• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaTanzaniaLyxig fly-in-safari i Tanzania & solsemester på Zanzibar
13 dagar

Lyxig fly-in-safari i Tanzania & solsemester på Zanzibar

Vill du uppleva djurlivet i Serengeti utan att kompromissa med komforten? Då är det här resan för dig! Njut av utsikten från din safarilodge mitt i Serengeti och avsluta resan på Zanzibar.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Lyxig fly-in-safari i Tanzania & solsemester på Zanzibar Lyxig fly-in-safari i Tanzania & solsemester på Zanzibar
13 dagar

Lyxig fly-in-safari i Tanzania & solsemester på Zanzibar

Vill du uppleva djurlivet i Serengeti utan att kompromissa med komforten? Då är det här resan för dig! Njut av utsikten från din safarilodge mitt i Serengeti och avsluta resan på Zanzibar.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inkl. transfer
 • 1 övernattning på Kiboko Lodge i Arusha inkl. helpension
 • Flygresa i ett mindre plan direkt från Arusha till Serengeti nationalpark
 • Transfer från den lokala landningsbanan i Serengeti till Serengeti Safari Lodge
 • 3 övernattningar i den fyrstjärniga lodgen, Serengeti Safari Lodge, mitt på Serengeti-slätten
 • Helpension på Serengeti Safari Lodge
 • Fullt safariprogram på Serengeti Safari Lodge
 • All transport med chaufför och lokal, engelsktalande safariguide på resan, se program
 • Nationalparksavgifter
 • Transfer från Serengeti Safari Lodge till den lokala landningsbanan i Serengeti
 • Flygresa i ett mindre plan från Serengeti till Zanzibar
 • Transfer från flygplatsen till hotellet i Zanzibar
 • 6 övernattningar på den fyrstjärniga resorten Ocean Paradise Resort
 • Halvpension på Zanzibar (frukost och middag)
 • Flyg från Zanzibar till Sverige inkl. transfer
 • Möjlighet att förlänga vistelsen på Zanzibar
 • Flygplansskatter och avgifter
 • Turistskatt i Tanzania
 • Bemannad jourtelefon dygnet runt under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Kortfattat om resan

Det finns Knappast något tvivel om att Tanzania är ett av världens bästa safariländer. Serengetis ändlösa slätter, där det lever miljontals vilda djur, får de flesta att tappa andan.

På den här resan kommer du nära inpå Serengetis fantastiska natur- och djurliv – utan att kompromissa med bekvämligheten. Här får du nämligen en femstjärnig utsikt från din fyrstjärniga safarilodge mitt på Serengetis slätter.

Vi ordnar så att du kan utnyttja din tid på bästa sätt med en fly-in-safari. Det innebär att du flyger direkt till den fantastiska slätten i Serengeti, där några av världens bästa safariupplevelser väntar. Du bor på en fantastisk fyrstjärnig safarilodge mitt i Serengeti. Utsikten från lodgen är makalös, och ditt rum är som taget från en av de bästa turistbroschyrerna. De lyxiga safaritälten är byggda med en sofistikerad kombination av kanvas och sten, så att du både får den autentiska safaristämningen och all den moderna lyx du kan önska dig.

Dagarna på Serengeti är fyllda med safari. I vistelsen ingår ”all inclusive”, och när du inte är på safari kan du ta en simtur i poolen, läsa en bra bok på din privata veranda, njuta av utsikten från baren eller kanske få en avkopplande massage.

Från Serengeti flyger du till Zanzibar, där fem dagar i paradis väntar. Du bor på en fin fyrstjärnig resort precis vid den turkosblå Indiska oceanen. Vistelsen inkluderar halvpension.

Dagarna på Zanzibar tillbringar du som du vill. Det finns möjlighet att åka på utflykter men vi gissar på att du inte kommer vilja lämna din resort.

Om du verkligen vill skämma bort dig själv med en femstjärnig, lyxig avslutning på resan kan vi varmt rekommendera en uppgradering till den härliga resorten Zuri Zanzibar. Här bor du på en vacker femstjärnig resort på en av öns bästa stränder. Din exklusiva bungalow, som ligger i en stor, tropisk trädgård, har en privat, enorm och fullt möblerad veranda, allt en fantastisk blandning av lyxig och bohemisk stil. Även här inkluderas halvpension i vistelsen. Se priset för uppgraderingen i programmet.

Välj denna resa eftersom...

 • Du flyger direkt till Seregentislätten och får därmed mesta möjliga tid till tvättäkta safariupplevelser
 • Du bor på en läcker lodge mitt i Serengeti med en utsikt som får dig att tappa andan!
 • Du upplever de stora djurhordarna på Serengetis låga slätter med gnuer och zebror så långt ögat kan se
 • Efter spännande safari i Serengeti flyger du från Serengeti till Zanzibars vita sandstränder

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige till Tanzania Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Kilimanjaros flygplats i Tanzania

Om du har tur kan du från ovan få en glimt av Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Det reser sig majestätiskt hela 4 800 meter upp från savannen (5 895 meter över havet), och det är alltid snö på toppen.

På Kilimanjaros flygplats står vår samarbetspartner redo att hjälpa dig genom passkontrollen. Från flygplatsen körs du i drygt en timme till Arusha, där du har en övernattning innan du i morgon flyger direkt till Serengeti.

Övernattning:
Dag 3: Arusha – Serengeti

Du äter frukost tidigt i Arusha och körs sedan från hotellet till flygplatsen strax utanför staden, varefter du flyger till Serengeti.

Här väntar vår guide, som kör dig till platsen där du ska övernatta de kommande tre nätterna. Du kommer att övernatta i den fina lodgen mitt i nationalparken, och du har flera fantastiska safariupplevelser framför dig.

Först blir du bortskämd med en god lunch. Med lite tur börjar safarin redan nu. Från lodgens restaurang är utsikten över slätterna nämligen helt fantastisk, och det är inte ovanligt att se både lejon, giraffer och naturligtvis massor av antiloper från lodgen.

Efter ett dopp i poolen, eller kanske en eftermiddagsvila, börjar äventyret på allvar och resans första game drive tar fart. Det är omöjligt att säga exakt vad du kommer att uppleva de kommande dagarna, så vi nöjer oss med att berätta att du kommer att se mängder av djur: flera miljoner gnuer och zebror, tusentals antiloper och bufflar, hundratals lejon, elefanter, leoparder, flodhästar och krokodiler samt tusentals fåglar. Serengeti bjuder på några av världens mest fantastiska och unika djur- och naturupplevelser.

Tillbaka i lodgen serveras middagen, och du drar dig tillbaka i ditt lyxtält med savannens nya ljud precis utanför dörren. Vi är säkra på att du kommer att sova riktigt gott i natt!

Dag 4-5: Safari i Serengeti nationalpark

Ekosystemet i parken räknas till de äldsta i världen, och det är svårt att inte känna sig både ödmjuk och djupt överväldigad när man sitter i sin landcruiser och tar in alla intryck. När det inte är torrperiod finns det, utöver redan nämnda djur, också ett stort antal Thomsongaseller, bufflar, topiantiloper, Grantgaseller, elandantiloper, vårtsvin, örnar, strutsar och många andra djur. I dag kommer du säkert också att få se – och känna lukten av – flodhästar som badar i så kallade hippo-pools.

Beroende på vad dagens game drives bjuder på har du också tid att njuta av den härliga, lyxiga lodgen. Kanske lockar en kall drink vid poolen, eller en massage efter alla timmar i bilen?

När man är på safari är det svårt att veta exakt när man kommer att befinna sig på vilken plats. Den ena dagen är aldrig den andra lik, och det är naturen och djuren som bestämmer dagens program. Men det är också det som är fascinerande. Kanske kommer du ha turen att se leoparden dra upp sitt byte i ett träd – eller se geparden springa ut över slätterna med en topphastighet på 120 km/timmen. Guiderna är kunniga och vet när man har de bästa chanserna för att se djuren. Detta innebär också att du ibland är på safari hela dagen och kommer tillbaka till lodgen först vid middagstid. På sådana dagar ser guiden naturligtvis till att ha med sig matsäck i bilen, så att du får ut så mycket som möjligt av din safariresa.

Vistelsen i lodgen inkluderar frukost, lunch och middag.

Dag 6: Morgonsafari i Serengeti och avresa mot Zanzibar

Efter en sista morgonsafari och frukost på lodgens utsiktsterrass åker du mot den lokala landningsbanan, där flyget mot Zanzibar väntar på dig. Du flyger till Zanzibar, så att du hinner bada vid middagstid. Flygturen tar ca 2,5 timmar och när du anländer till Zanzibar möts du av vår lokala guide och blir körd till ditt hotell.

Dag 7-11: Avkoppling och solsemester på Zanzibar

Dagarna tillbringar du som du vill.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (inofficiellt känd som Zanzibar) och Pemba, samt en myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Här finns kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt lockar till avkoppling och solsemester.

Ön har en dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresanden, som alla har satt sin prägel på ön. Det är också här man hittar en av Afrikas mest spännande städer, fulla av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Dag 12: Avresa från Zanzibar

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen där hemresan börjar.

Dag 13: Ankomst till Sverige

Du anländer till Sverige efter en fantastisk resa.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Uppleveler i Stone Town, 2 nätter

Om du älskar Marrakech kommer du även att älska Stone Town. Smala, snirklande gator utan trottoarer där det konstant myllrar av barn och vuxna, cyklar, åsnor och försäljare som erbjuder allt möjligt i de små butikerna som ligger längs med vägen. På torgens ”barazaer” (inbyggda bänkar) mitt i labyrinten sitter männen och pratar över en kopp starkt kaffe medan barnen spelar boll och en katt som långsamt sträcker på sig i solen.

Staden ser vid ett första ögonkast tämligen fallfärdig ut, men ta en närmre titt på dörrarna! De stora, tunga och välutsmyckade trädörrarna är på många sätt det främsta kännetecknet för Zanzibars största stad.

Här finns marknader och museer, massor av utflyktsmöjligheter och en livlig hamnpromenad. På dagen är hamnen välbesökt av lokalbor som promenerar, unga pojkar som hoppar från kajen och fiske- och turistbåtar som ankommer och lägger ut här, och på kvällen är det en lokal marknad.

Stone Town är på många sätt en nästan sinnrik upplevelse. Här finns dofter och ljud, smakintryck, färger, historia och kultur – Stone Town har allt. Det är inte konstigt att staden finns med på Unescos världsarvslista.

Tillägg för enkelrum 7 555 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.