• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanLivingstone Island
Livingstone Island

Den 17 november 1855 kom David Livingstone i en kanot på Zambezifloden. Under en tid hade han och hans 200 man stora följe kunnat höra något mullra i fjärran. Dessutom såg de rök som steg mot himlen, och strömmen i floden blev kraftigare och kraftigare. Den hövding som ledde gruppen bad männen att styra sina kanoter mot en liten ö, som hette ”Goat Island”. Här gick David Livingstone i land, lade sig på mage och tittade ut över de enorma vattenmassorna. Han döpte om ön till Livingstone Island och Mosi-o-Tunya – ”den dundrande röken” – blev Victoriafallen, till den brittiska drottningens ära.

Om du besöker Victoriafallen mellan september och november rekommenderar vi att du köper till en utflykt till Livingstone Island. Under den här perioden är vattennivåerna i Zambezifloden låga, och vattenfallen är därför mindre kraftiga än i till exempel mellan februari och maj. Som gengäld kan du under den här perioden göra som David Livingstone – se vattenfallen från Livingstone Island. Ön är öppen för besökare från mitten av juli till slutet av januari, beroende på vattennivåerna. Precis som David Livingstone åker du längs floden, och sedan går du i land och får en guidad tur. Om ”Devil’s Pool” (en naturlig pool på ön, där du kan ligga i vattnet och titta ner för bergsväggen) har öppet, kan du också ta en guidad simtur här.

Efter en rundtur på ön serveras antingen en lätt frukost, lunch eller mellanmål, beroende på när på dagen du besöker ön.

Vi rekommenderar starkt att du bokar den här utflykten i förväg hemifrån om du vill uppleva Livingstone Island. Utflykten är mycket populär och ön har begränsat antal besökare per dag.

Det är inte tillåtet att ha med barn under 12 år på den här utflykten. Båtturen varar i ca 2,5 timmar.

Utflykten genomförs vid minst 2 personer.

Pris:
Morgon: Per person:  1 480 kr
Lunch: Per person:  2 265 kr
High tea: Per person:  1 960 kr

Senast sedda resor

Våra mest populära resor
Hit reser andra

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.