• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaTanzaniaSafari i Tanzania & solsemester i Mombasa
15 dagar

Safari i Tanzania & solsemester i Mombasa

Upplev det bästa av norra Tanzania med både Tarangire, Serengeti & Ngorongoro och avsluta resan med en avkopplande semester på Mombasas vita stränder vid den kenyanska kusten.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Safari i Tanzania & solsemester i Mombasa Safari i Tanzania & solsemester i Mombasa
15 dagar

Safari i Tanzania & solsemester i Mombasa

Upplev det bästa av norra Tanzania med både Tarangire, Serengeti & Ngorongoro och avsluta resan med en avkopplande semester på Mombasas vita stränder vid den kenyanska kusten.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 6 övernattningar i Tanzania inkl. helpension
 • Lake Manyara Nationalpark – trädklättrande lejon och stora elefantflockar
 • Serengeti Nationalpark – på utkik efter ”The Big Five”
 • Besök i Masai landsby
 • Ngorongorokratern – ett paradis för 30.000 permanent levande däggdjur
 • Tarangire Nationalpark – flockar med fler hundra elefanter
 • Fönsterplats i fyrhjulsdriven bil och gratis flaska med vatten på safariturerna
 • Nationalparksavgift
 • Flyg från Kilimanjaro till Mombasa inkl. transfer
 • 6 övernattningar i Mombasa på femstjärniga Leopard Beach Resort & Spa inkl. halvpension
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Mombasa
 • Flyg från Mombasa till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Kortfattat om resan

Tanzania är känt som ett av världens bästa safariländer med en spektakulär natur och ett fascinerande och mångfaldigt djurliv.

På denna resa får du på nära håll se fyra av Tanzanias mest legendariska nationalparker, som alla har sin egen prägel. Håll utkik efter ”The Big 5”, geparder, hyenor, flodhästar, giraffer, babianer, olika fågelarter och bytesdjur som zebror, impalor, antiloper och bufflar, samtidigt som du beundrar Tarangires majestätiska baobab- och akaciaträd, Ngorongoros inaktiva vulkankrater, Serengetis ändlösa slätter och Manyarasjöns frodiga natur. Under din safari bor du på hotell och på en tältcamping med riktiga sängar samt eget badrum och toalett.

Resan avrundas med en solsemester i Mombasa. Här kan du njuta av livet på de vita sandstränderna, utforska Mombasas gamla stadsdel och få en inblick i stadens historia, eller så kan du ta en segeltur i en traditionell dhow.

Välj denna resa eftersom...

 • Imponeras av den enastående och kontrastfyllda naturen i norra Tanzanias nationalparker
 • Njut av åsynen av zebror, gnuer, elefanter och lejon så långt ögat kan nå – och kanske en leopard
 • Du sover i så kallade “wild camps”, där du kan höra och känna doften av naturen utanför samtidigt som du fortfarande har tillgång till en skön säng och ett eget badrum
 • Se fram emot att smälta de stora djurupplevelserna i en solstol med utsikt över Indiska oceanen

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa till Tanzania

I dag är det avresa från din valda flygplats och flyget går till Tanzania med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Highview Hotel

Flyget landar i närheten av Afrikas högsta berg, Kilimanjaro, som reser sig majestätiskt hela 5 895 meter över savannen. Snön på toppen av berget står i skarp kontrast till det faktum att du nu befinner dig i Afrika.

På flygplatsen står chauffören/guiden redo. Innan du ankommer till Highview Hotel väntar en spännande sightseeingtur på 200 kilometer. Resan går bland annat förbi byarna Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu och Karatu.

Highview Hotel ligger vackert beläget på en kulle med en strålande panoramautsikt över gröna, frodiga dalar och kaffeplantager, där elefanter ofta kommer förbi på morgonen och kvällen.

Om det finns tid kan du tillbringa eftermiddagen med att koppla av på hotellet eller besöka staden Karatu och den lokala marknaden.

Observera: I dag kör du till Highview Hotel i Karatu för att övernatta. Detta innebär en kort körtid till Tarangire nationalpark dagen efter och därmed får du så mycket tid som möjligt i parken.

Övernattning:
Dag 3: Tarangire nationalpark

I dag bär det iväg till Tarangire nationalpark, som är den sjätte största nationalparken i Tanzania.

Parkens namn härstammar från Tarangirefloden som går genom parken. Under torrperioderna är floden djurens enda källa till vatten.

Landskapet och vegetationen är otroligt varierande. Det kuperade landskapet omfattar nio olika växtzoner. Du får uppleva en savann fylld av majestätiska baobab- och akaciaträd, som nästan stjäl uppmärksamheten från djuren.

Med den mångfaldiga vegetationen följer ett stort antal vilda djur. Parken är särskilt berömd för det enorma antalet elefanter. Här finns den största koncentrationen av elefanter i världen, och det är inte ovanligt att se flockar på flera hundra. Det finns också mängder av gnuer och zebror, och kuduer, impalor och gaseller trivs också bra här. Bytesdjuren drar också till sig både lejon, leoparder och hyenor, och om du har riktig tur kanske en vildhund kommer förbi.

På eftermiddagen är det dags att återvänta till Highview Hotel och koppla av.

Övernattning:
Dag 4: Via Ngorongoro naturskyddsområde till Serengeti nationalpark

Efter frukost och utcheckning från hotellet går turen genom Ngorongoros kuperade högslätter, där de rödklädda massajerna bor i runda hyddor och deras boskapsdjur betar på savannen bland zebrorna, gnuerna och girafferna. Under vägen finns det tid att avnjuta den medhavda lunchen.

Vid Nabi Hill Gate svänger rutten mot nordväst och in på Serengetis ändlösa slätter. Där väntar mängder av djur: flera miljoner gnuer och zebror, tusentals antiloper och bufflar, hundratals lejon, elefanter, leoparder, flodhästar och krokodiler samt tusentals fåglar. Serengeti bjuder på en av världens mest fantastiska och unika djur- och naturupplevelser.

Observera: Ikoma Wild Camp ligger lite utanför den nordvästra delen av Serengeti nationalpark. Här har man en fenomenal utsikt över Serengetislätten och möjlighet till några helt unika upplevelser som man inte kan få inne i nationalparken. Om du vill bo i själva nationalparken kan du (mot tillägg) välja att övernatta i Serengeti Wild Camp.

Dag 5: Safari i Serengeti nationalpark

Heldagssafari i Serengeti nationalpark på jakt efter ”The Big Five”: lejon, leoparder, elefanter, noshörningar och bufflar samt hyenor och krokodiler. Du har hela dagen på dig att njuta av djuren och naturen i fantastiska Serengeti.

Ekosystemet i parken räknas till de äldsta i världen, och det är svårt att inte känna sig både ödmjuk och djupt överväldigad när man sitter i sin landcruiser och tar in alla intryck. När det inte är torrperiod finns det, utöver redan nämnda djur, också ett stort antal Thomsongaseller, bufflar, topiantiloper, Grantgaseller, elandantiloper, vårtsvin, örnar, strutsar och andra djur. I dag kommer du säkert också att få se – och känna lukten av – flodhästar som badar i så kallade hippo-pools.

Lunchen är en så kallad ”hot lunch” som serveras i Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp.

En fantastisk dag, som du bara måste uppleva och njuta av!

Dag 6: Via Serengeti till massajby i Ngorongoro

Nya upplevelser väntar när safarituren i dag går mot sydöstra Serengeti. Den medhavda lunchen avnjuts i det fria vid lunchtid.

Därefter går turen genom Ngorongoro naturskyddsområde, där du besöker de rödklädda massajerna i en lokal by. Här kan du uppleva hur livet i en massajby ser ut, samt ta del av massajernas hantverk som huvudsakligen består av pärlarbete. De vill gärna sälja hantverk, men kom ihåg att ”pruta” på priset.

Observera: I dag kör du till Highview Hotel för att övernatta. På så sätt får du så mycket tid som möjligt i Ngorongorokratern i morgon.

Dag 7: Ngorongorokratern

Ngorongorokratern är världens största slocknade vulkankrater. Vulkanen hade ett utbrott för 2–3 miljoner år sedan, rasade in i sig själv och efterlämnade ett gigantiskt hål som i dag är hem till 30 000 djur och 350 olika fågelarter, som alla har tillgång till vatten året runt.

Efter ingången till Ngorongoro kör man först igenom ett frodigt regnskogsområde innan färden ner längs insidan av kratern börjar. Efter en spännande bilfärd kommer man till den 260 km2 stora kraterbotten. 600 meter ovanför dig tornar kraterkanten upp sig hela vägen runt. Även om du nu befinner dig på kraterbottnen är du egentligen högt upp, eftersom kraterkanten ligger 2 200 meter ovanför havsytan.

Dagen tillbringas i kratern – och här finns det mycket att se! Lejon, gaseller, elefanter, gnuer och zebror i mängder. Om du har riktigt mycket tur kan du se den utrotningshotade svarta noshörningen, som nästan har blivit utrotad i hela Afrika på grund av tjuvskytte. I Ngorongoro skyddas den av beväpnade rangers.

Lunchen avnjuts på kraterbottnen i de fantastiska omgivningarna, och slutligen kör du tillbaka till hotellet.

Dag 8: Lake Manyara Nationalpark - Mombasa

Efter frukost och utcheckning från hotellet går turen till Lake Manyara. Det är en av Tanzanias minsta nationalparker på 330 km², varav sjön utgör de 200 km².

Området mellan sjön och de 600 meter höga Rift Valley-sluttningarna i väst bjuder på öppna grässlätter, djungelliknande skogar och sumpområden.

Lake Manyara är ett eldorado för 380 fågelarter och inte minst stora elefant- och babianflockar.

Efter den sista safariupplevelsen åker vi till flygplatsen och reser vidare till solsemestern i Mombasa.

Dag 9-13: Avslappning och upplevelser i Mombasa
Dag 14: Hemresan börjar

I dag är det dags att ta farväl av Afrika. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 15: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en härlig och spännande semester.

Dag Sträcka Ca. km
Dag 2 Kilimanjaro International Airport - Highview Hotel 200
Dag 3 Highview Hotel – Tarangire Nationalpark 80
Dag 4 Highview Hotel via Ngorongoro Conservation Area – Ikoma Wild Camp 250
Dag 5 Safari i Serengeti – gamedrive ---
Dag 6 Via Serengeti till Ngorongoro Conservation Area till Highview Hotel 250
Dag 7 Highview Hotel 130
Dag 8 Lake Manyara ca. 25 km till Kilimanjaro Airport ca. 170 km 195

I alt ca 1000 km utan gamedrive

Kom ihåg att alla avstånd är cirka och tiderna likaså – med förbehåll för väder och väglag.

Tillägg för enkelrum 9 110 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.