• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden

Övernattning: Tanzania

Här kan du läsa mer om övernattningsplatserna vi använder oss av under våra Tanzania-resor. Du kan också se bilder från platserna.

För musen över de små bilderna för att se en större bild.

Highview Hotel

Karatu

Det ljuvliga Highview Hotel ligger i vackra omgivningar på en fridfull kulle. Härifrån är det bara ett par kilometer till den exotiska marknaden i byn Karatu och hotellet ligger bra till för ditt besök i nationalparken.

Här finns 41 rum som alla har veranda med utsikt över en frodig dal med kaffeplantager som elefanterna älskar att förstöra. Hotellet har också en egen kaffeplantage och kaffet därifrån kan både avnjutas på hotellet och köpas med hem. Hotellet har också en egen, ekologisk fruk- och grönsaksträdgård.

Det finns en pool, ett spa med möjlighet till massage samt en trevlig utomhusbar och eldstad som bjuder in till kvällsmys och safariprat runt brasan. Förutom restaurangen finns det en stor lounge med öppen spis och bar. Dessutom finns det två massajhus i anknytning till hotellet. Här arbetar lokala massajkvinnor som visar användningen av naturläkemedel, tillverkar massajkonst och traditionella dräkter och smycken.

Ett antal trevliga och hjälpsamma massajer i traditionella dräkter jobbar som bärare och vakter.

Hotellet samarbetar med ett lokalt barnhem som du kan besöka om du vill. Donationer med mat och kläder kan lämnas till barnhemmet.

Du kan välja att uppgradera till Highview Coffee Lodge.


Highview Coffee Lodge

Karatu

Highview Coffee Lodge är en del av Highview Hotel och erbjuder därför samma faciliteter som Highview Hotel.

Rummen på Coffee Lodge ligger lite avskilt ca 100 meter från själva hotellet. Lodgen består av fyra dubbelhus med två rum i varje hus. De är byggda med avstånd från varandra längs kullen, så det finns gott om yta runt dem. Alla är utrustade med stort badrum och toalett samt egen veranda. Här finns gott om plats för att koppla av med en bok. Det finns ett mattält där du kan välja att äta frukost och/eller middag samtidigt som du njuter av utsikten över dalen med dess kaffeplantager.

Du kan naturligtvis utnyttja hotellets alla faciliteter, såsom pool, restaurang, spa med mera.

Rummen är dubbelrum och beräknas till två personer. Det är dock tillåtet att bo två vuxna och två barn i ett rum.

Pris för uppgradering:
Pr. natt Per person:  1 295 kr
Pr. natt om man bokar för två vuxna och två barn upp till 15 år Per person:  950 kr

Ikoma Wild Camp

Serengeti Nationalpark

Ikoma Wild Camp är vår favorit-wildcamp. Här får du det bästa av allt.

Campingen ligger lite utanför den nordvästra delen av Serengeti nationalpark – mellan Grumetis och Ikorongos viltreservat. Den så kallade ”västra korridoren” är huvudvägen för djurens vandring från Serengeti och Masai Mara. Djuren vandrar fritt in och ut ur reservaten så du kan lätt se elefanter, flodhästar, zebror, antiloper, giraffer, bufflar och andra växtätare direkt från utkiksplatsen på campingens restaurang. Det finns naturligtvis också lejon, geparder och leoparder som ihärdigt försöker få sig en god måltid från det stora självserveringbordet av djur som passerar förbi. Under vandringstiden (juni-juli) finns det möjlighet att uppleva den världsberömda vandringen av 1,2 miljoner gnuer – precis utanför ditt tält! De vandrar över savannen i stora flockar i jakt på nya betesmarker.

Läget utanför nationalparken gör också att campingen bjuder på upplevelser du inte kan få om du bor inne i själva nationalparken.

I Ikoma Wild Camp finns det till exempel möjlighet att köpa till en ”Walking safari”, en ”Sundowner” och inte minst en ”Night Game Drive”. Det är helt unika upplevelser som bara erbjuds när du bor utanför Serengeti nationalpark där restriktionerna är inte lika stränga som inne i själva parken.

Om du är pigg kan man ordna en löptur runt campingen på morgonen eller på kvällen. Detta görs självklart i sällskap av säkerhetsvakter och omgivningarna är helt fantastiska!

När du bor på Ikoma Wild Camp hålls naturligtvis alla safariutflykter i Serengeti Nationalpark. Det innebär en kort biltur mellan campingen och nationalparken, ca 30–45 minuter enkel väg. De extra möjligheter som finns tack vare belägenheten utanför nationalparkens strikta regler samt campingens höga standard gör dock att det är värt körresan.

Ändringsmöjlighet
Om du vill bo inne i Serengeti nationalpark finns det naturligtvis även möjlighet till det. Du kan (mot tillägg) välja att övernatta i Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp.

Läs mer om vad ett ”wild camp” egentligen är här.


Serengeti Wild Camp

Serengeti Nationalpark

Serengeti Wild Camp ligger i Seronera-området, som är den centrala delen av Serengeti Nationalpark.

Campingen är en klassisk afrikansk safaricamp med rustika och bekväma kanvastält. Naturen finns precis utanför dörren. Det är inte ovanligt att de vilda djuren vandrar genom lägren på natten och du kan förvänta dig att se både gaseller, antiloper och ibland även elefanter och hyenor runt campingen.

Campingen består av 24 bekväma tält med plats för två eller tre personer i varje. Tälten är stora och alla har dusch, toalett, skrivbord och stora sängar med myggnät. Varje tält har också en liten terrass utanför med stolar där du kan koppla av och njuta av de fantastiska omgivningarna. Det finns ett stort, gemensamt tält som fungerar som mattält.

Serengeti Wild Camp är för dig som drömmer om en äkta ”Out of Africa”-safaristämning. Du bor inne i själva nationalparken och Serengeti Wildebeest Camp fokuserar på klassiska safariturer. Om du istället vill bo på en wildcamp som erbjuder extra aktiviteter som walking safari eller gamedrive på kvällen, då man kan se nattaktiva djur ska du i stället bo på Ikoma Wild Camp.

Läs mer om vad ett ”wild camp” egentligen är här.

Pris:
Per natt Per person:  600 kr
per barn under 12 år per natt Per person:  415 kr

Serengeti Wildebeest Camp

Serengeti Nationalpark

Serengeti Wildebeest Camp ligger i Seronera-området, som är den centrala delen av Serengeti Nationalpark. Campingen består av 12 bekväma tält med plats för två personer i varje. Det finns ett stort, gemensamt tält som fungerar som restaurang.

Tälten är utrustade med dusch och toalett, sängar med myggnät samt sittplats inom- och utomhus, där du kan koppla av med en god bok och njuta av den fantastiska omgivningen.

Campingen är en klassisk afrikansk safaricamp där naturen står i centrum. De vilda djuren kommer ofta på besök på natten och du kan förvänta dig att se både gaseller, antiloper och ibland även elefanter och hyenor runt campingen.

Serengeti Wildebeest Camp fokuserar på klassiska safariturer. Om du istället vill bo på en wildcamp som erbjuder extra aktiviteter som walking safari eller gamedrive på kvällen, då man kan se nattaktiva djur, ska du i stället bo på Ikoma Wild Camp.

Läs mer om vad ett ”wild camp” egentligen är här.

Pris:
Per natt Per person:  600 kr
Per barn under 12 år per natt Per person:  415 kr

Serengeti Safari Lodge

Serengeti Nationalpark

Serengeti Safari Lodge är en unik fyrstjärning lodge som ligger mitt i berömda Serengeti nationalpark.

Lodgen består av 15 lyxtält som är byggda med en sofistikerad kombination av sten och kanvas. Sidorna består av kanvas så du får en äkta safarikänsla med ljuden och dofterna från djuren utanför. Halmtaket och de delar av väggarna som är byggda i sten gör att de mer känns som rum än som tält. Lyxtälten är byggda med stenpelare och svävar nästan över jorden vilket ger luftgenomströmning och en enastående utsikt.

Tälten är stora och har massor av plats och luft runt de två kingsize-sängarna. Från vardagsrummet kan du gå ut på en allmän veranda och därifrån har du en fantastisk utsikt över Serengeti Plains. Alla tält har eget badrum med toalett och dusch. Det finns också ett badkar som du kan koppla av i med utsikt över nationalparken. Dessutom finns det en privat utomhusdusch som också bjuder på en fantastisk utsikt över Serengeti Plains.

Från poolen har du också direkt utsikt över Serengeti och du kan ligga i poolen och njuta av landskapet och den vackra utsikten. Här kan du koppla av eller ta ett uppfriskande dopp efter en lång dag med upplevelser. Om du vill skämma bort dig själv kan du utnyttja lodgens spaavdelning, där det bland annat erbjuds massagebehandlingar.

Restaurangen har Serengetis bästa panoramautsikt.

Det finns även en lounge med bar, eldstad, underhållning och internet.

Du hittar ingen bättre fyrstjärnig lodge i Serengeti.

Pris för uppgradering:
För 2 nätter Per person:  3 143 kr

Serengeti Sopa Lodge

Serengeti Nationalpark

Det fyrstjärniga Serengeti Sopa Lodge ligger i ett naturskönt område på ett backkrön med utsikt över slätterna i den sydvästliga delen av Serengeti Nationalpark, där tusentals vilda djur bor. Lodgen ligger dessutom perfekt till för de som är intresserade av den stora migrationen av gnuer och antiloper.

Serengeti Sopa Lodge är designad i afrikansk stil och består av 69 stora rum som alla har dubbelsäng, minibar och eget badrum med hårtork. Från verandan har du en fantastisk utsikt och när du ser den kommer du att förstå varför Serengeti har fått smeknamnet ”den ändlösa slätten”, eftersom den sträcker sig så långt ögat kan nå.

Logden har lounge, pool, restaurang, bar och utomhusområden där du kan avnjuta dina måltider, drinkar och sundowners.

Wi-Fi finns i de gemensamma utrymmena.

Pris:
Per natt Per person:  4 300 kr
Barn under 12 år per natt Per person:  3 110 kr

Ngorongoro Safari Lodge

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Safari Lodge ligger i den södra delen av Ngorongoro Conservation Area på den yttre sidan av kraterkanten.

Lodgen består av 10 lyxtält som har byggts runt en stålstomme med kanvansväggar, har högt i tak och kaklade badrum, som förlängning av själva rummet. Samtliga 10 lyxtält är byggda på var sin individuella plattform med en stor träterrass, där du får en vacker utsikt över saltvattensjön Lake Eyasi.

Samtidigt är du nästan i höjd med de giraffer, som ofta går runt mellan tälten.

Samtliga tält är vackert inredda med himmelsäng med myggnät, skrivbord, soffa, ljuskrona och har gott om plats.

Från restaurangen har du en fantastisk utsikt över området, som ligger längs färden för migrationen. Området är dessutom hemvist åt stora flockar med olika antiloper, bufflar, elefanter, flamingor och andra fågelarter.

Lodgens spa erbjuder massage, och det kan varmt rekommenderas efter en lång safaridag.

Pris för uppgradering:
Per natt Per person:  1 250 kr

Ngorongoro Wild Camp

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Wild Camp har ett fint läge i Ngorongoro Conservation Area med en enastående utsikt över den närliggande saltvattensjön Eyasi på den yttre sidan av kraterkanten och med lagom avstånd från kratern.

Ngorongoro Wild Camp består av 20 stora tält med full takhöjd och fast golv. Tälten är byggda på pålar vilket ger en fantastisk utsikt över området från terrasserna på framför tälten. Alla tält har ett eget stort badrum byggt i klinkers och stenplattor. Det finns rinnande vatten, toalett och dusch.

Det är ganska vanligt att giraffer och zebror kommer in i campingen på natten och blir kvar där inpå förmiddagen Om du har tur kan du säga godmorgon till en av dem när du kliver upp.

Från restaurangen har du en fantastisk utsikt över området som ligger mitt i djurens väg ut. Området är dessutom hemvist åt stora flockar med olika antiloparter, bufflar, elefanter, flamingor och andra fågelarter.

Campingens spa erbjuder massage och det kan verkligen behövas efter en lång safaridag.

Läs mer om vad ett ”wild camp” egentligen är här.


Ngorongoro Wildlife Lodge

Ngorongoro Conservation Area

Det finns möjlighet att uppgradera till Ngorongoro Wildlife Lodge.

Lodgen är elegant byggd, huvudsakligen av natursten och lokala träsorter vilket får det att harmonisera med den naturliga omgivningen. De stora panoramafönstren ger en fantastisk utsikt från lodgen.

Alla 80 rum på lodgen har ostörd utsikt och den öppna terrassen på Rhino Lounge Bar ger panoramautsikt över kraterbotten, 600 meter längre ner.

Pris:
Dubbelrum per natt Per person:  3 500 kr
Barn under 12 år per natt Per person:  2 435 kr

Kiboko Lodge

Arusha

Vid foten av Meru-berget, endast ett stenkast från Arusha nationalpark hittar du trevliga Kiboko Lodge.

Lodgen ägs av en nederländsk organisation som arbetar med gatubarn i hela Tanzania. Barnen får en utbildning och ett löfte om arbete om de fullföljer en 4-årig utbildning. Lodgen drivs därför också av tidigare gatubarn som har lärt sig hur man driver en sådan anläggning och ger gästerna bästa möjliga service.

Här finns 19 rum i olika storlek med olika inredning. Gemensamt för alla är att de har eget badrum och wc, eldstad och egen veranda med utsikt över den omkringliggande naturen och en skymt av Meru-berget.

Det är inte bara gatubarnens förhållanden som fonden vill förbättra. Man tar även stor hänsyn till miljön. Lodgen drivs främst på solcellsenergi och är byggd med lokala material. En del av möblerna kommer från fondens egen verkstad. Lodgen är naturligtvis även delvis självförsörjande när det kommer till maten som serveras – det odlas både frukt och grönsaker i den bördiga, vulkaniska jorden runt lodgen.

De frodiga omgivningarna drar till sig en mängd exotiska fåglar och vid vattenhålet vid lodgen kan man ha möjlighet att uppleva flodhäst – kiboko på swahili.


Kigongoni Lodge

Arusha

På en kaffefarm några få kilometer utanför Arusha hittar du den mysiga Kigongoni Lodge.

De arton stugorna är utspridda över egendomen och bjuder därför på en rejäl portion privatliv. Stugorna är byggda på traditionellt afrikanskt vis och noggrant inredda i lokal stil, som framhäver de naturliga materialen. Alla stugor har ett eget badrum, myggnät över sängen, öppen spis och en härlig veranda, där du kan njuta av utsikten över kaffeplantor, exotiska träd, buskar och (på en klar dag) Mount Meru eller Kilimanjaro.

Lodgen har en egen köksträdgård och måltiderna intas i den mysiga restaurangen. Baren erbjuder svalkande drinkar och stänger först när den sista gästen går och lägger sig.

Njut av poolen eller delta i utflykter, om du inte bara vill koppla av och läsa en bra bok med utsikt över Kilimanjaro.


Osiligilai Maasai Lodge

Moshi/Kilimanjaro

Upplev massajkulturen i denna charmiga och autentiska lodge, som ligger mitt i den vackra naturen på massajernas område och mitt emellan Mount Meru och Kilimanjaro. Lodgen ägs och drivs av massajer och en vistelse här är en enastående möjlighet att verkligen komma nära inpå detta seminomadiska folk.

Här finns elva stugor, som alla är byggda i traditionell massajstil – dock med undantaget att de har alla tänkbara förnödenheter så som elektricitet, toalett, rinnande vatten och varmvattendusch.

Samtliga stugor är charmigt inredda i massajstil med fina, färgglada, handtillverkade pärlor hängande från taket, vackra korgar på väggarna och sängöverkast i läckra massajfärger. Stugorna finns i olika storlekar och här finns det plats både för paret som vill ha sin egen stuga eller till familjen som gärna vill sova i samma stuga.  Alla stugor vänder mot Kilimanjaro så att du tidigt på morgonen kan njuta av soluppgången över berget.

De allmänna utrymmena bjuder på en mysig restaurang med utsikt över Kilimanjaro och en härlig pool med solstolar, där du kan ligga i både sol och skugga medan du njuter av utsikten över Afrikas högsta berg. Maten i restaurangen är ekologisk och praktiskt taget alla ingredienser odlas i närområdet.

Det erbjuds en lång rad aktiviteter på lodgen, men du kan också bara välja att mjuka upp dina safari- eller vandringsstela muskler i lodgens bastu.

Det finns (de flesta dagar) wifi i de allmänna utrymmena.


Springlands Hotel

Moshi

Springlands Hotel ligger på den södra sidan av Kilimanjaro, när byn Moshi, och är en perfekt utgångspunkt för bergsvandringar och safari på Kilimanjaro. Hotellet har en kanonbra service, modern swimmingpool, fantastiska trädgårdar, bar både ute och inne och rymliga rum med dusch och myggnät.

Springlands Hotel är uppkallat efter sötvattenskällorna som ligger i närheten. Källorna härstammar från regn och smält snö från Kilimanjaro – och är därför väldigt rena.


Tältläger på Kilimanjaro

Kilimanjaro

Under vandringen till toppen av Kilimanjaro övernattar du i olika tältläger. Du sover på ett tunt liggunderlag i ett tvåmannatält.

Det finns en gemensam, enkel toalett i lägret . Det finns möjlighet att hyra ett tält med toalett.

Pris for hyrning av tält med toalett: 100 USD


Stugor på Marangurutten

Kilimanjaro

I hyddorna finns plats för 6-8 personer och de är utrustade med våningssängar med enkla madrasser. Du tar med själv en varm sovsäck (du kan hyra en sovsäck på Springlands Hotel om du inte har med en egen). Du delar matsal och toaletter med de andra bergsbestigarna.

Observera att förhållandena i dessa stugor är mycket enkla. Det finns rinnande vatten vid Mandara Huts och Horombo Huts men inte vid Kibo Huts.

Det finns plats för upp till 120 gäster åt gången i varje läger.

Det finns ingen möjlighet att få en privat stuga.

Våra mest populära resor
Hit reser andra

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.