• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaSydafrikaKapstaden, Namibia & Victoriafallen
15 dagar

Kapstaden, Namibia & Victoriafallen

Från Kapstadens storstadscharm till Namibias knallröda landskap och de mäktiga Victoriafallen. Denna resa bjuder på tre av södra Afrikas mest otroliga upplevelser: Storstad, natur och vattenfall.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Kapstaden, Namibia & Victoriafallen Kapstaden, Namibia & Victoriafallen
15 dagar

Kapstaden, Namibia & Victoriafallen

Från Kapstadens storstadscharm till Namibias knallröda landskap och de mäktiga Victoriafallen. Denna resa bjuder på tre av södra Afrikas mest otroliga upplevelser: Storstad, natur och vattenfall.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Kapstaden inkl. transfer
 • 4 övernattningar på Premier Hotel Cape Manor i Kapstaden inkl. frukost
 • Transfer till flygplatsen i Kapstaden
 • Flyg från Kapstaden till Walvis Bay och transfer till Swakopmund i Namibia
 • Transport i Namibia enligt beskrivning i programmet med en lokal engelsk-/tysktalande guide/chaufför
 • 5 övernattningar på lodger och hotell i Namibia inkl. frukost
 • Inträde och guidad rundtur i Sossusvlei och Sesriem Canyon
 • Flyg från Windhoek till Livingstone i Zambia inkl. transfer
 • 3 övernattningar på Avani Victoria Falls Resort i Livingstone vid Victoriafallen inkl. frukost
 • Möjlighet att förlänga vistelsen vid Victoriafallen
 • Flygresa från Livingstone till Sverige inklusive transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid minst 2 deltagare

Kortfattat om resan

På denna resa får du uppleva tre av södra Afrikas största sevärdheter: storstadsupplevelser i Kapstaden, karga och enastående landskap i Namibia samt vilda naturupplevelser vid Victoriafallen.

Resan är full av kontraster och ett riktigt bra val för dig som kanske redan har varit på safari och drömmer om att se mer av Afrikas kontrastfyllda natur. Se fram emot att uppleva kontrasterna mellan Namiböknens röda sand, de stora sanddynerna vid Sossusvlei och de brusande Victoriafallen. Men även de två städerna Kapstaden i Sydafrika och Swakopmund i Namibia är två helt olika upplevelser i förhållande till både historia och kultur.

Dagarna i Kapstaden tillbringar du som du vill. Följ med på en eller flera tilläggsutflykter, som kan bokas hemifrån, eller utforska staden på egen hand – det är helt upp till dig.

I Namibia reser du i en mindre, internationell grupp med en guide med lokalkännedom som följer med hela vägen. Du ser de största höjdpunkterna och har tid att gå på upptäcktsfärd i Swakopmund, bestiga en av världens största sanddyner och beundra Sesriem Canyon.

Vid Victoriafallen kan du uppleva vattenfallen på egen hand eller köpa tilläggsutflykter beroende på vad du har lust att göra.

Välj denna resa eftersom...

 • Du har kanske varit på safari förr och drömmer om att uppleva mer av Afrika
 • Du kan se fram emot storstadsupplevelser i vackra och charmiga Kapstaden
 • Namibias storslagna natur står högt på din önskelista
 • Du kan skölja av dig resdammet från Namibia vid de brusande Victoriafallen

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag flyger du från Sverige till Kapstaden med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst i Kapstaden

Vid ankomsten till Kapstaden möts du av vår lokala guide, som kör dig till ditt hotell. Du har 4 övernattningar i härliga Kapstaden. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 3-5: Upplevelser i Kapstaden

Du har dagarna fria till att utforska Kapstaden i egen takt.

Besök eventuellt District Six-museet, som berättar om den tvångsflyttning av människor som skedde under apartheidtiden. Är du intresserad av modern konst är Zeitz Museum of Contemporary Art ett absolut måste. Vi rekommenderar också att du avsätter gott om tid för att uppleva hela området kring Waterfront. Här finns kaféer, restauranger och butiker samt en uppsjö av aktiviteter och sevärdheter. Slutligen ska du unna dig själv att uppleva staden från toppen av Taffelberget, som är en symbol för Kapstaden.

Du har också möjlighet att köpa en rad olika tilläggsutflykter. En del av dessa kan du med fördel boka hemifrån eftersom antalet platser är begränsat.

Dag 6: Kapstaden – Swakopmund

Du hämtas på ditt hotell i Kapstaden och körs till flygplatsen. Härifrån flyger du till Walvis Bay i Namibia. Här blir du upphämtad och körd till ditt hotell i Swakopmund. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 7: Swakopmund

Kuststaden Swakopmund grundades 1892 som utskeppningshamn i Tyska Sydvästafrika. En stor del av befolkningen talar fortfarande tyska och staden anses ha några av de finaste exemplen på tysk kolonialtidsarkitektur i hela världen.

I dag kan du utforska staden på egen hand.

Du kan t.ex. ta en tur förbi ”The Jetty”, Swakopmunds pir och ett av stadens varumärken, utforska stadens arkitektur till fots eller på cykel eller besöka ett av stadens museer. Det är också möjligt att köpa olika tilläggsutflykter – be din guide om hjälp!

Övernattning:
Dag 8: Swakopmund – Sossusvlei

Det är dags att ta farväl av Swakopmund och köra ut på upptäcktsfärd i de vackra namibiska landskapen.

Du behöver inte åka särskilt långt från staden förrän landskapet övergår till öken. På några platser påminner det nästan om ett månlandskap, men ändå finns här en otrolig variation. De många färgerna och formerna imponerar konstant.

Gaub-passet längs Naukluft-bergen är en av dagens klart största höjdpunkter. Håll utkik efter Hartmanns bergzebra som lever här i området.

Omkring den lilla staden Solitaire ligger åtskilliga bilvrak och påminner om att landskapet är obarmhärtigt.

Under eftermiddagen ankommer du till din lodge vid Sossusvlei. Du kan köpa till en solnedgångsutflykt eller bara koppla av och njut av lodgens faciliteter.

Övernattning:
Dag 9: Upplevelser i Sossusvlei och Sesriem Canyon

Det är tidig avresa från lodgen så att du får ut mesta möjliga av dagen. Soluppgången här i öknen är helt fantastisk. Färgerna som skiftar vartefter solen stiger högre och högre upp på himlen är helt enkelt spektakulära!

Dagens största höjdpunkt är naturligtvis besöket i Sossusvlei. Dune 45 är nog en av världens mest fotograferade sanddyner. Dess perfekta form och den röda sanden står i skarp kontrast mot den blå himlen och det är riktigt svårt att inte gå loss med kameran! Det finns tid att klättra upp på ett par av de stora, röda sanddynerna och njuta av utsikten över de enormt många färgerna och formerna som landskapet bjuder på.

Från Sossusvlei går turen sedan mot Sesriem Canyon. Under miljontals år har Tsauchab-floden ringlat sig fram genom landskapet och format klyftan. Det är en av få platser i området som har vatten året runt. Ta en spännande promenad inuti själva klyftan.

Du kommer tillbaka till lodgen på eftermiddagen och har då tid att koppla av vid poolen och smälta dagens upplevelser.

Övernattning:
Dag 10: Sossusvlei – Windhoek

Det är återigen tidig avresa från lodgen. Turen går mot Namibias huvudstad, Windhoek, där du tillbringar eftermiddagen på egen hand.

Efter dagarna i öknen kan det säkert kännas lite överväldigande att komma till en större stad igen. Även i huvudstaden märker du tydligt inflytandet från den tyska kolonialtiden. Du kan utforska staden till fots och besöka museer, kaféer, restauranger och butiker. Namibia Craft Centre är väl värt ett besök om du inte har köpt de sista souvenirerna än.

Du har en övernattning i Windhoek.

Övernattning:
Dag 11: Windhoek – Livingstone – Victoriafallen

Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du (med mellanlandning) till Livingstone i Zambia. Här blir du mött på flygplatsen och körd till ditt hotell, där du har tre övernattningar.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 12-13: Upplevelser vid Victoriafallen

Det kan nästan inte bli mer kontrastfullt: från Namibias torra, röda sand till Victoriafallens brusande vattenmassor omgivna av regnskog.

Du bestämmer själv hur du tillbringar dagarna här vid ett av världens största vattenfall. Det går att köpa olika tilläggsutflykter, men du kan också välja att bara koppla av och själv utforska området.

Du får absolut inte missa en promenad runt vattenfallen. I synnerhet promenaden ut på Knife Edge Bridge är ett absolut måste. Men ta väl hand om kameran om du är här i regnperioden (cirka november–april) för här är det ett sådant tryck i vattenfallet att du kan räkna med att bli genomblöt – det är en fantastisk upplevelse!

Dag 14: Hemresan börjar

Du hämtas på hotellet i god tid innan hemresan och körs till flygplatsen.

Dag 15: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en spännande och upplevelserik semester.

Tillägg för enkelrum 8 210 kr
Rabatt vid större grupper
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Sandra Caroline Pettersson

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.