Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaSydafrikaExklusiv safariresa med Lisa & Skigh
11 dagar:

Exklusiv safariresa med Lisa & Skigh

Höjdpunkter

Safari i Nkomazi Game Reserve, Africa under Canvas, Swaziland, the big 5, the little 5, Thanda Safari Private Game Reserve, St. Lucia, UNESCOs världsarv i iSimangaliso Wetland Park, Cape Vidal.

I priset ingår:

 • Flygresa från Sverige till Johannesburg och tillbaka från Durban
 • Transfer från flygplatsen till hotellet i Johannesburg
 • Transport mellan övernattningsställen i bil med luftkonditionering enligt programmets beskrivning.
 • Transfer från St. Lucia till Durbans flygplats
 • 8 nätter på fyrstjärniga hotell, safaricampingar eller lodger.
  • 8 x frukost
  • 2 x high tea
  • 3 x lunch
  • 4 x middag
 • Inreseavgift till Swaziland
 • Lokal engelsktalande guide under hela resan – från ankomsten till Johannesburg fram till avresan från Durban.
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegarantin gäller vid minst 2 deltagare.

Följande utflyktspaket ingår:

 • Sju safariturer i privata naturreservat (game drives både morgon och kväll)
 • En kvällsbåttur på St. Lucia Estuary inkl. ett glas vin.
 • En dagstur i iSimangaliso Westland Park till Cape Vidal inkl. snorkling
 • Besök på ett glasblåseri i Swaziland
Tillägg för enkelrum 2 700 kr
Rabatt vid större grupper
Därför ska du välja denna resa...

Den här resan passar dig som vill resa i en liten grupp tillsammans med en kunnig lokal engelsktalande guide, och som samtidigt vill åka på safari och uppleva naturen utanför de välbesökta turistområdena. Du bor i två privata vildreservat där du och safariturens övriga gäster kan uppleva djuren nästan helt för er själva. Du får också uppleva lokalbefolkningens vardagsliv i den charmiga kuststad St. Lucia.

Resan leds av Lisa och Skigh Rinaldi Coetzee. Skigh är sydafrikan och utbildad ranger. Han vet allt om naturen och djurlivet och delar med sig av sina omfattande kunskaper. Han har tidigare arbetat på bland annat Bongani Mountain Lodge. Lisa är tysk och flyttade till Sydafrika för flera år sedan, där hon har arbetat som serviceguide på Bongani Mountain Lodge. På utflykten tolkar hon för tysktalande resenärer samt hjälper till med praktiska saker under vägen. Lisa och Skigh bor i St. Lucia, som ligger inom det UNESCO-skyddare världsarvsområdet iSimangaliso Wetland Park. Det gör att de har särskilt stor inblick i det här fantastiska området.

På resan har du möjlighet att få syn på såväl the big 5 som the little 5, och i Cape Vidal kan du snorkla bland korallrev, och kanske åka på en tur för att de imponerande havssköldpaddorna. Något som är unikt för St. Lucia, är att du på kvällen kan se flodhästar gå omkring på gatorna och beta på folks gräsmattor, och de flyr inte heller när de ser människor till skillnad från på andra ställen. Fågellivet är en upplevelse i sig eftersom iSimangaliso Wetland Park är hemvist för över 500 fågelarter, och det finns särskilda byggnader för fågelskådning i parken.

På denna guidade rundtur får du resa genom det sydafrikanska landskapet i en bekväm bil där det finns plats för högst nio passagerare. På safarin används särskilda safaribilar.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

Avgång med kvällsflyg från Sverige till Johannesburg med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Johannesburg
Dag 2: Ankomst till Johannesburg

Vid din ankomst blir du mött av Lisa och Skigh som kör dig till ditt hotell.

Efter incheckning på hotellet är det välkomstmöte då Lisa och Skigh berättar om turen och svarar på praktiska frågor. Samtidigt delar de ut ett informationspaket.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Peermont Mondior At Emperors Palace 

Dag 3: Johannesburg – Nkomazi Game Reserve
Dag 3: Johannesburg – Nkomazi Game Reserve

Efter frukost och utcheckning är det tidig avresa från hotellet. Du kan koppla av och njuta av det mångfacetterade landskapet på resan från Johannesburg till Nkomazi Game Reserve, som ligger i Mpumalanga. Sträckan är cirka 300 kilometer och resan tar 4,5 timmar. Strax efter ankomsten blir du serverad lunch.

Nkomazi Game Reserve breder ut sig över 15 000 hektar och har en vacker natur med några av Afrikas äldsta bergformationer, mjuka kullar, öppna savanner, Komatifloden och gröna buskskogar. Nkomazi har ett rikt djurliv med elefanter, noshörningar, giraffer, lejon, geparder samt en mängd olika antiloper och gaseller som till exempel vattenbockar, kuduer, impalor och stenbockar. Det finns också ett rikt fågelliv. Komatifloden strömmar genom naturreservatet och utgör grunden för ett rikt djurliv.

I naturreservatet finns Komati Tented Camp, en lyxcamping med bara 10 tält. Campingen ligger på en höjd över Komatifloden och härifrån har du en fantastisk utsikt över landskapet.

Majilis loungetält har en terrass med utkiksplats där du kan sitta och koppla av och kanske ta en drink innan du beger dig ut på safari på eftermiddagen.

Beroende på vädret serveras middagen antingen utomhus i en boma eller i restaurangtältet. Om det är stjärnklart har du möjlighet att beskåda den södra stjärnhimmeln.

Övernattning Komati Tented Lodge 

Dag 4: Safari och andra aktiviteter i Nkomazi Game Reserve
Dag 4: Safari och andra aktiviteter i Nkomazi Game Reserve

En ranger kommer och väcker gästerna i gryningen. Innan morgonsafarin sätter igång får du en kopp kaffe eller te och lite tilltugg. En morgonsafari tar vanligtvis mellan två och en halv till tre och en halv timme, och när du kommer tillbaka till lodgen är det dags för frukost.

Därefter har du några lediga timmar för dig själv. På eftermiddagen finns det möjlighet att gå på en guidad bushwalk (vandringssafari), om du har lust att prova på det. Du kan också välja att koppla av i ditt lyxtält där det finns en liten pool på terrassen. Avslutningsvis finns det möjlighet – till en extra kostnad – att boka en tur med mountainbike, en fisketur eller en spabehandling som ligger helt ostört men ändå erbjuder en fantastisk utsikt.

I slutet på eftermiddagen är det dags för ännu en safaritur i det natursköna och mycket mångfacetterade naturreservat där du kan upptäcka Afrikas imponerande djurliv.

På kvällen serveras det middag utomhus i en boma eller i restaurangtältet beroende på hur vädret ser ut.

Övernattning Komati Tented Lodge 

Dag 5: Nkomazi – Swaziland – Thanda
Dag 5: Nkomazi – Swaziland – Thanda

Dagen bjuder på äventyr i ett nytt land, nämligen Swaziland. På väg från Nkomazu till nästa safarilodge i Zululand går turen genom det lilla kungariket Swaziland. Efter ett kort stopp för en passkontroll vid gränsen till Swaziland går turen vidare in i ett vackert, bergigt land. Landet präglas av jordbruk och lite skogsbruk. Befolkningen är trevlig och välkomnande, och landets olika ursprungsbefolkningar har alltid levt fredligt tillsammans. Under resan genom Swaziland får du besöka ett glasblåseri, och du har möjlighet att se hela processen med glasblåsning och formning av glas. Det finns en liten fabriksbutik där du har möjlighet att köpa några av de fina glaskonstverken.

Senare blir det lunchpaus på en lokal restaurang. I dag betalas lunchen på egen hand.

Under mitten av eftermiddagen är du framme i Thanda Safari Private Game Reserve Totalt sträcker sig resan över 300 km och tar ca sex timmar. Efter incheckningen och en kort vilopaus är det dags för eftermiddagens safaritur.

Thanda Safari Private Game Reserve är ett reservat för the big 5 på 14 000 hektar. Här kan du uppleva the big 5: elefanter, bufflar, noshörningar, lejon och leoparder. Men det behöver inte ta slut där, för om du har tur kan du även få syn på geparder, sällsynta vildhundar, hyenor, zebror, gnuer, antiloper och över 90 olika arter av fåglar – från sparvfåglar till kungsfiskare och gamar. I naturreservatet möter du inte många andra gäster eftersom endast safariturens gäster får vistas här. På det sättet får du garanterat de bästa möjligheterna att se och iaktta djurlivet och naturen.

Thanda får bara elektricitet från solpaneler, vilket gör att belysningen är begränsad under kvällstid på äkta afrikanskt safaristuk, där oljelampor och stearinljus lyser upp många platser. Det är en helt fantastisk upplevelse!

Efter safarin serveras det middag under stjärnorna mitt i naturen eller på den öppna terrassen på restaurangen, eller möjligtvis i skenet stearinljusen och oljelamporna.

Övernattning Thanda Tented Camp 

Dag 6: Safari i Thanda Safari Private Game Reserve
Dag 6: Safari i Thanda Safari Private Game Reserve

Du blir väckt i gryningen, och efter en kopp kaffe eller te så att du är redo för safarin. På morgonen är djuren aktiva och det är då du kan se när de är på väg ut för att leta efter föda. Här i Thanda kan du utöver the big 5 även se ”the little 5”: springnäbbmöss, noshornsbaggar, leopardsköldpaddor, myrlejonsländor med glupsk aptit som larv och imponerande vingar som vuxen, och slutligen den rödnäbbade buffelvävaren. Naturguiden har expertkunskaper på området och kan hitta spår och tecken från djur som det otränade ögat inte skulle upptäcka. Samtidigt bjuder guiden på historier och anekdoter om området och sin tid som guide i detta storslagna land.

Efter safarin serveras det frukost och efter det har du några lediga timmar för dig själv.

Om du vill kan du från Thanda delta i en väldigt spännande tur och uppleva zulufolkets kultur. På turen besöker du ett traditionellt zuluhem och får höra om zulufolket och deras historia. Turen bokas lokalt mot extra kostnad.

Som naturreservat är Thanda del av ett bevarandeprojekt för noshörningar som är extremt utrotningshotade på grund av tjuvskytte. På denna tur får du följa med en person som arbetar med noshörningar i sitt dagliga arbete under tre till fyra timmar. Ta på dig kläder i neutrala jordnyanser – turen betalas separat. Huvudparten av avgiften går till att stötta projektet.

 

I slutet av eftermiddagen är det dags för ännu en safaritur. Vid denna tid på dagen letar sig djuren vanligtvis till vattenkällor för att dricka. Här kan du ta del av helt unika upplevelser, till exempel kan du se girafferna vandra i närheten av elefanterna, och lite längre bort kanske impalorna – som alla är aningen nervösa då det kan finnas lejon som ligger på lur i närheten.

Du kommer tillbaka till campingen efter att solen har gått ner, och middagen serveras även idag i stearinljusens och oljelampornas sken.

Övernattning Thanda Tented Camp 

Dag 7: Thanda – St. Lucia
Dag 7: Thanda – St. Lucia

Dagen börjar med en sista safaritur i Thanda innan frukosten serveras. Efter frukosten checkar du ut från ditt lyxtält och resan fortsätter mot St. Lucia. Totalt sträcker sig resan över 100 km och tar ca en och en halv timme.

Efter ankomst och incheckning får du en kort rundvisning i staden, och efter det har du några lediga timmar på egen hand.

Staden St. Lucia ligger i iSimangaliso Wetland Park som finns med på UNESCOs världsarvslista sedan 1999. Staden är liten och mysig, och lever i harmoni med naturen. Indiska oceanen ligger på ena sidan och våtmarksområdet St. Lucia Estuary på den andra. iSimangaliso Wetland Park är ett helt unikt område där the big 5 lever naturligt, och har ett mycket rikt djurliv då djuren trivs i våtmarksområden – däribland flodhästar, krokodiler och sjöfåglar såsom flamingor och fiskgjusar.

Byn St. Lucia utmärker sig genom att djuren får leva fritt. Det betyder att det inte är ovanligt att flodhästarna går genom gatorna på jakt efter gott grönt gräs under kvällar och nätter. Det är inte heller ovanligt att se antiloper.

Under slutet på eftermiddagen väntar en båttur i solnedgången på St. Lucia Estuary. Här kan du se flodhästarna på nära håll – den enda platsen i världen där flodhästarna inte flyr när de ser människor. Du får njuta av ett gott glas vin och kika efter djur och fåglar samtidigt som båten långsamt glider fram. Båtturen tar ca 2 timmar.

Efteråt kan guiden köra dig till en restaurang och hämta dig igen senare.

Övernattning Turtle Bay Lodge 

Dag 8: Dagstur genom iSimangaliso Wetland Park till Cape Vidal
Dag 8: Dagstur genom iSimangaliso Wetland Park till Cape Vidal

Idag åker du med på en tur i en öppen safaribil genom iSimangaliso Wetland Park till Cape Vidals vita stränder och kristallklara turkosblåa vatten. iSimangaliso Wetland Park är 332 000 hektar stor och har the big 4: elefant, buffel, noshörning (både den vita och den svarta) samt leopard. Det finns många olika typer av landskap, och iSimangaliso har bland annat världens högsta gräsbeklädda sanddyner. Området är inte inhägnat och djuren lever helt fritt. Den öppna safaribilen stannar så fort det finns något att se. När du väl är framme vid Cape Vidals vackra strand får du snorkelutrustning så att du kan utforska korallrevet. Om du inte har snorklat tidigare får du en bra genomgång. En klassisk sydafrikansk grillunch ingår. Du är tillbaka på lodgen i slutet av dagen.

Resten av kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning Turtle Bay Lodge 

Dag 9: St. Lucia på egen hand
Dag 9: St. Lucia på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill. Guiden ger dig råd och vägledning samt hjälper dig med att boka extra turer om du vill. Det finns mängder av aktiviteter – allt från djuphavsfiske under en kajaktur, havssköldpaddssafari och valsafari till kulturella turer bland zulufolket.

Du kan naturligtvis också välja att koppla av vid lodgens pool.

Övernattning Turtle Bay Lodge 

Dag 10: Hemresa från Durban
Dag 10: Hemresa från Durban

Efter frukosten är det utcheckning och guiden kör dig till Durban, varifrån du tar flyget hem med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 11: Hemkomst till Sverige
Dag 11: Hemkomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en fantastisk guidad rundresa och semesterupplevelse.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Trustpilot

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.