Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaSydafrikaSafariresa & Kapstaden
13 dagar:

Safariresa till Sydafrika & Kapstaden

Höjdpunkter på denna resa:

Boulders Game Reserve, Kruger Nationalpark, Drakensberg, Blyde River, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window, De tre rondavellerna, Kapstaden.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Skandinavisk tur-koordinator
 • 6 övernattningar på Pestana Kruger Lodge**** inkl. halvpension
 • Bushwalk med specialutbildad guide i Boulders Game Reserve
 • Sunset Game Drive med sundowner i Boulders Game Reserve
 • Heldagssafari i Kruger Nationalpark
 • Heldagsutflykt på panoramarutten i Drakensberg
 • Halvdagssafari i Kruger Nationalpark
 • Avgifter till de nämnda nationalparker och viltreservater
 • Flyg från Nelspruit till Kapstaden inkl. transfer
 • 4 övernattningar i Kapstaden på Premier Hotel Cape Manor**** inkl. frukost
 • Möjlighet att förlänga vistelsen i Kapstaden
 • Flyg från Kapstaden till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Tillägg för enkelrum 5 800 kr
Rabatt vid större grupper

Kombinationsmöjligheter::

Välj denna resa eftersom...

På denna resa bor du på Pestana Kruger Lodge vid Crocodile River med utsikt över den världsberömda Kruger Nationalpark. Du får chansen att komma nära ”the big 5” och du lär dig att tolka naturens signaler på en spännande bushpromenad med en kunnig ranger.

Du upplever Sydafrikas högsta och längsta bergskedja, Drakensbergen. Drakensbergen bjuder på spektakulära vyer över en av utflyktens höjdpunkter, Blyde River Canyon, som är världens tredje största canyon. Du upplever också utsikterna från God’s Window och Bourke’s Luck Potholes, där floderna Blyde och Treur har gjort djupa, cylindriska formationer i bergen.

Blir du inte mätt på äventyren kan du med fördel ta en canopy-tur, spela golf, uppleva Sudwalas miljoner år gamla grottor, besöka en swazi-familj i Swaziland eller ett rehabiliteringscenter för utrotningshotade och övergivna djur. Möjligheterna är många!

Du tar flyget vidare till den vackra kuststaden Kapstaden. Här kan du koppla av på fantastiska stränder, njuta av de många utsiktspunkterna, åka på valsafari, dyka i hajbur, uppleva fängelseön Robben Island eller besöka de sydafrikanska vinodlingarna.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

Avgång med kvällsflyg från Sverige till Johannesburg med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Pestana Kruger Lodge
Dag 2: Ankomst till Pestana Kruger Lodge

Efter ankomsten till Johannesburg kör du genom det vackra landskapet till det fyrstjärniga Pestana Kruger Lodge. Lodgen ligger vid Crocodile River med en färgrik panoramautsikt över Kruger National Park. Du kan tillbringa eftermiddagen med att njuta av den fantastiska utsikten från terrassen eller ta det lugnt vid poolen.

Övernattning Pestana Kruger Lodge 

Dag 3: Bushwalk och Sunset Game Drive
Dag 3: Bushwalk och Sunset Game Drive

Bushwalk
Du blir hämtad tidigt på morgonen och körs till Boulders Game Reserve. Här väntar en bushwalk med en ranger som guidar dig i bushen. Guiden har särskild utbildning i bush walks. Här lär du dig att tyda naturens signaler och lukta, lyssna, spana och iaktta som en riktig upptäckare. Du får lära dig om djurens beteende och hur du kan känna igen dem på deras spår. På utflykten får du lära dig om många av de små djur och växter som du inte kan se från safaribilen.

Sunset Game Drive
Vid solnedgången kör du ut på en stämningsfull safari. När du kommer fram till det privata vildtreservatet Boulders Game Reserve får du en ”sundowner” – en drink som serveras i naturen i solnedgångens sken. När skymningen faller påbörjar du en spännande kvällssafari där du ser djur med strålkastare från safaribilen. På vägen får du uppleva de nattaktiva djuren som gömmer sig och vilar under dagen. Du kommer också nära de djur du såg under dagen. Om himlen är klar kan du också fråga guiden om några av det södra halvklotets vackra stjärnbilder. Fråga till exempel om Södra korset eller om Orions bälte.

Observera att både bushpromenaden och Sunset Game Drive är tillåtet för alla åldrar. Vi rekommenderar dock att barn som är med på bushpromenaden är 12 år eller äldre och barn som är med på Sunset Game Drive är 6 år eller äldre.

Övernattning Pestana Kruger Lodge 

Dag 4: Heldagsutflykt i Kruger Nationalpark
Dag 4: Heldagsutflykt i Kruger Nationalpark

Heldagssafari i ett öppet fordon där du upplever Kruger Nationalpark, en av världens mest kända nationalparker. Kruger Nationalpark grundades som ett viltreservat redan 1898 och fick status nationalpark 1926. Parken sträcker sig ca 350 km från söder till norr och ca 65 km från öst till väst. Med sina 20 000 km² är den Sydafrikas största nationalpark. Där finns 146 olika däggdjur, ca 520 fågelarter och 120 reptilarter. Det finns inte bara många arter, det finns också många djur av varje art. Det finns till exempel uppskattningsvis 11 000 elefanter, 2 000 lejon, 1 000 leoparder, 35 000 bufflar, 35 000 zebror samt över 150 000 antiloper.  När det gäller växter kan man observera 2 000 olika arter, allt från mossor, gräs och träd till lianer och kaktusar.

De vilda djuren är ofta som mest aktiva tidigt på morgonen och under eftermiddagen. Därför åker du tidigt från lodgen för att kunna uppleva så många djur som möjligt, innan de drar sig undan i skuggan för att vila mitt på dagen. På grund av den tidiga starten får du ett frukostpaket med dig från lodgen, som du kan äta vid en lämplig tid och plats. Vid lunch stannar du i ett auktoriserat område där det både finns café och minilivs.

Sent på dagen du är tillbaka på lodgen – och förhoppningsvis har du fyllt kameran med härliga bilder!

Övernattning Pestana Kruger Lodge 

Dag 5: Fritt val
Dag 5: Fritt val

Dagen tillbringar du som du vill. Kanske har du lust att ta det lugnt vid poolen eller åka på en av Afrika-safaris tillvalsutflykter.

Nedan kan du se ett urval av de tillvalsutflykter som erbjuds. Dessa beställs och betalas på lodgen genom vår vår skandinaviska resekoordinator. Priserna anges i sydafrikanska rand.

Övernattning Pestana Kruger Lodge 

Dag 6: Heldagsutflykt till Drakensbergen
Dag 6: Heldagsutflykt till Drakensbergen

I dag ska du på en spektakulär heldagsutflykt längs panoramarutten i dramatiska Drakensberg. Bergskedjan är röd och ger en fantastisk kontrast till de gröna träden och växterna. Du upplever Blyde River Canyon som är upp mot 700 m djup och 60 km lång och därmed världens tredje största canyon. Du stannar vid de tre viktigaste utsiktspunkterna längs klyftan: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes och de tre rondavellerna. De tre rondavellerna är tre mycket vackra och distinkta klippformationer som påminner om de runda hyddorna som tidigare fanns i lokala byar i många delar av södra Afrika. Det finns också många vattenfall på panoramarutten och du stannar vid ett av dem. Det kan till exempel vara Berlin Falls där vattnet faller 150 m ner i en sjö. Stoppet kan även ske vid Lisbon Falls som ligger vid punkten där Blyde River delar sig i två och där faller vattnet 92 m ner över en nästintill lodrät klippa och samlas igen till ett vattenflöde. Det finns många andra vattenfall och guiden bestämmer var stoppet kommer att ske. Ett av dagens mest spektakulära besök kommer helt klart att vara Bourke’s Luck Potholes, cylindriska hål som har slipats ner i klipporna av vatten och sand i tusentals år. Du kan komma nära detta naturfenomen längs vissa broar som är byggda över de säregna hålen.

Övernattning Pestana Kruger Lodge 

Dag 7: Halvdagssafari i Kruger Nationalpark
Dag 7: Halvdagssafari i Kruger Nationalpark

Förmiddagen tillbringar du som du vill. På eftermiddagen är det gamedrive i Kruger Nationalpark i fyrhjulsdriven safaribil. Parken bjuder både på stora grässlätter och områden med klippor, sjöar och vattendrag. På eftermiddagen flockas djuren vid sjöarna och vattendragen för att dricka, och om du har tur kanske du får se elefanter som badar. Guiden försöker upptäcka så många olika djur som möjligt under utflykten och kommer att leta efter antiloper, för där det finns antiloper finns det även rovdjur. Med lite tur får du se den skygga leoparden.

Övernattning Pestana Kruger Lodge 

Dag 8: Flyg från Nelspruit till Kapstaden
Dag 8: Flyg från Nelspruit till Kapstaden

Du blir hämtad på lodgen och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Kapstaden.

I ankomsthallen blir du mött av en chaufför som kör dig till hotellet där du ska bo de kommande fyra nätterna.

Hotellet ligger centralt och därmed i närheten av en rad olika sevärdheter. Det är en perfekt utgångspunkt för att utforska Kapstaden och de många fascinerande områdena både runt om och i staden.

Våra samarbetspartner möter dig på hotellet och då kan du ställa frågor eller få mer information om Kapstaden. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Premier Hotel Cape Manor 

Uppgraderingsmöjligheter i Kapstaden:

Dag 9-11: Avkoppling och upplevelser i Kapstaden
Dag 9-11: Avkoppling och upplevelser i Kapstaden

Dagarna tillbringar ni som ni vill.

Kapstaden är en fantastisk stad! Med det vackra läget vid foten av det berömda Taffelberget kan man lätt lägga flera dagar på att bara promenera runt och se på staden, njuta av strandpromenaden, de många historiska sevärdheterna och byggnaderna samt museer och trevliga restauranger.

Vi rekommenderar även att ta sig lite utanför staden. En guidad dagstur till Godahoppsudden är en stor upplevelse. På vägen stannar du vid Boulders Beach där du kan se de små, söta pingvinerna. Utsikten från Chapman’s Peak Drive tar andan ur de flesta.

En tur till toppen av Taffelberget är nästan ett måste när du är i Kapstaden. Ta linbanan dit upp och njut av den enastående utsikten ner mot staden och ut över vattnet. Du kan nästan vara säker på att stöta på en klippgrävling eller två här uppe.

Vinlandet runt Kapstaden är unikt. På en dagstur besöker du Stellenbosch, Paarl och Franschoek – du får naturligtvis också smaka på de gyllene dropparna.

Glöm heller inte Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad. Tidigare fångar visar dig runt på ön och den är verkligen väl värd ett besök.

Nedan kan du se ett urval av möjliga tillvalsutflykter. Vi rekommenderar att du bokar utflykterna i förväg hemifrån, så att du är säker på att få plats. Vissa av utflykterna är väldigt populära och det är stor efterfrågan på platserna.


Övernattning Premier Hotel Cape Manor 

Dag 12: Hemresan börjar
Dag 12: Hemresan börjar

I dag är det dags att ta farväl av Sydafrika. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 13: Hemkomst
Dag 13: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en härlig och spännande semester.

Kombinationsmöjligheter:
Chobe National Park, 3 nätter
Chobe National Park, 3 nätter

Per person i dubbelrum: + 9 695 kr
Per barn u/12 år: + 5 995 kr
Enkelrumstillägg: + 2 200 kr

Om du vill ha elefant-garanti ska du åka till Chobe nationalpark i Botswana. Här finns den största koncentrationen av elefanter i hela Afrika. Minst 50 000 elefanter lever här – enligt vissa till och med upp till 120 000. Du kan dessutom se mängder av bufflar, gnuer, zebror, giraffer, antiloper, lejon, flodhästar, krokodiler. Parken har även ett rikt fågelliv med t.ex. storkar, bitätare och gamar. Det är inte heller ovanligt att se både hyenor, leoparder eller de sällsynta vildhundarna. Det är inte för inte som Botswana ofta blir utsett till ett av de bästa safariländerna i hela Afrika!

Chobe nationalpark bjuder på en fantastisk och varierad safariupplevelse med både traditionell gamedrive och mängder av aktiviteter på den livgivande Chobefloden.

Denna 4 dagar långa safariförlängning till Chobe erbjuder det bästa ur två världar – på land och på vatten – och vi har dessutom lagt in en ledig dag i programmet då du t.ex. kan köpa till en tur till de mäktiga Victoriafallen, en extra tur på floden eller fler gamedrives. En enastående möjlighet att uppleva Botswana – du har ju trots allt rest hela vägen till Afrika!

Övernattning Chobe Safari Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter:

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.