Tel: 021-372 07 99
Kundtjänst Mån - Fre 9 - 16
10 dagar:

Specialprogram med svensk guide - Tanzania

svensk-flag-guide

Höjdpunkter på denna resa:

Tarangire Nationalpark, Serengeti Nationalpark, besök i Massajby, Ngorongorokratern

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro t/r
 • 7 övernattningar i Tanzania med helpension
  Anmärkning:
  På utresan den 2 okt. 17 Dag 7 övernattas det på Ngorongoro Wildlife Lodge
  På utresan den 11 okt. 17 Dag 7 övernattas det på Ngorongoro Wild Camp
 • Alla transporter mellan flygplatser och hotell i Tanzania
 • Tarangire National Park – stora elefanthjordar
 • Serengeti National Park – på utkik efter “The Big 5”
 • Besök i Massajby
 • Ngorongorokratern – ett paradis för 30 000 permanent boende däggdjur
 • Besök på Maserani Snake Farm
 • Fönsterplats i fyrhjulsdriven bil och gratis flaska med vatten på safariturerna
 • Svensk guidning under safarin
 • Dygnet runt-bemannad jourtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Tillägg för enkelrum: 3 800 kr
Safarin kan kombineras med 6 nätter på Zanzibar:
+ 7 000 kr per person, + 5 000 kr per barn u/12 år
Tillägg för enkelrum på Zanzibar: 3 000 kr

Välj denna resa eftersom...

Tanzania är känt som ett av världens bästa safariländer med en spektakulär natur och ett fascinerande och mångfaldigt djurliv.

På denna resa får du närkontakt med landet när du besöker de rödklädda massajerna i deras runda hyddor och fyra av Tanzanias mest legendariska nationalparker, som alla har sin särprägel. Håll utkik efter ”The Big 5”, geparder, flodhästar, giraffer, babianer, olika fågelarter och bytesdjur som zebror, impalas, antiloper och bufflar, samtidigt som du betraktar Tarangires majestätiska baobab- och akaciaträd, Ngorongoros vilande vulkankrater, Serengetis ändlösa slätter och Lake Manyaras frodiga natur.

Guide på denna resa:
Ove Andersson började att guida för oss redan 2009, han har genomfört turer för oss nästan varje år sedan dess. Utifrån responsen från tidigare deltagare räknar vi med succé även i år! Ove är van afrikaresenär, ornitolog och kryddar resan med kultur, näringsliv och historia i de trakter vi besöker.

Efter oförglömliga safariupplevelser kan du förlänga turen till det vidunderliga Zanzibar (utan guide). Här kan du slappna av på de kritvita sandstränderna, utforska den historiska staden Stone Town, smaka på öns kryddor och exotiska frukter, ta en segeltur i en traditionell dhow, eller gå på upptäcktsfärd i Jozani Chwaka Bay Nationalpark.

Detaljerat dagsprogram
(Klicka på en bild för att se den i stor storlek)

Dag 1: Flyg till Tanzania

Idag är det avresa och resan går med flyg till Tanzania med mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Tarangire National Park

Flyget landar inte så långt från Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Här möter ni Ove Andersson, som kommer att vara er svenske guide under safarin.

Er guide kör er på en 200 km lång sightseeing förbi landsbyarna Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu och Karatu vidare till Tarangire National Park, som är den sjätte största nationalparken i Tanzania.

Parkens namn härstammar från Tarangirefloden som rinner genom parken och som är den enda vattenkällan för djuren i torkperioderna.
Tarangire National Park är berömd för sitt enorma antal elefanter – en av de största koncentrationerna av elefanter i hela världen, eftersom det finns flockar på flera hundra elefanter här.

Tarangire är också hemvist för geparder, leoparder, lejon, hyenor, trädklättrande pytonormar och en massa olika bytesdjur: kudu, impala, gazeller osv. Landskapet och vegetationen är otroligt varierad eftersom det backiga landskapet har nio olika växtzoner och vi får uppleva en savann full av majestätiska baobab- och akaciträd som nästan tar uppmärksamheten från de många djuren.

Övernattning Tarangire Sopa Lodge

Dag 3: Tarangire National Park

Landskapet i Tarangire genomskärs av den livgivande floden Tarangire som aldrig torkar ut. Här ska vi se stora flockar av bufflar samt den största samlingen av elefanter i världen. Man kan se flockar med upptill 100 elefanter. Utöver finns chansen att se gepard, leopard, lejon, hyena, kudu, impala, gasell och träklättrande pytonormar med mera.

Därefter åker vi till Highview Hotel, Karatu som ligger beläget på toppen av en backe med en färgrik panoramautsikt över vackra dalar och kaffeplantage som elefanterna ofta raserar. Hotellets tjänare, massajerna, tar stolt emot er i deras folkdräkter.

De som vill kan följa med guiden till ett närliggande barnhem.

Övernattning Highview Hotel

Dag 4: Via Ngorongoro Conservation Area till Serengeti National Park

Vi checkar ut från hotellet och kör igenom Ngorongoros backiga högslätter, på ungefär samma storlek som Gotland, där de rödklädda masaierna bor i runda hyddor och deras kreatur som gräsätande strosar mellan savannens zebror, gnuer och giraffer.

Vi äter lunch vid Olduvai Gorge där vi njuter av en storslagen utsikt över dalsänkan och får höra om 3,7 millioner gamla fynd av våra “förfädrar”.

Via Nabi Hill Gate kör vi så vidare nordväst över Serengetis ändlösa slätter (2 x Gotland i strolek), som har världsrekordet i antal djur: 1.3 millioner gnuer, 200. 000 zebror, 1500 lejon, 1000 elefanter, 500 fågel arter m.m.

Serengeti Wild Camp ligger centralt placerat inne i Serengeti National Park. Här sover vi i stora rymliga tält med riktiga sängar och eget badrum inne i tältet. Här finns djuren precis om hörnet och vi faller till ro sömn till ljudet från savannen utanför tältduken.

Övernattning Serengeti Wildcamp

Dag 5: Safari i Serengeti National Park

Heldagssafari i Serengeti på utkik efter “The Big Five”: lejon, leoparder, elefanter, noshörningar och bufflar. Beteckningen “The Big Five” stammar från storviltjägarna, enligt uppgift är dessa djur de fem svåraste att jaga. Men vi “jagar” bara med våra kameror.

Utanför torkperioden finns det förutom djuren ovan även stora mängder Thompsons gazeller, topi-antiloper, Grants gazeller, elandantiloper, vårtsvin, örnar, strutsar osv. Vi ska också se och känna lukten av flodhästarna som gottar sig i de så kallade hippo-pools.

Övernattning Serengeti Wildcamp

Dag 6: Safari i Serengeti National Park

Vi lämnar Serengeti Wild Camp och beger oss ut på ännu en heldagssafari i Serengeti.

Många av världens flyttfåglar befinner sig i Östafrika så här års, så förutsättningarna för att se riktigt många djur kan knappast vara bättre.

När safaridagen närmar sig sitt slut, åker vill till Serengeti Sopa Lodge.

Övernattning Serengeti Sopa Lodge

Dag 7: Via Serengeti till masailandsby i Ngorongoro

Vi checkar ut och är strax därpå på safari igen.

Lunch äter vi vid Seronera Visitors Centre för att se den vackra utomhusutställningen om djurens årliga migration pga torkan – på jakt efter vatten och gräs. Utställningen är byggd på stensättningar omgivna av fantastisk vegetation, däribland enorma, blomstrande kaktusträd.

Vi fortsätter sedan in i Ngorongoro Conservation Area där vi besöker de rödklädda masaierna i en by med ett dussin hyddor på slätten – att fotografera går utmärkt och möjligheten finns att köpa äkta hantverk.

Övernattning på Ngorongoro Wild Camp, ett fint tältläger med fantastisk utsikt mot Lake Eyasi.

Övernattning Ngorongoro Wild Camp / Ngorongoro Wildlife Lodge

Dag 8: Ngorongorokratern

Vi kör i en timme ner längs insidan av en krater, där vi sedan kommer ner till den 260 km2 kraterbotten – ett paradis för 30 000 permanent boende djur, som har tillgång rinnande vatten året runt.

600 meter ovan oss ser man den fantastiska kraterkant som går hela vägen runt. Även om vi nu är i botten av kratern. Här livnär sig också masaiernas kreatur, som dock inte får bo här.

Eventuellt ser vi svarta noshörningar och är vi riktigt lyckosamma ser vi en vit noshörning som tyvärr är utrotningshotade pga av det höga värdet för krypskyttar. Just därför vaktas kratern av beväpnade rangers. Lunch äter vi på kraterbotten.

På väg tillbaka till Highview Hotel så tar vi ett stopp på en stor souvenirmarknad där hantverk, målerier, textiler finns att köpa.

Övernattning Highview Hotel

Dag 9: Avresedag

Vi checkar ut från hotellet och efter flera dagar med upplevelsesrik safari, är det tid att lägga kursen hemåt igen. På vägen tillbaka till flygplatsen stannar vi vid Arusha Cultural Heritage Center och besöker det spännande Maserani Snake Farm. Om tiden tillåter det, kan vi stanna vid Shanga för at se hur funktionshindrade får hjälp med en meningsfull och glad vardag och kanske också köpa något av deras hantverk.

Efter lunchen kör vi till Kilimanjaro International Airport, där några reser vidare mot Zanzibar och andra vänder hemåt.

Dag 10: Hemma i Sverige

Efter en nattflygning från Tanzania och efter mellanlandning längs vägen, har vi återigen svensk mark under fötterna.

Kombinationsmöjligheter:

7 dagar/6 nätter | Badsemester på Zanzibar

Pris:
Per person i dubbelrum: + 7 100 kr
Enkelrumstillägg: + 3 050 kr

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Övernattning Sultan Sands **** / Bluebay Beach Resort *****

svensk-flag-guide

Höjdpunkter på denna resa:

Tarangire Nationalpark, Serengeti Nationalpark, besök i Massajby, Ngorongorokratern

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro t/r
 • 7 övernattningar i Tanzania med helpension
  Anmärkning:
  På utresan den 2 okt. 17 Dag 7 övernattas det på Ngorongoro Wildlife Lodge
  På utresan den 11 okt. 17 Dag 7 övernattas det på Ngorongoro Wild Camp
 • Alla transporter mellan flygplatser och hotell i Tanzania
 • Tarangire National Park – stora elefanthjordar
 • Serengeti National Park – på utkik efter “The Big 5”
 • Besök i Massajby
 • Ngorongorokratern – ett paradis för 30 000 permanent boende däggdjur
 • Besök på Maserani Snake Farm
 • Fönsterplats i fyrhjulsdriven bil och gratis flaska med vatten på safariturerna
 • Svensk guidning under safarin
 • Dygnet runt-bemannad jourtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Tillägg för enkelrum: 3 800 kr
Safarin kan kombineras med 6 nätter på Zanzibar:
+ 7 000 kr per person, + 5 000 kr per barn u/12 år
Tillägg för enkelrum på Zanzibar: 3 000 kr

stepmap-karte-afrika-safari-svensk-gudie-1659543