Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanVåra resorSydafrikaMalariafri familjesafari
9 dagar:

Malariafri familjesafari i Kariega, Sydafrika

Höjdpunkter på denna resa:

Kariega Game Reserve, besök till naturskyddsprojekt i Kariega Game Reserve, safari längs Kariegafloden.

Följande ingår i resan:

  • Flyg från Sverige till Port Elizabeth inkl. transfer
  • Lokal engelsktalande guide/chaufför
  • 6 övernattningar på Main Lodge i chalet inkl. helpension med lokala drycker (även vin och öl)
  • 4 safariturer i Kariegas egna öppna fyrhjulsdrivna safaribilar
  • 1 guidad vandrarsafari
  • 1 guidad kanotfärd (eftermiddag)
  • Flyg från Port Elizabeth till vald flygplats inkl. transfer
  • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
  • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

OBS. Den beskrivna ordningsföljden av upplevelserna kan komma att ändras om lokala omständigheter kräver det.

Turen kan kombineras med storstadsupplevelser i Kapstaden, med Victoriafallen eller med badsemester på Mauritius.

Tillägg för enkelrum: 7 250 kr
Video från safari
Video från Main Lodge
Video från safari
Video fra Main Lodge
Välj denna resa eftersom ...

Det malaria-fria Kariega Game Reserve ligger i hjärtat av den enastående lummiga Kariegadalen. Naturen är vacker och mycket varierad med de två floderna Kariega River och Bushman’s River, dels med skogsklädda kullar och öppna grässlätter. Mitt i allt detta ligger den familjevänliga Main Lodge som är inhägnat för barnens skull. Viltguiderna är utbildade till att ha med barn att göra. De vet hur man förmedlar safariupplevelserna till barnen. Förutom ”Big Five” – elefanter, lejon, bufflar, noshörningar och leopard – har viltreservatet flodhästar, hyenor, elander, giraffer, gnuer, impalor, sjakaler, zebror och många, många andra djur som hör till området. Fågellivet består av allt från kungsfiskare till örnar. När ni inte är på safari kan ni koppla av i ert jättestora ”chalet”, ett lyxhus som ligger med en enastående utsikt, och kanske har ni till och med turen att få ett hus med egen pool. Lodgen och de allmänna utrymmena serverar absolut fyrstjärnig logi och servicenivå och vistelsen är ”all-inclusive”.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

Du flyger från Sverige till Port Elizabeth. Det är en mellanlandning någonstans i Europa och en antingen i Johannesborg eller Kapstaden.

Dag 2: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve
Dag 2: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve

När du ankommer står en engelsktalande chaufför och väntar på dig och skjutsar dig sedan till Kariega Game Reserve. Åkturen är ca. 12 mil och varar ca. 1½ timme.

Kariega Game Reserve är ett privat familjeägt viltreservat på ca. 10 000 ha. Det motsvarar ett område ungefär lika stort som Tjörn, om än lite mindre. Viltreservatet grundlades för ca. 20 år sedan i ett mycket naturskönt område med åsar, dalar och två floder. I reservatet finns det både vildmark och öppna gräsområden, det finns sanka ängsmarker och torra sluttningar. Alltsamman ger fantastiska förutsättningar för djurlivet. Och djur finns det många av, först och främst ”big 5”: lejon, elefanter, noshörningar, leoparder och bufflar. Men även många av de andra spännande och exotiska djuren, som till exempel den vackra impalan; waterbuck som man känner igen på den vita ringen runt rumpan; den största antiloparten, eland, som väger nästan ett ton; kudun, med de imponerande snirkliga hornen; den skygga sjakalen; och de vi flesta av oss känner igen: zebra, flodhäst, giraff, gnu, vårtsvin och babianer. Det finns självklart även många spännande fåglar.

Vid ankomsten blir ni inkvarterade på 4-stjärniga “Main Lodge” i en lyxig chalet. Förutom 15 stugor med vardera 3 sovrum finns ett underbart gemensamt område med restaurang, pool och spa. Om ni är en familj med 2 vuxna och min. ett barn, får ni en egen stuga. Om ni vill ha en stuga med privat pool, tillkommer avgift på kr. 2.500.

När du har checkat in ägnas dagen åt egen valfri aktivitet.

Övernattning Main Lodge 

Dag 3: Safari i Kariega Game Reserve
Dag 3: Safari i Kariega Game Reserve

Du väcks vid soluppgången och i restaurangen får du en kopp kaffe eller te innan dagens safariupplevelser börjar. På morgonen är djuren aktiva, de ska ut och hitta föda och det är en riktigt bra tidpunkt att åka på safari. På Kariega åker du i öppna fyrhjulsdrivna safaribilar med plats till max. 10 personer. (Är ni fler än 10 i er resegrupp finns det fler safaribilar till rådighet.) Du åker runt på utkik efter djuren och de välutbildade guiderna berättar om djuren och naturen. Mitt på förmiddagen kommer du tillbaka till ”Main Lodge” och i restaurangen får du en härlig frukost med allt vad hjärtat begär. Sedan är det dags att koppla av i ditt lyxhus. Tidig eftermiddag serveras lunch och ca. kl. 16.00 är det dags för ännu en safaritur. Under den sena eftermiddagen söker många av de större djuren sig mot vattenhålen för att dricka och när solnedgången närmar sig gör guiden ett stopp och serverar ”sundowners” – vin, juice och tilltugg som avslutning på en fantastisk safaridag.

Väl tillbaka på ”Main Lodge” serveras middagen, medan dagens upplevelser diskuteras.

Övernattning Main Lodge 

Dag 4: Safari till fots
Dag 4: Safari till fots

På eftermiddagen ska du på en safari till fots som ger dig en helt annan upplevelse av naturen och djuren. Ett område av reservatet är utan rovdjur, så därför är det en säker vandrarsafari. Kanske får du syn på kameleonten eller de outtröttliga dyngbaggarna som rullar kulor av elefantavföring till sina ägg. Guiden lär dig också hur du ser skillnad på de olika djurspåren.

Även i dag serveras alla måltider i restaurangen på ”Main Lodge”.

Övernattning Main Lodge 

Dag 5: Besök på naturskyddsprojekt i Kariega Game Reserve
Dag 5: Besök på naturskyddsprojekt i Kariega Game Reserve

I dag besöker du ett av Kariegas bevarandeprojekt. I leopardprojektet arbetas det hårt på att bevara och återuppbygga leopardbeståndet i området. I noshörningsprojektet arbetas det hårt på att reducera tjuvskjutandet av noshörningar. Kariega Game Reserve var utsatt för tjuvjakt på tre noshörningar år 2012 och en av noshörningarna överlevde otroligt nog angreppet. Efter angreppet beslutade ledningen att bli en del av det nationella samarbetet om noshörningsskydd. I elefantprojektet arbetas det med registrering av de enskilda elefanterna och deras inflytande på naturen i reservatet.

Även i dag serveras alla måltider i restaurangen på ”Main Lodge”.

Resten av dagen ägnas åt egen valfri aktivitet.

Övernattning Main Lodge 

Dag 6: Eftermiddagssafari
Dag 6: Eftermiddagssafari

Sen eftermiddagen åker du på safari.

Även i dag serveras alla måltider i restaurangen på ”Main Lodge”.

Övernattning Main Lodge 

Dag 7: Safari med segling på floden och paddling
Dag 7: Safari med segling på floden och paddling

Dagen börjar med morgonsafari som nu kombineras med segling på Kariega River.Under eftermiddagen väntar en guidad kanotfärd på den stilla floden. Medan du paddlar iväg upplever du naturens ostörda lugn medan ni sinsemellan tävlar om vem som först kan få syn på fåglar och djur som betar nära flodbanken. Det här är safari där du kommer nära djuren på ett helt annat sätt än vanlig safari.

Även i dag serveras alla måltider i restaurangen på ”Main Lodge”.

Övernattning Main Lodge 

Dag 8: Hemresa
Dag 8: Hemresa

Efter frukosten skjutsas du till flygplatsen i Port Elizabeth. Härifrån flyger du tillbaka till Sverige.

Dag 9: Hemkomst
Dag 9: Hemkomst

Du ankommer till Sverige efter en härlig semester full av upplevelser.

Kombinationsmöjligheter:
Mauritius för familjer med barn 6 dagar/5 nätter
Mauritius för familjer med barn 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 13 200 kr
Per barn u/12 år: + 9 995 kr
Enkelrumstillägg: + 3 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest fascinerande öarna i den Indiska Oceanen och ett riktigt paradis om du reser med barn. Här är klimatet behagligt året om och lokalbefolkningen är oerhört gästvänlig. Ön omgärdas av kristallklart vatten och vackra, barnvänliga stränder som skyddas av färgsprakande korallrev, vilket gör platsen perfekt för att snorkla. Mauritius har en mycket vacker natur med frodiga skoga, små laguner och vattenfall som brusar ner längs med bergssidorna.

Ön Mauritius är en perfekt plats för hela familjen och det finns en mängd aktiviteter både på land och i vattnet. 8 km från stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, där du kan se jättesköldpaddor, zebror, tigrar, lejon, giraffer, apor och 1 500 fågelarter. Du kan prova segway, gå på hängbroar och mycket, mycket mer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Anelia Resort & Spa 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Kapstaden 5 dagar/4 nätter
Kapstaden 5 dagar/4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 5 600 kr
Per barn u/12 år: + 3 700 kr
Enkelrumstillägg: + 2 900 kr

Kapstaden har ett imponerande läge vid foten av Taffelberget och en vacker hamnfront ut till Atlanten. Trendiga caféer och restauranger, i kombination med en avslappnad atmosfär, marknader och spännande sevärdigheter gör Kapstaden till en fascinerande stad där shopping, avkoppling och utflykter fint kan kombineras.

Dagarna i Kapstaden är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Härunder kan du se ett urval av möjliga extrautflykter:

Övernattning Premier Hotel Cape Manor 

Uppgraderingsmöjligheter i Kapstaden:

Victoria Falls 4 dagar/3 nätter
Victoria Falls 4 dagar/3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 300 kr
Per barn u/12 år: + 3 800 kr
Enkelrumstillägg: + 2 700 kr

Victoria Falls anses vara en av världens mest spektakulära vattenfall. Vattenfallet är inte bara en av de vildaste och mest imponerande naturliga underverk, det ligger också fantastiskt i tropiska Afrika.

Dagarna på Victoria Falls är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Härunder kan du se ett urval av möjliga extrautflykter:

Övernattning David Livingstone Safari Lodge & Spa 

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Trustpilot

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!