• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanElephant Café
Elephant Café

Om din vistelse vid Victoriafallen är en förlängning av en safariresa är den här utflykten ett måste!

Vid Zambeziflodens bredd, 10 kilometer från Livingstone, ligger Elephant Café. Här bor 10 elefanter, som av olika anledningar inte längre har en egen flock. Några av elefanterna har räddats från tjuvjägare, och andra är födda i fångenskap och kan inte överleva i den fria naturen. Elephant Camp är deras hem. De lever i princip fritt och kan gå vart de vill, men de känner alla en stark anknytning till sina djurskötare, och även om de dagligen går på strövtåg i bushen kommer de alltid tillbaka.

Ett besök på Elephant Café börjar med ett elefantmöte. Här betraktar du inte elefanterna på behörigt avstånd från din safaribil. Du får däremot mata dem med deras favoritgodis! Känslan av att stå bredvid den 60 år gamla elefanten Bop, som med sin ivriga snabel sträcker sig efter påsen med godbitar som du håller i din hand, går nästan inte att beskriva. Han är enorm och samtidigt både insisterande och vänlig i sitt sug efter fler godbitar. Om du vågar kan du be elefanterna flytta sin snabel lite åt sidan, så att du kan lägga en godbit direkt på deras tunga!

Under hela utfodringen tar personalen på Elephant Café bilder av dig, som de sedan skickar till dig. Det ingår i priset och blir ett fantastiskt minne om ett möte med dessa rara djur.

Efter elefantfodringen blir även du bortskämd med godsaker.

Bredvid elefantområdet – med en fantastisk utsikt över Zambezifloden – finns ett café, där det bjuds på lunch (ingår i priset). Och vilken lunch sen! All mat är tillagad på lokala råvaror, som är säsongsanpassade, och som finns i närområdet – frukter, örter, nötter, vilda blommor osv. Vissa av råvarorna är elefanternas favoriträtter. Kockarna här kan verkligen trolla, och maten smakar som en dröm! Menyn består av tre rätter, inklusive vin till maten – allt ingår i priset.

Utflykten hit blir verkligen en dag i elefanternas tecken.

Efter utfodring och lunch åker du till ditt hotell.

Observera att barn måste vara över 10 år för att delta och utflykten måste bokas i förväg, då restaurangen har begränsade platser. Man tar hänsyn till diverse allergier, men vi måste veta om dem i förväg.

Utflykten genomförs vid minst 2 personer

Pris:
Per person:  2 225 kr

Senast sedda resor

Våra mest populära resor
Hit reser andra

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.