Tel: 021-372 07 99
Kundtjänst Mån - Fre 9 - 16

I en segelbåt till ett litet paradis

Du seglar till Prison Island med en dhowbåt – en tur på ca 20 minuter. Prison Island har blivit ett populärt resmål tack vare dess historia, natur och djurliv.

Prison Island, även känt som Changgu Island, var obebodd fram till 1860. Zanzibars första sultan, Majid bin Zaid, gav bort ön till två slavhandlare som använde ön till att hålla upproriska slavar fångna innan de skulle säljas på slavmarknaden i Stenstaden. 1893 såldes ön till general Mathews från det brittiska styret, som hade en plan på att använda ön som fängelse (därav namnet Prison Island). Trots att fängelset stod färdigt 1894 användes det aldrig. Byggnaderna ligger i dag i ruiner eftersom de aldrig underhölls.

Öns största attraktion är jättesköldpaddorna som härstammar från Seychellerna. Som besökare kan du titta på, mata och ta bilder med de gigantiska landsköldpaddorna, av vilka den största väger över 200 kg.

Prison Island har också fantastiska vita sandstränder och här finns det goda möjligheter att sola, bada och uppleva undervattensvärlden med korallrev och färggranna fiskar.

Längd: Halvdagstur

Beställs och betalas på plats.

Pris:

Per person 60 USD