som bestämt kan mäta sig med Karibien.

Om vi bara skulle åka snart igen…

Jag föll för Kilimanjaro

Från: Line Røge og Christian Andreasen

Jag och min pojkvän på Christian hade pratat länge om att vi skulle resa till Afrika och bestiga Kilimanjaro. Vår dröm blev sann i juli i år och det var en fantastisk upplevelse. Vi beställde en resa hos Afriksasafari, där både bestigningen av berget och en safari till flera nationalparker i Tanzania ingick.

Vi började turen uppfö Kilimanjaro dagen efter vi hade kommit till Tanzania. Vid bergets fot var allt omkring oss grönt och frodigt – som i en djungel. Det fanns till och med lianer, som hängde ner från träden, precis som man ser på film. Första delen av berget var ingen stor utmaning. Vi hade följe med tre andra danskar och så hade vi 2 guider med och 10-12 man, bland annat en kock, som bar allt bagage och utrustning. Det var en upplevelse i sig själv att se de här männen bestiga berget hur lätt som helst med 25 kg packning på ryggen!

Jag var mycket glad för all den service afrikanerna gav oss på turen. De lagade god mat till oss morgon, middag och kväll, de bar alla våra saker och såg till att vi var med hela tiden. Man kände sig faktiskt som något av en ”lyxvandrare”!

Eftersom vi kom längre upp på berget, började naturen ändra sig. Det blev glesare mellan träden och naturen förändrades. Här fick vi bättre utsikt och utsikten blev bara bättre och bättre ju högre upp vi kom.

När Christian och jag hade kommit upp på 4200 meters höjd, var vi tvungna att ge upp bergsbestigningen. Den tunna luften hade gett Christian höjdsjuka och vi valde därför att vandra nerför berget igen.

Trots att vi var besvikna över att inte ha nått toppen, var vi glada för att få en extra dag på safari istället – och det glömmer jag aldrig! Upplevelsen av de vilda djuren, är tillsammans med naturen, det som jag tänker tillbaka på som det största. På en av safaridagarna fick vi se lejon som jagade en flock gaseller. Det är överväldigande att se djuren i deras naturliga element. Speciellt som vi hemma i Danmark bara är vana vid zoo! Safari är något helt annat. Vi hade också turen att få se den sällsynta svarta noshörningen, vilket jag är riktigt glad för.

Jag är mycket nöjd med att vi fick så god service som vi fick. När man har gått och pratat om en resa länge och sparat pengar till den, så är det fantastiskt när allt fungerar som det ska. Servicen var verkligen otrolig. Det är svårt att förklara en så stor upplevelse för folk hemma i Danmark, det ska upplevas personligen. Och en sak är säker! Christian och jag ska tillbaka till Afrika och bestiga det där berget!

Vit masai till stam möte

Från: Ove Kingod

”Den dag masaierne la deras “klanskynke” om mina axlar, kände jag mig som en av deras stam.”

Dom kallar mig Jambo, och jag är med största sannolikhet den enda vita masai i Tanzania och Danmark. Förra veckan var jag på ett stam möte hos mina mörka brödrar som passar upp turisterna och bär deras väskor m.m på det vackra Highview Hotel ute bland några av Tanzanias mest äventyrliga nationalparker: Tarangire, Lake Manyara och Ngorongoro. Själva mötet var nog den största upplevelsen på dom nio dagars safaritur som tog mig runt till fyra Tanzanias nationalparker.

Hemma i Danmark heter jag bara Ove. Jag kom till Tanzania för att uppleva Afrikas vilda djur i deras naturliga omgivelser, och vilken upplevelse det blev. Jag kom riktigt nära inpå elefanter, bufflar, noshörningar, babianer, lejon, geparder, och jag såg tusentals gnuer och zebror äta gräs på savannen mellan giraffer och mina stambrödrars boskap. På en dag körde jag igenom nio olika klimatzoner – några med ett fantastiskt fågelliv, några med så många majestätiska baobab-träd att det tog luften ur mig. Jag kände mig som om jag var i en helt annan tid, plats och världen – men det var jag också.

Men för mig var den största upplevelse mötet med den leende, vänliga, hjälpsamma och service minded lokalbefolkningen. På Highview Hotel och på den fantastiska Seronera Wildlife Lodge ute på Serengeti slätten – och i landsbyggderna, på marknaderna och gatorna. Den värme som strömmade emot mig, glömmer jag aldrig.

Jag lärde mig 10 glosor på masaispråk, och med dom kom jag långt med. Dom ett halvt dussin stolta masaier som är anställda som vakter på Highview Hotel blev mina vänner, och den dag masaierne la deras “klanskynke” om mina axlar, kände jag mig som en av deras stam. Vi hann med att hålla många möten, och det är nu bland dom bästa minnen ifrån min resa till och från paradiset på denna jord. Jag unnar alla en sån resa med minnen som består livet ut.

Afrika gick in i blodet på mig

Från: Cecilie Korsgaard Berg

Tanzania är på alla sätt ett fantastiskt land. Det är för första gång, jag någonsin har sett alla dessa vilda djur i deras naturliga omgivelser, och det överraskade mig hur nära inpå vi kunde komma. På den enorma Serengeti slätten var vi under ett halvt dussin meter ifrån fem lejon, som och latade sig i eftermiddagssolen. Dom gav oss ingen uppmärksamhet, men en upplevelse som inte finns att få någon annastans i världen.

Landet är mer än dubbelt så stort som Sverige, och ute på Serengetis enorma slätter, omgiven av Afrikas vilda djurliv kände jag mig överväldigad och liten av all denna storhet. Jag kom från en annan värld, från en annan tid, men blev hastigt en del av all denna storhet. Afrika gick in i blodet på mig.
En upplevelse som rörde mig, var mötet med dom foräldralöse barn på ett närliggande barnehem. Trots all motgång var det en plats för glädje och leende.
Allt verkar så enkelt i Tanzania. Det kände jag verkligen av då vi körde igenom Ngorongoro nationalpark, där dom rödklädda masaier bor och vaktar deras boskap mellan lejon och hyenor, bara beväpnade med långa spjut. På samma sätt som för tusen år sedan. Dom har alltid bott i dessa runda hyddor, täckt av ler, kospillning och halm. För dom har tiden stått stilla, och när vi är där, står tiden också stilla för oss. För mig var det en helt ny värld som gav en trygghet att uppleva en plats där tiden står stilla. Överallt var jag omgiven av leende hjälpsamma människor. Visst var dom fattiga, men deras sammanhållning bland lokalbefolkningen är något helt fantastiskt. Varje minut var värd att uppleva.

“Mötet med dom små, föräldralösa barn var både tankeväckande och rörande.”

Zanzibar, zol och ztrand

Från: Carsten Billund

I barndomens Illustrerade Klassiker stiftade jag för första gången bekantskap med två av historiens magiska namn – Livingstone, som reste in i “mörkrets hjärta” i Afrika för att hitta Nilens källa – och Stanley, mannen som fann Livingstone. Basen för resorna var ön med den fantastiska historien och det förtrollande namnet Zanzibar.

Valde att åka dit på lyxsemeter, att slappna av i den vackra miljön och få en god inblick i lokabefolkningens levnadsvillkor genom de olika utflykterna. Det 5-stjärniga Bluebay Resort levde upp till alla våra förväntningar. Stora rum och praktfull utsikt över den Indiska Oceanen, där man kunde njuta av morgonkaffet till en vacker soluppgång. Efteråt gick vi genom den fantastiskt vackra och välvårdade trädgården, där frangipani-, hibiskus- och bourgainvillablommorna spred en förförande söt doft, för att ta dagens första dopp. Därefter var det dags för det stora frukostbordet, som gav rikligt med kalorier inför dagens övningar. På kvällen väntade en överdådig buffé i Aladdins grotta, där det serverades skaldjur, arabiska, indiska och afrikanska specialiteter. Servicen var den absolut bästa och vi kände oss som små sultaner på denna fantastiska resort.
Pole pole – ta det lugnt. Det gjorde vi sannerligen, men det fanns lyckligtvis också tid till att uppleva det spännande Stonetown, kryddplantager, röda colobusapor, havssköldpaddor, segelturer i dhows ut till korallrevet för att snorkla mellan stim med färgsprakande fisk. På Östkusten finns även byar, och trots att vi bodde i på resorten blev vi inbjudna att se invånarnas hem på nära håll och uppleva undervisningen i den lokala Koranskolan. I bodarna fick vi massage, fotvård och hennatatueringar.

Zanzibar – en upplevelse för livet för familjens två vuxna och två barn på 13 og 15 år.

Våra mest populära resor
Hit reser andra

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.