• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaTanzaniaSerengeti fly-in-safari, Ngorongoro & Selous
10 dagar

Serengeti fly-in-safari, Ngorongoro & Selous

Tanzania är mycket mer än Serengeti! Upplev tre av Tanzanias Unesco-listade områden – Serengeti, Ngorongorokratern och Selous Game Reserve – och kom nära inpå stora kontraster och enastående natur.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Serengeti fly-in-safari, Ngorongoro & Selous Serengeti fly-in-safari, Ngorongoro & Selous
10 dagar

Serengeti fly-in-safari, Ngorongoro & Selous

Tanzania är mycket mer än Serengeti! Upplev tre av Tanzanias Unesco-listade områden – Serengeti, Ngorongorokratern och Selous Game Reserve – och kom nära inpå stora kontraster och enastående natur.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inklusive transfer
 • Flygresa i ett mindre plan direkt från Arusha till Serengeti nationalpark
 • Transfer från den lokala landningsbanan på Serengetislätten till ditt läger
 • Transport i safaribil från Serengeti nationalpark till Ngorongorokratern och vidare till Arusha
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 8 övernattningar i Tanzania inklusive helpension
 • Serengeti nationalpark – på utkik efter “The Big 5”
 • Ngorongorokratern – ett paradis för 30 000 permanent boende djur
 • Selous Game Reserve – Afrikas största orörda vildmark
 • Fönsterplats i fyrhjulsdrivet fordon
 • Gratis vatten under safariturerna
 • Nationalparksavgifter
 • Flyg från Dar Es Salaam till Sverige inklusive transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Kortfattat om resan:

Detta är den ultimata safariupplevelsen i Tanzania med besök i hela tre Unesco-områden.

Selous står i skarp kontrast mot Serengeti, och Ngorongorokratern liknar inte något annat du någonsin har sett. En resa till dessa tre naturområden ger dig en enastående inblick i Tanzanias vackra och varierade natur.

Serengeti bjuder på låga, ändlösa grässlätter med stora gnu- och zebrahordar, medan Selous med sin varierade natur och den livgivande Rufijifloden bjuder på flodhästar, krokodiler, elefanter och ett enormt rikt fågelliv – utan att du behöver dela något av det med alltför många andra besökare. Djurlivet och de frodiga branterna i Ngorongorokratern imponerar på de flesta och säkert även på dig.

Denna resa är för dig som verkligen vill uppleva natur och djurliv – och stora kontraster i detta fantastiska, östafrikanska land.

Om du behöver smälta de fantastiska natur- och djurupplevelserna med några dagars avkoppling kan du förlänga resan med en solsemester i exempelvis Zanzibar eller vid Kenyas vackra kust.

Välj denna resa eftersom...

 • Du upplever både det kända och det mindre kända Tanzania
 • Du drömmer om att se de stora djurhordarna i Serengeti
 • Du vill smaka på det äkta, orörda Afrika i Selous
 • Du får en enormt varierad resa med stora kontraster och mångfaldiga upplevelser

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flyg till Tanzania

I dag är det avresa från din valda flygplats och flyget går till Tanzania med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Kilimanjaro flygplats i Tanzania

Du ankommer till Kilimanjaros internationella flygplats, där du blir mött av vår lokala samarbetspartner. När du har fått visum och hämtat ditt bagage körs du till Arusha, där du har en övernattning innan resan i morgon går vidare med flyg direkt till Serengeti.

Övernattning:
Dag 3: Arusha – Serengeti

Du äter frukost tidigt i Arusha innan du körs till flygplatsen strax utanför staden. Du flyger direkt från Arusha till Serengeti och slipper på så sätt en lång bilfärd.

Flygturen tar drygt en timme och om du har tur kan du redan från luften se de första flockarna med vilda djur.

Du landar i Serengeti och blir hämtad och körd till ditt läger, där du övernattar i tre nätter. Redan i eftermiddag väntar resans första game drive.

Läs mer om vad ett “wild camp” egentligen är här.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 4-5: Serengeti nationalpark

Du kan se fram emot två hela dagar fyllda med fantastiska upplevelser på Serengetis ändlösa slätter.

Serengetis ekosystem räknas till de äldsta i världen, och det är svårt att inte känna sig både ödmjuk, liten och överväldigad när man sitter i sin landcruiser och tar in alla intryck. Här finns öppet landskap så långt ögat kan nå. Här och var står en buske och ibland bryts de låga slätterna av några konturer i landskapet, men för det mesta är det lika mycket himmel som det är landskap.

De stora slätterna är hem åt gnuer, zebror och antiloper samt de rovdjur som gillar att äta från denna stora buffé. I den så kallade “västra korridoren” finns krokodiler och flodhästar, och från maj till juli sker den stora migrationen genom detta område i Serengeti.

Det är nästan omöjligt att säga vad du kommer att uppleva under de kommande dagarnas safari. Här är det naturen som bestämmer. Vi kan dock lova massor av djur! Du kanske tar med dig matsäck på game drive så att du kan åka längre – kanske delar du upp dagen i två delar med lunch hemma i lägret. Allt planeras tillsammans med guiden och beror på väder och natur. Guiderna är duktiga och känner, imponerande nog, till Serengeti utan och innan. De ska nog se till att du får flera stora upplevelser!

Båda dagarna är du tillbaka i lägret innan det blir mörkt. Det finns nästan inget bättre än att sitta runt lägerelden, titta upp mot stjärnorna och tänka på att du ska sova här, där djuren lever! Men de varken matas eller låses in. Du kommer däremot att kunna låsa ditt bekväma och helt säkra tält medan djuren är på jakt!

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 6: Serengeti nationalpark – Ngorongorokratern

Det har blivit dags att ta farväl av Serengeti, men som tur är har du nya fantastiska äventyr i sikte. En enastående bilfärd genom Serengetis grässlätter mot Ngorongorokratern väntar. Överallt finns det djur, så även om vägen på kartan ser lång ut kan man kalla bilfärden mot Ngorongoro för en enda lång game drive. Utanför själva nationalparken möter du massajerna i sina färgglada kläder. Även om många av dem fortfarande lever som nomader har de tagit vissa moderna företeelser till sig. Det är inte ovanligt att se en massaj stå och vakta sin boskap med en herdestav i den ena handen och en mobiltelefon i den andra.

Ngorongorokratern står – precis som Serengeti – med på Unescos världsarvslista, och det är inte svårt att förstå varför. Det är fascinerande att se hur landskapet förändras ju närmare kratern du kommer. Från kraterkanten slingrar sig vägen 600 meter ner på insidan av den slocknade vulkankratern till den 260 kvadratkilometer stora, frodiga kraterbotten. I kratern finns både savann, sumpmark, sjöar, små floder, akaciaskog och en saltvattensjö. I kratern bor cirka 25 000–30 000 djur. Många beskriver upplevelsen på kraterbotten som “en biltur i Jurassic Park” eftersom det är djur överallt. I det förhållandevis lilla området lever fem lejonfamiljer, stora buffelhordar och flamingor. Även den svarta noshörningen har hittat sin väg ner i kratern. Det enda djuret du inte kan hitta här är giraffen, som aldrig har tagit sig ner till kratern. Det beror förmodligen på att de branta stupen inte är anpassade efter dess mycket långa och smala ben.

Efter en safari i kratern åker du till nattens övernattningsplats, där du med lite tur möter en av lokalinvånarna – girafferna – som ofta kommer nära inpå lägret.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 7: Ngorongoro – Arusha – Selous Game Reserve

Från Ngorongoro går färden mot flygplatsen i Arusha. Härifrån flyger du (med mellanlandningar) till Selous Game Reserve i södra Tanzania. Flygresan tar cirka 3,5 timmar. Redan när du landar upplever du skillnaderna mot det välbesökta norra Tanzania, som du precis har besökt. Du landar på en liten lokal start- och landningsbana och det finns inte skymten av någon stad på flera mils omkrets. Kanske såg du redan från flyget de första tecknen på det annorlunda landskapet – en fantastisk blandning av öppna slätter, floder, sumpmark och många slags skogar – som väntar dig de närmaste dagarna. Du blir hämtad på flygplatsen och körd till ditt läger för de kommande tre nätterna.

Dag 8-9: Upplevelser i Selous Game Reserve

De kommande dagarna är avsatta för upplevelser i Selous. En del av aktiviteterna i viltreservatet sker naturligt nog kring floden Rufiji, som är Tanzanias största flod. Floden har ett enormt rikt fågelliv, samtidigt som den lockar till sig mängder av krokodiler och flodhästar. Alla djur är beroende av vatten så under torrperioden samlas praktiskt taget alla djur vid floden för att dricka och svalka sig, vilket gör att en segeltur på floden är en av de stora höjdpunkterna under ett besök här.

Det magiska med Selous är bland annat möjligheten att kombinera flodsafari med en traditionell game drive på land. Självklart ska du också delta i en vanlig game drive, som du nu är väl bekant med från norra Tanzania.

Du måste dock vara lite mer uppmärksam när du är på game drive i Selous än du var i den norra delen av landet. Här finns fler träd och buskar än i Serengeti, terrängen är mer kuperad och så finns det mer – mycket mer – plats här! I gengäld kan du ha turen att belönas med några helt otroliga djurupplevelser. Man tror att omkring hälften av alla vildhundar som finns kvar i världen lever här i Selous. Viltreservatet är också hem åt en av de största lejonhordarna i hela Afrika, och även bufflar, giraffer och elefanter förekommer i ett stort antal här.  Dessutom är fågellivet något helt unikt eftersom du kan se både landfåglar och havsfåglar. Om du har riktigt stor tur kan du kanske få en glimt av den skygga och mycket eftertraktade afrikanska fiskugglan, som nästan uteslutande lever av fisk.

Dagarna delas ibland upp i morgonaktivitet och ledigt mitt på dagen följt av en eftermiddagsaktivitet, men du kan också ta med ett matpaket och tillbringa hela dagen på en game drive. Som alltid på safari beror dagens program på vädret, naturen och djurlivet.

Vi har valt att inkludera enbart en game drive och en båtsafari, så att du själv kan bidra till att sätta prägel på resan och välja mellan några av de många aktiviteterna som Selous bjuder på. Du kan köpa till ytterligare aktiviteter, såsom mer safari (beroende på om du helst vill på safari i bil eller båt), bushwalk eller besök i en lokal landsby.

Dag 10: Hemresan börjar

Det har blivit dags att ta farväl av Selous och Tanzania. Naturligtvis kan du också välja att förlänga resan med en solsemester i Zanzibar eller i Mombasa, där du kan koppla av på de kritvita sandstränderna.

Du körs till den lokala start- och landningsbanan, varifrån du flyger till Dar Es Salaam. Här möts du av vår lokala samarbetspartner, som kör dig till utrikesterminalen för hemresan.

Dag 11: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en fantastisk resa.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Solsemester på Zanzibar, 6 nätter

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Solsemester i Mombasa, 5 nätter

Avsluta din safari med en solsemester i Mombasa.

Här kan du koppla av på de kritvita stränderna i skuggan av en palm, bada i det varma azurblå havet och snorkla i de vackra korallreven. Det finns också möjlighet att åka på upptäcktsfärd i Mombasa, som är Kenyas näst största stad. Här kan du vandra längs smala gator, som präglas både av swahilikultur och arabisk kultur. De lokala marknaderna erbjuder massor av lokal mat och exotiska kryddor.

Dagarna i Mombasa tillbringar du på egen hand, men det finns möjlighet att köpa till extrautflykter om du vill gå på upptäcktsfärd i Mombasa eller dess omgivningar.

Tillägg för enkelrum 4 300 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Sandra Caroline Pettersson

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.