Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaTanzaniaLyxig fly-in-safari i Tanzania och solsemester på Zanzibar
12 dagar:

Lyxig fly-in-safari i Tanzania och solsemester på Zanzibar

Höjdpunkter på den här resan:

Fly-in-safari i Serengeti Nationalpark, fyrstjärnigt hotell med ”all-inclusive”, safarilodge, solsemester på Zanzibar med halvpension.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro
 • Flygresa i ett mindre plan direkt från Kilimanjaro till Serengeti (fly-in)
 • Transfer från den lokala landningsbanan i Serengeti till Serengeti Safari Lodge
 • 3 övernattningar i den fyrstjärniga lodgen, Serengeti Safari Lodge, mitt på Serengeti-slätten
 • Helpension på Serengeti Safari Lodge
 • Fullt safariprogram på Serengeti Safari Lodge
 • All transport med chaufför och lokal, engelsktalande safariguide på resan, se program
 • Nationalparksavgifter
 • Transfer från Serengeti Safari Lodge till den lokala landningsbanan i Serengeti
 • Flygresa i ett mindre plan direkt från Serengeti till Zanzibar
 • Transfer från flygplatsen till hotellet i Zanzibar
 • 6 övernattningar på den fyrstjärniga resorten Ocean Paradise Resort
 • Halvpension på Zanzibar (frukost och middag)
 • Flyg från Zanzibar till Sverige
 • Möjlighet att förlänga vistelsen på Zanzibar
 • Flygplansskatter och avgifter
 • Turistskatt i Tanzania
 • Bemannad jourtelefon dygnet runt under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Tillägg för enkelrum 3 779 kr
Rabatt vid större grupper

Kombinationsmöjligheter::

Därför ska du välja denna resa:

Det finns Knappast något tvivel om att Tanzania är ett av världens bästa safariländer. Serengetis ändlösa slätter, där det lever miljontals vilda djur, får de flesta att tappa andan.

På den här resan kommer du nära inpå Serengetis fantastiska natur- och djurliv – utan att kompromissa med bekvämligheten. Här får du nämligen en femstjärnig utsikt från din fyrstjärniga safarilodge mitt på Serengetis slätter.

Vi ordnar så att du kan utnyttja din tid på bästa sätt med en fly-in-safari. Det innebär att du flyger direkt till den fantastiska slätten i Serengeti, där några av världens bästa safariupplevelser väntar. Du bor på en fantastisk fyrstjärnig safarilodge mitt i Serengeti. Utsikten från lodgen är makalös, och ditt rum är som taget från en av de bästa turistbroschyrerna. De lyxiga safaritälten är byggda med en sofistikerad kombination av kanvas och sten, så att du både får den autentiska safaristämningen och all den moderna lyx du kan önska dig.

Dagarna på Serengeti är fyllda med safari. I vistelsen ingår ”all inclusive”, och när du inte är på safari kan du ta en simtur i poolen, läsa en bra bok på din privata veranda, njuta av utsikten från baren eller kanske få en avkopplande massage.

Från Serengeti flyger du direkt till Zanzibar, där fem dagar i paradis väntar. Du bor på en fin fyrstjärnig resort precis vid den turkosblå Indiska oceanen. Vistelsen inkluderar halvpension.

Dagarna på Zanzibar tillbringar du som du vill. Det finns möjlighet att åka på utflykter men vi gissar på att du inte kommer vilja lämna din resort.

Om du verkligen vill skämma bort dig själv med en femstjärnig, lyxig avslutning på resan kan vi varmt rekommendera en uppgradering till den härliga resorten Zuri Zanzibar. Här bor du på en vacker femstjärnig resort på en av öns bästa stränder. Din exklusiva bungalow, som ligger i en stor, tropisk trädgård, har en privat, enorm och fullt möblerad veranda, allt en fantastisk blandning av lyxig och bohemisk stil. Även här inkluderas halvpension i vistelsen. Se priset för uppgraderingen i programmet.

 

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige till Tanzania Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Kilimanjaros flygplats i Tanzania
Dag 2: Ankomst till Kilimanjaros flygplats i Tanzania

Om du har tur kan du från ovan få en glimt av Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Det reser sig majestätiskt hela 4 800 meter upp från savannen (5 895 meter över havet), och det är alltid snö på toppen.

På Kilimanjaros flygplats står vår samarbetspartner redo att hjälpa dig genom passkontrollen. Du hämtar ditt bagage och går vidare mot nästa flygresa. Du flyger direkt från Kilimanjaros flygplats till Serengeti (fly-in) Här väntar vår guide, som kör dig till lodgen där du ska övernatta de kommande tre nätterna. Du kommer att övernatta i den fina lodgen mitt i nationalparken, och du har flera fantastiska safariupplevelser framför dig.

Först blir du bortskämd med en god lunch. Med lite tur börjar safarin redan nu. Från lodgens restaurang är utsikten över slätterna nämligen helt fantastisk, och det är inte ovanligt att se både lejon, giraffer och naturligtvis massor av antiloper från lodgen.

Efter ett dopp i poolen, eller kanske en eftermiddagsvila, börjar äventyret på allvar och resans första game drive tar fart. Det är omöjligt att säga exakt vad du kommer att uppleva de kommande dagarna, så vi nöjer oss med att berätta att du kommer att se mängder av djur: flera miljoner gnuer och zebror, tusentals antiloper och bufflar, hundratals lejon, elefanter, leoparder, flodhästar och krokodiler samt tusentals fåglar. Serengeti bjuder på några av världens mest fantastiska och unika djur- och naturupplevelser.

Tillbaka i lodgen serveras middagen, och du drar dig tillbaka i ditt lyxtält med savannens nya ljud precis utanför dörren. Vi är säkra på att du kommer att sova riktigt gott i natt!

Övernattning Serengeti Safari Lodge

Dag 3-4: Safari i Serengeti nationalpark
Dag 3-4: Safari i Serengeti nationalpark

Ekosystemet i parken räknas till de äldsta i världen, och det är svårt att inte känna sig både ödmjuk och djupt överväldigad när man sitter i sin landcruiser och tar in alla intryck. När det inte är torrperiod finns det, utöver redan nämnda djur, också ett stort antal Thomsongaseller, bufflar, topiantiloper, Grantgaseller, elandantiloper, vårtsvin, örnar, strutsar och många andra djur. I dag kommer du säkert också att få se – och känna lukten av – flodhästar som badar i så kallade hippo-pools.

Beroende på vad dagens game drives bjuder på har du också tid att njuta av den härliga, lyxiga lodgen. Kanske lockar en kall drink vid poolen, eller en massage efter alla timmar i bilen?

När man är på safari är det svårt att veta exakt när man kommer att befinna sig på vilken plats. Den ena dagen är aldrig den andra lik, och det är naturen och djuren som bestämmer dagens program. Men det är också det som är fascinerande. Kanske kommer du ha turen att se leoparden dra upp sitt byte i ett träd – eller se geparden springa ut över slätterna med en topphastighet på 120 km/timmen. Guiderna är kunniga och vet när man har de bästa chanserna för att se djuren. Detta innebär också att du ibland är på safari hela dagen och kommer tillbaka till lodgen först vid middagstid. På sådana dagar ser guiden naturligtvis till att ha med sig matsäck i bilen, så att du får ut så mycket som möjligt av din safariresa.

Vistelsen i lodgen inkluderar frukost, lunch och middag.

Du kan köpa till följande utflykter:

Övernattning Serengeti Safari Lodge

Dag 5: Morgonsafari i Serengeti och avresa mot Zanzibar
Dag 5: Morgonsafari i Serengeti och avresa mot Zanzibar

Efter en sista morgonsafari och frukost på lodgens utsiktsterrass åker du mot den lokala landningsbanan, där flyget mot Zanzibar väntar på dig. Du flyger till Zanzibar, så att du hinner bada vid middagstid. Flygturen tar ca 2,5 timmar och när du anländer till Zanzibar möts du av vår lokala guide och blir körd till ditt hotell.

Övernattning Ocean Paradise Resort 

Uppgraderingsmöjligheter på Zanzibar:

Dag 6-10: Avkoppling och solsemester på Zanzibar
Dag 6-10: Avkoppling och solsemester på Zanzibar

Dagarna tillbringar du som du vill.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (inofficiellt känd som Zanzibar) och Pemba, samt en myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Här finns kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt lockar till avkoppling och solsemester.

Ön har en dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresanden, som alla har satt sin prägel på ön. Det är också här man hittar en av Afrikas mest spännande städer, fulla av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Nedan finns ett urval av utflykter som kan köpas till under vistelsen:

Övernattning Ocean Paradise Resort 

Dag 11: Avresa från Zanzibar
Dag 11: Avresa från Zanzibar

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen där hemresan börjar.

Dag 12: Ankomst till Sverige
Dag 12: Ankomst till Sverige

Du anländer till Sverige efter en fantastisk resa.

Kombinationsmöjligheter:
Upplev Stone Town, 2 nätter
Upplev Stone Town, 2 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 2 095 kr
Per barn under 12 år: + 995 kr
Enkelrumstillägg: + 1 095 kr

Om du älskar Marrakech kommer du även att älska Stone Town. Smala, snirklande gator utan trottoarer där det konstant myllrar av barn och vuxna, cyklar, åsnor och försäljare som erbjuder allt möjligt i de små butikerna som ligger längs med vägen. På torgens ”barazaer” (inbyggda bänkar) mitt i labyrinten sitter männen och pratar över en kopp starkt kaffe medan barnen spelar boll och en katt som långsamt sträcker på sig i solen.

Staden ser vid ett första ögonkast tämligen fallfärdig ut, men ta en närmre titt på dörrarna! De stora, tunga och välutsmyckade trädörrarna är på många sätt det främsta kännetecknet för Zanzibars största stad.

Här finns marknader och museer, massor av utflyktsmöjligheter och en livlig hamnpromenad. På dagen är hamnen välbesökt av lokalbor som promenerar, unga pojkar som hoppar från kajen och fiske- och turistbåtar som ankommer och lägger ut här, och på kvällen är det en lokal marknad.

Stone Town är på många sätt en nästan sinnrik upplevelse. Här finns dofter och ljud, smakintryck, färger, historia och kultur – Stone Town har allt. Det är inte konstigt att staden finns med på Unescos världsarvslista.

Du kan köpa till följande utflykter:

Övernattning Tembo Hotel 

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.