• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanHeldagsutflykt med valsafari
Heldagsutflykt med valsafari

Höjdpunkten på denna heldagsutflykt från Kapstaden är naturligtvis mötet med de stora rätvalarna vid den lilla staden Hermanus cirka 120 kilometer öster om Kapstaden. Hermanus är en av de finaste platserna för valsafari i Sydafrika. Varje år mellan juni och december kommer valarna in i bukten för att para sig och uppfostra de små kalvarna, och det är ofta möjligt att se valarna utan att överhuvudtaget ge sig ut på havet.

Vi har dock naturligtvis inkluderat en båttur på dagens utflykt så att du har bästa möjliga chans att se valarna. Var dock uppmärksam på att båtturen är väderberoende och kan ställas in – i så fall har du naturligtvis extra tid på dig att se om du kan upptäcka valarna från land.

Men valarna är inte den enda höjdpunkten på denna utflykt. Själva åkturen från Kapstaden till Hermanus och tillbaka är också en stor upplevelse. I synnerhet turen längs Gordon’s Bay är pittoresk med vackra landskap och imponerande utsikter.

Turen arrangeras enbart från juni till november, då detta är valsäsongen. Eftersom det är en mycket populär utflykt rekommenderar vi att du bokar den hemifrån.

Priset gäller vid beställning samtidigt med resan:
Per person:  3 200 kr

Senast sedda resor

Våra mest populära resor
Hit reser andra

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.