• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaTanzaniaSerengeti fly-in-safari, Ngorongoro & solsemester på Zanzibar
14 dagar

Serengeti fly-in-safari, Ngorongoro & solsemester på Zanzibar

Flyg direkt till Serengeti-slätten där stora djurupplevelser väntar. Du kör genom landskapet på en fantastisk safari till Ngorongorokratern innan du flyger till Zanzibar på solsemester.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Serengeti fly-in-safari, Ngorongoro & solsemester på Zanzibar Serengeti fly-in-safari, Ngorongoro & solsemester på Zanzibar
14 dagar

Serengeti fly-in-safari, Ngorongoro & solsemester på Zanzibar

Flyg direkt till Serengeti-slätten där stora djurupplevelser väntar. Du kör genom landskapet på en fantastisk safari till Ngorongorokratern innan du flyger till Zanzibar på solsemester.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inklusive transfer
 • Flygresa i ett mindre plan direkt från Arusha till Serengeti nationalpark
 • Transfer från den lokala landningsbanan på Serengeti-slätten till ditt läger
 • Transport i safaribil från Serengeti nationalpark till Ngorongorokratern och vidare till Arusha
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 5 övernattningar i Tanzania inkl. helpension
 • Serengeti nationalpark– på utkik efter ”The Big 5”
 • Ngorongoro-kratern – ett paradis för 30 000 permanent boende djur
 • Lake Manyara National Park – trädklättrande lejon och elefantflockar
 • Fönsterplats i fyrhjulsdriven bil och en gratis vattenflaska under safariresorna
 • Nationalparksavgifter
 • Flyg från Tanzania till Zanzibar inkl. transfer
 • 6 övernattningar på Zanzibar på Ocean Paradise Resort***** inklusive halvpension
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Zanzibar
 • Flygresa från Zanzibar till Sverige inklusive transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Kortfattat om resan:

På den här resan väntar två av de största safariupplevelserna i Afrika. Vi har minimerat transporttiden, så att du ska få ut så mycket som möjligt av din safaritid och ändå uppleva både Serengeti och Ngorongorokratern.

Från Arusha flygplats flyger du direkt till Serengeti, där du övernattar tre nätter i ett ”wild camp”. Lägren ligger mitt på Serengetislätten, och du behöver knappt lämna ditt mysiga och bekväma tält för att uppleva naturen och djurlivet.

Men det gör du förstås – lämnar tältet alltså. De kommande dagarna ska du nämligen åka på safari på den enorma slätten, där stora djur- och naturupplevelser väntar.

Från Serengeti går turen vidare mot Ngorongorokratern. Du åker i bil, så det känns om att du är på en lång game drive hela dagen.

Både Serengeti och Ngorongoro finns med på UNESCOs lista över skyddsvärd natur – och platserna är helt olika! Njut av synen som möter dig när du lämnar Serengetis plana grässlätter och kör in mot Ngorongorokratern. Kontrasten är snudd på överväldigande. I Ngorongoro övernattar du också i ett wild camp, där girafferna ofta kommer nära inpå tälten.

Resan avrundas med en solsemester på Zanzibar. Njut av de vackra, kritvita stränderna, det turkosblå havet och åka på utflykter på den grönskande ön.

Välj denna resa eftersom...

 • Imponeras av de stora djurhordarna på Seregentis ändlösa slätter och förundras över djurlivet på Ngorongorokraterns sluttningar
 • Du flyger direkt till Serengeti och de vilda djuren, vilket ger dig mer tid till safari
 • Du reser från Serengetis låga slätter till Ngorongorokraterns frodiga sluttningar och Zanzibars turkosblå hav
 • Resan avrundas med en avkopplande fyrstjärnig solsemester vid Zanzibars kritvita sandstränder

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige till Tanzania Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Kilimanjaro flygplats i Tanzania

Du anländer till Kilimanjaro flygplats i Tanzania. Om det är klart väder har du kanske haft turen att få se Afrikas högsta berg från ovan.

Våra lokala representanter väntar på dig på flygplatsen och hjälper dig att gå genom passkontrollen. Från flygplatsen blir du körd till Arusha, där du tillbringar natten innan resan i morgon går vidare med flyg till Serengeti.

Övernattning:
Dag 3: Arusha – Serengeti

Du äter frukost tidigt i Arusha och åker sedan mot flygplatsen strax utanför staden. Du flyger direkt till Serengeti och slipper på så sätt en lång bilfärd. Redan vid lunchtid är du installerad i ditt läger för de kommande tre nätterna. På eftermiddagen kan du njuta av resans första game drive.

Läs mer om vad ett ”wild camp” egentligen är här.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 4-5: Serengeti nationalpark

De kommande dagarna är avsatta för game drives i Serengeti nationalpark.

Ekosystemet i parken räknas till de äldsta i världen, och det är svårt att inte känna sig både ödmjuk och djupt överväldigad när man sitter i sin landcruiser och tar in alla intryck.

De stora trädlösa grässlätterna domineras av gnuer, zebror och antiloper samt de rovdjur som gillar att äta från denna stora buffé. I den så kallade ”västra korridoren” finns krokodiler och flodhästar, och från maj till juli sker den stora migrationen genom detta område i Serengeti.

Det är nästan omöjligt att säga vad du kommer att uppleva. Här är det naturen som bestämmer. Vi kan dock lova massor av djur! Du kanske tar med dig matsäck på game drive, så att du kan åka längre – kanske delar du upp dagen i två delar med lunch hemma i lägret. Allt planeras tillsammans med guiden och beror på väder och natur. Guiderna är duktiga och känner, imponerande nog, till Serengeti utan och innan. De ska nog se till att du får flera stora upplevelser!

Du är tillbaka i lägret innan det blir mörkt. Det finns nästan inget bättre än att sitta runt lägerelden, titta upp mot stjärnorna och tänka på att du ska sova här, där djuren lever! De matas dock inte och låses inte in. Du kommer däremot att kunna låsa ditt bekväma och helt säkra tält medan djuren är på jakt!

Dag 6: Serengeti nationalpark – Ngorongorokratern

Det har blivit dags att ta farväl av Serengeti, men som tur är har du nya fantastiska äventyr i sikte. En enastående bilfärd genom Serengetis grässlätter mot Ngorongorokratern väntar. Överallt finns det djur, så även om vägen på kartan kan se lång ut kan man kalla bilfärden mot Ngorongoro för en lång game drive. Njut av utsikten över slätterna från bergstoppen på Naabi Hill och ta farväl av Serengeti med pompa och ståt. Utanför själva nationalparken möter du massajerna i deras färgglada kläder. Även om många av dem fortfarande lever som nomader har de tagit vissa moderna företeelser till sig. Det är inte ovanligt att se en massaj stå och vakta sin boskap med en herdestav i den ena handen och en mobiltelefon i den andra.

Ngorongorokratern finns – som Serengeti – med på UNESCOs världsarvslista, och det är inte svårt att förstå varför. Det är fascinerande att se hur landskapet förändras ju närmare kratern du kommer. Från kraterkanten slingrar sig vägen 600 meter ner på insidan av den slocknade vulkankratern till den 260 km² stora, frodiga kraterbotten. I kratern finns både savann, sumpmark, sjöar, små floder, akaciaskog och en saltvattensjö. I kratern bor ca 25 000 – 30 000 djur. Många beskriver upplevelsen på kraterbotten som ”en tur i Jurassic Park”, eftersom det är djur överallt. I det förhållandevis lilla området lever fem lejonfamiljer, stora buffelflockar och flamingor. Även den svarta noshörningen har hittat sin väg ner i kratern. Det enda djuret du inte kan hitta här är giraffen, som aldrig har tagit sig ner till kratern. Det beror förmodligen på att de branta stupen inte är anpassade efter dess mycket långa och smala ben.

Efter en safari i kratern åker du till nattens övernattningsplats, där du med lite tur möter en av de lokala invånarna – girafferna – som ofta kommer nära inpå lägret.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 7: Ngorongorokratern – Lake Manyara – Zanzibar

Från Ngorongoro går turen till Lake Manyara. Med sina 330 km² är det här en av Tanzanias minsta nationalparker, varav 200 km² utgörs av själva sjön.

I området mellan sjön och Gregory Rifts 600 meter höga sluttningar i väst finns öppna grässlätter, djungelliknande skog och sumpmark.

Manyarasjön är ett paradis för stora elefantflockar, bufflar och babianer, och här finns över 400 olika fågelarter. Det är också här du kan ha tur och se de berömda, trädklättrande lejonen.

Efter den här sista safariupplevelsen blir du körd till flygplatsen. Här avrundas safarin på bästa sätt, då du får avnjuta ännu en ”hot lunch” i ett äkta safaritält innan du flyger vidare till den exotiska ön Zanzibar.

Dag 8-12: Avkoppling och solsemester på Zanzibar

Dagarna tillbringar du som du vill.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (inofficiellt känd som Zanzibar) och Pemba, samt en myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Här finns kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt lockar till avkoppling och solsemester.

Ön har en dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresanden, som alla har satt sin prägel på ön. Det är också här man hittar en av Afrikas mest spännande städer Stone Town, som är full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Dag 13: Avresa från Zanzibar

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen där hemresan börjar.

Dag 14: Ankomst till Sverige

Du anländer till Sverige efter en fantastisk resa.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Uppleveler i Stone Town, 2 nätter

Om du älskar Marrakech kommer du även att älska Stone Town. Smala, snirklande gator utan trottoarer där det konstant myllrar av barn och vuxna, cyklar, åsnor och försäljare som erbjuder allt möjligt i de små butikerna som ligger längs med vägen. På torgens ”barazaer” (inbyggda bänkar) mitt i labyrinten sitter männen och pratar över en kopp starkt kaffe medan barnen spelar boll och en katt som långsamt sträcker på sig i solen.

Staden ser vid ett första ögonkast tämligen fallfärdig ut, men ta en närmre titt på dörrarna! De stora, tunga och välutsmyckade trädörrarna är på många sätt det främsta kännetecknet för Zanzibars största stad.

Här finns marknader och museer, massor av utflyktsmöjligheter och en livlig hamnpromenad. På dagen är hamnen välbesökt av lokalbor som promenerar, unga pojkar som hoppar från kajen och fiske- och turistbåtar som ankommer och lägger ut här, och på kvällen är det en lokal marknad.

Stone Town är på många sätt en nästan sinnrik upplevelse. Här finns dofter och ljud, smakintryck, färger, historia och kultur – Stone Town har allt. Det är inte konstigt att staden finns med på Unescos världsarvslista.

Tillägg för enkelrum 12 450 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.