• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaSydafrikaSafari i Sydafrika & Victoriafallen
12 dagar

Safari i Sydafrika & Victoriafallen

Först upplever du Sydafrikas vackra natur och djurliv på en safari från din lodge, som ligger ett stenkast från Kruger nationalpark. Resan avslutas vid ett av världens mest spektakulära vattenfall.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Safari i Sydafrika & Victoriafallen Safari i Sydafrika & Victoriafallen
12 dagar

Safari i Sydafrika & Victoriafallen

Först upplever du Sydafrikas vackra natur och djurliv på en safari från din lodge, som ligger ett stenkast från Kruger nationalpark. Resan avslutas vid ett av världens mest spektakulära vattenfall.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Skandinavisk tur-koordinator
 • 6 övernattningar på Pestana Kruger Lodge**** inkl. halvpension
 • Bushwalk med specialutbildad guide i Boulders Game Reserve
 • Sunset Game Drive med sundowner i Boulders Game Reserve
 • Heldagssafari i Kruger nationalpark
 • Heldagsutflykt på panoramarutten i Drakensberg
 • Halvdagssafari i Kruger nationalpark
 • Avgifter till de nämnda nationalparker och viltreservater
 • Flyg från Nelspruit till Livingstone, Zambia inkl. transfer
 • 3 övernattningar på David Livingstone Safari Lodge and Spa i Livingstone vid Victoriafallen inkl. frukost
 • Möjlighet att förlänga vistelsen vid Victoriafallen
 • Flyg från Livingstone till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Kortfattat om resan:

På denna resa bor du på Pestana Kruger Lodge vid Crocodile River med utsikt över den världsberömda Kruger nationalpark. Du får chansen att komma nära ”the big 5” och du lär dig att tolka naturens signaler på en spännande bushpromenad med en kunnig ranger.

Du upplever Sydafrikas högsta och längsta bergskedja, Drakensbergen. Drakensbergen bjuder på spektakulära vyer över en av utflyktens höjdpunkter, Blyde River Canyon, som är världens tredje största canyon. Du upplever också utsikterna från God’s Window och Bourke’s Luck Potholes, där floderna Blyde och Treur har gjort djupa, cylindriska formationer i bergen.

Blir du inte mätt på äventyren kan du med fördel få hjärtat att pumpa med en canopy-tur, spela golf, uppleva Sudwalas flera miljoner år gamla grottor, uppleva Swaziland eller kanske besöka ett rehabiliteringscenter för utrotningshotade och övergivna djur. Möjligheterna är många!

Resan avslutas med ett besök vid ett av världens största vattenfall: de imponerande Victoriafallen. Här på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe tillbringar du 3 nätter på ett fint hotell. Det går att köpa till flera olika utflykter, beroende på om du tycker om adrenalin eller lite lugnare upplevelser på Zambezifloden.

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev The Big Five under en safari i Kruger nationalpark i Sydafrika och avsluta med de storslagna Victoriafallen
 • I Drakbergen kan du njuta av utsikten över självaste God’s Window
 • Du kommer tätt inpå naturen under en bushwalk med en duktig parkvakt och ser de nattaktiva djuren under kvällens game drive
 • Imponeras av vattenmassorna vid ett av världens största vattenfall och se var dr Livingstone gick i land

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

Avgång med kvällsflyg från Sverige till Johannesburg med mellanlandning(ar) på vägen.

 

Dag 2: Ankomst till Pestana Kruger Lodge

Efter ankomsten till Johannesburg kör du genom det vackra landskapet till det fyrstjärniga Pestana Kruger Lodge. Lodgen ligger vid Crocodile River med en färgrik panoramautsikt över Kruger nationalpark. Du kan tillbringa eftermiddagen med att njuta av den fantastiska utsikten från terrassen eller ta det lugnt vid poolen.

Övernattning:
Dag 3: Bushwalk och Sunset Game Drive

Bushwalk
Du blir hämtad tidigt på morgonen och körs till Boulders Game Reserve. Här väntar en bushwalk med en ranger som guidar dig i bushen. Guiden har särskild utbildning i bush walks. Här lär du dig att tyda naturens signaler och lukta, lyssna, spana och iaktta som en riktig upptäckare. Du får lära dig om djurens beteende och hur du kan känna igen dem på deras spår. På utflykten får du lära dig om många av de små djur och växter som du inte kan se från safaribilen.

Sunset Game Drive
Vid solnedgången kör du ut på en stämningsfull safari. När du kommer fram till det privata vildtreservatet Boulders Game Reserve får du en ”sundowner” – en drink som serveras i naturen i solnedgångens sken. När skymningen faller påbörjar du en spännande kvällssafari där du ser djur med strålkastare från safaribilen. På vägen får du uppleva de nattaktiva djuren som gömmer sig och vilar under dagen. Du kommer också nära de djur du såg under dagen. Om himlen är klar kan du också fråga guiden om några av det södra halvklotets vackra stjärnbilder. Fråga till exempel om Södra korset eller om Orions bälte.

Observera att både bushpromenaden och Sunset Game Drive är tillåtet för alla åldrar. Vi rekommenderar dock att barn som är med på bushpromenaden är 12 år eller äldre och barn som är med på Sunset Game Drive är 6 år eller äldre.

Övernattning:
Dag 4: Heldagsutflykt i Kruger nationalpark

Heldagssafari i ett öppet fordon där du upplever Kruger nationalpark, en av världens mest kända nationalparker. Kruger nationalpark grundades som ett viltreservat redan 1898 och fick status nationalpark 1926. Parken sträcker sig ca 350 km från söder till norr och ca 65 km från öst till väst. Med sina 20 000 km² är den Sydafrikas största nationalpark. Där finns 146 olika däggdjur, ca 520 fågelarter och 120 reptilarter. Det finns inte bara många arter, det finns också många djur av varje art. Det finns till exempel uppskattningsvis 11 000 elefanter, 2 000 lejon, 1 000 leoparder, 35 000 bufflar, 35 000 zebror samt över 150 000 antiloper.  När det gäller växter kan man observera 2 000 olika arter, allt från mossor, gräs och träd till lianer och kaktusar.

De vilda djuren är ofta som mest aktiva tidigt på morgonen och under eftermiddagen. Därför åker du tidigt från lodgen för att kunna uppleva så många djur som möjligt, innan de drar sig undan i skuggan för att vila mitt på dagen. På grund av den tidiga starten får du ett frukostpaket med dig från lodgen, som du kan äta vid en lämplig tid och plats. Vid lunch stannar du i ett auktoriserat område där det både finns café och minilivs.

Sent på dagen du är tillbaka på lodgen – och förhoppningsvis har du fyllt kameran med härliga bilder!

Övernattning:
Dag 5: Halvdagssafari i Kruger nationalpark

Förmiddagen tillbringar du som du vill. På eftermiddagen är det gamedrive i Kruger nationalpark i fyrhjulsdriven safaribil. Parken bjuder både på stora grässlätter och områden med klippor, sjöar och vattendrag. På eftermiddagen flockas djuren vid sjöarna och vattendragen för att dricka, och om du har tur kanske du får se elefanter som badar. Guiden försöker upptäcka så många olika djur som möjligt under utflykten och kommer att leta efter antiloper, för där det finns antiloper finns det även rovdjur. Med lite tur får du se den skygga leoparden.

Dag 6: Dagsutflykt till Drakensbergen

I dag ska du på en spektakulär heldagsutflykt längs panoramarutten i dramatiska Drakensbergen. Bergskedjan är röd och ger en fantastisk kontrast till de gröna träden och växterna. Du upplever Blyde River Canyon som är upp mot 700 m djup och 60 km lång och därmed världens tredje största canyon. Du stannar vid de tre viktigaste utsiktspunkterna längs klyftan: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes och de tre rondavellerna. De tre rondavellerna är tre mycket vackra och distinkta klippformationer som påminner om de runda hyddorna som tidigare fanns i lokala byar i många delar av södra Afrika. Det finns också många vattenfall på panoramarutten och du stannar vid ett av dem. Det kan till exempel vara Berlin Falls där vattnet faller 150 m ner i en sjö. Stoppet kan även ske vid Lisbon Falls som ligger vid punkten där Blyde River delar sig i två och där faller vattnet 92 m ner över en nästintill lodrät klippa och samlas igen till ett vattenflöde. Det finns många andra vattenfall och guiden bestämmer var stoppet kommer att ske. Ett av dagens mest spektakulära besök kommer helt klart att vara Bourke’s Luck Potholes, cylindriska hål som har slipats ner i klipporna av vatten och sand i tusentals år. Du kan komma nära detta naturfenomen längs vissa broar som är byggda över de säregna hålen.

Övernattning:
Dag 7: Fritt val

Dagen tillbringar du som du vill. Kanske har du lust att ta det lugnt vid poolen eller åka på en av Afrika-safaris tillvalsutflykter.

Nedan kan du se ett urval av de tillvalsutflykter som erbjuds. Dessa beställs och betalas på lodgen genom vår vår skandinaviska resekoordinator. Priserna anges i sydafrikanska rand.

Vill du stötta och besöka en sydafrikansk förskola?

Afrika-safari stöttar förskolan Loving God Pre-school, som grundades 2001. Under ditt besök får du inte bara glada kramar och stora leenden, utan även en inblick i barnens vardag med lärande och lek. Förskolan är helt beroende av donationer för att betala lärare, leksaker, el och vatten, samt mat och dryck till barnen, och det är en mycket givande och innerlig upplevelse att göra en skillnad för barnen här.

Du kan läsa mer om vårt stödprojekt här: Socialt ansvar.

Dag 8: Från Nelspruit till Livingstone i Zambia

Du blir hämtad på lodgen och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Livingstone i Zambia. I ankomsthallen blir du mött av en chaufför som kör dig till din lodge, som ligger intill Zambezifloden och i närheten av de imponerande Victoriafallen. Här väntar tre övernattningar, så det finns gott om tid att njuta av de fantastiska omgivningarna.

Dag 9-10: Upplevelser vid Victoriafallen

Oftast kan man redan från flyget se de mäktiga Victoriafallen. Vattenstänken reser sig hundratals meter upp i luften över fallen, och du förstår direkt varför de lokala invånarna kallar vattenfallen för ”Mosi-oa-Tunya” – den dundrande röken. Det liknar verkligen rök, men regnbågarna, som dansar i solstrålarna försäkrar dig om att det är vatten.

På nära håll verkar vattenfallen nästan overkliga. Över 1 000 kubikmeter vatten per sekund strömmar 100 meter ner i ravinerna i Batoka Gorge. Vattenfallen är 1,7 km breda och utgör gränsen mellan Zambia och Zimbabwe.

Det är både hänförande och imponerande att stå i vattenstänken från de våldsamma naturkrafterna, som forsar varje dag, året runt – dygnet runt.

Dagarna vid Victoriafallen tillbringar du som du vill. Vi rekommenderar dig att boka ett par utflykter i förväg hemifrån. Området är fullt av sevärdheter, historia, kultur, god mat, och möjligheter till spännande aktiviteter och adrenalinkickar. Men det är ofta ont om platser, så vi rekommenderar att du säkrar en plats i förväg.

En helikoptertur över vattenfallen är enligt oss en av de bästa upplevelserna. Endast ovanifrån är det möjligt att se vattenfallens fulla längd. Vi kan också varmt rekommendera ett besök på Elephant Café – det är en upplevelse för livet, och maten är fantastisk god! En solnedgångsutflykt på Zambezifloden som du sent kommer att glömma, och en tågresa med The Royal Livingstone Express kommer att föra dig tillbaka till kolonialtiden. Nedan ser du våra förslag på utflykter – valet är ditt!

Dag 11: Hemresan börjar

I dag är det dags att ta farväl av det fantastiska Afrika. Du blir hämtad på lodgen och körd till Livingstones flygplats. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 12: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester i Sydafrika.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Elefantupplevelser i Chobe nationalpark, 3 nätter

Om du vill ha elefant-garanti ska du åka till Chobe nationalpark i Botswana. Här finns den största koncentrationen av elefanter i hela Afrika. Minst 50 000 elefanter lever här – enligt vissa till och med upp till 120 000. Du kan dessutom se mängder av bufflar, gnuer, zebror, giraffer, antiloper, lejon, flodhästar, krokodiler. Parken har även ett rikt fågelliv med t.ex. storkar, bitätare och gamar. Det är inte heller ovanligt att se både hyenor, leoparder eller de sällsynta vildhundarna. Det är inte för inte som Botswana ofta blir utsett till ett av de bästa safariländerna i hela Afrika!

Chobe nationalpark bjuder på en fantastisk och varierad safariupplevelse med både traditionell gamedrive och mängder av aktiviteter på den livgivande Chobefloden.

Denna 4 dagar långa safariförlängning till Chobe erbjuder det bästa ur två världar – på land och på vatten – och vi har dessutom lagt in en ledig dag i programmet då du t.ex. kan köpa till en tur till de mäktiga Victoriafallen, en extra tur på floden eller fler gamedrives. En enastående möjlighet att uppleva Botswana – du har ju trots allt rest hela vägen till Afrika!

Tillägg för enkelrum 5 700 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.