• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaSydafrikaBig 5 malariafri safari i Kariega, Sydafrika
9 dagar

Big 5 malariafri safari i Kariega, Sydafrika

Åk på safari i ett malariafritt, privat viltreservat. Här väntar exklusiva safariupplevelser, kanottur, bushwalk och besök i en lokal by. Lodgen är fyrstjärnig och all mat och dryck ingår.

Big 5 malariafri safari i Kariega, Sydafrika Big 5 malariafri safari i Kariega, Sydafrika
9 dagar

Big 5 malariafri safari i Kariega, Sydafrika

Åk på safari i ett malariafritt, privat viltreservat. Här väntar exklusiva safariupplevelser, kanottur, bushwalk och besök i en lokal by. Lodgen är fyrstjärnig och all mat och dryck ingår.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Port Elizabeth inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 6 övernattningar i Kariega Game Reserve inkl. helpension med lokala drycker (även vin och öl)
 • 6 safariturer i Kariegas egna öppna fyrhjulsdrivna safaribilar
 • 1 guidad vandringssafari
 • Besök i ett lokalt township, lunch ingår.
 • 1 tur till stranden vid Sunshine Coast med picknick-lunch
 • 1 guidad kanottur
 • Flyg från Port Elizabeth till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

 

Obs. Ordningsföljden på utflykterna överensstämmer inte nödvändigtvis med beskrivningen som ges här. Guiderna tar hänsyn till bland annat väder, vind och djurliv när dagarna planeras.

Turen kan kombineras med storstadsupplevelser i Kapstaden, med Victoriafallen eller med solsemester på Mauritius.

Kortfattat om resan:

Åk på safari i Sydafrikas Eastern Cape-provins. Här finns vacker natur, tempererat klimat, ett rikt djurliv – och ingen malaria!

Kariega Game Reserve är ett privat viltreservat på 10 000 hektar. Här delar du alltså de stora djur- och naturupplevelserna med få andra gäster. Eftersom området är privat är det dessutom möjligt att köra off-road, gå på bushwalk och åka genom naturen i kanot – vilket bidrar till en exklusiv safariupplevelse.

Det ingår game drives varje dag. Det är ju därför du har åkt på safari. Utöver ”The big five” har naturreservatet flodhästar, hyenor, elandantiloper, giraffer, gnuer, impalor, schakaler, zebror och många andra djur som lever i området. Fågellivet är rikt, och du kan bland annat se både sekreterarfåglar, kungsfiskare, hägrar, storkar, skrikhavsörn, gycklarörn och många andra. Utöver detta ingår även ett antal andra lokala upplevelser, så att du får ut så mycket som möjligt av ditt äventyr i Sydafrika.

Vistelsen är dessutom all-inclusive. Det vill säga att all mat och dryck ingår.

Det enda du behöver tänka på är att se till att det finns plats på kamerans minneskort.

Välj denna resa eftersom...

 • Du får fantastiska safariupplevelser och skämmer bort dig i en mysig lodge
 • Du upplever ett privat viltreservat, där det är möjligt att köra off-road och komma närmare djuren
 • Östra Kapprovinsen i Sydafrika är ett malariafritt område
 • Du kan förlänga resan till Mauritius, Victoriafallen, Kapstaden eller Chobe nationalpark

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

Du flyger från Sverige till Port Elizabeth. Det är en mellanlandning någonstans i Europa och en antingen i Johannesburg eller Kapstaden.

Dag 2: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve

När du ankommer står en engelsktalande chaufför och väntar på dig och skjutsar dig sedan till Kariega Game Reserve. Åkturen är ca. 12 mil lång och varar ca. 1½ timme.

Kariega Game Reserve är ett privat familjeägt viltreservat på ca. 10 000 ha. Det motsvarar ett område ungefär lika stort som Tjörn, om än lite mindre. Viltreservatet grundades för ca. 20 år sedan i ett mycket naturskönt område med åsar, dalar och två floder. I reservatet finns det både vildmark och öppna gräsområden, det finns sanka ängsmarker och torra sluttningar. Alltsamman ger fantastiska förutsättningar för djurlivet. Och djur finns det många av, först och främst ”big 5”: lejon, elefanter, noshörningar, leoparder och bufflar. Men även många av de andra spännande och exotiska djuren, som till exempel den vackra impalan; waterbuck som man känner igen på den vita ringen runt rumpan; den största antiloparten, eland, som väger nästan ett ton; kudun, med de imponerande snirkliga hornen; den skygga sjakalen; och de vi flesta av oss känner igen: zebra, flodhäst, giraff, gnu, vårtsvin och babianer. Det finns självklart även många spännande fåglar.

Vid ankomsten blir ni inkvarterade på 4-stjärniga “Main Lodge” i en lyxig chalet.

Övernattning:
Dag 3: Safari i Kariega Game Reserve

Du blir väckt i soluppgången. I restaurangen serveras det en kopp kaffe eller te innan du beger dig av på dagens safariäventyr. På morgonen är djuren aktiva. Det är nu de är på jakt efter föda, så det är en riktigt bra tidpunkt att åka ut på safari. I Kariega åker du med fyrhjulsdrivna bilar med öppet tak som har plats för upp till 10 personer. (Om ni är fler än 10 personer i så finns det fler safaribilar tillgängliga.) Ni kör runt på utkik efter djuren, och de utbildade guiderna berättar och djuren och naturen. Mitt på förmiddagen kommer du tillbaka till det gemensamma området vid ”Main Lodge” och på restaurangen får du en härlig frukost som bjuder på allt du kan önska dig.  Sedan finns det tid att ta en vilopaus i ditt lyxhus.

Tidigt på eftermiddagen serveras det lunch, och mot slutet av eftermiddagen är det dags för ännu en safaritur. Under den här tiden av dagen söker sig många av de större djuren till vattenhålen för att dricka, och när solnedgången närmar sig görs ett stopp för att njuta av en klassisk afrikansk ”sundowner” – vin, juice och lite tilltugg som avrundning på en härlig safaridag.

Väl tillbaka på ”Main Lodge” serveras det middag, och du kan låta dagens upplevelser sjunka in.

Övernattning:
Dag 4: Safari till fots

I eftermiddag ska du på vandringssafari, som ger dig en helt annan upplevelse av naturen och djuren. Här är det inte längre de stora djuren som är i fokus, utan istället de mindre djuren, växter, ljud och dofter. Kanske får du syn på en kameleont eller outtröttliga dungbeetles – fälttordyvlar som rullar kulor av elefantspillning till deras ägg. Guiden lär dig också att se skillnaden på de olika djurens fotspår. En vandringssafari ger dig en mycket djupare förståelse för naturen du befinner dig i.

Även denna dag serveras alla måltider i restaurangen på ”Main Lodge”.

Övernattning:
Dag 5: Safari i Kariega Game Reserve och besök i ett lokalt township

Idag är morgonsafarin kombinerad med en båttur på Kariegafloden. Från floden får du uppleva djur- och fågellivet på ett helt annat sätt. I slutet av förmiddagen är du tillbaka på lodgen för att äta brunch. Därefter har du några lediga timmar för dig själv innan den sena lunchen och eftermiddagssafarin.

En av dagarna i Kariega besöker du ett lokalt ”township”. Kariega har hjälpt en grupp unga företagare som gärna vill hålla guidade turer i deras eget lokalområde, och tack vare The Kariega Foundation har detta blivit möjligt. Turen tar drygt tre timmar, och under tiden besöker du bl.a. ett lokalt hem och en ”sangoma” – en traditionell healer. Lunchen serveras i en liten lokal restaurang. Det är en riktigt spännande tur med goda möjligheter till att lära sig mer om lokalkulturen.

Övernattning:
Dag 6: Safari och hotellbyte

Efter dagens morgonsafari och brunch packar du ihop dina saker och flyttar till ”River Lodge”, där du ska bo de kommande två nätterna. ”River Lodge” ligger fantastiskt vackert i en helt annan del av viltreservatet, bredvid den breda och stilla Bushmans River. Här ska du bo i en stråtäckt svit. I den stilla middagsstunden har du möjlighet att njuta poolen. Efter en lätt lunch väntar eftermiddagssafarin.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:

Vill du verkligen skämma bort dig själv de sista två nätterna i Kariega rekommenderar vi att du uppgraderar från det 4-stjärniga River Lodge till det 5-stjärniga Settlers Drift.

Dag 7: Safari, strand och kanottur

Dagen börjar med en morgonsafari. Efter brunchen väntar en härlig båttur på Bushmans River. Du åker ända ut till stranden vid Kenton-on-Sea, och här finns det möjlighet att ta ett dopp i Indiska oceanen på ena sidan eller i lagunen på den andra. Kom ihåg att vattnet kommer från Sydpolen, så det har inte tropiska temperaturer. Om du inte känner för att bada kan du promenera längs stranden eller bara koppla av, kanske med en bra bok.  På eftermiddagen väntar en guidad kanottur på lugna Bushmans River. Samtidigt som du paddlar iväg får du uppleva naturens oavbrutna stillhet och upptäcka det rika fågellivet och djuren som betar längs flodkanten.  Det är en helt annan safari än den du upplevt med bil.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 8: Hemresa

Efter frukosten skjutsas du till flygplatsen i Port Elizabeth. Härifrån flyger du tillbaka till Sverige.

Dag 9: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en härlig semester full av upplevelser.

Välj mellan möjligheterna härunder
Kombinera med

Mauritius, 5 nätter

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Kapstaden, 4 nätter

Kapstaden har ett imponerande läge vid foten av Taffelberget och en vacker hamnfront ut till Atlanten. Trendiga caféer och restauranger, i kombination med en avslappnad atmosfär, marknader och spännande sevärdigheter gör Kapstaden till en fascinerande stad där shopping, avkoppling och utflykter fint kan kombineras.

Dagarna i Kapstaden är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Extra utflykter

Victoria Falls, 3 nätter

Victoria Falls anses vara en av världens mest spektakulära vattenfall. Vattenfallet är inte bara en av de vildaste och mest imponerande naturliga underverk, det ligger också fantastiskt i tropiska Afrika.

Dagarna på Victoria Falls är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Tillägg för enkelrum 11 800 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Lea Charlotte Alber

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.