Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaSydafrikaVictoriafallen, Botswana & Kapstaden
13 dagar:

Victoriafallen, Botswana & Kapstaden

Höjdpunkter på denna resa:

Victoriafallen, Chobe nationalpark med sina stora elefantflockar och sitt rika fågelliv och Kapstaden med möjlighet till spännande utflykter. Vatten, safari och storstad på en enda resa.

Följande är inkluderat i resan:

 • Flygresa från Sverige till Livingstone, Zambia inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 3 övernattning i Livingstone vid Victoriafallen inkl. frukost
 • Transport från Livingstone i Zambia till Chobe nationalpark i Botswana
 • 3 övernattningar vid Chobe nationalpark i Botswana inkl. frukost och middag
 • Båttur på Chobefloden
 • Game drive i Chobe nationalpark
 • Flyg från Kasane, Botswana till Kapstaden inkl. transfer
 • 4 övernattningar i Kapstaden inkl. frukost
 • Flygresa från Kapstaden till Sverige inkl. transfer
 • Möjlighet till förlängning med solsemester på Mauritius
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Tillägg för enkelrum 4 960 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

Den här resan kombinerar tre av de största höjdpunkterna i södra Afrika – de mäktiga Victoriafallen på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe, safari i Botswanas fantastiska Chobe nationalpark och livliga Kapstaden i Sydafrika. Vatten, safari och storstad på en enda resa.

Redan från luften kan du ha turen att få en första glimt av ett av världens största vattenfall. Det ser nog mest ut som ett moln som reser sig upp från jorden och det är inte helt fel – vattenstänken från vattenfallen reser sig ofta flera hundra meter upp i luften. Du kommer att få en ordentlig chans att utforska området kring Victoriafallen innan resan går tillbaka till Botswana.

I Botswana övernattar du tre nätter precis utanför fantastiska Chobe nationalpark som har det största antalet elefanter i världen. Chobe är ett fantastiskt safariresmål eftersom det både finns möjlighet till traditionell safari på land i nationalparken och vattensafari på livsviktiga Chobefloden. Djurlivet är både rikt och mångfaldigt.

Resan avslutas i vackra Kapstaden där det finns möjlighet att köpa till en rad olika utflykter beroende på vad du vill uppleva. Möjlighet till förlängning med solsemester på Mauritius.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det dags för avresa och ni reser med flyg till Zambia med mellanlandningar på vägen. 

Dag 2: Ankomst till Victoriafallen
Dag 2: Ankomst till Victoriafallen

Vid ankomsten till Livingstone i Zambia blir du mött på flygplatsen av vår lokala samarbetspartner och körd till ditt hotell. Du tillbringar tre nätter vid Zambeziflodens strand.  

Övernattning AVANI Victoria Falls Resort 

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 3-4: Upplevelser vid Victoriafallen
Dag 3-4: Upplevelser vid Victoriafallen

Dagarna vid Victoriafallen tillbringar du som du vill. Vi rekommenderar dock att du bokar några utflykter hemifrån eftersom det ofta blir fullbokat snabbt, och på vissa platser finns det begränsningar på antalet deltagare. 

Du får absolut inte missa en promenad runt vattenfallen. Vi rekommenderar särskilt promenaden ut på Knife Edge Bridge. Härifrån får du en fantastisk utsikt över vattenfallen, och under regnsäsongen (ca november–april) ska du förbereda dig på att bli näst intill genomblöt på promenaden. Men lufttemperaturen är skön så det är härligt att uppleva naturens krafter nära inpå!  

Här finns det massor att hitta på. Området är ett riktigt aktivitetsmekka med en uppsjö av upplevelser.  

Vi erbjuder ett spännande urval av tillvalsutflykter: En helikoptertur över vattenfallen är enligt oss en av de bästa sätten att uppleva vattenfallen på. Endast ovanifrån är det möjligt att se vattenfallens fulla längd. Vi kan också varmt rekommendera ett besök på Elephant Café – det är en upplevelse för livet, och maten är fantastisk god! En solnedgångsutflykt på Zambezifloden som du sent kommer att glömma, och en tågresa med The Royal Livingstone Express kommer att föra dig tillbaka till kolonialtiden. Valet är ditt. 

Nedan kan du se ett urval av möjliga tillvalsutflykter. 

Övernattning AVANI Victoria Falls Resort 

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 5: Transport från Victoriafallen till Chobe nationalpark, Botswana
Dag 5: Transport från Victoriafallen till Chobe nationalpark, Botswana

Du hämtas på hotellet och körresan mot Botswana börjar. Resan tar ca 2–4 timmar – lite beroende på väntetiden när man ska över gränsen i Kazungula. Kazungula är en liten by som ligger precis vid Zambeziflodens strand och här möts inte mindre än 4 olika länder – Zambia, Zimbabwe, Botswana och Namibia. Du ska åka från Zambia in i Botswana och resan sker med en lokal färja. Du kommer själv att gå in i Botswana och du blir ombedd att med skorna på gå på en matta som innehåller kemikalier som avlägsnar eventuella skadliga ämnen (för växter och djur) från dina skor. Det är en lite långsam upplevelse, men något som är väldigt vanligt i Afrika.  

I Kasane – huvudorten i Chobe-regionen – tillbringar du tre nätter. 

Övernattning Chobe Safari Lodge 

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 6: Chobe nationalpark
Dag 6: Chobe nationalpark

I dag får du uppleva nationalparken. Dagen bjuder på både en avkopplande båttur på floden, där du har riktigt stora chanser att komma nära flodhästarna, samt en traditionell gamedrive på land.  

Botswanas regering satsar på hållbar turism, och du får därför uppleva en orörd och spännande natur med ett fantastiskt, rikt djurliv. I Chobe nationalpark kan du bland annat uppleva bufflar, elefanter, lejon, geparder och leoparder. Det är också värt att lägga märke till det otroliga fågellivet på den här turen – bland annat Botswanas vackra nationalfågel, blåkråkan. 

På kvällen är du tillbaka på lodgen, där middagen väntar. 

Övernattning Chobe Safari Lodge 

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 7: Chobe nationalpark
Dag 7: Chobe nationalpark

I dag kan du tillbringa tiden som du vill. Kanske har du bara lust att ta det lugnt vid poolen och njuta av utsikten över floden. Det finns också möjlighet att köpa till extra utflykter till nationalparken både hemifrån och på lodgen.  

Du kan välja att köpa till följande utflykter i förväg hemifrån: 

Övernattning Chobe Safari Lodge 

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 8: Kasane – Kapstaden
Dag 8: Kasane – Kapstaden

Avfärd från hotellet till flygplatsen. Om det inte står en elefant i vägen (ett inte så ovanligt problem i Kasane) tar det ca 7 minuter att köra till flygplatsen. 

Härifrån flyger du till Kapstaden i Sydafrika där vår lokala representant väntar på dig på flygplatsen. Du körs till hotellet där du tillbringar de sista fyra nätterna av ditt afrikanska äventyr. 

Övernattning Premier Hotel Cape Manor 

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 9-11: Kapstaden
Dag 9-11: Kapstaden

Dagarna i Kapstaden kan du tillbringa som du vill och här finns det massor att hitta på. 

Kapstaden ligger vid foten av det vackra och berömda Taffelberget. Härifrån kan du njuta av utsikten över Godahoppsudden, vinodlingarna och den mörkblå Atlanten med fängelseön Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad. Ett besök på Robben Island finns med på listan över måsten i Kapstaden.  

En central plats för alla besökare i Kapstaden är området runt Waterfront. Här kan man lätt lägga en hel dag på att titta i butiker, se på roliga uppträdanden, dricka kaffe, skratta åt de klumpiga sälarna och äta glass. 

Kapstaden bjuder också på många historiska sevärdheter, spännande byggnader, intressanta museer och massor av bra restauranger.  

Nedan kan du se ett urval av möjliga tillvalsutflykter: 

Övernattning Premier Hotel Cape Manor 

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 12: Hemresan börjar
Dag 12: Hemresan börjar

I dag är det dags att ta farväl av Sydafrika. Du blir hämtad på ditt hotell och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen. 

Dag 13: Hemkomst
Dag 13: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en spännande och upplevelserik semester. 

Kombinationsmöjligheter:
Mauritius för vuxna 6 dagar/5 nätter
Mauritius för vuxna 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Mauritius för familjer med barn 6 dagar/5 nätter
Mauritius för familjer med barn 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 12 900 kr
Per barn u/12 år: + 7 500 kr
Enkelrumstillägg: + 1 400 kr

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest fascinerande öarna i den Indiska Oceanen och ett riktigt paradis om du reser med barn. Här är klimatet behagligt året om och lokalbefolkningen är oerhört gästvänlig. Ön omgärdas av kristallklart vatten och vackra, barnvänliga stränder som skyddas av färgsprakande korallrev, vilket gör platsen perfekt för att snorkla. Mauritius har en mycket vacker natur med frodiga skoga, små laguner och vattenfall som brusar ner längs med bergssidorna.

Ön Mauritius är en perfekt plats för hela familjen och det finns en mängd aktiviteter både på land och i vattnet. 8 km från stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, där du kan se jättesköldpaddor, zebror, tigrar, lejon, giraffer, apor och 1 500 fågelarter. Du kan prova segway, gå på hängbroar och mycket, mycket mer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Övernattning Hotel Le Meridien 

Uppgraderingsmöjligheter på Mauritius:

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.