Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaTanzaniaSerengeti fly-in-safari, Ngorongoro & Zanzibar
13 dagar:

Serengeti fly-in-safari, Ngorongoro & Zanzibar

Höjdpunkter på denna resa:

Fly-in-safari på Serengeti, ”wildcamps”, Ngorongoro-kratern, solsemester på exotiska Zanzibar

Följande är inkluderat i resan:

 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inklusive transfer
 • Flygresa i ett mindre plan direkt från Kilimanjaro till Serengeti nationalpark
 • Transfer från den lokala landningsbanan på Serengeti-slätten till ditt läger
 • Transport i safaribil från Serengeti nationalpark till Ngorongorokratern och vidare till Arusha
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 4 övernattningar i Tanzania inkl. helpension
 • Serengeti nationalpark– på utkik efter ”The Big 5”
 • Ngorongoro-kratern – ett paradis för 30 000 permanent boende djur
 • Lake Manyara National Park – trädklättrande lejon och elefantflockar
 • Fönsterplats i fyrhjulsdriven bil och en gratis vattenflaska under safariresorna
 • Nationalparksavgifter
 • Flyg från Tanzania till Zanzibar inkl. transfer
 • 6 övernattningar på Zanzibar på Ocean Paradise Resort***** inklusive halvpension
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Zanzibar
 • Flygresa från Zanzibar till Sverige inklusive transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Tillägg för enkelrum 12 450 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

På den här resan väntar två av de största safariupplevelserna i Afrika. Vi har minimerat transporttiden, så att du ska få ut så mycket som möjligt av din safaritid och ändå uppleva både Serengeti och Ngorongorokratern.

Från Kilimanjaros flygplats flyger du direkt till Serengeti, där du övernattar tre nätter i ett ”wild camp”. Lägren ligger mitt på Serengetislätten, och du behöver knappt lämna ditt mysiga och bekväma tält för att uppleva naturen och djurlivet.

Men det gör du förstås – lämnar tältet alltså. De kommande dagarna ska du nämligen åka på safari på den enorma slätten, där stora djur- och naturupplevelser väntar.

Från Serengeti går turen vidare mot Ngorongorokratern. Du åker i bil, så det känns om att du är på en lång game drive hela dagen.

Både Serengeti och Ngorongoro finns med på UNESCOs lista över skyddsvärd natur – och platserna är helt olika! Njut av synen som möter dig när du lämnar Serengetis plana grässlätter och kör in mot Ngorongorokratern. Kontrasten är snudd på överväldigande. I Ngorongoro övernattar du också i ett wild camp, där girafferna ofta kommer nära inpå tälten.

Resan avrundas med en solsemester på Zanzibar. Njut av de vackra, kritvita stränderna, det turkosblå havet och åka på utflykter på den grönskande ön.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige till Tanzania Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Kilimanjaros flygplats i Tanzania
Dag 2: Ankomst till Kilimanjaros flygplats i Tanzania

Du anländer till Kilimanjaros flygplats i Tanzania. Om det är klart väder har du kanske haft turen att se Afrikas högsta berg från ovan?

Våra lokala representanter väntar på dig på flygplatsen och hjälper dig att gå genom passkontrollen. Du får visum vid ankomsten och med vår hjälp går det smidigt.

Du hämtar ditt bagage och gör dig redo för nästa flygresa. Du flyger direkt till Serengeti och slipper på så sätt en lång bilfärd. Redan vid lunchtid är du installerad i ditt läger för de kommande tre nätterna. På eftermiddagen kan du njuta av resans första game drive.

Läs mer om vad ett ”wild camp” egentligen är här.

Observera: Serengeti Wildebeest Camp är stängd under april och maj 2019 på grund av renovering. Under den här perioden kommer du istället att få bo på en av de andra wildcampen.

Övernattning Serengeti Wildebeest Camp / Serengeti Wild Camp

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 3-4: Serengeti nationalpark
Dag 3-4: Serengeti nationalpark

De kommande dagarna är avsatta för game drives i Serengeti nationalpark.

Ekosystemet i parken räknas till de äldsta i världen, och det är svårt att inte känna sig både ödmjuk och djupt överväldigad när man sitter i sin landcruiser och tar in alla intryck.

De stora trädlösa grässlätterna domineras av gnuer, zebror och antiloper samt de rovdjur som gillar att äta från denna stora buffé. I den så kallade ”västra korridoren” finns krokodiler och flodhästar, och från maj till juli sker den stora migrationen genom detta område i Serengeti.

Det är nästan omöjligt att säga vad du kommer att uppleva. Här är det naturen som bestämmer. Vi kan dock lova massor av djur! Du kanske tar med dig matsäck på game drive, så att du kan åka längre – kanske delar du upp dagen i två delar med lunch hemma i lägret. Allt planeras tillsammans med guiden och beror på väder och natur. Guiderna är duktiga och känner, imponerande nog, till Serengeti utan och innan. De ska nog se till att du får flera stora upplevelser!

Du är tillbaka i lägret innan det blir mörkt. Det finns nästan inget bättre än att sitta runt lägerelden, titta upp mot stjärnorna och tänka på att du ska sova här, där djuren lever! De matas dock inte och låses inte in. Du kommer däremot att kunna låsa ditt bekväma och helt säkra tält medan djuren är på jakt!

Observera: Serengeti Wildebeest Camp är stängd under april och maj 2019 på grund av renovering. Under den här perioden kommer du istället att få bo på en av de andra wildcampen.

Det finns möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Serengeti Wildebeest Camp / Serengeti Wild Camp

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 5: Serengeti nationalpark – Ngorongorokratern
Dag 5: Serengeti nationalpark – Ngorongorokratern

Det har blivit dags att ta farväl av Serengeti, men som tur är har du nya fantastiska äventyr i sikte. En enastående bilfärd genom Serengetis grässlätter mot Ngorongorokratern väntar. Överallt finns det djur, så även om vägen på kartan kan se lång ut kan man kalla bilfärden mot Ngorongoro för en lång game drive. Njut av utsikten över slätterna från bergstoppen på Naabi Hill och ta farväl av Serengeti med pompa och ståt. Utanför själva nationalparken möter du massajerna i deras färgglada kläder. Även om många av dem fortfarande lever som nomader har de tagit vissa moderna företeelser till sig. Det är inte ovanligt att se en massaj stå och vakta sin boskap med en herdestav i den ena handen och en mobiltelefon i den andra.

Ngorongorokratern finns – som Serengeti – med på UNESCOs världsarvslista, och det är inte svårt att förstå varför. Det är fascinerande att se hur landskapet förändras ju närmare kratern du kommer. Från kraterkanten slingrar sig vägen 600 meter ner på insidan av den slocknade vulkankratern till den 260 km² stora, frodiga kraterbotten. I kratern finns både savann, sumpmark, sjöar, små floder, akaciaskog och en saltvattensjö. I kratern bor ca 25 000 – 30 000 djur. Många beskriver upplevelsen på kraterbotten som ”en tur i Jurassic Park”, eftersom det är djur överallt. I det förhållandevis lilla området lever fem lejonfamiljer, stora buffelflockar och flamingor. Även den svarta noshörningen har hittat sin väg ner i kratern. Det enda djuret du inte kan hitta här är giraffen, som aldrig har tagit sig ner till kratern. Det beror förmodligen på att de branta stupen inte är anpassade efter dess mycket långa och smala ben.

Efter en safari i kratern åker du till nattens övernattningsplats, där du med lite tur möter en av de lokala invånarna – girafferna – som ofta kommer nära inpå lägret.

Övernattning Ngorongoro Wild Camp

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 6: Ngorongorokratern – Lake Manyara – Zanzibar
Dag 6: Ngorongorokratern – Lake Manyara – Zanzibar

Från Ngorongoro går turen till Lake Manyara. Med sina 330 km² är det här en av Tanzanias minsta nationalparker, varav 200 km² utgörs av själva sjön.

I området mellan sjön och Gregory Rifts 600 meter höga sluttningar i väst finns öppna grässlätter, djungelliknande skog och sumpmark.

Manyarasjön är ett paradis för stora elefantflockar, bufflar och babianer, och här finns över 400 olika fågelarter. Det är också här du kan ha tur och se de berömda, trädklättrande lejonen.

Efter den här sista safariupplevelsen blir du körd till flygplatsen. Här avrundas safarin på bästa sätt, då du får avnjuta ännu en ”hot lunch” i ett äkta safaritält innan du flyger vidare till den exotiska ön Zanzibar.

Övernattning Ocean Paradise Resort 

Uppgraderingsmöjligheter på Zanzibar:

Dag 7-11: Avkoppling och solsemester på Zanzibar
Dag 7-11: Avkoppling och solsemester på Zanzibar

Dagarna tillbringar du som du vill.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (inofficiellt känd som Zanzibar) och Pemba, samt en myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Här finns kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt lockar till avkoppling och solsemester.

Ön har en dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresanden, som alla har satt sin prägel på ön. Det är också här man hittar en av Afrikas mest spännande städer Stone Town, som är full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Nedan finns ett urval av utflykter som kan köpas till under vistelsen:

Övernattning Ocean Paradise Resort 

Dag 12: Avresa från Zanzibar
Dag 12: Avresa från Zanzibar

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen där hemresan börjar.

Dag 13: Ankomst till Sverige
Dag 13: Ankomst till Sverige

Du anländer till Sverige efter en fantastisk resa.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.