Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaSydafrikaSafariresa & Mauritius
14 dagar:

Safariresa till Sydafrika & solsemester på Mauritius

Höjdpunkter på denna resa:

Boulders Game Reserve, Kruger Nationalpark, Drakensberg, Blyde River, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window, De tre rondavellerna, Mauritius.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Skandinavisk tur-koordinator
 • 6 övernattningar på Pestana Kruger Lodge**** inkl. halvpension
 • Bushwalk med specialutbildad guide i Boulders Game Reserve
 • Sunset Game Drive med sundowner i Boulders Game Reserve
 • Heldagssafari i Kruger Nationalpark
 • Heldagsutflykt på panoramarutten i Drakensberg
 • Halvdagssafari i Kruger Nationalpark
 • Avgifter till de nämnda nationalparker och viltreservater
 • Flyg från Johannesburg till Mauritius inkl. transfer
 • 5 nätter på Hotel Le Meridien inkl. halvpension
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Mauritius
 • Flyg från Mauritius till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Tillägg för enkelrum 5 000 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

På denna resa bor du på Pestana Kruger Lodge vid Crocodile River med utsikt över den världsberömda Kruger Nationalpark. Du åker på en spännande safari i Kruger Nationalpark och Mjejane-reservatet, där du får chansen att komma nära ”the big 5”. Du lär dig också att tolka naturens signaler på en spännande bushpromenad med en kunnig ranger.

Du upplever Sydafrikas högsta och längsta bergskedja, Drakensbergen. En av höjdpunkterna är världens tredje största canyon Blyde River Canyon, som bjuder på en spektakulär utsikt över The Three Rondavels. Du upplever också utsikterna från God’s Window och God’s Eye samt Bourke’s Luck Potholes, där floderna Blyde och Treur har gjort djupa, cylindriska formationer i bergen.

Du flyger till fantastiska Mauritus där du tillbringar 5 dagar. Här väntar avslappning på kritvita sandstränder omgivna av turkosblått hav och vajande palmer.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

Avgång med kvällsflyg från Sverige till Johannesburg med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Pestana Kruger Lodge
Dag 2: Ankomst till Pestana Kruger Lodge

Efter ankomsten till Johannesburg kör du genom det vackra landskapet till det fyrstjärniga Pestana Kruger Lodge. Lodgen ligger vid Crocodile River med en färgrik panoramautsikt över Kruger National Park. Du kan tillbringa eftermiddagen med att njuta av den fantastiska utsikten från terrassen eller ta det lugnt vid poolen.

Övernattning Pestana Kruger Lodge 

Dag 3: Bushwalk och Sunset Game Drive
Dag 3: Bushwalk och Sunset Game Drive

Bushwalk
Du blir hämtad tidigt på morgonen och körs till Boulders Game Reserve. Här väntar en bushwalk med en ranger som guidar dig i bushen. Guiden har särskild utbildning i bush walks. Här lär du dig att tyda naturens signaler och lukta, lyssna, spana och iaktta som en riktig upptäckare. Du får lära dig om djurens beteende och hur du kan känna igen dem på deras spår. På utflykten får du lära dig om många av de små djur och växter som du inte kan se från safaribilen.

Sunset Game Drive
Vid solnedgången kör du ut på en stämningsfull safari. När du kommer fram till det privata vildtreservatet Boulders Game Reserve får du en ”sundowner” – en drink som serveras i naturen i solnedgångens sken. När skymningen faller påbörjar du en spännande kvällssafari där du ser djur med strålkastare från safaribilen. På vägen får du uppleva de nattaktiva djuren som gömmer sig och vilar under dagen. Du kommer också nära de djur du såg under dagen. Om himlen är klar kan du också fråga guiden om några av det södra halvklotets vackra stjärnbilder. Fråga till exempel om Södra korset eller om Orions bälte.

Observera att både bushpromenaden och Sunset Game Drive är tillåtet för alla åldrar. Vi rekommenderar dock att barn som är med på bushpromenaden är 12 år eller äldre och barn som är med på Sunset Game Drive är 6 år eller äldre.

Övernattning Pestana Kruger Lodge 

Dag 4: Heldagsutflykt i Kruger Nationalpark
Dag 4: Heldagsutflykt i Kruger Nationalpark

Heldagssafari i ett öppet fordon där du upplever Kruger Nationalpark, en av världens mest kända nationalparker. Kruger Nationalpark grundades som ett viltreservat redan 1898 och fick status nationalpark 1926. Parken sträcker sig ca 350 km från söder till norr och ca 65 km från öst till väst. Med sina 20 000 km² är den Sydafrikas största nationalpark. Där finns 146 olika däggdjur, ca 520 fågelarter och 120 reptilarter. Det finns inte bara många arter, det finns också många djur av varje art. Det finns till exempel uppskattningsvis 11 000 elefanter, 2 000 lejon, 1 000 leoparder, 35 000 bufflar, 35 000 zebror samt över 150 000 antiloper.  När det gäller växter kan man observera 2 000 olika arter, allt från mossor, gräs och träd till lianer och kaktusar.

De vilda djuren är ofta som mest aktiva tidigt på morgonen och under eftermiddagen. Därför åker du tidigt från lodgen för att kunna uppleva så många djur som möjligt, innan de drar sig undan i skuggan för att vila mitt på dagen. På grund av den tidiga starten får du ett frukostpaket med dig från lodgen, som du kan äta vid en lämplig tid och plats. Vid lunch stannar du i ett auktoriserat område där det både finns café och minilivs.

Sent på dagen du är tillbaka på lodgen – och förhoppningsvis har du fyllt kameran med härliga bilder!

Övernattning Pestana Kruger Lodge 

Dag 5: Fritt val
Dag 5: Fritt val

Dagen tillbringar du som du vill. Kanske har du lust att ta det lugnt vid poolen eller åka på en av Afrika-safaris tillvalsutflykter.

Nedan kan du se ett urval av de tillvalsutflykter som erbjuds. Dessa beställs och betalas på lodgen genom vår skandinaviska resekoordinator. Priserna anges i sydafrikanska rand.

 

Övernattning Pestana Kruger Lodge 

Dag 6: Heldagsutflukt till Drakensbergen
Dag 6: Heldagsutflukt till Drakensbergen

I dag ska du på en spektakulär heldagsutflykt längs panoramarutten i dramatiska Drakensbergen. Bergskedjan är röd och ger en fantastisk kontrast till de gröna träden och växterna. Du upplever Blyde River Canyon som är upp mot 700 m djup och 60 km lång och därmed världens tredje största canyon. Du stannar vid de tre viktigaste utsiktspunkterna längs klyftan: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes och de tre rondavellerna. De tre rondavellerna är tre mycket vackra och distinkta klippformationer som påminner om de runda hyddorna som tidigare fanns i lokala byar i många delar av södra Afrika. Det finns också många vattenfall på panoramarutten och du stannar vid ett av dem. Det kan till exempel vara Berlin Falls där vattnet faller 150 m ner i en sjö. Stoppet kan även ske vid Lisbon Falls som ligger vid punkten där Blyde River delar sig i två och där faller vattnet 92 m ner över en nästintill lodrät klippa och samlas igen till ett vattenflöde. Det finns många andra vattenfall och guiden bestämmer var stoppet kommer att ske. Ett av dagens mest spektakulära besök kommer helt klart att vara Bourke’s Luck Potholes, cylindriska hål som har slipats ner i klipporna av vatten och sand i tusentals år. Du kan komma nära detta naturfenomen längs vissa broar som är byggda över de säregna hålen.

Övernattning Pestana Kruger Lodge 

Dag 7: Halvdagssafari i Kruger Nationalpark
Dag 7: Halvdagssafari i Kruger Nationalpark

Förmiddagen tillbringar du som du vill. På eftermiddagen är det gamedrive i Kruger Nationalpark i fyrhjulsdriven safaribil. Parken bjuder både på stora grässlätter och områden med klippor, sjöar och vattendrag. På eftermiddagen flockas djuren vid sjöarna och vattendragen för att dricka, och om du har tur kanske du får se elefanter som badar. Guiden försöker upptäcka så många olika djur som möjligt under utflykten och kommer att leta efter antiloper, för där det finns antiloper finns det även rovdjur. Med lite tur får du se den skygga leoparden.

Övernattning Pestana Kruger Lodge 

Dag 8: Vidare till Mauritius
Dag 8: Vidare till Mauritius

Efter frukosten checkar du ut från hotellet och körs till Johannesburg, varifrån du flyger vidare till Mauritius.

Mauritius ligger mitt i den Indiska Oceanen och bjuder på vidunderliga stränder. Stora delar av ön är täckt av gröna sockerrörsplantager med ockerröd jord. Sedan självständigheten år 1968 har Mauritius varit en stabil demokrati och är i dag ett av de rikaste länderna i Afrika.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Dag 9-12: Avslappning och upplevelser på Mauritius
Dag 9-12: Avslappning och upplevelser på Mauritius

Dagarna är till fri disposition. Vår representant kan träffas dagligen under vistelsen och hjälper med att arrangera olika utflykter.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Dag 13: Hemresa
Dag 13: Hemresa

Du hämtas på ditt hotell och körs till flygplatsen, varifrån du flyger mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst
Dag 14: Hemkomst

Du landar hemma i Sverige efter en spännande och händelserik resa.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.