• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaSydafrikaMalariafri safari i Sydafrika & Kapstaden
11 dagar

Malariafri safari i Sydafrika & Kapstaden

Skippa malariatabletterna i Östra Kapprovinsen och få en ”all inclusive”-safariupplevelse, samt kanotutflykt, bushwalk och besök i lokal by. Avsluta resan med storstadssemester i vackra Kapstaden.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Malariafri safari i Sydafrika & Kapstaden Malariafri safari i Sydafrika & Kapstaden
11 dagar

Malariafri safari i Sydafrika & Kapstaden

Skippa malariatabletterna i Östra Kapprovinsen och få en ”all inclusive”-safariupplevelse, samt kanotutflykt, bushwalk och besök i lokal by. Avsluta resan med storstadssemester i vackra Kapstaden.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Port Elizabeth
 • Transport enligt beskrivning i programmet med en lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 4 övernattningar på Main Lodge i chalet, inkl. helpension med lokala drycker (även vin och öl)
 • 4 safariturer i Kariegas egna 4-hjulsdrivna safaribilar med öppet tak
 • 1 guidad vandringssafari
 • Besök i lokal kåkstad inkl. lunch
 • 1 guidad kanotutflykt
 • Flyg från Port Elizabeth till Kapstaden
 • 4 övernattningar på Premier Hotel Cape Manor i Kapstaden inkl. frukost
 • Möjlighet att förlänga vistelsen i Kapstaden
 • Flyg från Kapstaden till Sverige
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

 

OBS! Ordningsföljden på utflykterna överensstämmer inte nödvändigtvis med beskrivningen som ges här. Guiderna tar hänsyn till bland annat väder, vind och djurliv när dagarna planeras.

Kortfattat om resan

Åk på safari i Sydafrikas Östra Kapprovinsen. Här finns vacker natur, tempererat klimat, ett rikt djurliv – och ingen malaria!

Kariega Game Reserve är ett privat viltreservat på 10 000 hektar. Här delar du de stora djur- och naturupplevelserna med få andra gäster. Eftersom området är privat är det dessutom möjligt att köra off-road, gå på bushwalk och paddla genom naturen i kanot – allt detta bidrar till en exklusiv safariupplevelse.

Ska du åka på safari med familjen så är Kariega den perfekta platsen att göra det. Några av viltguiderna är särskilt utbildade i att ha med barn att göra och vet därför hur man gör safariupplevselen roligare för barnen. Här finns ett lekrum, förmiddagsaktiviteter för barnen och möjlighet att få sitt eget ”Junior Ranger”-certifikat.

Det ingår game drives varje dag. Det är ju därför du har åkt på safari! Utöver The Big Five har viltreservatet flodhästar, hyenor, elandantiloper, giraffer, gnuer, impalor, schakaler, zebror osv. Fågellivet är rikt och du kan se sekreterarfåglar, kungsfiskare, hägrar, storkar, flodörnar och många andra. Utöver detta ingår även några andra lokala upplevelser så att du får ut så mycket som möjligt av ditt äventyr i Sydafrika.

Vi har även gjort safariresan ”all inclusive” så att all mat och dryck ingår.

Efter avslutad safari går turen mot Kapstaden med storstadsupplevelser och goda möjligheter att sätta din egen prägel på resan.

Välj denna resa eftersom...

 • Du får fantastiska safariupplevelser och skämmer bort dig i en mysig lodge, där allt ingår
 • Du upplever ett privat viltreservat, där det är möjligt att köra off-road och komma närmare djuren
 • Östra Kapprovinsen i Sydafrika är ett malariafritt område
 • Avsluta resan med storstadsupplevelser och tid på egen hand i vackra Kapstaden

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag flyger du från Sverige till Port Elizabeth med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve

Vid din ankomst möts du på flygplatsen av chauffören, som kör dig till Kariega Game Reserve. Resan är cirka 120 kilometer och tar ungefär 1,5 timmar.

Kariega Game Reserve är ett privat, familjeägt naturreservat på cirka 10 000 hektar. Till ytan motsvarar det ett område som är mer än dubbelt så stort som Gotska sandön. Naturreservatet grundades för cirka 20 år sedan i ett mycket naturskönt område med högländer, dalar och två floder. I reservatet finns det såväl buskskogar och öppna grässlätter som våtmarker och torra, böljande landskap. Tillsammans skapar detta fantastiska förhållanden för djuren. Och dem finns det många av, först och främst The Big Five: lejon, elefanter, noshörningar, leoparder och bufflar. Men också många av de andra spännande och exotiska djuren, såsom den vackra impalan, ellipsvattenbocken med den karaktäristiska vita ringen på bakdelen, elandantilopen som väger nästan 1 ton, kudun med sina imponerande sneda horn, den skygga schakalen, samt djuren som vi kanske är mer bekanta med: zebror, flodhästar, giraffer, gnuer, vårtsvin och babianer. Självklart finns det också många spännande fåglar.

Efter ankomsten checkar du in på 4-stjärniga Main Lodge, i en lyxig chalet. Efter incheckning tillbringar du resten av dagen som du vill.

Övernattning:
Dag 3: Vandringssafari

Förmiddagen tillbringar du som du vill innan du på eftermiddagen ger dig ut på vandringssafari och får en helt annan upplevelse av naturen och djuren. Här är det inte längre de stora djuren som är i fokus, utan istället de mindre djuren, växter, ljud och dofter. Kanske får du syn på en kameleont eller outtröttliga dungbeetles – fälttordyvlar som rullar kulor av elefantspillning till sina ägg. Guiden lär dig också att se skillnaden på de olika djurens fotspår. En vandringssafari ger dig en mycket djupare förståelse för naturen du befinner dig i. Kom ihåg att barnen måste vara över 16 år för att få följa med på den här safarin. Har du mindre barn med dig så erbjuds det en mer barnvänlig bushwalk varje eftermiddag, även den med en egen ranger.

Alla måltider under dagen serveras i restaurangen på Main Lodge.

Övernattning:
Dag 4: Besök i en lokal kåkstad

En av dagarna i Kariega besöker du en lokal kåkstad, ett så kallat ”township”. Kariega har hjälpt en grupp unga företagare som gärna vill hålla guidade turer i sitt eget lokalområde, och tack vare The Kariega Foundation har detta blivit möjligt. Utflykten tar drygt 3 timmar och du besöker bland annat ett lokalt hem och en ”sangoma” – en traditionell healer. Lunchen serveras i en liten lokal restaurang. Det är en riktigt spännande utflykt med goda möjligheter att lära sig mer om den lokala kulturen.

Utöver lunchen serveras dagens måltider i restaurangen på Main Lodge.

Övernattning:
Dag 5: Safari med båttur på floden och kanottutflykt

I dag är morgonsafarin kombinerad med en båttur på Kariegafloden. Under eftermiddagen väntar en guidad kanotutflykt på lugna Bushman’s River. Samtidigt som du paddlar iväg får du uppleva naturens oavbrutna stillhet, och du kan tävla med dina medresenärer om att få syn på olika fåglar och djur som betar längs flodkanten. Det är en helt annan typ av safari, där du kommer riktigt nära djuren på ett unikt sätt.

Alla måltider under dagen serveras i restaurangen på Main Lodge.

Övernattning:
Dag 6: Flyg från Port Elizabeth till Kapstaden

Efter frukost körs du till flygplatsen i Port Elizabeth, varifrån du flyger till Kapstaden. Här möts du av vår lokala guide, som kör dig till ditt hotell. Du har 4 övernattningar i Kapstaden.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 7-9: Upplevelser i Kapstaden

Dagarna i Kapstaden tillbringar du som du vill.

Kapstaden är en fantastisk stad! Med det vackra läget vid foten av det berömda Taffelberget kan man lätt lägga flera dagar på att bara promenera runt och se på staden, njuta av strandpromenaden, beundra de många historiska sevärdheterna och byggnaderna, samt besöka museer och trevliga restauranger. Besök t.ex. District Six-museet, som berättar om den tvångsflyttning av människor som skedde under apartheidtiden. Är du intresserad av modern konst är Zeitz Museum of Contemporary Art ett absolut måste. Vi rekommenderar också att du avsätter gott om tid för att uppleva hela området kring Waterfront. Här finns kaféer, restauranger och butiker, samt en uppsjö av aktiviteter och sevärdheter.

Vi rekommenderar även att man tar sig lite utanför staden. En guidad dagsutflykt till Godahoppsudden är en stor upplevelse. På vägen stannar du vid Boulders Beach, där du kan se de små, söta pingvinerna. Utsikten från Chapman’s Peak Drive tar andan ur de flesta.

Vinlandet runt Kapstaden är unikt. Under en dagsutflykt besöker du Stellenbosch, Paarl och Franschoek – och får naturligtvis också smaka på de gyllene dropparna.

Glöm inte Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad. Tidigare fångar visar dig runt på ön, som verkligen är väl värd ett besök.

Slutligen ska du unna dig själv att uppleva staden från toppen av Taffelberget, som är en symbol för Kapstaden. Du kan ta linbanan upp, men vi kan också rekommendera en vandringstur till toppen som ger dig gott om möjligheter att njuta av de fantastiska vyerna längs vägen.

Nedan kan du se ett urval av möjliga tilläggsturer. Vi rekommenderar att du bokar dessa i förväg hemifrån så att du är säker på att få plats. Vissa av utflykterna är väldigt populära och det är stor efterfrågan på platserna.

Dag 10: Avresa från Kapstaden

Du hämtas på hotellet i god tid innan hemresan och körs till flygplatsen, varifrån hemresan börjar.

Dag 11: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en spännande och upplevelserik semester.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Sydafrikas vinland, 2 nätter

Utsökta viner, god mat, historia och vacker natur – allt detta kan du förvänta dig under ett besök i Sydafrikas vinland.

Bara en timmes bilväg från Kapstaden hittar du det vackra vinlandet. Här finns mjuka kullar med frodiga sluttningar, som här och var bryts av spetsiga klippor, små trivsamma byar med hus byggda i den charmiga kapholländska stilen, samt vinodlingar och vingårdar.

Dalarna omkring Kapstaden är perfekta för vinodling. Bergen ger både vatten och lä mot vinden, marken är väl dränerad och klimat är precis som vid Medelhavet.

Staden Stellenbosch grundades 1679 av guvernören för kapkolonin och är därmed den näst äldsta europeiska bosättningen i Sydafrika efter Kapstaden.

År 1690 tog hugenotterna med sig de första vinstockarna till dalen och vinproduktionen grundades.

På denna förlängning till vinlandet tillbringar du två nätter på den världskända vingården Spier, och självklart deltar du i en guidad heldagsutflykt till både Stellenbosch, Paarl och Franschhoek.

Övernattning:
Solsemester på Mauritius, 5 nätter

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Upplevelser vid Victoriafallen, 3 nätter

Victoria Falls anses vara en av världens mest spektakulära vattenfall. Vattenfallet är inte bara en av de vildaste och mest imponerande naturliga underverk, det ligger också fantastiskt i tropiska Afrika.

Dagarna på Victoria Falls är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Tillägg för enkelrum 16 420 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.