• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
10 dagar

Afrika utan filter

Inne i världsberömda Kruger nationalpark hittar du Nkambeni Tented Camp. Här bor du i bekväma tält med utsikt över bushen och åker på safari i nationalparken.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Afrika utan filter Afrika utan filter
10 dagar

Afrika utan filter

Inne i världsberömda Kruger nationalpark hittar du Nkambeni Tented Camp. Här bor du i bekväma tält med utsikt över bushen och åker på safari i nationalparken.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Skandinavisk tur-koordinator
 • 7 övernattningar på Nkambeni Safari Tented Camp i Kruger nationalpark inkl. halvpension
 • Nationalparksavgifter
 • Flyg från Johannesburg till Sverige inkl. transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Sunset game drive med sundowner
 • Två heldags safariturer
 • Bush walk med välutbildade rangers
 • Halvdags safaritur följt av bush braai under den afrikanska himlen
 • Heldagsutflykt på panoramarutten i Drakensberg
 • Besök på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre och Khamai Reptile Centre

Kortfattat om resan:

På denna resa bor du på Nkambeni Safari Tented Camp som ligger inne i själva Kruger nationalpark. Du upplever parkens fantastiska landskap med de vackra granitbergen och ändlösa grässlätter, där det finns möjlighet att komma nära inpå The Big Five samt giraffer, zebror, gnuer, antiloper, impalor och många, många fler. Du provar en tvättäkta afrikansk bush braai (BBQ) under den stjärnklara afrikanska himlen och håller utkik efter de nattaktiva djuren på en ”Sunset Game Drive”, vilket är ett mycket annorlunda sätt att uppleva djurlivet på. Har du inte fått nog av savannens många djur, kan du besöka ett rehabiliterings- och bevaringscenter för skadade, föräldralösa ungar från några av Sydafrikas hotade djur. Saknar du utmaningar kan du köpa till en av våra turer till Hazyview där du kan köra quad bike eller få igång adrenalinet med en canopy-tur.

Samtidigt är detta också en resa för dig som vill ge dina barn en fantastisk safariupplevelse. På Nkambeni finns tält med två våningssängar till barnen i samma tält, så två vuxna och två barn kan bo tillsammans.

Välj denna resa eftersom...

 • Du bor inne i själva Kruger nationalpark
 • Du bor i tältläger med naturen utanför dörren, men fortfarande med god komfort
 • Upplev The Big Five på safari i Kruger nationalpark
 • Du kan förlänga resan till Mauritius, Victoriafallen, Kapstaden eller Chobe nationalpark

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

Idag är det avresa från Sverige och resan går till Sydafrika med mellanlandning(ar) under vägen.

Dag 2: Ankomst i Johannesburg – Sunset Game Drive i Kruger nationalpark

Efter ankomsten till Johannesburgs internationella flygplats går du igenom immigrationen, hämtar ditt bagage och fortsätter genom tullen. Ute i ankomsthallen väntar din engelsktalande chaufför som kör dig till Nkambeni Safari Camp. Det ligger i den södra delen av den världsberömda Kruger nationalpark. Parken sträcker sig 350 km från söder till norr och ca 65 km från öster till väster och är därmed en av världens största nationalparker.

Resan från flygplatsen går österut förbi Nelspruit och vidare norrut till Numbi Gate, ingången till Kruger nationalpark. Efter ca fem timmar är du framme vid Nkambeni Safari Camp, ditt övernattningsställe under hela resan.

Vid solnedgången åker du på en stämningsfylld game drive i Kruger nationalpark. Du startar med en ”sundowner”, en drink som serveras i solnedgångens vackra ljus. När skymningen faller på börjar du en spännande kvällssafari där du håller utkik efter djuren med spotlights från safaribilen. Därmed får du även uppleva de nattaktiva djuren som gömmer och vilar sig under dagen.

Om vädret är klart kan du fråga guiden om några av södra halvklotets vackra stjärnbilder som t.ex. Södra korset eller Orions bälte.

Dag 3: Heldagssafari i Kruger nationalpark

Kruger Nationalpark kom under regeringens beskydd 1898 då Paul Kruger (president för republiken Transvaal) bildade Sabie Game Reserve mellan Sabie och Crocodile River, som ett kontrollerat jaktområde. 1926 blev även grannreservatet Shingwedzi Game Reserve och olika privata farmer en del av Sabie Game Reserve och de samlades under namnet Kruger nationalpark. Parken öppnades för allmänheten 1927. 2002 blev Kruger nationalpark en del av ”The Great Limpopo Transfrontier Park” tillsammans med Gonarezhou Nationalpark i Zimbabwe och Limpopo Nationalpark i Moçambique.

Idag ska du på heldagssafari i den sydvästra delen av Kruger nationalpark. Detta område sägs vara den vackraste delen av parken med sina spektakulära granitberg, även kallade kopjes, vilka pryder bushlandskapet. Här finns även tjock växtlighet med akacieträd, pilesnår, mullbär-fikonträd och blomstrande arter som bl.a. de röd-orange korallträden.

Du åker iväg tidigt på morgonen. Det är nu djuren är som mest aktiva när de söker efter mat. I Kruger nationalpark kan du bl.a. uppleva elefanter, impalor, flodhästar, giraffer, noshörningar, bufflar, zebror, gnuer, kuduer, vattenbockar, babianer, markattor, leoparder och mindre rovdjur. Parken är hemvist för totalt 147 olika däggdjur och 114 olika reptiler. Även fågellivet är helt fantastiskt, med inte mindre än 517 olika arter såsom bl.a. hornkorpar, de vackra och färgrika europeiska biätarna, koritrappar och sadelnäbb, som upplevs bäst vid vattenhålen. Medan du håller utkik, berättar den välutbildade guiden om parkens djur och natur.

Sist på eftermiddagen är du tillbaka på lodgen – och du har förhoppningsvis kameran full med fina bilder!

Dag 4: Bush Walk och Game Drive med Bush Braai

Efter frukost väntar en unik upplevelse, nämligen bush walk med två välutbildade rangers med speciell utbildning för bush walks. Den ena utgör förtrupp, medan den andra utgör eftertrupp – båda är utrustade med gevär för säkerhetens skull. De guidar dig ut i bushen där du lär dig att avkoda naturens signaler genom att lukta, lyssna, speja och iaktta. Du får höra om djurens beteende och hur du identifierar dem på deras spår. Kanske du har tur och får se elefanter, noshörningar, lejon eller några av parkens många bytesdjur och mindre djur som du inte hinner se när du åker safaribil. Åldersgränsen är 12 år.

På eftermiddagen åker du på game drive där du får uppleva djuren i solnedgångens ljus. Du kommer att uppleva djurlivet på ett helt nytt sätt när skymningen faller på. Åldersgränsen är 6 år.

Därefter åker du till ett öppet läger där en bush braai (BBQ) väntar. Den består av kött, grönsaker och sallad, under den afrikanska himlen. Vid ankomsten märker du direkt den trivsamma stämningen med tända lyktor och öppen eld. Här kan du njuta av kvällen och bushens många djurläten innan turen går tillbaka till Nkambeni Safari Camp. Kom ihåg att ta med en tröja, det kan bli kyligt efter solnedgången.

Dag 5: Heldagsutflykt till Drakensbergen

I dag ska du på en spektakulär heldagsutflykt längs panoramarutten i dramatiska Drakensberg. Bergskedjan är röd och ger en fantastisk kontrast till de gröna träden och växterna. Du upplever Blyde River Canyon som är upp mot 700 m djup och 60 km lång och därmed världens tredje största canyon. Du stannar vid de tre viktigaste utsiktspunkterna längs klyftan: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes och de tre rondavellerna. De tre rondavellerna är tre mycket vackra och distinkta klippformationer som påminner om de runda hyddorna som tidigare fanns i lokala byar i många delar av södra Afrika. Det finns också många vattenfall på panoramarutten och du stannar vid ett av dem. Det kan till exempel vara Berlin Falls där vattnet faller 150 m ner i en sjö. Stoppet kan även ske vid Lisbon Falls som ligger vid punkten där Blyde River delar sig i två och där faller vattnet 92 m ner över en nästintill lodrät klippa och samlas igen till ett vattenflöde. Det finns många andra vattenfall och guiden bestämmer var stoppet kommer att ske. Ett av dagens mest spektakulära besök kommer helt klart att vara Bourke’s Luck Potholes, cylindriska hål som har slipats ner i klipporna av vatten och sand i tusentals år. Du kan komma nära detta naturfenomen längs vissa broar som är byggda över de säregna hålen.

Dag 6: Dagen tillbringas som du vill

Dagen tillbringar du som du vill. Du kan koppla av vid poolen eller delta i en av våra extra utflykter som du kan läsa mer om nedan:

Dag 7: Besök på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre och Khamai Reptile Park

Idag besöker du Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre och Khamai Reptile Park.

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre är ett rehabiliteringscenter för Sydafrikas vilda djur som antingen övergivits, skadats eller förgiftats. Centret bildades av affärsmannen Johan Strijdom 1991 och drivs av Brian Jones, som bidrar med en otrolig kunskap och erfarenhet som han fått genom att ha hjälpt och vårdat skadade och föräldralösa djur sedan han var fyra år gammal. Centret är hemvist för både lejon, leoparder, servaler, lodjur, grävlingar, vildhundar, örnar och gamar.

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre arbetar hårt för att sätta tillbaka så många djur som möjligt i naturen och har också lyckats skapa ett framgångsrikt avelsprojekt. Efter att ha avlat och satt tillbaka fler än 160 djur i naturen, har centret fått rapporter om att några av lejonhonorna har parat sig med vilda hanar.

Filosofin bakom centret är att kunskap ska spridas om djurlivet ska kunna räddas. Därför får du en guidad rundvisning där du får lära och höra om djuren och deras historier samt de utmaningar som är förknippade med bevarande och skydd av djurens boplatser.

Khamai Reptile Centre

Khamai Reptile Park är ett bevarandecenter för Sydafrikas paddor och reptiler, som ägs av Donald Strydom. Centret kombinerar utbildning och forskning för att skydda och rädda dessa djur. Det engagerade teamet anser att särskilt kunskap är ett av de mest betydelsefulla verktygen för bevarandet och därför får du under denna tur en inblick i arbetet och får lära om alla de djurarter som består av bl.a. krokodiler, ödlor, ormar, grodor, kameleonter, sköldpaddor och spindlar.

Dag 8: Heldagssafari i Kruger nationalpark

Efter frukost åker du på heldagssafari i Kruger nationalpark. Du åker ut på de stora grässlätterna där det finns stora flockar antiloper och andra bytesdjur, som drar till sig morgonhungriga rovdjur såsom lejon och leoparder. Kom ihåg kameran!

Sist på eftermiddagen kan du uppleva elefanter, bufflar, zebror och giraffer som söker sig till vattenhålen för att dricka.

Om du har tur kommer du hem med bilder av The Big Five som är det kända begreppet för storviltsjakt i Afrika. The Big Five är de fem afrikanska djuren som är svårast och farligast att fälla: bufflar, elefanter, leoparder, lejon och noshörningar.

Dag 9: Hemresa

Du hämtas och körs till Johannesburgs internationella flygplats. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) under vägen.

Dag 10: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en härlig semester fylld med upplevelser.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Storstadssemester i Kapstaden, 4 nätter

Kapstaden har ett imponerande läge vid foten av Taffelberget och en vacker hamnfront ut till Atlanten. Trendiga caféer och restauranger, i kombination med en avslappnad atmosfär, marknader och spännande sevärdigheter gör Kapstaden till en fascinerande stad där shopping, avkoppling och utflykter fint kan kombineras.

Dagarna i Kapstaden är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Upplevelser vid Victoriafallen, 3 nätter

Victoria Falls anses vara en av världens mest spektakulära vattenfall. Vattenfallet är inte bara en av de vildaste och mest imponerande naturliga underverk, det ligger också fantastiskt i tropiska Afrika.

Dagarna på Victoria Falls är på egen hand.

I boendet ingår frukost.ava

Elefantupplevelser i Chobe nationalpark, 3 nätter

Om du vill ha elefant-garanti ska du åka till Chobe nationalpark i Botswana. Här finns den största koncentrationen av elefanter i hela Afrika. Minst 50 000 elefanter lever här – enligt vissa till och med upp till 120 000. Du kan dessutom se mängder av bufflar, gnuer, zebror, giraffer, antiloper, lejon, flodhästar, krokodiler. Parken har även ett rikt fågelliv med t.ex. storkar, bitätare och gamar. Det är inte heller ovanligt att se både hyenor, leoparder eller de sällsynta vildhundarna. Det är inte för inte som Botswana ofta blir utsett till ett av de bästa safariländerna i hela Afrika!

Chobe nationalpark bjuder på en fantastisk och varierad safariupplevelse med både traditionell gamedrive och mängder av aktiviteter på den livgivande Chobefloden.

Denna 4 dagar långa safariförlängning till Chobe erbjuder det bästa ur två världar – på land och på vatten – och vi har dessutom lagt in en ledig dag i programmet då du t.ex. kan köpa till en tur till de mäktiga Victoriafallen, en extra tur på floden eller fler gamedrives. En enastående möjlighet att uppleva Botswana – du har ju trots allt rest hela vägen till Afrika!

Safariupplevelser i Okavangodeltat, 4 nätter

Förläng din resa med en safariresa till ett av världens mest unika naturområden.

I början av januari börjar det regna i Angolas berg. Regnet flödar nerför bergssidorna och översvämmar stora landområden. När jorden inte längre kan ta upp mer vatten börjar regnvattnet rinna söderut – bort från havet. På några månader når det fram till Okavangofloden och scenariot upprepar sig. När floden inte kan ta upp mer vatten översvämmas de omkringliggande landområdena och vattnet fortsätter sin resa söderut, mot Botswana. Omkring 6 månader efter att vattnet har fallit som regn i Angolas berg når det Kalahariöken i Botswana, där det rinner ut i ingenting. Här finns inget hav, ingen flod – bara gyllene öken, som utan detta vatten skulle vara fullständigt torr och livlös större delen av året. Tack vare Angolas regnvatten blir det i stället till ett av världens största inlandsdeltan och ett av Afrikas mest djurrika områden – och ett fantastiskt resmål för en safari.

Deltat är ett riktigt paradis för fågelälskare. Här finns hela 530 olika fågelarter. Du kan också se flodhästar, krokodiler, elefanter, giraffer, zebror och mängder av antiloparter. Med däggdjur följer rovdjur så det är ingen ovanlig syn att se lejon, leoparder eller vilda hundar här.

Du övernattar i ett rustikt, men komfortabelt och mycket mysigt tältläger, där alla tält har eget badrum och toalett på äkta bushmanér. Härifrån åker du på safaritur i deltat. Du kan köpa till en roddtur i en traditionell kanot, om du vill uppleva det hela från vattensidan.

Observera: Denna förlängning genomförs bara vid minst 2 resande och rekommenderas inte för barn under 12 år.

Uppgraderingsmöjligheter: Om du har lust kan du välja att uppgradera till ett permanent tältläger med pool – se nedan. Om du väljer att uppgradera flyger du i stället t/r från Maun och in i deltat.

Observera att tältlägren i Okavangodeltat generellt har få rum (tält) och ofta är utsålda många månader i förväg. Därför rekommenderar vi att du beställer i god tid, om du vill uppgradera. Vi har valt tre läger, som alla ligger tätt inpå varandra och är väldigt lika varandra i inredning och stil. Vi kan inte på förhand säga vilket av de tre du kommer att bo på, men vi kommer naturligtvis att göra vårt bästa för att uppfylla dina önskemål!

Förlängningen ska bokas senast 60 dagar innan avresa.

Solsemester på Mauritius, 5 nätter

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Tillägg för enkelrum 3 285 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.