• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaTanzaniaSafari i Serengeti & Ngorongoro
7 dagar

Safari i Serengeti & Ngorongoro

Drömmer du om att åka på safari – men har dåligt med tid? Då är den här korta safariresan perfekt. Du upplever Afrikas fantastiska djurliv och natur, medan du bor i ett tältläger i Serengeti.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Safari i Serengeti & Ngorongoro Safari i Serengeti & Ngorongoro
7 dagar

Safari i Serengeti & Ngorongoro

Drömmer du om att åka på safari – men har dåligt med tid? Då är den här korta safariresan perfekt. Du upplever Afrikas fantastiska djurliv och natur, medan du bor i ett tältläger i Serengeti.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 4 övernattningar inkl. helpension
 • Serengeti National Park – på utkik efter “The Big 5″
 • Besök i Masai landsby
 • Ngorongorokratern – ett safari-paradis för permanent 30.000 djur
 • Lake Manyara Nationalpark – träklättrande lejon och stora elefantflockar
 • Fönsterplats i fyrhjulsdriven bil och gratis flaska med vatten på safariturerna
 • Nationalparksavgifter
 • Flyg från Kilimanjaro till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Kortfattat om resan:

På den här resan får du uppleva de viktigaste höjdpunkterna på en safariresa i Tanzania: Serengeti Nationalpark, Ngorongoro Crater, Ngorongoro Conservation Area och Lake Manyara Nationalpark. Här har du möjlighet att se alla Afrikas ikoniska djur på en kort och intensiv safariresa. Du får prova att bo på både hotell och på en tältcamping där du lever tätt inpå Afrikas storslagna natur. Tälten har riktiga sängar samt eget badrum och toalett. Det kommer att bli en höjdpunkt på din resa.

Välj denna resa eftersom...

 • Du har begränsat med tid och vill få en äkta afrikansk safariupplevelse med goda chanser att se The Big Five
 • Du kommer tätt inpå naturen när du kör från Serengetis låga slätter till den frodiga Ngorongorokratern
 • Du drömmer om att se de stora djurhordarna i Serengeti och Ngorongoro
 • Du sover i så kallade “wild camps”, där du kan höra och känna doften av naturen utanför samtidigt som du fortfarande har tillgång till en skön säng och ett eget badrum

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Tanzania

I dag är det avresa från utvalda flygplatser till Tanzania. Det blir mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Highview Hotel, Karatu

Du landar på Kilimanjaros flygplats som ligger precis vid Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Det konformade berget Kilimanjaro är 5 895 meter högt och är vackert beläget på platån mellan Tanzania och Kenya.

På Kilimanjaros flygplats står din chaufför/guide redo att köra dig till Highview Hotel. Det är en kombinerad kör- och sightseeingtur på ca 200 kilometer och du åker genom byarna Chini, Kisongo, Makuyuni och Mto Wa Mbu fram till det kuperade landskapet vid Karatu där Highview Hotel ligger.

På Highview Hotel tas du emot av personalen – massajer klädda i traditionella kläder. Hotellet ligger på en kulle och du har en färgrik panoramautsikt över vackra dalar med massor små fält och kaffeplantager. Här använder bönderna flera olika metoder för att hålla elefanter och andra djur borta från grödorna, till exempel genom att plantera rader med chili.

Efter ankomst till hotellet tillbringar du resten av dagen som du vill.

Observera: I dag kör du till Highview Hotel i Karatu för att övernatta. Körsträckan till Serengeti blir kortare än om man övernattar på till exempel Springlands Hotel i Moshi.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Ngorongoro Conservation Area og Serengeti Nationalpark

Efter frukosten checkar du ut från hotellet och kör genom den backiga högslätten runt Ngorongoro Conservation Area mot Serengeti Nationalpark.

Turen går in i Ngorongoro Conservation Area, där du får besöka de rödklädda massajerna i en lokal by. Massajerna är nomader och deras tillgångar består av nötkreatur och getter. Deras byar består av ett antal små, runda hyddor placerade i en cirkel. Hyddorna är byggda av grenar, lera och kogödsel. Hyddornas enkla uppbyggnad och storlek vittnar om att när gräset sinar i ett visst område kan hela samhället flyttas till nya betesmarker. I byn kan du få uppleva hur livet ser ut i en massajby och se kvinnornas traditionella hantverk, som huvudsakligen är pärlarbete. De vill gärna sälja sina verk, men kom ihåg att pruta om priset.

Därefter går turen vidare till det storslagna savannlandskapet i Serengeti. Du åker in i Serengeti Nationalpark vid den nordvästliga infarten vid Nabi Hill Gate.

Serengeti är Tanzanias äldsta nationalpark och sträcker sig över mer än 14 500 km².  De närmast ändlösa slätterna bryts av mot små sjöar och några floder och utspridda över hela parken lever i stort sett alla de ikoniska afrikanska djuren: elefanter, flodhästar, noshörningar, giraffer, bufflar, gnuer, zebror, lejon, leoparder, geparder och strutsar för att bara nämna några. Serengeti har världsrekord i antal djur, och är också hem för ett av världens allra största naturunder, nämligen den stora migrationen, då hundratusentals gnuer, zebror och gaseller vandrar från plats till plats i parken, beroende på regnperioden.

Medan du är ute på bilsafari rör du dig samtidigt mot din övernattningsplats, som är Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp*. Här ska du bo i två nätter.

Övernattning:
Dag 4: Safari i Serengeti Nationalpark

Du äter frukost i det stora gemensamma tältet med utsikt över savannen. Därefter ger du dig av på en heldagssafari i Serengeti Nationalpark. Du ska på fotojakt efter The Big Five: lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel. På savannen finns också ett stort antal gnuer, Thomsongaseller, Grantsgaseller, impalas, topiantiloper, elander, vårtsvin och otaliga fåglar såsom gycklarörnar, sekreterarfåglar, pärlhöns, blåkråkor och grå krontranor. Du får också se (och känna lukten av) flodhästar som samlas i så kallade ”hippo-pools”, små sjöar med upp till 50 flodhästar i klungor.

Efter en heldagssafari på Serengeti-slätten med picknicklunch på vägen kommer du till slut tillbaka till Serengeti Wild Camp. Här väntar en god middag innan du går till sängs med savannens ljud och en klar stjärnhimmel som kuliss.

Dag 5: Safari i Serengeti och Ngorongorokratern

Nya och spännande safariupplevelser väntar dig i dag.  Från Serengeti Wild Camp kör du mot sydost i riktning mot Ngorongorokratern. På vägen passerar du några massajbyar. Massajer har alltid haft Serengeti som hem och det har inte ändrats, även om Serengeti i dag är en nationalpark. Sent på förmiddagen kommer du fram till Ngorongoro och kör upp till kratern, och du ser hur vegetationen ändrar sig. Från kraterkanten snirklar sig vägen 600 meter ner på insidan av den slocknade vulkankratern till den 260 km² stora, frodiga kraterbottnen. I den frodiga kratern finns både savann, sumpmark, sjöar, små floder, akaciaskog och en saltvattensjö. Kratern är hem till 25 000 – 30 000 djur. Upplevelsen av kraterbottnen brukar jämföras av många med att ”köra en tur i Jurassic Park”, för att det finns djur överallt. På det relativt lilla området bor bland annat fem lejonfamiljer, buffelhjordar och flamingos. Ja, till och med spetsnoshörningen har hittat vägen ner i kratern. Det enda djur som du inte kommer att få uppleva här är giraffen, som aldrig har rört sig från Serengeti till Ngorongorokratern.

Du äter den medtagna picknicklunchen på en av de utvalda platserna i kratern.

I slutet av eftermiddagen kör du upp ur kratern och tillbaka till Highview Hotel, där du ska bo en natt.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 6: Lake Manyara - Hemresa

Du checkar tidigt ut från Highview Hotel och kör därefter till en av Tanzanias minsta nationalparker, Lake Manyara Nationalpark. Parken är bara 330 km² och själva sjön utgör 200 km². Området mellan sjön och Rift Valleys 600 meter höga sluttningar mot väst är ett frodigt landskap med öppna grässlätter och en jungelliknande skog och ett sumpmarksområde. Det är ett fantastiskt paradis för fåglar, och Lake Manyara är förmodligen mest känt världen över för sina stora, rosa flamingoflockar.  Det finns också en del flodhästar, elefanter, zebror och babianer.

Efter lunch körs du till Kilimanjaro flygplats, varifrån du tar flyget hem.

Dag 7: Hemkomst

Du kommer hem efter en fantastisk och intensiv safariresa som du kommer att minnas i resten av ditt liv.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Gorillasafari i Uganda, 4 nätter

Du har säkert sett bilder på de lugna, håriga bergsgorillorna i Bwindi Impenetrable Nationalpark i Uganda.

Varför inte fullända din resa i Östafrika och förlänga semestern med en sväng till Uganda för att se de fantastiska bergsgorillorna?

Vi har gjort det enkelt för dig med den här förlängningen på 5 dagar, då du förutom gorillasafari också går på ”walking safari” i Lake Mburo nationalpark.

Det ingår naturligtvis flyg, gorillatillstånd och helpension på nästan alla ställen.

Enklare blir det inte!

Observera: Denna förlängning genomförs bara vid minst 2 resande.

Förlängningen ska bokas senast 70 dagar innan avresa.

Massajäventyr på Osiligilai Maasai Lodge, 2 nätter

Behöver du skämma bort dig själv efter att ha stått på toppen av Kilimanjaro eller efter många timmar i en safaribil? Drömmer du om att uppleva massajkulturen och massajernas seder och traditioner – utan att kompromissa med komforten? Vill du vakna upp till soluppgången över Kilimanjaro och ligga vid en pool med utsikt över Afrikas högsta berg? Då ska du förlänga din resa med två nätter på Osiligilai Maasai Lodge.

Denna härliga och autentiska lodge ligger drygt 2 timmars bilväg från Moshi, och vi vågar nästan lova att både naturen och den kulturella upplevelsen här får dig att tappa andan.

Lodgen ligger i ett typiskt massajgräslandsområde med öppna vidder, gräsytor så långt ögat kan nå och utsikt över både Mount Meru och Kilimanjaro. Den ägs av lokala massajer som driver stället med stor entusiasm, vilket gör att du känner dig särskilt välkommen och bortskämd samtidigt som du får massor av möjligheter att komma nära detta seminomadiska folk.

Du övernattar i en traditionell massajstuga med alla önskvärda förnödenheter så som toalett, elektricitet och varmvattendusch – och en strategiskt placerad säng, där du kan ligga och se solen gå upp över Kilimanjaro tidigt på morgonen.

Vistelsen på lodgen inkluderar alla måltider och en lång rad aktiviteter, bland annat spjutkastning och traditionell massajdans och massajsång medan du ser solen gå ner bakom Mount Meru. Dessutom har du möjlighet att köpa till olika utflykter eller ytterligare aktiviteter, eller välja att bara ligga vid poolen och hänföras av utsikten över Kilimanjaro medan du njuter av en kall öl och läser en bra bok.

Vill du veta mer om hur det är att bo i Osiligilai Maasai Lodge? Läs då vår Afrikaexperts reseskildring.

Tillägg för enkelrum 2 995 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.