Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaTanzania

Resor till Tanzania

Våra safariresor till Tanzania är för dig som vill besöka en av världens bästa safaridestinationer.

Tanzanias rika djurliv, fantastiska nationalparker och kritvita sandstränder gör att din Tanzania-resa blir en upplevelse för livet.

Om du har några frågor om Tanzania kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Våra resor till Tanzania

Varför ska du resa till Tanzania?

Tanzania är en av världens bästa safaridestinationer, och landet bjuder på mängder av unika upplevelser.

Här kommer du nära ett imponerande djurliv samt en omväxlande och vacker natur med både berg, naturreservat och insjöar. En resa till Tanzania garanterar fantastiska upplevelser.

Vad kommer du att uppleva på safari i Tanzania?

I Tanzania kommer du inte att lida av brist på upplevelser. Här kan du komma riktigt nära vilda djur och besöka kända sevärdheter, oavsett vilken resa du väljer.

Din safariresa har sin utgångspunkt i någon av Tanzanias nationalparker. Alla våra resor tar dig till Serengeti Nationalpark, som är den mest kända nationalparken i Tanzania och är själva urtypen för en afrikansk safari. Nationalparken finns på UNESCOs lista över världsarv och är känd för den årliga migrationen av miljontals zebror och gnuer.

Höjdpunkter i Tanzania

Förutom den fantastiska nationalparken framhäver tidigare resenärer särskilt följande höjdpunkter:

  • Mötet med The Big Five: lejonet, leoparden, noshörningen, elefanten och buffeln.
  • Rödklädda massajer i Ngorongorokratern
  • Luftballongsafari i Serengeti Nationalpark
  • Övernattning i Wild Camps
  • Kritvita badstränder på Zanzibar

Kombinationsmöjligheter på safari

Resorna består av en inledande safari, därefter kan man välja att avsluta med en solsemester, antingen på Zanzibar eller vid Mombasa.

Vi erbjuder också resor som börjar med en bestigning av Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. Läs mer om våra Kilimanjaro-resor.

Kombinera safari med Zanzibar

Zanzibar ligger knappt 50 km från Tanzanias kust och består av kilometer efter kilometer av kritvita sandstränder som sträcker sig utmed Indiska oceanen. På Zanzibar kan du uppleva total avkoppling, omgiven av kokospalmer och azurblått vatten.

Om du inte vill ligga på stranden hela dagen kan du gå på sightseeing i huvudstaden, Zanzibar, där du till exempel kan uppleva Zanzibars gamla stadsdel Stone Town. Se alla tillvalsmöjligheter under varje resa.

Kombinera safari med Mombasa

Du kan också kombinera Tanzania med en solsemester i Mombasa, Kenyas näst största stad. Kusten utmed Indiska oceanen bjuder också på kilometerlånga sandstränder som ger dig en perfekt möjlighet att koppla av efter sin safariresa.

I Mombasa kan du också välja till olika halv- eller heldagsutflykter. Åk till exempel på en safaritur till Tsavo East, ta en tur till Wasini Island eller gör en stadsvandring i Mombasa. Se dina tillvalsmöjligheter under varje resa.

Kontakta våra resekonsulter om du har några frågor

Du är välkommen att kontakta oss ifall du har några frågor om Tanzania, om att hämta reseerbjudandet, om bokning av resan eller något annat.

Våra resekonsulter har många års erfarenhet av att hjälpa gästerna på deras livs resa. De besöker Afrika och Tanzania ofta för att testa våra resor, och är därför redo att svara på såväl stora som små frågor.

Vill du se fler resor? Få en överblick över alla våra rundresor till Afrika.

Afrikasafari.se – Kom riktigt nära!

 

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.