Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaTanzaniaSafari i Tanzania & Mombasa
15 dagar:

Safari i Tanzania & solsemester i Mombasa

Höjdpunkter på denna resa:

Tarangire Nationalpark, Serengeti Nationalpark, masai landsby, Ngorongoro Crater, Lake Manyara Nationalpark, Mombasa.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 6 övernattningar i Tanzania inkl. helpension
 • Lake Manyara Nationalpark – trädklättrande lejon och stora elefantflockar
 • Serengeti Nationalpark – på utkik efter ”The Big Five”
 • Besök i Masai landsby
 • Ngorongoro Crater – ett paradis för 30.000 permanent levande däggdjur
 • Tarangire Nationalpark – flockar med fler hundra elefanter
 • Fönsterplats i fyrhjulsdriven bil och gratis flaska med vatten på safariturerna
 • Nationalparksavgift
 • Flyg från Kilimanjaro till Mombasa inkl. transfer
 • 6 nätter i Mombasa på Severin Sea Lodge**** inkl. halvpension
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Mombasa
 • Flyg från Mombasa till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Tillägg för enkelrum 9 110 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

Tanzania är känt som ett av världens bästa safariländer med en spektakulär natur och ett fascinerande och mångfaldigt djurliv.

På denna resa får du på nära håll se fyra av Tanzanias mest legendariska nationalparker, som alla har sin egen prägel. Håll utkik efter ”The Big 5”, geparder, hyenor, flodhästar, giraffer, babianer, olika fågelarter och bytesdjur som zebror, impalor, antiloper och bufflar, samtidigt som du beundrar Tarangires majestätiska baobab- och akaciaträd, Ngorongoros inaktiva vulkankrater, Serengetis ändlösa slätter och Manyarasjöns frodiga natur. Under din safari bor du på hotell och på en tältcamping med riktiga sängar samt eget badrum och toalett.

Resan avrundas med en solsemester i Mombasa. Här kan du njuta av livet på de vita sandstränderna, utforska Mombasas gamla stadsdel och få en inblick i stadens historia, eller så kan du ta en segeltur i en traditionell dhow.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa till Tanzania
Dag 1: Flygresa till Tanzania

I dag är det avresa från din valda flygplats och flyget går till Tanzania med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Highview Hotel
Dag 2: Highview Hotel

Flyget landar i närheten av Afrikas högsta berg, Kilimanjaro, som reser sig majestätiskt hela 5 895 meter över savannen. Snön på toppen av berget står i skarp kontrast till det faktum att du nu befinner dig i Afrika.

På flygplatsen står chauffören/guiden redo. Innan du ankommer till Highview Hotel väntar en spännande sightseeingtur på 200 kilometer. Resan går bland annat förbi byarna Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu och Karatu.

Highview Hotel ligger vackert beläget på en kulle med en strålande panoramautsikt över gröna, frodiga dalar och kaffeplantager, där elefanter ofta kommer förbi på morgonen och kvällen.

Om det finns tid kan du tillbringa eftermiddagen med att koppla av på hotellet eller besöka staden Karatu och den lokala marknaden.

Observera: I dag kör du till Highview Hotel i Karatu för att övernatta. Detta innebär en kort körtid till Tarangire nationalpark dagen efter och därmed får du så mycket tid som möjligt i parken.

Övernattning Highview Hotel

Dag 3: Tarangire nationalpark
Dag 3: Tarangire nationalpark

I dag bär det iväg till Tarangire nationalpark, som är den sjätte största nationalparken i Tanzania.

Parkens namn härstammar från Tarangirefloden som går genom parken. Under torrperioderna är floden djurens enda källa till vatten.

Landskapet och vegetationen är otroligt varierande. Det kuperade landskapet omfattar nio olika växtzoner. Du får uppleva en savann fylld av majestätiska baobab- och akaciaträd, som nästan stjäl uppmärksamheten från djuren.

Med den mångfaldiga vegetationen följer ett stort antal vilda djur. Parken är särskilt berömd för det enorma antalet elefanter. Här finns den största koncentrationen av elefanter i världen, och det är inte ovanligt att se flockar på flera hundra. Det finns också mängder av gnuer och zebror, och kuduer, impalor och gaseller trivs också bra här. Bytesdjuren drar också till sig både lejon, leoparder och hyenor, och om du har riktig tur kanske en vildhund kommer förbi.

På eftermiddagen är det dags att återvänta till Highview Hotel och koppla av.

Övernattning Highview Hotel

Dag 4: Via Ngorongoro naturskyddsområde till Serengeti nationalpark
Dag 4: Via Ngorongoro naturskyddsområde till Serengeti nationalpark

Efter frukost och utcheckning från hotellet går turen genom Ngorongoros kuperade högslätter, där de rödklädda massajerna bor i runda hyddor och deras boskapsdjur betar på savannen bland zebrorna, gnuerna och girafferna. Under vägen finns det tid att avnjuta den medhavda lunchen.

Vid Nabi Hill Gate svänger rutten mot nordväst och in på Serengetis ändlösa slätter. Där väntar mängder av djur: flera miljoner gnuer och zebror, tusentals antiloper och bufflar, hundratals lejon, elefanter, leoparder, flodhästar och krokodiler samt tusentals fåglar. Serengeti bjuder på en av världens mest fantastiska och unika djur- och naturupplevelser.

Observera: Ikoma Wild Camp ligger lite utanför den nordvästra delen av Serengeti nationalpark. Här har man en fenomenal utsikt över Serengetislätten och möjlighet till några helt unika upplevelser som man inte kan få inne i nationalparken. Om du vill bo i själva nationalparken kan du (mot tillägg) välja att övernatta i Serengeti Wild Camp.

Observera: Ikoma Wild Camp är stängd under april och maj 2019 på grund av renovering. Under den här perioden kommer du istället att få bo på en av de andra wildcampen.

Om du väljer att bo på Ikoma Wild Camp är det möjligt att köpa till följande turer:

Övernattning Ikoma Wild Camp / Serengeti Wild Camp

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 5: Safari i Serengeti nationalpark
Dag 5: Safari i Serengeti nationalpark

Heldagssafari i Serengeti nationalpark på jakt efter ”The Big Five”: lejon, leoparder, elefanter, noshörningar och bufflar samt hyenor och krokodiler. Du har hela dagen på dig att njuta av djuren och naturen i fantastiska Serengeti.

Ekosystemet i parken räknas till de äldsta i världen, och det är svårt att inte känna sig både ödmjuk och djupt överväldigad när man sitter i sin landcruiser och tar in alla intryck. När det inte är torrperiod finns det, utöver redan nämnda djur, också ett stort antal Thomsongaseller, bufflar, topiantiloper, Grantgaseller, elandantiloper, vårtsvin, örnar, strutsar och andra djur. I dag kommer du säkert också att få se – och känna lukten av – flodhästar som badar i så kallade hippo-pools.

Lunchen är en så kallad ”hot lunch” som serveras i Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp.

En fantastisk dag, som du bara måste uppleva och njuta av!

Varför inte uppleva Serengeti i soluppgången – flygande i en luftballong?

För att kunna delta i en ballongsafari måste du bo på Serengeti Wild Camp i stället för Ikoma Wild Camp. Om du köper till en luftballongsafari kostar det självklart inget extra att bo på Serengeti Wild Camp.

Övernattning Ikoma Wild Camp / Serengeti Wild Camp

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 6: Via Serengeti till massajby i Ngorongoro
Dag 6: Via Serengeti till massajby i Ngorongoro

Nya upplevelser väntar när safarituren i dag går mot sydöstra Serengeti. Den medhavda lunchen avnjuts i det fria vid lunchtid.

Därefter går turen genom Ngorongoro naturskyddsområde, där du besöker de rödklädda massajerna i en lokal by. Här kan du uppleva hur livet i en massajby ser ut, samt ta del av massajernas hantverk som huvudsakligen består av pärlarbete. De vill gärna sälja hantverk, men kom ihåg att ”pruta” på priset.

Observera: I dag kör du till Highview Hotel för att övernatta. På så sätt får du så mycket tid som möjligt i Ngorongorokratern i morgon.

Övernattning Highview Hotel / Ngorongoro Wild Camp

Dag 7: Ngorongorokratern
Dag 7: Ngorongorokratern

Ngorongorokratern är världens största slocknade vulkankrater. Vulkanen hade ett utbrott för 2–3 miljoner år sedan, rasade in i sig själv och efterlämnade ett gigantiskt hål som i dag är hem till 30 000 djur och 350 olika fågelarter, som alla har tillgång till vatten året runt.

Efter ingången till Ngorongoro kör man först igenom ett frodigt regnskogsområde innan färden ner längs insidan av kratern börjar. Efter en spännande bilfärd kommer man till den 260 km2 stora kraterbotten. 600 meter ovanför dig tornar kraterkanten upp sig hela vägen runt. Även om du nu befinner dig på kraterbottnen är du egentligen högt upp, eftersom kraterkanten ligger 2 200 meter ovanför havsytan.

Dagen tillbringas i kratern – och här finns det mycket att se! Lejon, gaseller, elefanter, gnuer och zebror i mängder. Om du har riktigt mycket tur kan du se den utrotningshotade svarta noshörningen, som nästan har blivit utrotad i hela Afrika på grund av tjuvskytte. I Ngorongoro skyddas den av beväpnade rangers.

Lunchen avnjuts på kraterbottnen i de fantastiska omgivningarna, och slutligen kör du tillbaka till hotellet.

Övernattning Highview Hotel / Ngorongoro Wild Camp

Dag 8: Lake Manyara Nationalpark - Mombasa
Dag 8: Lake Manyara Nationalpark - Mombasa

Efter frukost och utcheckning från hotellet går turen till Lake Manyara. Det är en av Tanzanias minsta nationalparker på 330 km², varav sjön utgör de 200 km².

Området mellan sjön och de 600 meter höga Rift Valley-sluttningarna i väst bjuder på öppna grässlätter, djungelliknande skogar och sumpområden.

Lake Manyara är ett eldorado för 380 fågelarter och inte minst stora elefant- och babianflockar.

Efter den sista safariupplevelsen åker vi till flygplatsen och reser vidare till solsemestern i Mombasa.

Övernattning Severin Sea Lodge 

Dag 9-13: Avslappning och upplevelser i Mombasa
Dag 9-13: Avslappning och upplevelser i Mombasa

Dagarna planeras utifrån vad ni vill göra.

Här är ett urval av våra turer som kan köpas på plats :

Övernattning Severin Sea Lodge 

Uppgraderingsmöjligheter i Mombasa: 

Dag 14: Hemresan börjar
Dag 14: Hemresan börjar

I dag är det dags att ta farväl av Afrika. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 15: Hemkomst
Dag 15: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en härlig och spännande semester.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.