Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeÖvernattningTanzania

Övernattning: Tanzania

Här kan du läsa mer om övernattningsplatserna vi använder oss av under våra Tanzania-resor. Du kan också se bilder från platserna.

För musen över de små bilderna för att se en större bild.

Highview Hotel
Karatu

Det ljuvliga Highview Hotel ligger i vackra omgivningar på en fridfull kulle. Härifrån är det bara ett par kilometer till den exotiska marknaden i byn Karatu och hotellet ligger bra till för ditt besök i nationalparken.

Här finns 41 rum som alla har veranda med utsikt över en frodig dal med kaffeplantager som elefanterna älskar att förstöra. Hotellet har också en egen kaffeplantage och kaffet därifrån kan både avnjutas på hotellet och köpas med hem. Hotellet har också en egen, ekologisk fruk- och grönsaksträdgård.

Det finns en pool, ett spa med möjlighet till massage samt en trevlig utomhusbar och eldstad som bjuder in till kvällsmys och safariprat runt brasan. Förutom restaurangen finns det en stor lounge med öppen spis och bar. Dessutom finns det två massajhus i anknytning till hotellet. Här arbetar lokala massajkvinnor som visar användningen av naturläkemedel, tillverkar massajkonst och traditionella dräkter och smycken.

Ett antal trevliga och hjälpsamma massajer i traditionella dräkter jobbar som bärare och vakter.

Hotellet samarbetar med ett lokalt barnhem som du kan besöka om du vill. Donationer med mat och kläder kan lämnas till barnhemmet.

Du kan välja att uppgradera till Highview Coffee Lodge.

Highview Coffee Lodge
Karatu

Highview Coffee Lodge är en del av Highview Hotel och erbjuder därför samma faciliteter som Highview Hotel.

Rummen på Coffee Lodge ligger lite avskilt ca 100 meter från själva hotellet. Lodgen består av fyra dubbelhus med två rum i varje hus. De är byggda med avstånd från varandra längs kullen, så det finns gott om yta runt dem. Alla är utrustade med stort badrum och toalett samt egen veranda. Här finns gott om plats för att koppla av med en bok. Det finns ett mattält där du kan välja att äta frukost och/eller middag samtidigt som du njuter av utsikten över dalen med dess kaffeplantager.

Du kan naturligtvis utnyttja hotellets alla faciliteter, såsom pool, restaurang, spa med mera.

Rummen är dubbelrum och beräknas till två personer. Det är dock tillåtet att bo två vuxna och två barn i ett rum.

Pris för uppgradering:
Och natt om man bokar för två personer Per person:  1 295 kr
Och natt om man bokar för två vuxna och två barn upp till 15 år Per person:  950 kr
Ikoma Wild Camp
Serengeti Nationalpark

Ikoma Wild Camp är vår favorit-wildcamp. Här får du det bästa av allt.

Campingen ligger lite utanför den nordvästra delen av Serengeti nationalpark – mellan Grumetis och Ikorongos viltreservat. Den så kallade ”västra korridoren” är huvudvägen för djurens vandring från Serengeti och Masai Mara. Djuren vandrar fritt in och ut ur reservaten så du kan lätt se elefanter, flodhästar, zebror, antiloper, giraffer, bufflar och andra växtätare direkt från utkiksplatsen på campingens restaurang. Det finns naturligtvis också lejon, geparder och leoparder som ihärdigt försöker få sig en god måltid från det stora självserveringbordet av djur som passerar förbi. Under vandringstiden (juni-juli) finns det möjlighet att uppleva den världsberömda vandringen av 1,2 miljoner gnuer – precis utanför ditt tält! De vandrar över savannen i stora flockar i jakt på nya betesmarker.

Läget utanför nationalparken gör också att campingen bjuder på upplevelser du inte kan få om du bor inne i själva nationalparken.

I Ikoma Wild Camp finns det till exempel möjlighet att köpa till en ”Walking safari”, en ”Sundowner” och inte minst en ”Night Game Drive”. Det är helt unika upplevelser som bara erbjuds när du bor utanför Serengeti nationalpark där restriktionerna är inte lika stränga som inne i själva parken.

Om du är pigg kan man ordna en löptur runt campingen på morgonen eller på kvällen. Detta görs självklart i sällskap av säkerhetsvakter och omgivningarna är helt fantastiska!

När du bor på Ikoma Wild Camp hålls naturligtvis alla safariutflykter i Serengeti Nationalpark. Det innebär en kort biltur mellan campingen och nationalparken, ca 30–45 minuter enkel väg. De extra möjligheter som finns tack vare belägenheten utanför nationalparkens strikta regler samt campingens höga standard gör dock att det är värt körresan.

Ändringsmöjlighet
Om du vill bo inne i Serengeti nationalpark finns det naturligtvis även möjlighet till det. Du kan (mot tillägg) välja att övernatta i Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp.

Serengeti Wildcamp
Serengeti Nationalpark

Serengeti Wild Camp ligger i Seronera-området, som är den centrala delen av Serengeti Nationalpark.

Campingen är en klassisk afrikansk safaricamp med rustika och bekväma kanvastält. Naturen finns precis utanför dörren. Det är inte ovanligt att de vilda djuren vandrar genom lägren på natten och du kan förvänta dig att se både gaseller, antiloper och ibland även elefanter och hyenor runt campingen.

Campingen består av 24 bekväma tält med plats för två eller tre personer i varje. Tälten är stora och alla har dusch, toalett, skrivbord och stora sängar med myggnät. Varje tält har också en liten terrass utanför med stolar där du kan koppla av och njuta av de fantastiska omgivningarna. Det finns ett stort, gemensamt tält som fungerar som mattält.

Serengeti Wild Camp är för dig som drömmer om en äkta ”Out of Africa”-safaristämning. Du bor inne i själva nationalparken och Serengeti Wildebeest Camp fokuserar på klassiska safariturer. Om du istället vill bo på en wildcamp som erbjuder extra aktiviteter som walking safari eller gamedrive på kvällen, då man kan se nattaktiva djur ska du i stället bo på Ikoma Wildcamp.

Pris:
Per natt Per person:  600 kr
per barn under 12 år per natt Per person:  415 kr
Serengeti Wildebeest Camp
Serengeti Nationalpark

Serengeti Wildebeest Camp ligger i Seronera-området, som är den centrala delen av Serengeti Nationalpark. Campingen består av 12 bekväma tält med plats för två personer i varje. Det finns ett stort, gemensamt tält som fungerar som restaurang.

Tälten är utrustade med dusch och toalett, sängar med myggnät samt sittplats inom- och utomhus, där du kan koppla av med en god bok och njuta av den fantastiska omgivningen.

Campingen är en klassisk afrikansk safaricamp där naturen står i centrum. De vilda djuren kommer ofta på besök på natten och du kan förvänta dig att se både gaseller, antiloper och ibland även elefanter och hyenor runt campingen.

Serengeti Wildebeest Camp fokuserar på klassiska safariturer. Om du istället vill bo på en wildcamp som erbjuder extra aktiviteter som walking safari eller gamedrive på kvällen, då man kan se nattaktiva djur, ska du i stället bo på Ikoma Wild Camp.

Pris:
Per natt Per person:  600 kr
Per barn under 12 år per natt Per person:  415 kr
Serengeti Safari Lodge
Serengeti Nationalpark

Serengeti Safari Lodge är en unik fyrstjärning lodge som ligger mitt i berömda Serengeti nationalpark.

Lodgen består av 15 lyxtält som är byggda med en sofistikerad kombination av sten och kanvas. Sidorna består av kanvas så du får en äkta safarikänsla med ljuden och dofterna från djuren utanför. Halmtaket och de delar av väggarna som är byggda i sten gör att de mer känns som rum än som tält. Lyxtälten är byggda med stenpelare och svävar nästan över jorden vilket ger luftgenomströmning och en enastående utsikt.

Tälten är stora och har massor av plats och luft runt de två kingsize-sängarna. Från vardagsrummet kan du gå ut på en allmän veranda och därifrån har du en fantastisk utsikt över Serengeti Plains. Alla tält har eget badrum med toalett och dusch. Det finns också ett badkar som du kan koppla av i med utsikt över nationalparken. Dessutom finns det en privat utomhusdusch som också bjuder på en fantastisk utsikt över Serengeti Plains.

Från poolen har du också direkt utsikt över Serengeti och du kan ligga i poolen och njuta av landskapet och den vackra utsikten. Här kan du koppla av eller ta ett uppfriskande dopp efter en lång dag med upplevelser. Om du vill skämma bort dig själv kan du utnyttja lodgens spaavdelning, där det bland annat erbjuds massagebehandlingar.

Restaurangen har Serengetis bästa panoramautsikt.

Det finns även en lounge med bar, eldstad, underhållning och internet.

Du hittar ingen bättre fyrstjärnig lodge i Serengeti.

Pris för uppgradering:
För 2 nätter Per person:  3 395 kr
Ngorongoro Wild Camp
Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Wild Camp har ett fint läge i Ngorongoro Conservation Area med en enastående utsikt över den närliggande saltvattensjön Eyasi på den yttre sidan av kraterkanten och med lagom avstånd från kratern.

Ngorongoro Wild Camp består av 20 stora tält med full takhöjd och fast golv. Tälten är byggda på pålar vilket ger en fantastisk utsikt över området från terrasserna på framför tälten. Alla tält har ett eget stort badrum byggt i klinkers och stenplattor. Det finns rinnande vatten, toalett och dusch.

Det är ganska vanligt att giraffer och zebror kommer in i campingen på natten och blir kvar där inpå förmiddagen Om du har tur kan du säga godmorgon till en av dem när du kliver upp.

Från restaurangen har du en fantastisk utsikt över området som ligger mitt i djurens väg ut. Området är dessutom hemvist åt stora flockar med olika antiloparter, bufflar, elefanter, flamingor och andra fågelarter.

Campingens spa erbjuder massage och det kan verkligen behövas efter en lång safaridag.

Serengeti Sopa Lodge
Serengeti Nationalpark

Det fyrstjärniga Serengeti Sopa Lodge ligger i ett naturskönt område på ett backkrön med utsikt över slätterna i den sydvästliga delen av Serengeti Nationalpark, där tusentals vilda djur bor. Lodgen ligger dessutom perfekt till för de som är intresserade av den stora migrationen av gnuer och antiloper.

Serengeti Sopa Lodge är designad i afrikansk stil och består av 69 stora rum som alla har dubbelsäng, minibar och eget badrum med hårtork. Från verandan har du en fantastisk utsikt och när du ser den kommer du att förstå varför Serengeti har fått smeknamnet ”den ändlösa slätten”, eftersom den sträcker sig så långt ögat kan nå.

Logden har lounge, pool, restaurang, bar och utomhusområden där du kan avnjuta dina måltider, drinkar och sundowners.

Wi-Fi finns i de gemensamma utrymmena.

Pris:
Per natt Per person:  4 300 kr
Barn under 12 år per natt Per person:  3 110 kr
Ngorongoro Wildlife Lodge
Ngorongoro Conservation Area

Det finns möjlighet att uppgradera till Ngorongoro Wildlife Lodge.

Lodgen är elegant byggd, huvudsakligen av natursten och lokala träsorter vilket får det att harmonisera med den naturliga omgivningen. De stora panoramafönstren ger en fantastisk utsikt från lodgen.

Alla 80 rum på lodgen har ostörd utsikt och den öppna terrassen på Rhino Lounge Bar ger panoramautsikt över kraterbotten, 600 meter längre ner.

Pris:
Dubbelrum per natt Per person:  3 500 kr
Barn under 12 år per natt Per person:  2 435 kr
Kaliwa Lodge
Moshi

I regnskogen, vid Kilimanjaros fot, ligger det vackra fyrstjärniga Kaliwa Lodge. Det är en perfekt plats att koppla av på efter en lång flygtur eller efter safarin.

Här omges du av väldoftande eukalyptusträd, bananpalmer, kaffeplantager och exotiska blommor. Från den stora träterassen, som precis som resten av lodgen ligger på ca 1 300 meters höjd, har du en mycket vacker utsikt över Kilimanjaros snöklädda topp och dalen under dig.  Ta en drink i baren och njut av den sagolika solnedgången över Afrikas högsta berg. På hela lodgen råder stillhet, vilket ger en känsla av samhörighet med naturen. Vi vågar nästan lova att du kommer helt ner i varv efter en vistelse här.

All mat på Kaliwa tillagas från grunden och av färska råvaror. Direkt på morgonen går kocken på den lokala marknaden och väljer ut de bästa ingredienserna till dagens meny – som naturligtvis är anpassad efter årstiden.

Lodgen består av 10 separata bungalower som är minimalistiskt men smakfullt inredda, alla med eget badrum och toalett. Observera att det inte finns tv på lodgen.

Det verkliga dragplåstret är i stället naturen precis utanför dörren, den stora utsiktsterrassen och den gästfrihet du möter här.

Det finns wi-fi på hela lodgen.

Springlands Hotel
Moshi

Springlands Hotel ligger på den södra sidan av Kilimanjaro, när byn Moshi, och är en perfekt utgångspunkt för bergsvandringar och safari på Kilimanjaro. Hotellet har en kanonbra service, modern swimmingpool, fantastiska trädgårdar, bar både ute och inne och rymliga rum med dusch och myggnät.

Springlands Hotel är uppkallat efter sötvattenskällorna som ligger i närheten. Källorna härstammar från regn och smält snö från Kilimanjaro – och är därför väldigt rena.

Tältläger på Kilimanjaro
Kilimanjaro

Under vandringen till toppen av Kilimanjaro övernattar du i olika tältläger. Du sover på ett tunt liggunderlag i ett tvåmannatält.

Det finns en gemensam, enkel toalett i lägret . Det finns möjlighet att hyra ett tält med toalett.

Pris for hyrning av tält med toalett: 100 USD

Stugor på Marangurutten
Kilimanjaro

I hyddorna finns plats för 6-8 personer och de är utrustade med våningssängar med enkla madrasser. Du tar med själv en varm sovsäck (du kan hyra en sovsäck på Springlands Hotel om du inte har med en egen). Du delar matsal och toaletter med de andra bergsbestigarna.

Observera att förhållandena i dessa stugor är mycket enkla. Det finns rinnande vatten vid Mandara Huts och Horombo Huts men inte vid Kibo Huts.

Det finns plats för upp till 120 gäster åt gången i varje läger.

Det finns ingen möjlighet att få en privat stuga.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Topp Resor
Lyxsafari i Kenya & solsemester på Zanzibar
Lyxsafari i Kenya & solsemester på Zanzibar
Kenya-safari med en avkopplande semester på den exotiska ön Zanzibar.
 
Sydafrika & Kapstaden
Sydafrika & Kapstaden
Kom riktigt nära de vilda djuren & storstad.
 
Safariresa till Sydafrika
Safariresa till Sydafrika
Upplev det fantastiska djurlivet i Kruger National Park och få en safariupplevelse för livet.
 
Kilimanjaro & Safari
Kilimanjaro & Safari
Kilimanjaro - Whiskyturen och safari i 2 nationalparker
 
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Safari i särklass & vita sandstränder.
 

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.