• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaSydafrikaKapstaden, Namibia & Kruger-safari
15 dagar

Kapstaden, Namibia & Kruger-safari

Storstadssemester i charmiga Kapstaden, storslagna landskap i Namibia och fantastiska djurupplevelser i Kruger nationalpark. På denna resa förenar du storstad, natur och djurliv.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Kapstaden, Namibia & Kruger-safari Kapstaden, Namibia & Kruger-safari
15 dagar

Kapstaden, Namibia & Kruger-safari

Storstadssemester i charmiga Kapstaden, storslagna landskap i Namibia och fantastiska djurupplevelser i Kruger nationalpark. På denna resa förenar du storstad, natur och djurliv.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Kapstaden inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 4 övernattningar på Premier Hotel Cape Manor i Kapstaden inkl. frukost
 • Transfer till flygplatsen i Kapstaden
 • Flyg från Kapstaden till Walvis Bay och transfer till Swakopmund i Namibia
 • Transport i Namibia enligt beskrivning i programmet med en lokal engelsk-/tysktalande guide/chaufför
 • 5 övernattningar på lodger och hotell i Namibia inkl. frukost
 • Inträde och guidad rundtur i Sossusvlei och Sesriem Canyon
 • Flyg från Windhoek till Johannesburg i Sydafrika inkl. transfer
 • 3 övernattningar på Pestana Kruger Lodge vid Kruger nationalpark inkl. halvpension
 • 1 heldagssafari i Kruger nationalpark
 • Flyg från Johannesburg till Sverige inkl. transfer
 • Avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid minst 2 deltagare

Kortfattat om resan

Denna resa är perfekt för dig som vill uppleva Namibia, men samtidigt drömmer om de klassiska upplevelserna i Sydafrika med The Big Five-safari i Kruger nationalpark och storstadsupplevelser i Kapstaden. Som tur är behöver du inte välja – på denna resa får du allt!

Resan startar i Kapstaden, vilket är Sydafrikas näst största stad. Den är bland Afrikas mest västliga städer och bjuder på en rad olika upplevelser. Dessutom är staden den perfekta introduktionen till det mångkulturella landet som Sydafrika är.

Efter Kapstaden kan du se fram emot Namibias storslagna natur, som är en av världens mest enastående. Här är det högt till himlen och nästan inga människor. Här finns det landskap som imponerar på även de mest beresta, och en av världens största öknar. Du upplever allt tillsammans med en liten, internationell grupp och en duktig lokal guide.

Djurupplevelserna på denna resa får du i Sydafrika. Här ska du nämligen på safari och hålla utkik efter The Big 5 – och alla de andra safaridjuren – i självaste Kruger nationalpark.

Det finns möjlighet att förlänga resan till bland annat exotiska Mauritius eller kanske med en resa till Botswana.

Välj denna resa eftersom...

 • Du drömmer om klassiska upplevelser i Sydafrika – med det lilla extra
 • Kapstaden bjuder på storstadsstämning och frihet att själv välja upplevelser
 • Du får uppleva Namibias storslagna natur och öppna himmel
 • Stilla safarisuget i Kruger Nationalpark på utkik The Big Five

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag flyger du från Sverige till Kapstaden med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst i Kapstaden

Vid ankomsten till Kapstaden blir du mött på flygplatsen och körd till ditt hotell, där du har fyra övernattningar.

Dag 3-5: Kapstaden

Dagarna i Kapstaden kan du tillbringa som du vill och här finns det massor att hitta på.

En promenad längs den berömda Waterfront är ett absolut måste. Området fungerar fortfarande som vanlig hamn med turister, butiker, underhållning, restauranger och all världens andra aktiviteter.

Ett besök på Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad, står också med på mångas önskelista.

En tur till Kapudden är också en riktigt bra dagsutflykt. Du ser de vackra kusterna och landskapen omkring Kapstaden och känner den kraftiga vinden från Sydpolen vid själva Kapudden. Tycker du om mat och vin blir du garanterat inte besviken i Kapstaden. Om du vill ha en introduktion till det kända kapmalajköket är vår utflykt med matupplevelser i det färgrika Bo Kaap-kvarteret kanske något för dig.

Flera av utflykterna har ett begränsat antal platser och om det är några upplevelser som du absolut vill ha med dig hem i bagaget så rekommenderar vi att du bokar plats till dessa hemifrån.

En sak är säker – du kommer inte att ha tråkigt i Kapstaden!

Dag 6: Kapstaden – Swakopmund

Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Swakopmund i Zambia. Här blir du mött och körd till ditt hotell, där du har tre övernattningar. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Det kan kännas som en enorm kontrast att komma från Kapstadens multietniska miljö med all världens kulturer precis runt hörnet till Swakopmunds rena linjer. Man säger ofta att Swakopmund är ett av de bäst bevarade exemplen på tysk kolonialtidsarkitektur i hela världen. Här är gatorna breda och det är högt till himlen.

Övernattning:
Dag 7: Swakopmund

Dagen tillbringar du som du vill och vi rekommenderar att du utforskar stadens historia och arkitektur.

Det är enkelt att hitta i Swakopmund och du behöver ingen guide. Om du vill uppleva de otroliga sanddynerna eller prova på att köra en fyrhjuling i ökenlandskapet så är det dock nödvändigt att göra en utflykt utanför staden. Din guide kan hjälpa dig på vägen!

Övernattning:
Dag 8: Swakopmund – Sossusvlei

Enbart åkturen från Swakopmund till Sossusvlei är en höjdpunkt under ditt besök i Namibia.

Det vackra bergspasset Gaub Pass bjuder på fantastiska naturscenarion, som får de flesta att nypa dig själva i armen. Med lite tur kan du få se bergzebror, som lever i området. Det är den minsta av tre zebraarter.

Du passerar också stenbockens vändkrets, vilket är den sydligaste breddgraden där solen kan stå i zenit – alltså rakt ovanför ditt huvud. Den norra motsvarigheten är kräftans vändkrets, som passerar bland annat Egypten.

Den lilla staden Solitaire har fått sitt namn efter sitt isolerade läge. Staden fick sitt namn av en fårfarmares hustru. 1948 köpte hennes man området för att avla får här, och man kan nästan räkna ut hustruns reaktion när man vet att det var hon som döpte fårfarmen…

I slutet av eftermiddagen kommer du till ditt egentliga mål för dagen: Sossusvlei, där du checkar in på din lodge. Du har tid att delta i en tilläggsutflykt, om du har lust.

Tänk på: På resor med avgång 6 augusti och 17 augusti 2021 bor du på Tsauchab River Camp i stället för A Little Sossus Lodge.

Dag 9: Upplevelser i Sossusvlei och Sesriem Canyon

Dune 45 är nog en av de mest kända sanddynerna i världen. Den ligger i Sossusvlei och har fått sitt namn eftersom den ligger 45 kilometer efter Sesriem på vägen mot Sossusvlei. Det är nog också en av världens mest fotograferade sanddyner, helt enkelt för att den är så perfekt formad och lätt tillgänglig.

Du får naturligtvis också chansen att fotografera Dune 45. Men dagens verkliga höjdpunkt är färgerna. De röda och orange jordfärgerna som står i skarp kontrast till den klarblå himlen. Det är så Namibia oftast avbildas.

Sesriem Canyon står också på programmet i dag. Klyftan har skapats av Tsauchab-flodens rinnande vatten under miljontals år. Det är bara vatten i floden när det regnar i Naukluft-bergen. Jorden kan inte suga upp de stora vattenmassorna tillräckligt snabbt och det bildas så kallade ”flash floods”, då stora mängder vatten pressas genom klyftan på kort tid – och det är det som har gett klyftan dess säregna formationer.

Du är tillbaka på lodgen sent på eftermiddagen och kan då koppla av vid poolen eller delta i några av lodgens aktiviteter.

Tänk på: På resor med avgång 6 augusti och 17 augusti 2021 bor du på Tsauchab River Camp i stället för A Little Sossus Lodge.

Dag 10: Sossusvlei – Windhoek

Du reser tidigt mot Namibias huvudstad, Windhoek, och får hela eftermiddagen på dig att utforska staden.

Windhoek är landets största stad, vilket märks tydligt på utbudet av restauranger och butiker. Det är en modern stad med tydliga arkitektoniska influenser från den tyska kolonialtiden.

Övernattning:
Dag 11: Windhoek – Johannesburg – Kruger nationalpark

Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Johannesburg i Sydafrika. Här blir du mött och körd till din lodge strax utanför Kruger nationalpark.

Eftermiddagen tillbringar du som du vill. Lodgens terrass har utsikt mot Kruger och du kanske frestas av en kall dryck här, medan du håller utkik efter de första elefanterna?

Övernattning:
Dag 12: Safari i Kruger nationalpark

Där Namibia bjuder på storslagna landskap bjuder Sydafrika på storslagna djurupplevelser. I dag åker du på safari i en av världens mest kända nationalparker, nämligen Kruger nationalpark som är en av Sydafrikas äldsta nationalparker.

Du reser tidigt från lodgen och är tillbaka först sent på dagen.

Det är omöjligt att säga vad dagen bjuder på – och det är just det som gör safari så fascinerande! Känslan av att du befinner där djuren bor är överväldigande. Impalor, bufflar, giraffer och elefanter dyker upp bland buskarna och försvinner igen. Här finns storkar, örnar och gamar samt krokodiler, flodhästar och lejon. Det finns ingen garanti för att du ser alla The Big 5-djuren, men chanserna är riktigt goda. Ta eventuellt med en kikare hemifrån så att du kan hjälpa till att hålla utkik.

Mitt på dagen äter du lunch på en av de många lägerplatserna som finns i parken. Här finns ett litet kafé, där du kan köpa mat och dryck och kanske lite tilltugg.

I slutet av dagen återvänder du till lodgen och en god middag.

Övernattning:
Dag 13: Dagen tillbringar du som du vill

I dag kan du själv vara med och sätta din prägel på resan.

Du kan naturligtvis köpa till ytterligare en safari i Kruger, eller vill du hellre se de vackra landskapen på panoramarutten? Du kan också välja att bara koppla av vid poolen. Valet är ditt!

Dag 14: Kruger nationalpark – hemresan börjar

I god tid innan hemresan körs du till flygplatsen, varifrån hemresan börjar.

Dag 15: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en spännande och upplevelserik semester.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Solsemester på Mauritius, 5 nätter

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Elefantupplevelser i Chobe nationalpark, 3 nätter

Om du vill ha elefant-garanti ska du åka till Chobe nationalpark i Botswana. Här finns den största koncentrationen av elefanter i hela Afrika. Minst 50 000 elefanter lever här – enligt vissa till och med upp till 120 000. Du kan dessutom se mängder av bufflar, gnuer, zebror, giraffer, antiloper, lejon, flodhästar, krokodiler. Parken har även ett rikt fågelliv med t.ex. storkar, bitätare och gamar. Det är inte heller ovanligt att se både hyenor, leoparder eller de sällsynta vildhundarna. Det är inte för inte som Botswana ofta blir utsett till ett av de bästa safariländerna i hela Afrika!

Chobe nationalpark bjuder på en fantastisk och varierad safariupplevelse med både traditionell gamedrive och mängder av aktiviteter på den livgivande Chobefloden.

Denna 4 dagar långa safariförlängning till Chobe erbjuder det bästa ur två världar – på land och på vatten – och vi har dessutom lagt in en ledig dag i programmet då du t.ex. kan köpa till en tur till de mäktiga Victoriafallen, en extra tur på floden eller fler gamedrives. En enastående möjlighet att uppleva Botswana – du har ju trots allt rest hela vägen till Afrika!

Tillägg för enkelrum 5 965 kr
Rabatt vid större grupper
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.