• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaSydafrikaKruger-safari, Kapstaden & Garden Route
15 dagar

Kruger-safari, Kapstaden & Garden Route

Tre sydafrikanska pärlor på en resa: imponerande safari i Kruger nationalpark, en dag på egen hand i vackra Kapstaden och en guidad tur på en av världens vackraste kuststräckor, Garden Route.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Kruger-safari, Kapstaden & Garden Route Kruger-safari, Kapstaden & Garden Route
15 dagar

Kruger-safari, Kapstaden & Garden Route

Tre sydafrikanska pärlor på en resa: imponerande safari i Kruger nationalpark, en dag på egen hand i vackra Kapstaden och en guidad tur på en av världens vackraste kuststräckor, Garden Route.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 3 övernattningar på Pestana Kruger Lodge vid Kruger nationalpark inkl. halvpension
 • 1 heldagssafari i Kruger nationalpark
 • Flyg från Nelspruit till Kapstaden inkl. transfer
 • 4 övernattningar på Premier Hotel Cape Manor i Kapstaden inkl. frukost
 • 6-dagars guidad rundresa på Garden Route, med start och slut i Kapstaden
 • 5 övernattningar på fina 3- eller 4-stjärniga hotell längs Garden Route inkl. frukost, 1 x lunch och 1 x middag
 • Entré till Cango Caves
 • Entré till Ostrich Safari Farm
 • Entré till Monkeyland Primate Sanctuary
 • Båtutflykt på lagunen vid Knysna
 • Entré till Bartolomeu Dias Museum Complex i Mossel Bay
 • Avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Flyg från Kapstaden till Sverige inkl. transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Kortfattat om resan

Det finns många höjdpunkter i Sydafrika och det kan vara svårt att välja mellan dem. Det är inte utan anledning som landet kallas ”A World in One Country”.

Just detta, att ett land på många sätt är en hel värld, upplever du till fullo på denna resa.

Från safari i en av världens mest djurrika nationalparker, Kruger nationalpark, går resan vidare till en av världens vackrast belägna storstäder, Kapstaden. Här tillbringar du dagarna som du vill och kan uppleva just det du vill – men vi hjälper naturligtvis gärna till om du vill boka en utflykt.

Från Kapstaden väntar stora kontraster, när du på en guidad tur ger dig av mot Klein Karoo och Oudtshoorn. Här väntar dig platålandskap, berg, vinodlingar och strutsfarmar, innan du korsar ett bergspass och plötsligt hamnar i ett skafferi: Sydafrikas kända Garden Route. Kusten är både karg och vacker, och det är svårt att inte bli berörd av Sydafrikas många kontraster.

Reser du mellan juni och november är det också möjligt att se valar längs kusten – då är det verkligen ”A World in One Country”.

Välj denna resa eftersom...

 • Håll utkik efter Big Five i Kruger nationalpark
 • Njut av några dagar i Kapstaden som du tillbringar som du vill
 • Upplev en av världens vackraste kuststräckor, Garden Route
 • Luta dig tillbaka och njut att du inte behöver köra själv

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag flyger du från Sverige till Johannesburg med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst och transfer till Kruger nationalpark

Vid ankomsten till Johannesburg blir du hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell där du ska tillbringa de kommande tre nätterna.

Eftermiddagen tillbringar du som du vill och kan koppla av efter resan. Kanske är du sugen på en massage efter flygresan? Eller ett svalkande dopp i poolen? Det är också frestande att bara sätta sig tillrätta på lodgens terrass med en kall dryck i handen och njuta av utsikten över Kruger nationalpark. Kanske ser du redan nu de första elefanterna, som ofta kommer ner till floden framför dig för att dricka och bada.

Övernattning:
Dag 3: Safari i Kruger nationalpark

Du ska gå upp tidigt i dag, för du ska på safari i självaste Kruger nationalpark!  Parken har ett fantastiskt djurliv och även om vi inte kan lova dig vad du kommer att få se, så garanterar vi att det blir en upplevelse för livet. Det är en av världens mest djurrika parker och på knappt 20 000 kvadratmeter räknar man med att det finns bland annat cirka 12 000 elefanter, 27 000 bufflar, 90 000 impalor – och omkring 1 500 lejon.

Du tillbringar hela dagen i parken, med ett kort avbrott för lunch vid ett litet kafé.

Djuren är mest aktiva tidigt på dagen, innan solen har värmt upp omgivningarna alltför mycket. Här finns lejon som traskar hem efter nattens jakt, elefanter som tuggar i sig blad, och impalor som betar i det daggvåta morgongräset.

Mitt på dagen blir hela parken lite slö. Solen värmer, djuren kopplar av och du äter lunch. Det är också en bra tid att fokusera på landskapet du befinner dig i. Njut av de olika träden och de många fåglarna, och öva dig på att se efter fotspår i sanden vid sidan av bilen.

På eftermiddagen vaknar djuren upp igen. Elefanterna beger sig mot vattenhålen för att dricka och bada, medan kattdjuren lättjefullt sträcker ut sig i skuggan och funderar på om det snart är dags att jaga igen.

På natten är parken stängd för allmänheten. Då ska djuren få slippa bilar, ljus och människor. Du lämnar därför parken kring solnedgången och kör tillbaka till lodgen, där en kall dryck och en god middag väntar.

Övernattning:
Dag 4: Tillbringa dagen som du vill

Den här dagen tillbringar du som du vill. Du kan välja att bara koppla av på lodgen och njuta av utsikten från terrassen, ta ett dopp eller två i poolen och kanske få en massage. Det är också möjligt att köpa till tilläggsutflykter (ska beställas samtidigt med resan).

Dag 5: Kruger nationalpark – Kapstaden

Du blir hämtad på lodgen och körd till flygplatsen, varifrån du flyger till Kapstaden. Här möts du av vår lokala samarbetspartner, som kör dig till ditt hotell där du har fyra övernattningar.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 6-8: Upplevelser i Kapstaden

Du kan välja att uppleva staden på egen hand – det finns tillräckligt att göra, t.ex. shopping och god mat vid vackra Victoria & Alfred Waterfront, som ligger vid Kapstadens historiska hamn, eller besök på några av stadens många spännande museer.

Du kan också välja att köpa till olika utflykter, om det är något särskilt du vill se. Vi rekommenderar att du beställer utflykterna hemifrån, då många av dem ofta är mycket populära och det kan vara svårt att få plats med kort varsel (t.ex. utflykt till Robben Island, vandringstur på Taffelberget, valsafari och hajdykning).

Dag 9: Kapstaden – Oudtshoorn

Efter frukosten blir du hämtad på ditt hotell. Det är nu dags för den sista delen av resan, nämligen en guidad rundresa på Garden Route. Den officiella Garden Route är en 300 kilometer lång kuststräcka mellan Mossel Bay (Västra Kapprovinsen) och Storms River (Östra Kapprovinsen).

Det första stoppet på denna resa är Oudtshoorn. Även om Oudtshoorn inte officiellt ligger på Garden Route så är det en upplagd avstickare. Oudtshoorn är också känd som världens strutshuvudstad och resan dit sker längs den kända landsvägen R62, med smeknamnet ”världens längsta vinrutt”. Åkturen mot Klein Karoo, där Oudtshoorn ligger, är vacker och lite annorlunda mot själva Garden Route. Du kör genom ett platåliknande landskap med både berg och vinodlingar omkring dig. Längs vägen stoppar du i en av de små städerna längs rutten, där du har möjlighet att köpa lunch.

Förutom strutsarna är Oudtshoorns stora sevärdhet Cango Caves. De 20 miljoner år gamla droppstensgrottorna bjuder på imponerande stalagmiter och stalaktiter, som är omsorgsfullt upplysta. Du besöker grottorna på en guidad rundvisning.

Natten tillbringar du i Oudtshoorn, där middagen på hotellet är inkluderad i priset.

Dag 10: Oudtshoorn – Knysna

Efter frukosten är det dags att se lite närmare på Oudtshoorns andra sevärdhet, strutsarna. Du besöker en strutsfarm och får veta mer om hur det kommer sig att Oudtshoorn blev världens strutshuvudstad. Det finns möjlighet att köpa fina souvenirer i butiken.

Härefter går resan vidare mot den trivsamma staden Knysna. Innan dess görs ett stopp vid en restaurang, där du kan köpa lunch.

Turen från Oudtshoorn till Knysna tar ett par timmar och landskapet skiftar dramatiskt längs vägen. Första delen går genom Klein Karoo, som du nu känner till, och efter Outeniqua-passet kommer Garden Routes kustlandskap inom synhåll.

Överraskande nog har Garden Route inte blivit uppkallad efter trädgårdarna eller de många majsfälten, morotsfälten eller squashplantagerna. Namnet ”Garden Route” är helt enkelt resultatet av en mycket effektiv marknadsföringskampanj. Med sin stora biologiska mångfald, sina gröna skogar, långa vita sandstränder, skyddade laguner med ett rikt djurliv och små, mysiga städer, som alla har sin individuella prägel, är namnet inte helt långsökt ändå. Kontrasterna är stora, avstånden relativt små och området är perfekt för naturälskare.

När du är framme i Knysna checkar du in på ditt hotell, där du har två övernattningar. Resten av dagen tillbringar du som du vill. Guiden kan tipsa dig om bra restauranger – det finns ett stort urval i Knysna, i synnerhet om du tycker om fisk och skaldjur!

Dag 11: Knysna – besök i Monkeyland och vid Bloukrans Bridge

Från hotellet i Knysna är det cirka en halv timmes bilresa till Plettenberg Bay och Monkeyland Primate Sanctuary. Här kan du möta omkring 550 apor, som alla har räddats ur fångenskap och nu lever ”vilt” i ett av världens största reservat för apor. Du går genom regnskogen med en guide, som berättar för dig om de många slags aporna som finns här. En av de absolut största höjdpunkterna är promenaden över den 128 meter långa hängbron, där du går mellan trädtopparna och därmed kommer riktigt nära aporna i deras mest naturliga miljö.

Från Plettenberg Bay är det ytterligare 30 minuters bilresa till ännu en av höjdpunkterna på Garden Route, nämligen Bloukrans Bridge som är en av världens högsta bungyjumpbroar. Bara åsynen av de modiga bungyjumphopparna kan få de flesta att tappa andan!

Sist på eftermiddagen går turen tillbaka till Knysna, där du har ännu en övernattning. Du tillbringar kvällen på egen hand och kan gå ut och äta.

Dag 12: Knysna – Hermanus

På förmiddagen seglar du på lagunen vid Knysna till Featherbed Nature Reserve. Naturreservatet bjuder på vackra utsiktspunkter och en helt unik flora och fauna. En promenad på cirka 2 kilometer tar dig genom vild skog och förbi fynbos, vilket är den karaktäristiska vegetationen i området.

Du njuter av en god lunch innan resan går mot Mossel Bay. Du njuter av en god lunch innan resan går mot Mossel Bay. Här ska du besöka Bartolomeu Dias Museum Complex, som är ett natur- och kulturhistoriskt museum. På museet kan du bland annat se en kopia av skeppet som Dias seglade med, då han och hans besättning gick i land vid Mossel Bay 1488.

Sist på dagen ankommer du till den trivsamma lilla staden Hermanus, som är känd som Sydafrikas valhuvudstad. Här har du två övernattningar.

Övernattning:
Dag 13: Hermanus

I dag tillbringar du tiden som du vill. Du kan välja att köpa till en eller flera utflykter (ska beställas hemifrån tillsammans med resan), eller också kan du mysa i den trivsamma staden.

Är du i Hermanus under valsäsongen (ungefär juni till december) så behöver du inte ens åka ut på havet för att se valarna. Från kusten kan du ha turen att få se de leksugna små valarna och de avslappnade stora valarna, som njuter av all mat som finns. De hoppar och rör sig mycket, och du måste ha ganska mycket otur för att inga valar ska komma nära kusten. Ibland kommer de till och med ända in till hamnen vid Hermanus. Från ditt hotell kan du gå den drygt 5 kilometer långa vägen längs kusten via “Cliff Path” in till Hermanus centrum. Här finns massor av ”valställen” längs vägen med bänkar, där du kan sitta och njuta av utsikten – även utanför valsäsongen.

Dag 14: Hermanus – Kapstaden – hemresan börjar

Efter frukosten är det avgång tillbaka till Kapstaden, där det har blivit dags att ta farväl av Sydafrika. Du kan också välja att kombinera resan med en av våra förlängningar.

Dag 15: Hemkomst

Du landar hemma i Sverige efter en härlig och upplevelserik semester.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Solsemester på Mauritius, 5 nätter

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Upplevelser vid Victoriafallen, 3 nätter

Victoria Falls anses vara en av världens mest spektakulära vattenfall. Vattenfallet är inte bara en av de vildaste och mest imponerande naturliga underverk, det ligger också fantastiskt i tropiska Afrika.

Dagarna på Victoria Falls är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Elefantupplevelser i Chobe nationalpark, 3 nätter

Om du vill ha elefant-garanti ska du åka till Chobe nationalpark i Botswana. Här finns den största koncentrationen av elefanter i hela Afrika. Minst 50 000 elefanter lever här – enligt vissa till och med upp till 120 000. Du kan dessutom se mängder av bufflar, gnuer, zebror, giraffer, antiloper, lejon, flodhästar, krokodiler. Parken har även ett rikt fågelliv med t.ex. storkar, bitätare och gamar. Det är inte heller ovanligt att se både hyenor, leoparder eller de sällsynta vildhundarna. Det är inte för inte som Botswana ofta blir utsett till ett av de bästa safariländerna i hela Afrika!

Chobe nationalpark bjuder på en fantastisk och varierad safariupplevelse med både traditionell gamedrive och mängder av aktiviteter på den livgivande Chobefloden.

Denna 4 dagar långa safariförlängning till Chobe erbjuder det bästa ur två världar – på land och på vatten – och vi har dessutom lagt in en ledig dag i programmet då du t.ex. kan köpa till en tur till de mäktiga Victoriafallen, en extra tur på floden eller fler gamedrives. En enastående möjlighet att uppleva Botswana – du har ju trots allt rest hela vägen till Afrika!

Sydafrikas vinland, 2 nätter

Utsökta viner, god mat, historia och vacker natur – allt detta kan du förvänta dig under ett besök i Sydafrikas vinland.

Bara en timmes bilväg från Kapstaden hittar du det vackra vinlandet. Här finns mjuka kullar med frodiga sluttningar, som här och var bryts av spetsiga klippor, små trivsamma byar med hus byggda i den charmiga kapholländska stilen, samt vinodlingar och vingårdar.

Dalarna omkring Kapstaden är perfekta för vinodling. Bergen ger både vatten och lä mot vinden, marken är väl dränerad och klimat är precis som vid Medelhavet.

Staden Stellenbosch grundades 1679 av guvernören för kapkolonin och är därmed den näst äldsta europeiska bosättningen i Sydafrika efter Kapstaden.

År 1690 tog hugenotterna med sig de första vinstockarna till dalen och vinproduktionen grundades.

På denna förlängning till vinlandet tillbringar du två nätter på den världskända vingården Spier, och självklart deltar du i en guidad heldagsutflykt till både Stellenbosch, Paarl och Franschhoek.

Övernattning:
Tillägg för enkelrum 5 675 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.