Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaSydafrikaAfrika utan filter
Sydafrika | 10 dagar:

Afrika utan filter

Höjdpunkter på denna resa:

Kruger Nationalpark, bush braai under den afrikanska himlen, Drakensberg, Blyde River, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window, De Tre Rondavellerna, Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre, Khamai Reptile Centre.

Detta ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Skandinavisk tur-koordinator
 • 7 övernattningar på Nkambeni Safari Tented Camp i Kruger Nationalpark inkl. halvpension
 • Nationalparksavgifter
 • Flyg från Johannesburg till Sverige inkl. transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Följande utflyktspaket ingår:

 • Sunset game drive med sundowner
 • Två heldags safariturer
 • Bush walk med välutbildade rangers
 • Halvdags safaritur följt av bush braai under den afrikanska himlen
 • Heldagsutflykt på panoramarutten i Drakensberg
 • Besök på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre och Khamai Reptile Centre
Tillägg för enkelrum 1 150 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

På denna resa bor du på Nkambeni Safari Tented Camp som ligger inne i själva Kruger Nationalpark. Du upplever parkens fantastiska landskap med de vackra granitbergen och ändlösa grässlätter, där det finns möjlighet att komma nära inpå The Big Five samt giraffer, zebror, gnuer, antiloper, impalor och många, många fler. Du provar en tvättäkta afrikansk bush braai (BBQ) under den stjärnklara afrikanska himlen och håller utkik efter de nattaktiva djuren på en ”Sunset Game Drive”, vilket är ett mycket annorlunda sätt att uppleva djurlivet på. Har du inte fått nog av savannens många djur, kan du besöka ett rehabiliterings- och bevaringscenter för skadade, föräldralösa ungar från några av Sydafrikas hotade djur. Saknar du utmaningar kan du köpa till en av våra turer till Hazyview där du kan köra quad bike eller få igång adrenalinet med en canopy-tur.

Samtidigt är detta också en resa för dig som vill ge dina barn en fantastisk safariupplevelse. På Nkambeni finns tält med två våningssängar till barnen i samma tält, så två vuxna och två barn kan bo tillsammans.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

Idag är det avresa från Sverige och resan går till Sydafrika med mellanlandning(ar) under vägen.

Dag 2: Ankomst i Johannesburg – Sunset Game Drive i Kruger Nationalpark
Dag 2: Ankomst i Johannesburg – Sunset Game Drive i Kruger Nationalpark

Efter ankomsten till Johannesburgs internationella flygplats går du igenom immigrationen, hämtar ditt bagage och fortsätter genom tullen. Ute i ankomsthallen väntar din engelsktalande chaufför som kör dig till Nkambeni Safari Camp. Det ligger i den södra delen av den världsberömda Kruger Nationalpark. Parken sträcker sig 350 km från söder till norr och ca 65 km från öster till väster och är därmed en av världens största nationalparker.

Resan från flygplatsen går österut förbi Nelspruit och vidare norrut till Numbi Gate, ingången till Kruger Nationalpark. Efter ca fem timmar är du framme vid Nkambeni Safari Camp, ditt övernattningsställe under hela resan.

Vid solnedgången åker du på en stämningsfylld game drive i Kruger Nationalpark. Du startar med en ”sundowner”, en drink som serveras i solnedgångens vackra ljus. När skymningen faller på börjar du en spännande kvällssafari där du håller utkik efter djuren med spotlights från safaribilen. Därmed får du även uppleva de nattaktiva djuren som gömmer och vilar sig under dagen.

Om vädret är klart kan du fråga guiden om några av södra halvklotets vackra stjärnbilder som t.ex. Södra korset eller Orions bälte.

Övernattning Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 3: Heldagssafari i Kruger Nationalpark
Dag 3: Heldagssafari i Kruger Nationalpark

Kruger Nationalpark kom under regeringens beskydd 1898 då Paul Kruger (president för republiken Transvaal) bildade Sabie Game Reserve mellan Sabie och Crocodile River, som ett kontrollerat jaktområde. 1926 blev även grannreservatet Shingwedzi Game Reserve och olika privata farmer en del av Sabie Game Reserve och de samlades under namnet Kruger Nationalpark. Parken öppnades för allmänheten 1927. 2002 blev Kruger Nationalpark en del av ”The Great Limpopo Transfrontier Park” tillsammans med Gonarezhou Nationalpark i Zimbabwe och Limpopo Nationalpark i Moçambique.

Idag ska du på heldagssafari i den sydvästra delen av Kruger Nationalpark. Detta område sägs vara den vackraste delen av parken med sina spektakulära granitberg, även kallade kopjes, vilka pryder bushlandskapet. Här finns även tjock växtlighet med akacieträd, pilesnår, mullbär-fikonträd och blomstrande arter som bl.a. de röd-orange korallträden.

Du åker iväg tidigt på morgonen. Det är nu djuren är som mest aktiva när de söker efter mat. I Kruger Nationalpark kan du bl.a. uppleva elefanter, impalor, flodhästar, giraffer, noshörningar, bufflar, zebror, gnuer, kuduer, vattenbockar, babianer, markattor, leoparder och mindre rovdjur. Parken är hemvist för totalt 147 olika däggdjur och 114 olika reptiler. Även fågellivet är helt fantastiskt, med inte mindre än 517 olika arter såsom bl.a. hornkorpar, de vackra och färgrika europeiska biätarna, koritrappar och sadelnäbb, som upplevs bäst vid vattenhålen. Medan du håller utkik, berättar den välutbildade guiden om parkens djur och natur.

Sist på eftermiddagen är du tillbaka på lodgen – och du har förhoppningsvis kameran full med fina bilder!

Övernattning Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 4: Bush Walk och Game Drive med Bush Braai
Dag 4: Bush Walk och Game Drive med Bush Braai

Efter frukost väntar en unik upplevelse, nämligen bush walk med två välutbildade rangers med speciell utbildning för bush walks. Den ena utgör förtrupp, medan den andra utgör eftertrupp – båda är utrustade med gevär för säkerhetens skull. De guidar dig ut i bushen där du lär dig att avkoda naturens signaler genom att lukta, lyssna, speja och iaktta. Du får höra om djurens beteende och hur du identifierar dem på deras spår. Kanske du har tur och får se elefanter, noshörningar, lejon eller några av parkens många bytesdjur och mindre djur som du inte hinner se när du åker safaribil. Åldersgränsen är 12 år.

På eftermiddagen åker du på game drive där du får uppleva djuren i solnedgångens ljus. Du kommer att uppleva djurlivet på ett helt nytt sätt när skymningen faller på. Åldersgränsen är 6 år.

Därefter åker du till ett öppet läger där en bush braai (BBQ) väntar. Den består av kött, grönsaker och sallad, under den afrikanska himlen. Vid ankomsten märker du direkt den trivsamma stämningen med tända lyktor och öppen eld. Här kan du njuta av kvällen och bushens många djurläten innan turen går tillbaka till Nkambeni Safari Camp. Kom ihåg att ta med en tröja, det kan bli kyligt efter solnedgången.

Övernattning Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 5: Heldagsutflykt till Drakensbergen
Dag 5: Heldagsutflykt till Drakensbergen

I dag ska du på en spektakulär heldagsutflykt längs panoramarutten i dramatiska Drakensberg. Bergskedjan är röd och ger en fantastisk kontrast till de gröna träden och växterna. Du upplever Blyde River Canyon som är upp mot 700 m djup och 60 km lång och därmed världens tredje största canyon. Du stannar vid de tre viktigaste utsiktspunkterna längs klyftan: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes och de tre rondavellerna. De tre rondavellerna är tre mycket vackra och distinkta klippformationer som påminner om de runda hyddorna som tidigare fanns i lokala byar i många delar av södra Afrika. Det finns också många vattenfall på panoramarutten och du stannar vid ett av dem. Det kan till exempel vara Berlin Falls där vattnet faller 150 m ner i en sjö. Stoppet kan även ske vid Lisbon Falls som ligger vid punkten där Blyde River delar sig i två och där faller vattnet 92 m ner över en nästintill lodrät klippa och samlas igen till ett vattenflöde. Det finns många andra vattenfall och guiden bestämmer var stoppet kommer att ske. Ett av dagens mest spektakulära besök kommer helt klart att vara Bourke’s Luck Potholes, cylindriska hål som har slipats ner i klipporna av vatten och sand i tusentals år. Du kan komma nära detta naturfenomen längs vissa broar som är byggda över de säregna hålen.

Övernattning Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 6: Dagen tillbringas som du vill
Dag 6: Dagen tillbringas som du vill

Dagen tillbringar du som du vill. Du kan koppla av vid poolen eller delta i en av våra extra utflykter som du kan läsa mer om nedan:

Övernattning Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 7: Besök på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre och Khamai Reptile Park
Dag 7: Besök på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre och Khamai Reptile Park

Idag besöker du Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre och Khamai Reptile Park.

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre är ett rehabiliteringscenter för Sydafrikas vilda djur som antingen övergivits, skadats eller förgiftats. Centret bildades av affärsmannen Johan Strijdom 1991 och drivs av Brian Jones, som bidrar med en otrolig kunskap och erfarenhet som han fått genom att ha hjälpt och vårdat skadade och föräldralösa djur sedan han var fyra år gammal. Centret är hemvist för både lejon, leoparder, servaler, lodjur, grävlingar, vildhundar, örnar och gamar.

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre arbetar hårt för att sätta tillbaka så många djur som möjligt i naturen och har också lyckats skapa ett framgångsrikt avelsprojekt. Efter att ha avlat och satt tillbaka fler än 160 djur i naturen, har centret fått rapporter om att några av lejonhonorna har parat sig med vilda hanar.

Filosofin bakom centret är att kunskap ska spridas om djurlivet ska kunna räddas. Därför får du en guidad rundvisning där du får lära och höra om djuren och deras historier samt de utmaningar som är förknippade med bevarande och skydd av djurens boplatser.

Khamai Reptile Centre

Khamai Reptile Park är ett bevarandecenter för Sydafrikas paddor och reptiler, som ägs av Donald Strydom. Centret kombinerar utbildning och forskning för att skydda och rädda dessa djur. Det engagerade teamet anser att särskilt kunskap är ett av de mest betydelsefulla verktygen för bevarandet och därför får du under denna tur en inblick i arbetet och får lära om alla de djurarter som består av bl.a. krokodiler, ödlor, ormar, grodor, kameleonter, sköldpaddor och spindlar.

Övernattning Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 8: Heldagssafari i Kruger Nationalpark
Dag 8: Heldagssafari i Kruger Nationalpark

Efter frukost åker du på heldagssafari i Kruger Nationalpark. Du åker ut på de stora grässlätterna där det finns stora flockar antiloper och andra bytesdjur, som drar till sig morgonhungriga rovdjur såsom lejon och leoparder. Kom ihåg kameran!

Sist på eftermiddagen kan du uppleva elefanter, bufflar, zebror och giraffer som söker sig till vattenhålen för att dricka.

Om du har tur kommer du hem med bilder av The Big Five som är det kända begreppet för storviltsjakt i Afrika. The Big Five är de fem afrikanska djuren som är svårast och farligast att fälla: bufflar, elefanter, leoparder, lejon och noshörningar.

Övernattning Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 9: Hemresa
Dag 9: Hemresa

Du hämtas och körs till Johannesburgs internationella flygplats. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) under vägen.

Dag 10: Hemkomst
Dag 10: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en härlig semester fylld med upplevelser.

Kombinationsmöjligheter:
Mauritius för familjer med barn 6 dagar/5 nätter
Mauritius för familjer med barn 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Per barn u/12 år: + 7 500 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest fascinerande öarna i den Indiska Oceanen och ett riktigt paradis om du reser med barn. Här är klimatet behagligt året om och lokalbefolkningen är oerhört gästvänlig. Ön omgärdas av kristallklart vatten och vackra, barnvänliga stränder som skyddas av färgsprakande korallrev, vilket gör platsen perfekt för att snorkla. Mauritius har en mycket vacker natur med frodiga skoga, små laguner och vattenfall som brusar ner längs med bergssidorna.

Ön Mauritius är en perfekt plats för hela familjen och det finns en mängd aktiviteter både på land och i vattnet. 8 km från stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, där du kan se jättesköldpaddor, zebror, tigrar, lejon, giraffer, apor och 1 500 fågelarter. Du kan prova segway, gå på hängbroar och mycket, mycket mer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Victoria Falls 4 dagar/3 nätter
Victoria Falls 4 dagar/3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 300 kr
Per barn u/12 år: + 3 800 kr
Enkelrumstillägg: + 2 700 kr

Victoria Falls anses vara en av världens mest spektakulära vattenfall. Vattenfallet är inte bara en av de vildaste och mest imponerande naturliga underverk, det ligger också fantastiskt i tropiska Afrika.

Dagarna på Victoria Falls är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Härunder kan du se ett urval av möjliga extrautflykter:

Övernattning David Livingstone Safari Lodge & Spa 

Uppgraderingsmöjligheter:

Mauritius för vuxna 6 dagar/5 nätter
Mauritius för vuxna 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Kapstaden 5 dagar/4 nätter
Kapstaden 5 dagar/4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 5 900 kr
Per barn u/12 år: + 7 300 kr
Enkelrumstillägg: + 3 200 kr

Kapstaden har ett imponerande läge vid foten av Taffelberget och en vacker hamnfront ut till Atlanten. Trendiga caféer och restauranger, i kombination med en avslappnad atmosfär, marknader och spännande sevärdigheter gör Kapstaden till en fascinerande stad där shopping, avkoppling och utflykter fint kan kombineras.

Dagarna i Kapstaden är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Härunder kan du se ett urval av möjliga extrautflykter:

Övernattning Premier Hotel Cape Manor 

Uppgraderingsmöjligheter i Kapstaden:

Chobe National Park 4 dagar/3 nätter
Chobe National Park 4 dagar/3 nätter

Per person i dubbelrum: + 9 695 kr
Per barn u/12 år: + 5 995 kr
Enkelrumstillägg: + 2 200 kr

Om du vill ha elefant-garanti ska du åka till Chobe nationalpark i Botswana. Här finns den största koncentrationen av elefanter i hela Afrika. Minst 50 000 elefanter lever här – enligt vissa till och med upp till 120 000. Du kan dessutom se mängder av bufflar, gnuer, zebror, giraffer, antiloper, lejon, flodhästar, krokodiler. Parken har även ett rikt fågelliv med t.ex. storkar, bitätare och gamar. Det är inte heller ovanligt att se både hyenor, leoparder eller de sällsynta vildhundarna. Det är inte för inte som Botswana ofta blir utsett till ett av de bästa safariländerna i hela Afrika!

Chobe nationalpark bjuder på en fantastisk och varierad safariupplevelse med både traditionell gamedrive och mängder av aktiviteter på den livgivande Chobefloden.

Denna 4 dagar långa safariförlängning till Chobe erbjuder det bästa ur två världar – på land och på vatten – och vi har dessutom lagt in en ledig dag i programmet då du t.ex. kan köpa till en tur till de mäktiga Victoriafallen, en extra tur på floden eller fler gamedrives. En enastående möjlighet att uppleva Botswana – du har ju trots allt rest hela vägen till Afrika!

Övernattning Chobe Safari Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.