Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
Meny
StartsidanInfo & KontaktResevillkor

Resevillkor

Anmälan

När du gör en förfrågan på vår hemsida får du ett erbjudande från oss.

Detta erbjudande är icke bindande.

Först när du betalar anmälningsavgiften enligt erbjudandet är avtalet bindande för dig och för Afrikasafari.se. Anmälningsavgiftens storlek framgår av erbjudandet.

Vid anmälan bekräftar resedeltagaren samtidigt att denne har accepterat pris, program och villkor för resan som nämnt i programmet.

Online booking

När du bokar online med oss kommer du att få en bekräftelse på din resa, så fort din bokning har behandlats av vårt team. Detta tar högst 7 arbetsdagar. När du bokar på nätet, bekräftar du accepterat pris och villkor på resan.

Depositionen för resan kommer inte att dras från ditt kredit- / bankkort tills resan har bekräftats.

Först då är du bokad på resan och har ett bindande avtal med Afrikasafari.se.

Ändring av beställning

Då anmälan är bindande kan inte resan ändras efter anmälan utan accept från Afrikasafari.se.  Eventuella ändringar kan innebära ytterligare kostnader som läggs på priset.

Avbeställning

Efter den bindande anmälan kan resan inte avbeställas utan kostnad. Vid avbeställning fram till 60 dagar före avresan återbetalas inte depositumet. Vid avbeställning senare än 60 dagar innan avresa återbetalas inte det inbetalda beloppet.

Om förhållandena på resmålet inom en period av 14 dagar före avresan är av sådan karaktär, att det föreligger fara för resenärens liv eller säkerhet, d.v.s. krigshandlingar och naturkatastrofer, återbetalas hela resans pris. Detta är dock på villkor att svenska myndigheter (utrikesdepartementet) avråder från resor till det aktuella området.

Detta gäller emellertid inte, om resedeltagaren kände till förhållandena när resan bokades, eller om förhållandena var allmänt kända.

Uteblivande o dyl.

Afrikasafari.se kan inte krävas på ersättning om resenären uteblir, eller för tjänster som inte utnyttjats.

Om resenären inte infinner sig på angiven tid och plats för ut- eller hemresan, eller om deltagare inte kan påbörja eller fullföra resan p.g.a. att det fattas resehandlingar, har Afrikasafari.se rätten att tillägna sig resans totala pris.

Om deltagaren uteblir, eller på annat sätt underlåter att utnyttja de tjänster som är beställda, kan det inte krävas kompensation.

Överlåtelse av resa

Resan kan överlåtas till annan resenär än som bokats såvida detta sker senast 4 veckor innan avresa. Afrikasafari.se förbehåller sig rätt att fakturera antingen den ursprungliga eller den resedeltagare som resan överlåtes till alla kostnader för en sådan överlåtelse.

Afrikasafari.se’s ansvar

Afrikasafari.se är enligt lagen om paketresor ansvarig för att resorna genomförs enligt program och prislista.

Afrikasafari.se har dock inte ansvar för brister, ändringar och inställelser pga. force majeure eller force majeure-liknande händelse, d.v.s. händelser som Afrikasfari.se vid resans beställning inte har haft möjlighet att förutse, avbörda eller avvärja, (t.ex. avtalsbrott, strejker m.m.)

Afrikasafari.se är endast agent för använda flygbolag och ansvaret för brister, personskador och skador på föremål, påvilar flygbolaget, enligt internationella lagar och bestämmelser om resor med reguljärflyg (Warszawakonventionen, Montréal- och Aten konventionerna).

Resenärens ansvar

Resehandlingar
Giltigt pass, visum, eventuell avbeställnings- och reseförsäkring samt obligatoriska vaccinationer är kundens ansvar. Under rubriken ”praktisk information” finns relevanta länkar som kan bidra till att ordna nödvändiga dokument och vaccinationer.
Namnet på flygbiljettern skall vara identiskt med namnet i passet. Det är kundens ansvar att vid anmälan uppge korrekta och med passet överensstämmande för- och efternamn på resedeltagarna.

Avgångs- och check-intider
Kunden ansvarar för sig att infinna sig i tid på angivna platser.

Reklamationer under resan
Eventuella klagomål på brister under resan ska meddelas direkt till Afrikasafari.se så fort som möjligt efter att förhållandet konstaterats på resmålet. Reklamation till hotell, guider eller andra personer på resan anses inte som giltig reklamation. Reklamationen ska ske direkt till Afrikasafari.se, så att Afrikasafari.se har möjlighet att omgående hjälpa kunden. Afrikasafari.se kan alltid kontaktas på de telefonnummer som framgår av resplanen. Det är inte möjligt att reklamera genom SMS.

Om inte reklamationen göres snarast möjligt och utan dröjsmål förloras rätten till kompensation.

Övrigt

Programändringar/-inställelser
De övernattningsställen som beskrivs i programmet är de vi använder som standard och det kan föreskomma ändringar till motsvarande logi av samma standard.

Ändringar av avgångs- och ankomsttider
Det kan förekomma ändringar i avgångs- och ankomsttider efter det att biljetten har utställts. Det är kundens plikt att hålla sig underrättad angående detta.

Lagen om paketresor
Paketresor sålda av Afrikasafari.se omfattas av ”Lov om pakkerejser”, med förbehåll mot eventuella tryckfel.

Rejsegarantifonden
Afrikasafari.se är medlem av Danmarks Rejsegarantifond nr. 1778 under namnet Afrika-safari.dk. De danska reglerna angående paketresor gäller även för Afrikasafari.se. Rejsegarantifonden är skandinaviskt täckande och garanterar säkerheten mellan resenären och Afrikasafari.se som researrangör. www.rejsegarantifonden.dk

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Topp Resor
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Safari i särklass & vita sandstränder.
 
Sydafrika & Kapstaden
Sydafrika & Kapstaden
Kom riktigt nära de vilda djuren & storstad.
 
Kilimanjaro & Safari
Kilimanjaro & Safari
Kilimanjaro - Whiskyturen och safari i 2 nationalparker
 
Safariresa till Sydafrika
Safariresa till Sydafrika
Upplev det fantastiska djurlivet i Kruger National Park och få en safariupplevelse för livet.
 
Lyxsafari i Kenya & solsemester på Zanzibar
Lyxsafari i Kenya & solsemester på Zanzibar
Kenya-safari med en avkopplande semester på den exotiska ön Zanzibar.
 

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.