Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaUgandaSafari Uganda

Safari Uganda - upplev gorillorna & den vackra naturen

Höjdpunkter på denna resa:

Victoriasjön, ekvatorn, Queen Elizabeth nationalpark, segeltur på Kazinga-kanalen, schimpanssafari vid Kyambura Gorge, Ishasha, gorillasafari i Bwindi Impenetrable nationalpark, Lake Mburo nationalpark.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Entebbe inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 7 övernattningar inkl. helpension
 • Korsa ekvatorn
 • Queen Elizabeth Nationalpark – morgonsafari och båtfärd
 • Schimpans-tracking, inkl. licens (värde 150 USD)
 • Ishasha – morgonsafari på jakt efter trädklättrande lejon
 • Gorilla-tracking – inkl. licens (värde 600 USD)
 • Lake Mburo Nationalpark – kvällssafari
 • Nationalparksavgift
 • Flyg från Entebbe till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans) 4 800 kr
Enkelrumstillägg (vid 1 person) 9 200 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

Uganda är ofta förbisett som turistmål, men är definitivt ett av Afrikas vackraste länder med ett unikt läge på ekvatorn. När Winston Churchill besökte Uganda beskrev han landet som Afrikas pärla. Naturen är rik på regnskogar, sjöar, floder och idylliska savanner. Landet har även ett mångsidigt och unikt djurliv.

Denna resa tar dig till Ugandas absoluta höjdpunkter: Världens näst största sötvattensjö Victoriasjön, ekvatorn och de tre nationalparkerna Queen Elizabeth, Bwindi Impenetrable och Lake Mburu. Här kan du få uppleva Afrikas ikoniska och unika djur, bland annat elefanter, lejon, leoparder, flodhästar, krokodiler, bufflar, flockdjur samt schimpanser och gorillor i landets grönskande skogar.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresan till Uganda
Dag 1: Flygresan till Uganda

Idag är det avresa och resan går med flyg till Uganda med mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Uganda
Dag 2: Ankomst till Uganda

Guiden står redo för att hämta er på flygplatsen och köra er till hotellet, som har egen strand mot Victoriasjön.

Övernattning 2Friends Hotel 

Dag 3: Ekvatorn och Queen Elizabeth National Park
Dag 3: Ekvatorn och Queen Elizabeth National Park

Efter frukosten åker ni västerut mot Queen Elizabeth National Park. Ni gör några stopp längs vägen, när ni passerar ekvatorn och i Mbarara, där ni håller en lunchpaus vid Igongo Cultural Centre.

Längs vägen mot Queen Elizabeth National Park finns det fina möjligheter att få en hel del sightseeing. Ni har fin utsikt över den västliga delen av Rift Valley med de tillhörande sjöarna lake Georoge och Lake Edward, Månbergen (Mountains of the moon) och Kyamburu Gorge.

Ni passerar Katwe som är en salthaltig kratersjö och ser hur man utvinner salt efter traditionella metoder. Innan ni checkar in på lodgen hinner ni med en tur i kraterområdet för att njuta av det vackra landskapet.

Övernattning Kingfisher Lodge Kichwamba 

Dag 4: Game drive på morgonen och båtfärd på eftermiddagen
Dag 4: Game drive på morgonen och båtfärd på eftermiddagen

Dagen börjar tidigt med en morgonsafari i Queen Elizabeth National Park.

Vi ser soluppgången i den norra delen av parken längs Kasenyi-vägen. Det är den perfekta tidpunkten att se de stora kattdjuren vara aktiva på sin dagliga jakt. Turen går runt kratersjöarna i jakten på leoparder, lejon, hyenor, antiloper och annat djurliv. Därefter åker ni tillbaka och njuter av frukost och avslappning vid poolen.

På eftermiddagen är det dags för en båttur på Kazinga. Här möter ni bufflar, flodhästar och andra djur som svalkar sig i det svala vattnet. Här samlas också europeiska flyttfåglar i stora flockar.

Övernattning Kingfisher Lodge Kichwamba 

Dag 5: I schimpansens fotspår
Dag 5: I schimpansens fotspår

Efter frukost drar ni på er vandrarkängorna och ger er iväg på en fascinerande tur vid Kyamburu Gorge. Ni följer spåren efter våra närmaste släktingar – schimpanserna. Vandringen startar vid parkens huvudkvarter, varifrån ni följer schimpanserna i skogen. Landskapet omkring är betagande och hemvist för åtskilliga däggdjur och fåglar.

Efter lunchen reser ni vidare söderut mot Ishasha, som är känt för sina trädklättrande lejon.

Övernattning Savannah Resort Hotel

Dag 6: Trädklättrade lejon
Dag 6: Trädklättrade lejon

I dag är det dags för morgonsafari, där det bland annat finns chans att få se trädklättrande lejon. Vanligtvis klättrar de upp i träden för att komma undan flugor och för att söka skydd mot den stekande solen. De flesta lejon har inte det här beteendet, men trädklättrande lejon förekommer i enstaka nationalparker i Tanzania och Uganda.

Färden går vidare mot Bwindi Impenetrable Forest National Park med ett stopp för lunch i Kihili, vartefter ni når Buhoma framåt kvällen.

Övernattning Silverback Lodge 

Dag 7: Gorilla-tracking
Dag 7: Gorilla-tracking

Ännu en tidig morgon som inleds med en rejäl frukost. Det kräver energi och en ganska bra kondition för att få ut så mycket som möjligt av dagens upplevelser. Med en matsäck i ryggsäcken anmäler ni er Ranger-stationen senast kl. 8.00 där ni registreras och får höra en ranger hålla ett spännande föredrag. Vandringen går mellan tjocka rankor av slingerväxter och genom tät undervegetation för att hitta gorillorna. Det skogsklädda landskapet är otroligt tätvuxet men här och var finns talrika djurstigar som underlättar vandringen. Det är fantastiskt att sitta precis intill gorillorna och observera och fotografera dem medan man hör dem grymta och kommunicera med varandra. Känslan av att få möta och iaktta dessa vackra men hotade varelser kan inte beskrivas i ord.

Övernattning Silverback Lodge 

Dag 8: Lake Mburo National Park
Dag 8: Lake Mburo National Park

Efter frukost lämnar ni Bwindi och kör österut mot Lake Mburo National Park. Parken är en av Ugandas minsta nationalparker, med en storlek på endast 260 km². I det varierade landskapet finns ett rikt djur- och växtliv.

På eftermiddagen finns tid till en stunds vid poolen. De som har lust kan följa med guiden till ett barnhem i närheten, Kabazaire Orphanage.

Sent på kvällen är det dags för ännu en safariupplevelse: kvällssafari, eller night game drive, där ni bland annat kan se fram emot att se zebror, impalaantiloper, vårtsvin, bufflar, vattenbockar m.m.

Övernattning Mihingo Lodge

Dag 9: Hemresa
Dag 9: Hemresa

Tidig utcheckning från lodgen på morgonen och transport till Entebbe National Airport, där flyget tar er tillbaka mot Sverige.

Dag 10: Ankomst i Sverige
Dag 10: Ankomst i Sverige

Efter en mellanlandning längs vägen har ni återigen svensk mark under fötterna.

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.