• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaBotswanaVictoriafallen, Botswana & Kapstaden
13 dagar

Victoriafallen, Botswana & Kapstaden

Vattenfall, safari och storstad. Upplev tre av de största höjdpunkterna i södra Afrika i en resa: de mäktiga Victoriafallen, Chobe nationalpark i Botswana och den fantastiska storstaden Kapstaden.

Victoriafallen, Botswana & Kapstaden Victoriafallen, Botswana & Kapstaden
13 dagar

Victoriafallen, Botswana & Kapstaden

Vattenfall, safari och storstad. Upplev tre av de största höjdpunkterna i södra Afrika i en resa: de mäktiga Victoriafallen, Chobe nationalpark i Botswana och den fantastiska storstaden Kapstaden.

Välj denna resa eftersom...

 • Du upplever Victoriafallen, Chobe nationalpark och Kapstaden – tre länder och tre stora sevärdheter under en och samma resa
 • Se var dr Livingstone paddlade i sin kanot och bli plaskvåt av stänk från de stora vattenfallen
 • Upplev de stora elefanthordarna i Chobe och åk på safari på Chobe-floden
 • Njut av Sydafrikas vackra storstad med historia, charm, god mat och vin

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar

Kortfattat om resan:

Den här resan kombinerar tre av de största höjdpunkterna i södra Afrika – de mäktiga Victoriafallen på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe, safari i Botswanas fantastiska Chobe nationalpark och livliga Kapstaden i Sydafrika. Vatten, safari och storstad på en enda resa.

Redan från luften kan du ha turen att få en första glimt av ett av världens största vattenfall. Det ser nog mest ut som ett moln som reser sig upp från jorden och det är inte helt fel – vattenstänken från vattenfallen reser sig ofta flera hundra meter upp i luften. Du kommer att få en ordentlig chans att utforska området kring Victoriafallen innan resan går tillbaka till Botswana.

I Botswana övernattar du tre nätter precis utanför fantastiska Chobe nationalpark som har det största antalet elefanter i världen. Chobe är ett fantastiskt safariresmål eftersom det både finns möjlighet till traditionell safari på land i nationalparken och vattensafari på livsviktiga Chobefloden. Djurlivet är både rikt och mångfaldigt.

Resan avslutas i vackra Kapstaden där det finns möjlighet att köpa till en rad olika utflykter beroende på vad du vill uppleva. Möjlighet till förlängning med solsemester på Mauritius.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Livingstone, Zambia inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 3 övernattning i Livingstone vid Victoriafallen inkl. frukost
 • Transport från Livingstone i Zambia till Chobe nationalpark i Botswana
 • 3 övernattningar vid Chobe nationalpark i Botswana inkl. frukost och middag
 • Båttur på Chobefloden
 • Game drive i Chobe nationalpark
 • Flyg från Kasane, Botswana till Kapstaden inkl. transfer
 • 4 övernattningar i Kapstaden inkl. frukost
 • Flygresa från Kapstaden till Sverige inkl. transfer
 • Möjlighet till förlängning med solsemester på Mauritius
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det dags för avresa och ni reser med flyg till Zambia med mellanlandningar på vägen. 

Dag 2: Ankomst till Victoriafallen

Vid ankomsten till Livingstone i Zambia blir du mött på flygplatsen av vår lokala samarbetspartner och körd till ditt hotell. Du tillbringar tre nätter vid Zambeziflodens strand.  

Dag 3-4: Upplevelser vid Victoriafallen

Dagarna vid Victoriafallen tillbringar du som du vill. Vi rekommenderar dock att du bokar några utflykter hemifrån eftersom det ofta blir fullbokat snabbt, och på vissa platser finns det begränsningar på antalet deltagare. 

Du får absolut inte missa en promenad runt vattenfallen. Vi rekommenderar särskilt promenaden ut på Knife Edge Bridge. Härifrån får du en fantastisk utsikt över vattenfallen, och under regnsäsongen (ca november–april) ska du förbereda dig på att bli näst intill genomblöt på promenaden. Men lufttemperaturen är skön så det är härligt att uppleva naturens krafter nära inpå!  

Här finns det massor att hitta på. Området är ett riktigt aktivitetsmekka med en uppsjö av upplevelser.  

Extra utflykter
Dag 5: Transport från Victoriafallen till Chobe nationalpark, Botswana

Du hämtas på hotellet och körresan mot Botswana börjar. Resan tar ca 2–4 timmar – lite beroende på väntetiden när man ska över gränsen i Kazungula. Kazungula är en liten by som ligger precis vid Zambeziflodens strand och här möts inte mindre än 4 olika länder – Zambia, Zimbabwe, Botswana och Namibia. Du ska åka från Zambia in i Botswana och resan sker med en lokal färja. Du kommer själv att gå in i Botswana och du blir ombedd att med skorna på gå på en matta som innehåller kemikalier som avlägsnar eventuella skadliga ämnen (för växter och djur) från dina skor. Det är en lite långsam upplevelse, men något som är väldigt vanligt i Afrika.  

I Kasane – huvudorten i Chobe-regionen – tillbringar du tre nätter. 

Dag 6: Chobe nationalpark

I dag får du uppleva nationalparken. Dagen bjuder på både en avkopplande båttur på floden, där du har riktigt stora chanser att komma nära flodhästarna, samt en traditionell gamedrive på land.  

Botswanas regering satsar på hållbar turism, och du får därför uppleva en orörd och spännande natur med ett fantastiskt, rikt djurliv. I Chobe nationalpark kan du bland annat uppleva bufflar, elefanter, lejon, geparder och leoparder. Det är också värt att lägga märke till det otroliga fågellivet på den här turen – bland annat Botswanas vackra nationalfågel, blåkråkan. 

På kvällen är du tillbaka på lodgen, där middagen väntar. 

Dag 7: Chobe nationalpark

I dag kan du tillbringa tiden som du vill. Kanske har du bara lust att ta det lugnt vid poolen och njuta av utsikten över floden. Det finns också möjlighet att köpa till extra utflykter till nationalparken både hemifrån och på lodgen.  

Dag 8: Kasane – Kapstaden

Avfärd från hotellet till flygplatsen. Om det inte står en elefant i vägen (ett inte så ovanligt problem i Kasane) tar det ca 7 minuter att köra till flygplatsen. 

Härifrån flyger du till Kapstaden i Sydafrika där vår lokala representant väntar på dig på flygplatsen. Du körs till hotellet där du tillbringar de sista fyra nätterna av ditt afrikanska äventyr. 

Dag 9-11: Kapstaden

Dagarna i Kapstaden kan du tillbringa som du vill och här finns det massor att hitta på. 

Kapstaden ligger vid foten av det vackra och berömda Taffelberget. Härifrån kan du njuta av utsikten över Godahoppsudden, vinodlingarna och den mörkblå Atlanten med fängelseön Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad. Ett besök på Robben Island finns med på listan över måsten i Kapstaden.  

En central plats för alla besökare i Kapstaden är området runt Waterfront. Här kan man lätt lägga en hel dag på att titta i butiker, se på roliga uppträdanden, dricka kaffe, skratta åt de klumpiga sälarna och äta glass. 

Kapstaden bjuder också på många historiska sevärdheter, spännande byggnader, intressanta museer och massor av bra restauranger.  

Extra utflykter
Dag 12: Hemresan börjar

I dag är det dags att ta farväl av Sydafrika. Du blir hämtad på ditt hotell och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen. 

Dag 13: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en spännande och upplevelserik semester. 

Välj mellan möjligheterna härunder
Kombinera med

Mauritius för vuxna, 5 nätter

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Mauritius för familjer med barn, 5 nätter

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest fascinerande öarna i den Indiska Oceanen och ett riktigt paradis om du reser med barn. Här är klimatet behagligt året om och lokalbefolkningen är oerhört gästvänlig. Ön omgärdas av kristallklart vatten och vackra, barnvänliga stränder som skyddas av färgsprakande korallrev, vilket gör platsen perfekt för att snorkla. Mauritius har en mycket vacker natur med frodiga skoga, små laguner och vattenfall som brusar ner längs med bergssidorna.

Ön Mauritius är en perfekt plats för hela familjen och det finns en mängd aktiviteter både på land och i vattnet. 8 km från stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, där du kan se jättesköldpaddor, zebror, tigrar, lejon, giraffer, apor och 1 500 fågelarter. Du kan prova segway, gå på hängbroar och mycket, mycket mer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Tillägg för enkelrum 11 000 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Lea Charlotte Alber

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.