Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanVåra resorTanzania

Safari i Tanzania

Våra safariresor till Tanzania är för dig som vill besöka en av världens bästa safaridestinationer.

Tanzanias rika djurliv, fantastiska nationalparker och kritvita sandstränder gör att din Tanzania-resa blir en upplevelse för livet.

Om du har några frågor om Tanzania kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Populära resor: Tanzania

Varför ska du resa till Tanzania?

Tanzania är en av världens bästa safaridestinationer, och landet bjuder på mängder av unika upplevelser.

Här kommer du nära ett imponerande djurliv samt en omväxlande och vacker natur med både berg, naturreservat och insjöar. En resa till Tanzania garanterar fantastiska upplevelser.

Vad kommer du att uppleva på safari i Tanzania?

I Tanzania kommer du inte att lida av brist på upplevelser. Här kan du komma riktigt nära vilda djur och besöka kända sevärdheter, oavsett vilken resa du väljer.

Din safariresa har sin utgångspunkt i någon av Tanzanias nationalparker. Alla våra resor tar dig till Serengeti Nationalpark, som är den mest kända nationalparken i Tanzania och är själva urtypen för en afrikansk safari. Nationalparken finns på UNESCOs lista över världsarv och är känd för den årliga migrationen av miljontals zebror och gnuer.

Höjdpunkter i Tanzania

Förutom den fantastiska nationalparken framhäver tidigare resenärer särskilt följande höjdpunkter:

 • Mötet med The Big Five: lejonet, leoparden, noshörningen, elefanten och buffeln.
 • Rödklädda massajer i Ngorongorokratern
 • Luftballongsafari i Serengeti Nationalpark
 • Övernattning i Wild Camps i en av nationalparkerna
 • Kritvita badstränder på Zanzibar

Kombinationsmöjligheter på safari

Du kan välja mellan fem olika resor till Tanzania som varar från 7 till 15 dagar. Resorna består av en inledande safari, därefter kan man välja att avsluta med en badsemester, antingen på Zanzibar eller vid Mombasa.

Vi erbjuder också åtta resor som börjar med en bestigning av Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. Läs mer om våra Kilimanjaro-resor.

Kombinera safari med Zanzibar

Zanzibar ligger knappt 50 km från Tanzanias kust och består av kilometer efter kilometer av kritvita sandstränder som sträcker sig utmed Indiska oceanen. På Zanzibar kan du uppleva total avkoppling, omgiven av kokospalmer och azurblått vatten.

Om du inte vill ligga på stranden hela dagen kan du gå på sightseeing i huvudstaden, Zanzibar, där du till exempel kan uppleva Zanzibars gamla stadsdel Stone Town. Se alla tillvalsmöjligheter under varje resa.

Vår bästsäljare
Den absoluta bästsäljaren på Afrikasafari.se är vår Tanzaniaresa på 15 dagar med en avslutande badsemester på Zanzibar. Vi är 100 % säkra på att vi har marknadens bästa pris på denna resa. Om du kan hitta resan billigare någon annanstans så matchar vi priset OCH ger dig dessutom 1.000 kr rabatt per person. Läs villkoren på safari i Tanzania kombinerat med Zanzibar.

Kombinera safari med Mombasa

Du kan också kombinera Tanzania med en badsemester i Mombasa, Kenyas näst största stad. Kusten utmed Indiska oceanen bjuder också på kilometerlånga sandstränder som ger dig en perfekt möjlighet att koppla av efter sin safariresa.

I Mombasa kan du också välja till olika halv- eller heldagsutflykter. Åk till exempel på en safaritur till Tsavo East, ta en tur till Wasini Island eller gör en stadsvandring i Mombasa. Se dina tillvalsmöjligheter under varje resa.

Få mer information och boka din safari enkelt

Du kan läsa mer om de enskilda resorna genom att trycka på ”Läs mer” på en av resorna ovan. Där får du mer detaljerad information om:

 • Höjdpunkter på resan
 • Vad som ingår i priset
 • Aktuella priser per person (rutan på höger sida)
 • ” Välj denna resa eftersom…”
 • Detaljerat dagsprogram
 • Möjlighet att få ett icke-bindande erbjudande

Hämta reseerbjudande och boka

Priset på varje resa beror på

 • Antal resenärer
 • Avresedatum
 • Flygplatsen för avresa

Hämta enkelt ett gratis erbjudande, som inte är bindande, genom att fylla i uppgifter under ”GRATOS FöRFRÅGAN”. Vi skickar därefter ett erbjudande till dig med ett pris som är baserat på dina uppgifter. Våra resekonsulter strävar efter att svara på alla förfrågningar så snabbt som möjligt. Följ instruktionerna i erbjudandet om du vill godkänna det och boka resan.

Kontakta våra resekonsulter om du har några frågor

Du är välkommen att kontakta oss ifall du har några frågor om Tanzania, om att hämta reseerbjudandet, om bokning av resan eller något annat.

Våra resekonsulter har många års erfarenhet av att hjälpa gästerna på deras livs resa. De besöker Afrika och Tanzania ofta för att testa våra resor, och är därför redo att svara på såväl stora som små frågor.

Våra resekonsulter hjälper dig måndag – fredag mellan kl. 09.00 och 16.00 och kan även kontaktas via e-post: info@afrikasafari.se eller på telefon 021-372 07 99.

Vill du se fler resor? Få en överblick över alla våra rundresor till Afrika.

Kom riktigt nära med Afrikasafari.se

 

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!