• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanThe Royal Livingstone Hotel
The Royal Livingstone Hotel
Livingstone
Uppgradering:
Standardrum med frukost, 3 nätter Per person:  6 925 kr

Förställ dig att du vaknar när solen går upp. Utanför kan du höra fåglarna kvittra och en mild bris får trädens blad att vissla lätt.

Du öppnar din terrassdörr, och där står en zebra. Den betar lugnt. Bakom ett träd kan du skymta ännu en zebra. Plötsligt kommer en giraff gående. Den har visst fått syn på ett träd med särskilt goda blad.

Du går ner till ett loungeområde, som ligger vid Zambezifloden. Du sätter dig i en stol med utsikt över vattnet. Till höger kan du se hur floden försvinner långt in i landet. Till vänster… Du tar din kamera. Till vänster, några hundra meter från dig, dansar den mest perfekta regnbågen du någonsin har sett. Den går från flodens ena sida till den andra, och bildar en perfekt ram runt de flera hundra meter höga vattenstänken från de mäktiga Victoriafallen, som du har utsikt över här från hotellet.

Det är därför man väljer att bo på The Royal Livingstone.

Om du vill komma närmare vattenfallen kan du gå dit när som helst under dagtid. Det tar 10 minuter. Du bor nämligen inne i själva nationalparken och behöver inte betala inträdesavgift. Enklare och vackrare blir det inte!

Det femstjärniga hotellet är byggt i en exklusiv stil från kolonialtidens Afrika med mörka möbler och djurskinn, och lever upp till sina fem stjärnor på alla sätt och vis.

Här finns 173 rum som är fördelade i små hus i en parkliknande trädgård med 6–8 rum i varje hus. Alla rum har en egen terrass eller balkong med utsikt över Zambezifloden och är utrustade med luftkonditionering, säkerhetsbox och tv.

Varje litet hus har sin egen ”butler service”, så om du blivit blöt om fötterna på promenaden över bron Knife Edge vid vattenfallen ser hen till att lägga dina skor på tork.

Börja kvällen med en drink i solnedgången vid floden, eller kanske i de mjuka sofforna i det mysiga biblioteket, innan du går vidare till restaurangen. Här serveras internationella rätter, och du kan sitta både inomhus och utomhus.

På hotellet finns också ett spa, där du kan få massage. Du kan också välja att koppla av vid hotellets poolområde eller ta en promenad i ört- och rosenträdgården.

Det finns gratis wi-fi på hela hotellet.

Våra mest populära resor
Hit reser andra

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.