• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden

Socialt ansvar

socialt ansvar

Vi ger tillbaka till Afrika – och det kan du också!

Vi lever på att arrangera resor till Afrika, och det är vi stolta över. För oss är dock Afrika mycket mer än bara affärer. Det är en världsdel som betyder något för oss alla med en natur och ett djurliv som är enastående och som måste bevaras till glädje för framtida generationer. Afrika är också en kontinent som behöver hjälp att kunna förbättra levnadsvillkoren för befolkningen och den ekonomiska utvecklingen.

 

Som en naturlig del av våra kärnvärden vill vi därför ge något tillbaka till denna kontinent som är så fascinerande och till de människor som har gett oss och våra gäster så många helt fantastiska upplevelser under åren.

 

Hjälp till Afrika kan ges på många sätt – men tillsammans kan vi komma långt med vår hjälp, och även på egen hand med små medel kan man göra en märkbar skillnad. Vi är även realistiska kring våra möjligheter att hjälpa och har därför valt ut några projekt som ligger oss varmt om hjärtat. Det är projekt som vi själva känner till, besöker med jämna mellanrum och som även våra gäster får möjlighet att besöka under sina resor.

Vi vill vara säkra på att det stöd vi ger hamnar i rätt fickor, till rätt människor och att de omsätts till långvarig och hållbar hjälp. Därför har vi valt ut några specifika projekt som vi stöttar helhjärtat genom ekonomisk hjälp och direkt involvering, och vi vill gärna också ge våra gäster samma möjlighet. Vi stöttar projekten genom direkta gåvor.

 

Vi har gjort det så enkelt att det finns ett konto för varje projekt vi stöttar, och på så sätt garanterar vi att alla gåvor går direkt och oavkortat till rätt mottagare. Kontona som gåvorna betalas in på tillhör projektet vi stöttar och hanteras av personer vi känner och har full tillit till. Därför vet vi att pengarna hamnar på rätt plats och används till ändamålet. Om du vill stötta ett projekt kan du betala in din gåva på nedanstående kontonummer under varje enskilt projekt.

 

Vi försäkrar att din donation går direkt och oavkortat till projektet. Afrika Safari rör inte din donation, och donationsbeloppet överförs alltså direkt till våra samarbetspartner som ser till att pengarna används direkt till ändamålet.

De projekt vi stöttar beskrivs närmare här nedan.

De projekt vi stöttar i Afrika

Masai Pre-School, Ngorongoro Reservation Area, Tanzania Masai Pre-School, Ngorongoro Reservation Area, Tanzania

Masai Pre-School, Ngorongoro Conservation Area, Tanzania

I samarbete med vår partner, Zara Charity, i Tanzania har vi startat Ngorongoro Masai Pre-School. Skolan ligger i Ngorongoro Conservation Area som förutom att vara hemvist för tusentals massajer även omfattar Ngorongoro-kratern som ingår i våra safariprogram i Tanzania.

Afrika Safari har donerat 30 000 USD till byggnationen och har tillsammans med andra sponsorer därigenom gjort det möjligt för skolan att starta. Skolan fungerar som en slags ”förskoleklass” där massajbarn i åldrarna 3-6 år går i skolan för att lära sig hur skolgången går till och därmed förbereda sig inför att börja i den ”riktiga” skolan när de blir runt 7 år. Skolan öppnades i maj 2015 och hyser i dag cirka 40 massajbarn som även bor på det elevhem som finns i anknytning till skolan.

Driften av skolan beror helt på fortsatta donationer för att betala lärarlöner, utbildningsmaterial samt mat och dryck till barnen. Det kostar runt 850 USD per barn och år för att täcka undervisningen. Våra gäster kan besöka skolan under safarin i Tanzania.

För att donera till Masai Pre-school, klicka här.

Kom ihåg att ange ”Masai Pre-School” i ”Description”

Loving God Pre-School, Jeppes’ Reef, Sydafrika

Loving God Pre-School, Jeppes’ Reef, Sydafrika

Loving God Pre-School grundades 2001 av Deborah Nkosi som då arbetade som servitris på restaurangen på Pestana Kruger Lodge.

Afrika Safari och våra gäster har kontinuerligt besökt förskolan i snart 6 år och genom åren har vi sett många förbättringar och fina donationer som bl.a. en ny skolbyggnad/toaletter + toalettbyggnad/kylskåp/kakel och målning och massor av matvaror, kläder och leksaker.

Barnhemmet stöttas av Afrika Safari genom direkta donationer och genom att vi erbjuder våra kunder att besöka och stötta hemmet i samband med deras vistelse på Pestana Kruger Lodge i Sydafrika.

Du kan stötta projektet via följande konto:
Standard Bank Malelane
Kontonummer: 081 48 60 73
Branch kode: 053252
Swift Nummer: SB ZA ZA JJ

OBS! Om du väljer att stödja detta projekt, bedes du skicka oss en e-post (info@afrikasafari.se) när du har överfört pengarna, så att vi kan informera skolan och därmed be dom uppmärksamma inbetalningen.

Undervisning i Nairrataat Primary School vid staden Emali Nairrataat Primary School Nairrataat Primary School Lärare och elever vid Mwamunga Primary School Pojke från Mwamunga Primary School Ingången till Mwamunga Primary School

Pack for a Purpose

I Kenya arbetar vi och våra samarbetspartner med organisationen Pack for a Purpose. Organisationen har ett samarbete med en lång rad barnhem, skolor, förskolor osv. runt om i världen dit man kan skänka leksaker, pennor, kläder, fotbollar osv. Projekten anger på hemsidan vad som saknas i deras närområde så att du inte tar med 10 fotbollar till en by eller ett barnhem om saknar suddgummin.

Genom Afrikasafari och våra samarbetspartner har du möjlighet att stötta tre projekt i Kenya – beroende på vilken Kenya-resa du ska på.

Alla tre projekt behöver:

Skolutrustning:
Blyertspennor, bläckpennor, färgpennor, limstift, linjaler, pennfodral, suddgummin, vinkelmätare, pennvässare

Sportutrustning:
Bollpumpar, bollar (fotbollar, tennisbollar, basketbollar m.m.), fotbollsdräkter, visselpipor

Köksutrustning:
Grytor och stekpannor, skålar, plastglas och -tallrikar (inte engångs)

Personlig hygien:
Bindor och tamponger

 

Du kan stötta projektet på följande resa:

 

På den här resan har du chansen att stötta en skola i staden Voi nära Tsavo nationalpark.

Solsemester i Mombasa och safari i 3 nationalparker

Utöver det saknar skolan även:
Barnkläder och skor, solcellsdrivna miniräknare, saxar och skolväskor

 

På de här 4 resorna har du chansen att stötta en förskola/skola i staden Emali.

Karibu Kenya och solsemester i Mombasa
Safari i Kenya och Tanzania
Karibu Kenya-safari
Karibu Kenya och solsemester på Zanzibar

Utöver ovanstående saknar förskolan/skolan även:
Kritor, solcellsdrivna miniräknare, böcker om trädgårdarbete (på engelska)

 

På de här resorna har du chansen att stötta ett barnhem cirka en timmes körresa utanför Nairobi.

Karibu Kenya och solsemester i Mombasa
Karibu Kenya-safari
Karibu Kenya och solsemester på Zanzibar
Familjesafari i Kenya
Hakuna Matata-safari
Hakuna Matata och solsemester på Zanzibar
Hakuna Matata och solsemester i Mombasa

Utöver ovanstående saknar barnhemmet även:
Skolväskor, pussel, sysaker, pärlor, barnkläder och -skor, myggnät, sängkläder, täcken, kuddar, handdukar, hårborstar, tvål, hårnålar, hårsnoddar, tandborstar, handkräm, tandkräm, läsglasögon.

 

Om du vill stötta ett av dessa projekt på din resa till Kenya kan du säga till när du bokar din resa så ordnar vi en plats där du kan lämna dina gåvor!

Våra mest populära resor
Hit reser andra
Kontakta resekonsulten Sonya Mönius

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.